Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 49 - 2023

15-12-2023

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, De Meiden, JO19-1 promoveert naar de divisie, Waddenrobkes bij Zeerobben 1, Algemene ledenvergadering Zeerobben en Richard van der Kooi gaat stoppen, wie volgt hem op?

Zeerobben nieuws week 49 - 2023 Bij wedstrijden tussen Zeerobben en Franeker is er altijd veel inzet en enthousiasme. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Wat een heerlijke zaterdag was het weer voor de jeugdafdeling. Het was wederom “a beautiful day”. Teleurstellingen, verrassingen en feestjes. Het kwam allemaal voorbij op de mooiste dag van de week.   

 

JO19-1

JO19-1 deed het. Het won de cruciale partij tegen Balk en promoveert naar de divisie. Zie artikel elders.

 

JO17

De JO17-1 had al haar kruid verschoten in de afgelopen wedstrijden en verloor met 1-0 van Schalkhaar. Een hele mooie 5e plaats in de divisie is het uiteindelijk resultaat. Op naar het voorjaar. JO17-2 kwam met een hele mooie 2-3 overwinning terug uit Joure. Met nog 1 wedstrijd te gaan tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg staat JO17-2 op een keurige 3e plaats. JO17-3 speelde de topper tegen sc Joure JO17-3 en onder bar slechte weersomstandigheden werd een 4-1 overwinning geboekt. Zaterdag valt de beslissing in deze spannende competitie.

 

JO15

JO15-1 heeft het zwaar in de hoofdklasse en verloor met 6-3 van sc Joure. Zeerobben staat op de 6e plaats in de hoofdklasse 2e fase.

 

JO14

JO14-1 kon het thuis tegen MKV niet bolwerken en verloor met 1-4. Na de heerlijke 5-1 overwinning op Sneek Wit Zwart was er afgelopen wederom een overwinning voor JO14-2. Dit keer werd GAVC vakkundig met 4-1 verslagen. Zeerobben rukt op naar de 3e plaats.

 

JO13

JO13-1 kwam wel met een hele mooie 2-3 overwinning terug uit Dokkum waar Be Quick werd verslagen. Morgen wacht Stiens. JO13-2 verloor met 4-0 van SF Deinum.

 

JO12

JO12-1 verloor thuis met 1-4 van SDS. JO12-2 moet wel een hele spannende wedstrijd gespeeld hebben tegen SJO RVLC. Het werd uiteindelijk 3-4 voor Zeerobben en dan heb je een leuke terugreis.

 

JO11

Het loopt niet altijd zoals je had gewild/gehoopt. Bij winst kon er een feestje worden gevierd maar helaas werd er met 5-4 verloren van Bolsward. Ook dat hoort bij voetbal. Niets is vanzelfsprekend. Morgen weer een kans als er uit gespeeld wordt tegen GAVC. Een prachtige overwinning boekte JO11-2 op Makkum. JO11-2 staat op een keurige 2e plaats achter koploper Oosterlittens. Morgen de laatste wedstrijd tegen SJO Arum/Stormvogels. JO11-3 leed een 7-0 nederlaag tegen ONS maar nog steeds een keurige 3e plaats. Morgen de laatste wedstrijd tegen koploper Oosterlittens.

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie worden geen uitslagen en standen gepubliceerd. Dit is volgens de KNVB in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen. Zeerobben hoopt na de winterstop met 10 teams mee te doen bij deze categorie.

 

De dag van morgen

Met maar liefst 16 thuiswedstrijden was het bomvol op het Oostersportpark afgelopen week maar de dag van morgen maar met 13 thuiswedstrijden voor de jeugd is het morgen wederom topdrukte. De zaterdag blijft voorlopig nog wel even de mooiste dag van de week.

 

De meiden van Zeerobben

Het heeft de vrouwen de afgelopen weken niet meegezeten. Op 11 november werd de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen De Blesse. Daarna werden alle wedstrijden afgelast. Ook QVC kon afgelopen zaterdag geen team op de been brengen dus wederom een vrij weekend. En dat geldt ook voor morgen. De wedstrijd tegen SVO EBC/Delfstrahuizen gaat wederom niet door en is verplaatst naar 24 februari. Dus is het winterstop voor de vrouwen die met een 2e plaats de winterstop ingaan. Heerenveense Boys gaat aan de leiding met 1 punt meer en een wedstrijd meer gespeeld.

 

De wedstrijd van MO17-1 tegen Franeker was een ware thriller. Het kon alle kanten op maar toen de ploeg in de slotfase op achterstand kwam dachten velen dat het voorbij was maar uiteindelijk stond er een fraaie 4-4 op het scorebord. Morgen de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Workum.

 

MO15-1 kwam niet in actie en speelt morgen haar laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Jubbega.

 

JO19-1 promoveert naar de divisie

Het moest allemaal nog maar “even”. Winnen van Balk. De enig overgebleven concurrent van JO19-1. Tot zaterdag voerde Zeerobben JO19-1 de ranglijst aan in de hoofdklasse met 6 gewonnen wedstrijden. Op de voet gevolgd door Balk die uit 5 wedstrijden ook de volle winst had gepakt. Afgelopen zaterdag moest het dan gebeuren met als inzet promotie naar de divisie.

 

Onder leiding van scheidsrechter Erik de Groot ging de 1e helft gelijk op met over en weer kansen om te scoren maar dat gebeurde niet dus een logische 0-0. Na de rust brak Stijn Scheffer de ban door de 1-0 te scoren. Het teken voor Balk om meer de aanval te zoeken en dus meer ruimte weg te geven en dat is met de spitsen die Zeerobben heeft dodelijk. Snel liep Zeerobben uit naar een 5-0 voorsprong.

 

Foto: Frans Bode.

 

Het slotakkoord kwam van Balk dat nog 1 keer scoorde. Eindstand 5-1. Met 21 uit 7 en een doelsaldo van 42 voor en 9 tegen bestaat er geen twijfel over het feit wie de sterkste was. Nu eerst winterstop waarbij een aantal spelers aansluiten bij het trainingskamp van de A-selectie in Portugal. Daarna wacht een nieuwe uitdaging. Voetballen op divisie-niveau. Daar wil deze talentvolle ploeg weer van zich doen spreken. We gaan het zien.

 

Waddenrobkes bij Zeerobben 1

Afgelopen zaterdag mochten de Waddenrobkes van Zeerobben meelopen in de line-up bij Zeerobben 1. Ondanks het zeer slechte weer waren er toch nog 2 teams van de partij met natuurlijk de pupil van de week Ryan de Groot. Na afloop was er nog wat lekkers voor de kinderen in de kantine. De Waddenrobkes hebben nu winterstop. Die duurt voor hen tot 10 januari a.s. Dan gaan de kinderen namelijk al weer trainen maar niet op het veld maar lekker in de warme Waddenhal. Als het voorjaar dan aanbreekt zo rond begin maart beginnen de trainingen buiten weer met aansluitend de landencompetitie. Een mooi vooruitzicht voor deze jongste groep talenten van de vereniging. Kinderen die willen aansluiten kunnen in contact treden met de vereniging.

 

Foto: Frans Bode.

 

Algemene ledenvergadering Zeerobben

Afgelopen maandagavond hield de vereniging haar jaarlijkse ledenvergadering. Voor een goed gevulde Robbenplaat opende voorzitter Sander Alberda de vergadering met een korte terugblik op het afgelopen seizoen. Naast zaken als Buitenschoolse Opvang, oud papier, energiescan, rookbeleid, kaartavonden,  voetbalkamp en bezetting hoofdbestuur werd er door de voorzitter ook nog kort stil gestaan bij de mensen die de vereniging ontvallen zijn de afgelopen tijd. 

 

Lieuwe Wesselius benoemd tot lid van verdienste

Na deze korte inleiding werden de punten van de agenda in vlot tempo afgewerkt. Omdat er nog geen penningmeester gevonden is werden de jaarcijfers dit keer door Dirk Arends gepresenteerd. Ook nu bleek weer dat de vereniging er goed op staat mede ook door de grote uitschieters kantine en businessclub. De kascommissie kon bij monde van Nathan v.d. Pol decharge verlenen aan het bestuur. Na de pauze hield hoofd jeugdopleiding Ane Schaap een korte maar duidelijke presentatie over het beloningsbeleid bij jeugdtrainers. Hierna kon voorzitter Alberda bekend maken dat hij deze middag bij Lieuwe Wesselius was geweest om hem mede te delen dat hij benoemd is tot lid van verdienste van de vereniging. Sinds begin jaren 80 is Wesselius betrokken bij Zeerobben. Begonnen als jeugdtrainer/leider en vervolgens hoofdjeugdtrainer, jeugdvoorzitter, bestuurslid en coördinator bij de Waddenrobkes geweest. Een lange staat van dienst die slechts kort onderbroken werd door een uitstapje richting Oeverzwaluwen. Vanwege gezondheidsredenen werd de onderscheiding thuis aan hem uitgereikt. De vergadering ging tijdens de vergadering unaniem akkoord en bekrachtigde dit met een luid applaus.

 

 

Sierk Pasma

Hierna was het tijd om de Wolter Bakker Trofee voor het meest verdienstelijk lid uit te reiken. Die ging dit jaar naar Sierk Pasma die op de achtergrond bergen werk verzet voor de vereniging. Pasma was lid van de activiteiten commissie, zat in het bestuur van de vriendenclub en zit vanaf 2016 alweer in de financiële commissie van Zeerobben waar hij o.a. de halfjaarlijkse contributie-inning verzorgt, de inning van de jaarlijkse bijdragen van de donateurs en leden vriendenclub verzorgt en daarnaast factureert hij namens Zeerobben.  Deze lange staat van dienst heeft het bestuur doen besluiten om de Wolter Bakker aan Sierk Pasma uit te reiken.

 

 

Hierna was het tijd voor de bestuursverkiezingen. Aftredend en niet herkiesbaar was Herke de Groot en Geertjan de Groot werd opnieuw benoemd. Daarnaast kon voorzitter Alberda bekend maken dat Bouke Bakker bereid is gevonden om toe te treden tot het hoofdbestuur met de portefeuille algemene zaken. Ook voor deze mannen was er een welverdiend applaus. Na het beantwoorden van de vragen tijdens de rondvraag kon een tevreden voorzitter de vergadering sluiten nadat hij een ieder nog iets te drinken had aangeboden.

 

Richard van der Kooi gaat stoppen, wie volgt hem op?

Maar liefst 10 jaar lang was Richard van der Kooi een inspirerende en onvermoeibaar positief strijdende trainer voor Zeerobben Vrouwen 1. Samen met zijn vaste maat Henk Boutsma en zij als duo weer vooral ook samen met “hun meiden”, heeft van der Kooi een stevig fundament neergelegd voor een opvolger waar Zeerobben nu naar op zoek is.

Na zoveel jaren is het mooi geweest, tijd voor een andere leuke uitdaging”, aldus Richard. Hij was vooral de drijvende kracht achter het succes van het team Vrouwen1. Makkelijk was dat niet altijd, soms bloed, zweet en tranen, maar mooi was het tegelijkertijd ook. De damesploeg van Zeerobben deed het sportief goed, speelt nu bovenin mee in de vierde klasse, maar groeide vooral uit tot een hecht team met meiden die inmiddels veel betekenen voor de club vanwege hun actieve opstelling binnen de vereniging als vrijwilligsters in diverse geledingen. Activiteiten, kantine, trainsters, enzovoorts. Ook daarin is de hand van Richard te herkennen.


Vacature! Wie?

Zijn het grote schoenen om in te stappen als nieuwe trainer van deze Vrouwen? Jazeker! Maar de schoenen staan ook op een stevig fundament. De potentiële opvolger van van der Kooi treft een goede groep aan. Een team dat gaat voor sportieve prestaties, maar dat zich daarnaast toch ook als team presenteert binnen de vereniging als geheel. Fijn om voor en mee te werken.

Waar is de vereniging naar op zoek? Een passend enthousiasme voor het trainen en coachen van een groep met veel eigen initiatief en motivatie. Enige ervaring als trainer, bij voorkeur zelfs gediplomeerd (TC3?) zou mooi zijn, maar zonder gaat de technische commissie graag het gesprek aan. De dames trainen tweemaal per week, dagen en tijden in nader overleg te bepalen. Voor meer informatie kan men bij de vereniging terecht. Voor de goede orde: Richard maakt dit seizoen natuurlijk gewoon af. De vacature is dus voor het seizoen 2024/2025.

 

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

15-12-2023

HARLINGEN - Zaterdag 16 december is er van 11.00 - 12.30 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 146

15-12-2023

HARLINGEN - Vrijdag 15 December is er op omroep Zilt weer een aflevering van het Alternatief gepresenteerd door Tiede, Bert en Peter ditmaal.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 50 - 2023

15-12-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 11 t/m 15 december 2023.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL
Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Firma Sijtsma Firma Sijtsma Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok