Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #5

25-08-2023

HARLINGEN - In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #5 Harlinger feestavond. Foto: Dorus Breidenbach

Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur van deze stichting van deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente. In de afgelopen vier weken heeft u daar al het nodige over kunnen lezen. De belangrijkste daarvan zetten wij nogmaals voor u op een rijtje.

 

Tekst Laurens Posthumus

 

Woensdag 30 augustus

Gouden Joël opent de Visserijdagen 2023

“We laten de opening verrichten door niemand minder dan onze eigen stadgenoot Joël de Jong. Want het is toch fantastisch dat je dat door een wereldkampioen op de 100 meter hardlopen laat doen,” aldus voorzitter Jules Dutrieux. Zoals bekend behaalde Joël nog niet zo lang geleden tijdens het WK Para-Atletiek in Parijs op deze afstand een gouden medaille. Daarnaast wist hij ook nog een bronzen medaille te halen op het onderdeel verspringen. Daar mag en kan Harlingen trots op zijn. Zo ook het Stichtingsbestuur Visserijdagen die hem maar al te graag het startsein wil laten geven van de Visserijdagen 2023. Een opening die vergezeld zal gaan met  videobeelden van deze gouden race.

 

Als stadgenoot wilt u daar toch bij zijn? Zorg er dan voor dat u op woensdag 30 augustus a.s. om 16.00 uur aanwezig bent bij het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats. Aansluitend is er dan een spetterend optreden van De Kast met leadzanger Syb van der Ploeg en oud-stadgenoot Nico Outhuijse als drummer met al hun grote hits uit de laatste 30 jaar.

 

Harlinger feestavond

Ooit begonnen als Harlinger avond in het voormalige Trebol, gevolgd door een Hollandse avond op de Grote Bredeplaats. En wat is er dan mis om er een mix van te maken in de vorm van een Harlinger feestavond. Om 20.00 uur barst het feest los o.l.v. de Hubert Heeringaband en diverse Harlinger artiesten. Onder andere Dirk Kracht, Ronnie 'Op Sien Plaats' van der Plaats, 'Winston' met Hans en Renkse, Hans 'Nickelzon' de Boer' en natuurlijk de Wiebe van Dijk Superband met good old Wiebe himself. Natuurlijk zijn we benieuwd of er ook nieuw Harlinger talent is, dat zich heeft aangemeld voor een op treden met de Hubert Heeringaband. Hubert Heeringa is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde multi-instrumentalisten van dit moment. Bekend van het begeleiden van bijna alle Nederlandse artiesten en Beste Zangers. De presentatie is in handen van Raynaud Ritsma, zanger van de bekende Friese band Vangrail. Genoeg ingrediënten om er die woensdagavond een waar muziekspektakel van te maken.

 

Donderdag 31 augustus

Simmer yn Fryslân

Dit inmiddels welbekende zomerprogramma van Omrop Fryslân doet op deze dag natuurlijk ook Harlingen aan met een oldtimer bus en wel op de Voorstaat, waar tegelijkertijd de zomerbraderie gehouden wordt. Zeker is dat er een instaframe komt waar mensen mee op de foto kunnen en worden er festival polsbandjes uitgedeeld ter promotie van Simmer yn Fryslân en Omrop Fryslân. De oldtimer bus is haast niet te missen want hij is rondom bestickert.

 

 

Harlinger Klompzeilwedstrijd

Gelukkig weer terug in het programma. En de oudere lezers herinneren zich nog vast wel het liedje van zangeres Mieke over een klomp met een zeiltje en een jochie zo klein. Voor de jeugd is het in elk geval een waar spektakel en bij voldoende deelname en de juiste hoeveelheid wind is het een kleurrijk geheel in de Zuid Oostersingel, nabij de Kerkpoortsbrug. De start is in elk geval om 14.00 uur en nu maar afwachten wie die middag de snelste klomp heeft.

 

Het Douaneorkest met Emma Kok en Phil Bee

Goede wijn behoeft geen krans, maar als je toch een orkest met een krans wil eren, dan is dat wel het Douaneorkest o.l.v. Björn Bus. Al enige jaren zijn ze te gast op de Visserijdagen en met succes. Want elk jaar weet dit semi-overheidsorkest, dat in 1955 werd opgericht het publiek aan zich te binden. Het orkest beschikt over 55 muzikanten en 15 slagwerkers, geeft jaarlijks meer dan twintig concerten in binnen- en buitenland. Dat ze niet voor één gat te vangen zijn bewijst wel hun veelzijdig genre, dat elk jaar weer anders is, naast de meer traditionele nummers. Voor dit jaar is gekozen voor wat meer jazz en blues dat vocaal ondersteund gaat worden door niemand minder dan Emma Kok en Phil Bee. Emma is 15 jaar, komt uit Kerkrade en werd onlangs winnaar van de Voice Kids en de Ministars. Eerder deze maand was zij ook te gast bij de beroemde Vrijthofconcerten van André Rieu, waar ze het nummer Voilà van Barbara Pravi ten gehore bracht. Dit Franse chanson heeft voor Emma ook een persoonlijke boodschap. "Voilà gaat eigenlijk erom dat je gehoord wilt worden. Kijk naar mij, luister naar mij. Dat wil ik graag met mijn ziekte, omdat die zeldzaam en onbekend is", aldus Emma, die in januari a.s. met André op wereldtournee gaat door Europa, Bahrein en Zuid-Amerika. De tweede gastzanger is Phil Bee (Philippe Bastiaans), inmiddels 62 jaar jong, geboren in Jemappes (Belgie) en nu woonachtig in Margraten (Zuid-Limburg). Na zijn tenniscarrière en autocoureur begon hij pas in de jaren negentig met zingen en niet zonder succes richtte hij zijn eerste band op. Zo won hij in 2021 de Voice Senior en maakt hij sinds die tijd ook deel uit als leadzanger van de Jan Akkermanband. Blues en soul met eigen gitaarbegeleiding is zijn sterkste kant. De aanvang is 19.30 uur in het inmiddels uitverkochte Entrepotgebouw.

 

Visserijdagen overzicht

 

Vrijdag 1 september 

Jeugdcircus Salto

Circus Salto is het levenswerk van Sander Balk uit Sneek, die als kind al droomde van een eigen circus. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij een bijbaantje als tentenbouwer en dierenverzorger bij het toenmalig immens populaire circus Witova met clown Carlo (Harm Witteveen). Na diens overlijden bleef er voor Sander niets anders over door te gaan met het uitkomen van zijn grote droom: een eigen circus. Dat werd uiteindelijk circus Salto. Circus Salto presenteert op vrijdag 1 september een tweetal feestelijke familievoorstellingen met spetterende jongleerkunsten, spectaculaire acrobatiek, magische goocheltrucs, vertederende eenden, een hilarische buikspreekact en natuurlijk de sprankelende clownerie van Clown Sander. De voorstelling kenmerkt zich door het enthousiasme van de artiesten en medewerkers. Het publiek voelt zich bij binnenkomst van het terrein gelijk welkom. Kinderen mogen vooraan plaatsnemen zodat ze goed zicht hebben op de piste. De kleinschaligheid is uniek en tijdens de voorstelling ontstaat een magische interactie tussen publiek en artiesten waardoor een bezoek aan Circus Salto een onvergetelijke belevenis wordt. En dat wordt het zeker want Circus Salto is hier niet voor de eerste keer. De tent komt deze keer te staan op het terrein van Boulegoed aan de Jetting. Dat is naast de Batting. Raadzaam is om eerst bij het Toeristisch Informatie Punt op de Grote Bredeplaats te vragen of er nog kaartjes te koop zijn voor een van beide voorstellingen om 09.30 of 11.00 uur.

 

Ringrijden met Friese sjezen

Een haast niet meer weg te denken programma-onderdeel van de Visserijdagen is het ringsteken met Friese sjezen die dit jaar op vrijdag weer hun opwachting maken op de Voorstraat. Friese folklore ten top in originele klederdracht, al wordt het elk jaar steeds lastiger om voldoende sjezen met het zwarte Friese paard aan de start te krijgen. Vanaf 14.00 uur bent u welkom op de Voorstraat die afgezet is met dranghekken voor de veiligheid van u zelf en de in galop dravende paarden met sjezen. Daarvan hebben de berijders maar één doel en dat is steken van zoveel mogelijk ringen in zo kort mogelijke tijd. En wie dat het beste doet gaat ook dit jaar met de zilveren tobbe naar huis.

 

Zaterdag 2 september 

Presentatie van civiele en militaire diensten op open dag

Ook dit is weer een jaarlijks terugkerend evenement waarop zowel civiele als militaire diensten zich deze dag gezamenlijk presenteren. Deze keer dus niet op de Industriehaven bij de Visafslag, maar op de Willemshaven. Een veel kleinere locatie waardoor het niet mogelijk is dat er een helikopter kan landen. Ze zijn er echter wel met demonstraties boven het water van de voorhaven en verder kunt u nader kennis maken met datgene wat Rijkswaterstaat, Brandweer Fryslân, de Veiligheidsregio Fryslân, de Kustwacht en de KNRM, de Koninklijke Marine, Roadshow Luchtmacht Vliegbasis Leeuwarden, Marechaussee, de Landmacht, de Politie en de Douane doen door het jaar heen.

 

MQ-9 Reaper

Grote publiekstrekker is de komst van de MQ-9 Reaper, een drone die bestuurd wordt vanaf de vliegbasis Leeuwarden en die met haar Intelligence, Surveillance en Reconnaissance capiteiten (ISR) al dan niet bewapend overal ter wereld ingezet kan worden. Daarnaast presenteert de luchtmacht zich met het 322, 323, 306, 921 en 922 squadron. Rijkswaterstaat is dit jaar aanwezig met het patrouillevaartuig de RWS 83, een nieuwe RHIB en de RR 914. Deze zijn op het water te bezichtigen aan den nieuwe drijfsteiger in de Willemshaven. En verder is er een trailer aanwezig met daarop twee waterscooters van het merk Sea Doo, waar de jeugd onder begeleiding op mag gaan zitten voor een stoere foto. Stoer is ook om aan boord te gaan van een politieboot om te weten wat de politie te water allemaal doet of hoe het voelt om in een snelle gepantserde politieauto of ME-bus te zitten. Het kan allemaal op deze zaterdag en de politiemensen vertellen u er graag over. Maar ook de Brandweer Fryslân is die dag goed vertegenwoordigd met demonstraties en verschillende brandweervoertuigen. Er zijn teamleden van verschillende brandweerposten aanwezig om uit te leggen wat zij precies doen en in welke situaties zij in actie moeten komen. Kortom, een mooie kans om een kijkje te nemen achter de luiken van een brandweervoertuig.

 

Leonardo AW 189 helikopter

Rond 15.15 uur zal de nieuwe Leonardo AW 189 helikopter van de Kustwacht voor het eerst haar opwachting maken boven de haven van Harlingen. Dan wordt er samen met de KNRM en de Landelijke eenheid van de politie een Search and Rescue demonstratie gegeven. Daarbij kunt u zien hoe drenkelingen uit het water worden gered en hoe deze personen worden overgezet op een van de schepen van de politie of de KNRM. De Kustwacht kan twee SAR-helikopters inzetten. Dit voor het uitvoeren van zoek- en reddingsacties, medische evacuaties en het transport van een mobiel brandweerteam. De ene helikopter staat op vliegveld De Kooy bij Den Helder, terwijl de andere gestationeerd is in Midden-Zeeland. Beide helikopters hebben twee piloten, een hoistoperator, een winchman (redder) en een SAR-nurse. Een dubbele Hoist, een warmtebeeldcamera, een volledig medisch station, zoeklicht en een reddingsvlot maken deze heli’s compleet.

 

Het Sambafestival viert eerste lustrum

Dat samba en Harlingen uitstekend bij elkaar passen wordt op deze zaterdag voor de vijfde maal bewezen tijdens het Sambafestival. Maar liefst zeven groepen geven die dag acte de presence bij Cafe It Skutsje, aan het begin van de Lanen, bij het standbeeld van Anton Wagter, op het hoekje bij Nooitgedagt, de Grote Bredeplaats, naast de poffertjeskraam op het Havenplein en de Willemshaven. We noemen ze in volgorde: Batala, Bateria Unidos, Dale Cana, Xamme Ramme, Bommeleros, Almondegas en BAMM percussie. Op alle speellocaties staan borden met daarop het speelschema van die locatie, zodat er voldoende tijd overblijft om ook bij een andere band te kijken. Het speelschema begint om 11.30 uur en eindigt om 16.30 uur met een gezamenlijk slot-optreden bij het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats.

Uitgaan Kunst & Cultuur

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

25-08-2023

HARLINGEN - De voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen bij de jeugdafdeling van fc Harlingen zijn eigenlijk voor de zomerstop al begonnen.

Start en voorbereiding fc Harlingen 1

25-08-2023

HARLINGEN - Het behalen van de kampioenstitel was het afgelopen seizoen een fantastische prestatie van het eerste elftal en een erkenning van het harde werk dat het hele team heeft geleverd.

Pluktuin bij Oosterbierum open!

25-08-2023

HARLINGEN - Pluk uw eigen boeket bij Boerderijwinkel Haerda State in Oosterbierum.

Reacties

Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Visie-Events Visie-Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen