Dit meesterwerk markeert Drost's vijftiende publicatie en werpt een fascinerend licht op de geschiedenis van de Harlinger drukkerijen, de evolutie van de boekdrukkunst en het rijke grafische erfgoed van Nederland.
Het boek, waarvan burgemeester Ina Sjerps een van de eerste exemplaren mocht ontvangen, belicht een onderwerp dat Drost nauw aan het hart ligt. "Er is een schrijnend gebrek aan kennis over de geschiedenis van de drukkerijen in Harlingen," zegt Drost. "Al in 1780 verscheen er een boek, een bekend Nederlands werk, gedrukt in Harlingen door een verre voorloper van ons bedrijf."
"Drukkers aan Zee" duikt diep in de Harlinger boekdrukkunstgeschiedenis, waarbij het verhaal van tientallen drukkerijen wordt verteld die in de loop der tijd bijna allemaal zijn verdwenen. Het boek is verrijkt met een schat aan historische foto's en illustraties, waarvan velen afkomstig zijn uit het persoonlijke archief van Drost. "Veel van deze foto's zijn door mijzelf gemaakt," zegt hij trots. "Bovendien heb ik het fotoarchief van mijn vader, met daarin kostbare oorlogsherinneringen. Deze negatieven heb ik opnieuw gescand, waardoor we nu beschikken over een hoge kwaliteit."
Met "Drukkers aan Zee" brengt Henry Drost niet alleen een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de Harlinger drukkerijen, maar biedt hij ook een inkijk in het culturele erfgoed van Nederland. Het boek is verkrijgbaar bij alle toonaangevende boekhandels.