Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 50 - 2023

15-12-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 11 t/m 15 december 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 11-12-2023, Bar-Restaurant Andreas, Aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten voor de inrichting gevestigd op de lanen 89 te Harlingen voor het jaar 2024.
 • 12-12-2023, VOF Brandsma & Brandsma, Aanwezigheidsvergunning voor twee kansspelautomaten voor de inrichting ‘café Restaurant ’t Noorderke’ gevestigd op de Noorderhaven 17 te Harlingen voor het jaar 2024.

             

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 24-11-2023, Gemeente Harlingen, alcoholvergunning voor de inrichting MFC het Vierkant, gevestigd aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 te Harlingen

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 13-12-2023.

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 • 07-12-2023, Fahrenheitstraat 29, Harlingen, het toevoegen van een Eural-code;
 • 07-12-2023, Marconistraat 22, Harlingen, het bouwen van een zaad opslagloods;
 • 07-12-2023, Lange Lijnbaan 11, Harlingen, het oprichten/veranderen van een inrichting;
 • 07-12-2023, Hoogstraat 51, Harlingen, het wijzigen van de gevel;
 • 08-12-2023, Industrieweg 1, Harlingen, het bouwen en uitbreiden van opslagvoorzieningen;
 • 08-12-2023, Marnehiem 31, Haringen, het vervangen van garage en bijkeuken door een aanbouw;
 • 10-12-2023, Voorstraat 68, Harlingen, het kappen van een kastanjeboom;
 • 10-12-2023, Grote Kerkstraat 23, Harlingen, het terugbrengen van de dakkapel in oude staat en het plaatsen van drie dakramen;
 • 11-12-2023, Lange Lijnbaan 5, Harlingen, het oprichten/veranderen van een inrichting;
 • 11-12-2023, Boontjes 32, Harlingen, het realiseren van een aanbouw;
 • 11-12-2023, Buorren 12, Wijnaldum, het realiseren van een pre-mantelzorgwoning;
 • 11-12-2023, Zuiderhaven 9, Harlingen, het plaatsen van zonnepanelen;
 • 12-12-2023, Kimswerderweg, perceel B 4424, Harlingen, het kappen van twee bomen;
 • 12-12-2023, Industrieweg, perceel B 4713, Harlingen, het plaatsen van twee woonarken.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunning is verleend:

 • 11-12-2023, F. Domela Nieuwenshuisstraat, perceel D 1088, Harlingen, het kappen van een boom.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Verleng uw parkeervergunning tijdig!

De kentekenhouders van parkeervergunningen kunnen hun vergunning(en) voor 2024 verlengen of in verband met de komende wijzigingen in ons parkeerbeleid, opnieuw aanvragen. Dit kan via het Digitaal Loket Parkeren. Via onze website: parkeervergunningen.harlingen.nl kunt u bij dit loket komen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Lukt dit niet, dan kunt u voor de verlenging of aanvraag een afspraak maken bij het Klantcontactcentrum (harlingen.nl/afspraak-maken). Check op onze website welke documenten nodig zijn.

 

‘Bouwbalie’ open

 • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

 

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen. Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517. Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

Wie verdient de Harlinger Boei 2023?

De Harlinger Boei is voor die persoon of groep personen die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht. Wie verdient volgens u deze prijs? U kunt dit tot maandag 18 december doorgeven via aanmelden@harlingen.nl. Graag hierbij uw motivatie en eigen contactgegevens vermelden. De prijs wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari 2024 uitgereikt.

 

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie 2024

Gemeente Harlingen nodigt u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari van 19.00 tot 21.00 uur in Café ’t Noorderke, Noorderhaven 17 in Harlingen.

 

Na de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ina Sjerps en de uitreiking van de Harlinger Boei en de Hotze Schuiltrofee, luiden we samen het nieuwe jaar in onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Lokale buslijn De Futbringer

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

Kijk voor meer informatie op www.harlingen.nl/futbringer

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 18 december tot en met dinsdag 19 december 2023 is de Hendstehof afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden.
 • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
 • Harlingen, Zuiderhaven, Havenbrug, geen bediening in verband met werkzaamheden geldt het volgende: Geen bediening Havenbrug te Harlingen, Dit geldt vanaf maandag 8 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024.

 

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

15-12-2023

HARLINGEN - Zaterdag 16 december is er van 11.00 - 12.30 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 146

15-12-2023

HARLINGEN - Vrijdag 15 December is er op omroep Zilt weer een aflevering van het Alternatief gepresenteerd door Tiede, Bert en Peter ditmaal.

Wintersale bij Peter Kuiper, voor oog en oor in Harlingen

15-12-2023

HARLINGEN - Tot wel 75% korting op uw nieuwe bril!

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie-Events Visie-Events Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis