Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Visserijdagennieuws

14-06-2024

HARLINGEN - Met: Koren en nieuw talent gezocht voor Harlinger feestavond, Beleef de musical met het Douaneorkest en Klompzeilen, jij doet toch ook mee?

Visserijdagennieuws Foto: Dorus Breidenbach.

Koren en nieuw talent gezocht voor Harlinger feestavond

Stel, je houdt van zingen en wilt dat graag laten horen. Dan krijg je daarvoor op woensdag 28 augustus de kans tijdens de dan te organiseren Harlinger feestavond. Op het op de Grote Bredeplaats aanwezige podium vinden ter gelegenheid van de komende Visserijdagen tal van muzikale optredens plaats. Evenals vorig jaar wordt dit weer een avond vol muzikale hoogtepunten van diverse bekende Harlinger artiesten en de Hubert Heeringaband voor jong en oud.

 

Nieuw talent

Maar er is natuurlijk ook nieuw talent en daarvan zijn de eerste aanmeldingen al binnen, aldus Hans de Boer die druk bezig is met de definitieve invulling van deze avond. Nieuw dit jaar is de deelname van een of meerdere koren. Hetzij uit Harlingen of directe omgeving. De eerste contacten zijn er en het wachten is nu nog op de definitieve aanmelding. Met deelname van koren wil de organisatie de avond nog meer dimensie geven.

 

Lijkt het u als koor of ben je een nieuw talent en vind je het leuk om hieraan mee te doen, geef je dan nu op via info@visserijdagenharlingen.nl.

 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus aarzel niet en doe mee en wie weet ben jij op 28 augustus vanaf 20.00 uur dan onze gast.

 

Beleef de musical met het Douaneorkest

Ze zijn haast niet meer weg te denken op de donderdagavond van de Visserijdagen. Dus ook dit jaar is dat het geval en wel op 29 augustus a.s. Dan is het Entrepotgebouw aan de Willemshaven weer het decor voor het Nederlands Douane Orkest. Een semiprofessioneel overheidsorkest dat met haar 87 medewerkers een bijzondere plaats inneemt binnen het Ministerie van Financiën en de Douane in het bijzonder. Muzikale producten en diensten zijn o.a. concerten, taptoeshows, begeleiding artiesten en ceremoniële gebeurtenissen. De programmering van het orkest kent diverse muziekstijlen, van symfonische werken tot originele composities voor harmonieorkest, marsen en pop- en jazzmuziek.

 

 

Was dat vorig jaar met de inmiddels wereldberoemde Emma Kok en Phil Bee, nu is dat musicalster Brigitte Heitzer.

Het wordt weer een programma met diverse muziekstijlen en arrangementen waaronder muziek uit de musical Evita. Het publiek kan verder genieten van eigen instrumentale solisten van het orkest en medleys van o.a. Queen en Nederlandse popmuziek. Ook nu weer onder leiding van de sympathieke Björn Bus.

 

Brigitte Heitzer werd landelijk bekend dankzij het televisieprogramma Op Zoek Naar Evita, waarmee ze de hoofdrol in de musical Evita bemachtigde. Ook in 2018 kreeg Heitzer opnieuw de hoofdrol toen Evita terugkeerde naar de Nederlandse theaters. Ze maakte daarnaast haar opwachting in onder meer Petticoat, Miss Saigon, Vijftig Tinten de parodie en The Full Monty. In 2022 stond ze op de planken in Diana & Zonen en in het theaterseizoen 2023-2024 speelt ze een hoofdrol in Mamma Mia - de musical.

De kaartverkoop voor deze geweldige avond is nog niet begonnen. Daarvoor moet u nog even geduld hebben. Wat wel bekend is, dat is de toegangsprijs van 10 euro per persoon. Helaas wel wat duurder, maar daarvoor krijgt u naast een geweldige muzikale avond ook nog een gratis consumptie in de pauze.

 

Klompzeilen, jij doet toch ook mee?

Ook dit jaar weer in het programma en wel op donderdag 29 augustus. De oudere lezers herinneren zich nog vast wel het liedje van zangeres Mieke over een klomp met een zeiltje en een jochie zo klein. Voor de jeugd, maar ook voor de wat oudere deelnemers, is het in elk geval een waar spektakel en bij voldoende deelname en de juiste hoeveelheid wind is het een kleurrijk geheel in de Zuid-Oostersingel, nabij de Kerkpoortsbrug. De start is om 14.00 uur en nu maar afwachten wie dit jaar de snelste klomp heeft. Zo ging vorig jaar in de Vrije klasse de eerste prijs naar good old Derk van Dieren. Een oude rot in het vak met twintig jaar ervaring.

 

 

Dat kon de 7-jarige Tein Siderius niet zeggen. Integendeel, hij deed voor de eerste keer mee, maar won gelijk de eerste en de wisselprijs in de Harlinger klasse. Dus het kan niet anders dan hij en ook Derk dit jaar weer van de partij zijn.

 

Voorwaarden tot deelname

Ben je 7 jaar of ouder en wil je die middag meedoen? Meld je dan gratis aan via klompzeilen@visserijdagenharlingen.nl

met vermelding van de klasse waarin jij wilt deelnemen.

 

Ophaaldag en vragenuurtje

Nu kan het zijn dat je voor de eerste keer meedoet en geen klomp met een zeiltje hebt. Geen probleem want voor 15 euro kun je een bouwpakket aanschaffen. Dat kun je op 22 juni a.s. ophalen en met de pin betalen tussen 10.00 en 12.00 uur in Nieuw Zuid, Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Maar er is ook een vragenuurtje en wel op 29 juni a.s., eveneens tussen 10.00 en 12.00 uur op hetzelfde adres.

 

Twee klassen

Er wordt gezeild in twee klassen. Voor de jeugd is dat de Eenheidsklasse (Harlinger klasse) voor kinderen tot en met het laatste jaar van de basisschool en de Open klasse is voor iedereen oftewel de Vrije klasse klompen.

 

De aanvang van dit spektakel is om 14.00 uur en de organisatie hoopt op nog meer deelname dan vorig jaar.

 

Uitgaan Muziek Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Onderzoek naar nieuwe buitenzwemfaciliteit in Harlingen gestart

14-06-2024

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft de eerste stappen gezet richting de realisatie van een binnendijkse buitenzwemfaciliteit.

Fc Harlingen nieuws week 24 - 2024

14-06-2024

HARLINGEN - Met: Jeugdteams sluiten seizoen gezamenlijk af en Introductie van de Nieuwe Hoofdtrainer: Erik Katje.

Harlinger Straatfestival: een middag vol cultuur en creativiteit!

14-06-2024

HARLINGEN - Het stadshart van Harlingen wordt op zaterdag 15 juni omgetoverd tot een levendig podium voor het jaarlijkse Straatfestival.

Reacties

Visie-Events Visie-Events Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis