Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 24 - 2024

14-06-2024

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 10 t/m 14 juni 2024.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 6 juni 2024 – Dhr. Van Dijk, Vergunning voor het gebruik van gemeentegrond op het Oud Jaagpad, voor de periode van 12 juni 2024 tot en met 12 augustus 2024
  • 11 juni 2024 – Stichting Visserijdagen Harlingen, Vergunning voor het organiseren van een loterij ten behoeve van de Visserijdagen 2024.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

  • 11 juni 2024 – F.C. Harlingen, Evenementenvergunning voor het organiseren van het familieweekend bij het Sportpark aan de Oosterparkweg van 21-6-2024 tot en met 23-6-2024

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is:

Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Deze week zijn er geen omgevingsvergunningen.

 

Definitieve uitslag Europese verkiezingen gemeente Harlingen 2024

Afgelopen maandag zijn de definitieve uitslagen van de Europese Verkiezingen officieel bekend gemaakt. Deze kunt u vinden op onze website via:  www.harlingen.nl/definitieve-uitslag-europese-verkiezingen-2024

 

Vraag uw reisdocument op tijd aan

Van veel mensen verloopt in 2024 het reisdocument. Sinds maart 2014 zijn paspoorten en identiteitskaarten voor meerderjarige namelijk geen 5 jaar, maar 10 jaar geldig. Vanaf 2024 verlopen deze eerste reisdocumenten en gaat het aantal aanvragen enorm groeien. Daarbij vormt de periode voor de zomervakantie altijd al een drukke periode. Deze extra aanvragen komen daar dus bovenop.

 

Even fut met de Futbringer

Zaterdag 15 juni van 14.00 tot 18.00 uur is het Straatfestival Harlingen. Een middag vol fantasie, theater, spektakel, muziek en vermaak met een uniek decor: hét stadshart van Harlingen! Nog op zoek naar vervoer? Je kunt deze dag gratis gebruikmaken van de Futbringer. De bus rijdt iedere woensdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur een vaste route. Ga voor meer informatie naar https://www.harlingen.nl/futbringer

 

Subsidieregeling Compensatie OZB maatschappelijk vastgoed

Vrijwilligersorganisaties die vastgoed in eigendom hebben en/of gebruiken voor hun activiteiten, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Compensatie OZB maatschappelijk vastgoed als deze activiteiten een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale cohesie en leefbaarheid in de Harlinger samenleving. De hoogte van de subsidie is maximaal 75 procent van de aanslag OZB-belastingen van het kalenderjaar en wordt uitsluitend verstrekt als de verschuldigde aanslag OZB volledig is betaald.

 

Voorwaarden voor subsidieverlening:

Een aanvraag kan alleen worden ingediend door een vrijwilligersorganisatie die:

  1. een aanslag heeft ontvangen van de gemeente Harlingen voor de betaling van onroerendezaakbelastingen (OZB) voor het betreffende kalenderjaar (2024) op naam van die vrijwilligersorganisatie;
  2. als rechtspersoon een vereniging of stichting is;
  3. geen winstoogmerk beoogt;
  4. behoort tot een van de volgende categorieën:

* sportaccommodaties (sportterrein, kantine/clubgebouw, kleedgebouw)

* wijk/buurtcentrum/dorpshuis/clubhuis

* muziek en cultuur

* scouting

 

Indienen subsidieaanvraag

Organisaties die in aanmerking komen voor compensatie OZB maatschappelijk vastgoed over het kalenderjaar 2024 moeten vóór 1 oktober 2024 een aanvraag indienen. 
 

Op de website www.harlingen.nl/subsidieregeling-compensatie-ozb-maatschappelijk-vastgoed-vrijwilligersorganisaties kan de subsidie aangevraagd worden.

Mocht dit niet lukken stuur dan een e-mail naar: subsidiebureau@harlingen.nl

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • De Kimswerderweg bij de Plus (tussen Marnehiem en viaduct N31) wordt tussen 29 april en 14 juni afgesloten voor het verkeer.
  • De Kimswerderweg bij de spoorwegovergang wordt tussen 17 juni tot en met 5 juli afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt wordt verbeterd. Hier komt een middeneiland in de weg. Zodat fietsers en voetgangers de Kimswerderweg in twee keer kunnen oversteken. Daarnaast gaat ProRail de spoorkruising geheel vervangen door een nieuwe spoorkruising.

 

Vergadercyclus juni 2024 gemeenteraad

Vanaf 2024 vergadert de gemeenteraad met een nieuw vergadermodel.

De agenda en stukken voor juni 2024 kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl of via het burgeraccount van iBabs te downloaden via de Google Play/App Store (site: harlingen, e-mail: burger, wachtwoord: burger)
 

Onderstaande raadsvoorstellen worden besproken in de Beeldvormende commissie van 19 juni 2024, de Oordeelvormende commissie van 27 juni 2024 en de Besluitvormende raadsvergadering van 10 juli 2024

Onderstaande raadsvoorstellen worden alleen besproken in de

Besluitvormende raadsvergadering van 10 juli 2024

  • Centrumvisie Harlingen
  • Evenementenvisie gemeente Harlingen
  • Jaarstukken 2023 Harlingen
  • Herinrichting parkeerterrein Westerzeedijk en Corridor Balklandpark

 

  • Sociaal Economisch Actieprogramma (SEAP 2)
  • Herontwikkeling Vierkantsdijk 9
  • Energievisie Fryslân
  • Eerste begroting 2025 Gemeenschappelijke regeling Fryslân-West
  • Toestemmingsprocedure wijziging GR F-W 2e fase
  • Begroting 2025 De Dienst Noardwest Fryslân
  • Verklaring van geen bedenkingen Grettingalaan 6
  • Aanbesteding accountantsdiensten
  • Aanpassing statuten OVO Fryslân Noord
  • Visie en uitvoeringsprogramma Recreatie en Toerisme 2024-2030
  • Begrotingswijzigingen juli 2024

 

Wilt u Inspreken?
Dat kan op:  19 juni alleen over punten die op de agenda staan.
                       10 juli alleen over punten die niet op de agenda staan.

Uw aanmelding graag twee dagen van te voren doorgeven via griffie@harlingen.nl

 

Publiek kan de vergaderingen bijwonen of volgen via de livestream op de website: www.harlingen.nl

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Onderzoek naar nieuwe buitenzwemfaciliteit in Harlingen gestart

14-06-2024

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft de eerste stappen gezet richting de realisatie van een binnendijkse buitenzwemfaciliteit.

Visserijdagennieuws

14-06-2024

HARLINGEN - Met: Koren en nieuw talent gezocht voor Harlinger feestavond, Beleef de musical met het Douaneorkest en Klompzeilen, jij doet toch ook mee?

Fc Harlingen nieuws week 24 - 2024

14-06-2024

HARLINGEN - Met: Jeugdteams sluiten seizoen gezamenlijk af en Introductie van de Nieuwe Hoofdtrainer: Erik Katje.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful
Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor