Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 24 - 2024

14-06-2024

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 10 t/m 14 juni 2024.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 6 juni 2024 – Dhr. Van Dijk, Vergunning voor het gebruik van gemeentegrond op het Oud Jaagpad, voor de periode van 12 juni 2024 tot en met 12 augustus 2024
 • 11 juni 2024 – Stichting Visserijdagen Harlingen, Vergunning voor het organiseren van een loterij ten behoeve van de Visserijdagen 2024.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 11 juni 2024 – F.C. Harlingen, Evenementenvergunning voor het organiseren van het familieweekend bij het Sportpark aan de Oosterparkweg van 21-6-2024 tot en met 23-6-2024

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is:

Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Deze week zijn er geen omgevingsvergunningen.

 

Definitieve uitslag Europese verkiezingen gemeente Harlingen 2024

Afgelopen maandag zijn de definitieve uitslagen van de Europese Verkiezingen officieel bekend gemaakt. Deze kunt u vinden op onze website via:  www.harlingen.nl/definitieve-uitslag-europese-verkiezingen-2024

 

Vraag uw reisdocument op tijd aan

Van veel mensen verloopt in 2024 het reisdocument. Sinds maart 2014 zijn paspoorten en identiteitskaarten voor meerderjarige namelijk geen 5 jaar, maar 10 jaar geldig. Vanaf 2024 verlopen deze eerste reisdocumenten en gaat het aantal aanvragen enorm groeien. Daarbij vormt de periode voor de zomervakantie altijd al een drukke periode. Deze extra aanvragen komen daar dus bovenop.

 

Even fut met de Futbringer

Zaterdag 15 juni van 14.00 tot 18.00 uur is het Straatfestival Harlingen. Een middag vol fantasie, theater, spektakel, muziek en vermaak met een uniek decor: hét stadshart van Harlingen! Nog op zoek naar vervoer? Je kunt deze dag gratis gebruikmaken van de Futbringer. De bus rijdt iedere woensdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur een vaste route. Ga voor meer informatie naar https://www.harlingen.nl/futbringer

 

Subsidieregeling Compensatie OZB maatschappelijk vastgoed

Vrijwilligersorganisaties die vastgoed in eigendom hebben en/of gebruiken voor hun activiteiten, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Compensatie OZB maatschappelijk vastgoed als deze activiteiten een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale cohesie en leefbaarheid in de Harlinger samenleving. De hoogte van de subsidie is maximaal 75 procent van de aanslag OZB-belastingen van het kalenderjaar en wordt uitsluitend verstrekt als de verschuldigde aanslag OZB volledig is betaald.

 

Voorwaarden voor subsidieverlening:

Een aanvraag kan alleen worden ingediend door een vrijwilligersorganisatie die:

 1. een aanslag heeft ontvangen van de gemeente Harlingen voor de betaling van onroerendezaakbelastingen (OZB) voor het betreffende kalenderjaar (2024) op naam van die vrijwilligersorganisatie;
 2. als rechtspersoon een vereniging of stichting is;
 3. geen winstoogmerk beoogt;
 4. behoort tot een van de volgende categorieën:

* sportaccommodaties (sportterrein, kantine/clubgebouw, kleedgebouw)

* wijk/buurtcentrum/dorpshuis/clubhuis

* muziek en cultuur

* scouting

 

Indienen subsidieaanvraag

Organisaties die in aanmerking komen voor compensatie OZB maatschappelijk vastgoed over het kalenderjaar 2024 moeten vóór 1 oktober 2024 een aanvraag indienen. 
 

Op de website www.harlingen.nl/subsidieregeling-compensatie-ozb-maatschappelijk-vastgoed-vrijwilligersorganisaties kan de subsidie aangevraagd worden.

Mocht dit niet lukken stuur dan een e-mail naar: subsidiebureau@harlingen.nl

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • De Kimswerderweg bij de Plus (tussen Marnehiem en viaduct N31) wordt tussen 29 april en 14 juni afgesloten voor het verkeer.
 • De Kimswerderweg bij de spoorwegovergang wordt tussen 17 juni tot en met 5 juli afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt wordt verbeterd. Hier komt een middeneiland in de weg. Zodat fietsers en voetgangers de Kimswerderweg in twee keer kunnen oversteken. Daarnaast gaat ProRail de spoorkruising geheel vervangen door een nieuwe spoorkruising.

 

Vergadercyclus juni 2024 gemeenteraad

Vanaf 2024 vergadert de gemeenteraad met een nieuw vergadermodel.

De agenda en stukken voor juni 2024 kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl of via het burgeraccount van iBabs te downloaden via de Google Play/App Store (site: harlingen, e-mail: burger, wachtwoord: burger)
 

Onderstaande raadsvoorstellen worden besproken in de Beeldvormende commissie van 19 juni 2024, de Oordeelvormende commissie van 27 juni 2024 en de Besluitvormende raadsvergadering van 10 juli 2024

Onderstaande raadsvoorstellen worden alleen besproken in de

Besluitvormende raadsvergadering van 10 juli 2024

 • Centrumvisie Harlingen
 • Evenementenvisie gemeente Harlingen
 • Jaarstukken 2023 Harlingen
 • Herinrichting parkeerterrein Westerzeedijk en Corridor Balklandpark

 

 • Sociaal Economisch Actieprogramma (SEAP 2)
 • Herontwikkeling Vierkantsdijk 9
 • Energievisie Fryslân
 • Eerste begroting 2025 Gemeenschappelijke regeling Fryslân-West
 • Toestemmingsprocedure wijziging GR F-W 2e fase
 • Begroting 2025 De Dienst Noardwest Fryslân
 • Verklaring van geen bedenkingen Grettingalaan 6
 • Aanbesteding accountantsdiensten
 • Aanpassing statuten OVO Fryslân Noord
 • Visie en uitvoeringsprogramma Recreatie en Toerisme 2024-2030
 • Begrotingswijzigingen juli 2024

 

Wilt u Inspreken?
Dat kan op:  19 juni alleen over punten die op de agenda staan.
                       10 juli alleen over punten die niet op de agenda staan.

Uw aanmelding graag twee dagen van te voren doorgeven via griffie@harlingen.nl

 

Publiek kan de vergaderingen bijwonen of volgen via de livestream op de website: www.harlingen.nl

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Onderzoek naar nieuwe buitenzwemfaciliteit in Harlingen gestart

14-06-2024

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft de eerste stappen gezet richting de realisatie van een binnendijkse buitenzwemfaciliteit.

Visserijdagennieuws

14-06-2024

HARLINGEN - Met: Koren en nieuw talent gezocht voor Harlinger feestavond, Beleef de musical met het Douaneorkest en Klompzeilen, jij doet toch ook mee?

Fc Harlingen nieuws week 24 - 2024

14-06-2024

HARLINGEN - Met: Jeugdteams sluiten seizoen gezamenlijk af en Introductie van de Nieuwe Hoofdtrainer: Erik Katje.

Reacties

Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie