Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 47 - 2023

04-12-2023

HARLINGEN - Met deze week: Sinterklaasfeest, Pupil van de week, Henk Konings blijft, Drewes Janssen gaat en dus Vacature Assistent-trainer en Reanimatiecursus.

Zeerobben nieuws week 47 - 2023
Foto: Frans Bode.

Sinterklaasfeest Zeerobben

Wat een prachtige laatste training voor de Waddenrobkes afgelopen woensdag. Tijdens de training kregen de kinderen hoog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. De trainers hadden een speciale pietentraining voorbereid. Er werden allemaal spelletjes gedaan die in het teken stonden van het Sinterklaasfeest. Alle kinderen kregen na afloop een welverdiend Pietendiploma. Maar niet alleen de Waddenrobkes waren uitgenodigd want ook de JO8-1, JO8-2 en JO8-3 waren deze middag aanwezig en dat zorgde natuurlijk voor veel gezelligheid op het Oostersportpark en in de kantine. Na afloop was het nog even verzamelen in de bomvolle kantine want Sinterklaas kwam natuurlijk niet met lege handen. Sinterklaas was de blijde gezichten van de kinderen nog niet vergeten toen ze vorig jaar allemaal een “Zeerobben-muts” kregen. Maar door de stakende pieten worden de cadeaus morgen pas uitgedeeld. Het blijft dus nog een verrassing en Sinterklaas was nog wat mysterieus…  

Alle ruim 60 kinderen zongen de Sinterklaas nog eens toe en nadat Sinterklaas en zijn pieten bedankt waren voor hun komst gingen de kinderen tevreden huiswaarts en Sint en zijn pieten gingen verder op pad.

 

 

Pupil van de week

Vorige week was Stenn Tazelaar uit JO10-1 pupil van de week bij de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen GAVC. Het werd een prachtige middag voor Stenn die eerst met een mooie schijnbeweging de keeper van GAVC uitspeelde en scoorde en vervolgens vanaf de bank zag dat Zeerobben met 2-1 won. Na de tijd natuurlijk nog ff met de mannen op de foto natuurlijk. En ook nog ff met David v.d. Pol op de foto die ’s ochtends nog spelleider was bij de wedstrijd van Stenn. En daarmee was de cirkel weer rond. Leuk dat je erbij was Stenn. We wensen je nog veel succes met je team in de competitie. 

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben verlengt met Henk Konings

Zeerobben en Henk Konings hebben uiting gegeven aan de wederzijdse tevredenheid middels het verlengen van de samenwerking voor het seizoen 2024/2025. Dat zal dan het derde seizoen worden voor de Drachtster trainer bij de huidige koploper van de tweede klasse K.

Voor beide geldt dat deze beslissing niet speciaal genomen is op basis van de stand op de ranglijst. De wederzijdse tevredenheid heeft veel meer te maken met het goede gevoel over en weer en hoe trainer en groep op elkaar reageren en goed samenwerken in de ontwikkelingen die de technische staf voor ogen staan. Dat wordt ook herkend door de Technische Commissie en het gehele Bestuur en als dan uit peiling binnen de spelersgroep blijkt dat ze nog lang niet zijn uitgekeken en uitgeleerd met deze trainer, dan is de beslissing snel verklaard.

 

 

Henk Konings reageerde zelf desgevraagd als volgt: “Ik heb het gewoon erg naar de zin en met de aanstormende jeugd zie ik nog een mooie uitdaging om verder te groeien”. Naar de zin hebben, jeugd, uitdaging en groeien; het spreekt ons wel aan, eerlijk gezegd!

Mooi zo doorgaan dus, goed afsluiten richting de winterstop en dan op naar een goed trainingskamp in Portugal in januari.
 

Drewes Janssen gaat Zeerobben verlaten

Na 5 succesvolle jaren als assistent-trainer van de A-selectie, gaat Drewes Janssen Zeerobben aan het eind van dit seizoen verlaten. Daarmee volgt Drewes zijn vooraf uitgestippelde pad om zijn trainersopleiding te combineren met het alvast opdoen van ervaring als assistent-trainer. Hij zal de cursus VC3 (voorheen UEFA B) afronden in mei 2024 en acht dan de tijd rijp om zelfstandig aan de slag te gaan. Zeerobben ondersteunt hem volledig in zijn ambities en zou hem een leuke, ambitieuze club gunnen om zijn opleiding en ervaringen in de praktijk te gaan toepassen.

 Geïnteresseerde clubs die referenties willen opvragen, zullen een positief beeld geschetst krijgen vanaf het Oostersportpark. Drewes heeft onder de hoofdtrainers Arjen Postma, Berry Zandink en Henk Konings heel veel ervaring op kunnen doen in de eerste en tweede klasse. Drie verschillende trainers, maar alle drie prima leermeesters voor een aanstormend talent als Drewes.

Met Zeerobben heeft Drewes dit seizoen al een prijs te pakken in de vorm van de eerste periodetitel. Hem kennende, zal hij er gedurende het vervolg van dit seizoen nog alles aan doen om zijn afscheid met nog meer glans te omlijsten. Zo’n afscheid zouden we hem gunnen. En eerlijk gezegd: onszelf ook wel een beetje…
 

Vacature Assistent-trainer

Door het vertrek van Drewes ontstaat logischerwijs een vacature bij Zeerobben. Geïnteresseerde kandidaten die graag en met passie willen werken bij een club als Zeerobben en als assistent van hoofdtrainer Henk Konings, kunnen zich melden bij bestuurslid TC Theo Nota (theonota@hotmail.com) voor nadere informatie of een directe sollicitatie. Hij dient in het bezit te zijn van minimaal diploma TC3.

 

Reanimatiecursus bij Zeerobben

Afgelopen maandagavond was het weer zover. Voor de vrijwilligers (leiders/trainers/kantinepersoneel) werd weer de jaarlijkse reanimatiecursus georganiseerd. En wederom werd deze avond door Novisafe Veiligheidstrainingen georganiseerd. Een aantal oude bekende waren wederom aanwezig om de kennis wat op te frissen maar het was ook goed om te zien dat er veel nieuwe (jonge) gezichten aanwezig waren. En met een verdubbeling van het aantal deelnemers t.o.v. 2022 konden Marcel en Simone van Novisafe de cursisten alles leren over reanimatie van volwassenen, kinderen en baby’s. Daarnaast was er nog een uitgebreide oefensessie met de AED. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen de noodzaak van deze cursus inzien. Een dankwoord was er aan Novisafe die deze avond voor de club mogelijk maakte. Op naar 2024 als de vereniging voor wederom een verdubbeling van het aantal deelnemers gaat!

 

Foto: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Winter aan Zee decemberactie!

04-12-2023

HARLINGEN - De gehele maand december profiteer je bij de deelnemende winkeliers en horeca in Harlingen van diverse kortingen en aanbiedingen!

Zoutsloter Kerstmarkt levert ultiem Dickensgevoel

04-12-2023

HARLINGEN – “Dit is mienskip op sien best!”

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats
CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber