Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 47 - 2023

04-12-2023

HARLINGEN - Met deze week: Sinterklaasfeest, Pupil van de week, Henk Konings blijft, Drewes Janssen gaat en dus Vacature Assistent-trainer en Reanimatiecursus.

Zeerobben nieuws week 47 - 2023 Foto: Frans Bode.

Sinterklaasfeest Zeerobben

Wat een prachtige laatste training voor de Waddenrobkes afgelopen woensdag. Tijdens de training kregen de kinderen hoog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. De trainers hadden een speciale pietentraining voorbereid. Er werden allemaal spelletjes gedaan die in het teken stonden van het Sinterklaasfeest. Alle kinderen kregen na afloop een welverdiend Pietendiploma. Maar niet alleen de Waddenrobkes waren uitgenodigd want ook de JO8-1, JO8-2 en JO8-3 waren deze middag aanwezig en dat zorgde natuurlijk voor veel gezelligheid op het Oostersportpark en in de kantine. Na afloop was het nog even verzamelen in de bomvolle kantine want Sinterklaas kwam natuurlijk niet met lege handen. Sinterklaas was de blijde gezichten van de kinderen nog niet vergeten toen ze vorig jaar allemaal een “Zeerobben-muts” kregen. Maar door de stakende pieten worden de cadeaus morgen pas uitgedeeld. Het blijft dus nog een verrassing en Sinterklaas was nog wat mysterieus…  

Alle ruim 60 kinderen zongen de Sinterklaas nog eens toe en nadat Sinterklaas en zijn pieten bedankt waren voor hun komst gingen de kinderen tevreden huiswaarts en Sint en zijn pieten gingen verder op pad.

 

 

Pupil van de week

Vorige week was Stenn Tazelaar uit JO10-1 pupil van de week bij de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen GAVC. Het werd een prachtige middag voor Stenn die eerst met een mooie schijnbeweging de keeper van GAVC uitspeelde en scoorde en vervolgens vanaf de bank zag dat Zeerobben met 2-1 won. Na de tijd natuurlijk nog ff met de mannen op de foto natuurlijk. En ook nog ff met David v.d. Pol op de foto die ’s ochtends nog spelleider was bij de wedstrijd van Stenn. En daarmee was de cirkel weer rond. Leuk dat je erbij was Stenn. We wensen je nog veel succes met je team in de competitie. 

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben verlengt met Henk Konings

Zeerobben en Henk Konings hebben uiting gegeven aan de wederzijdse tevredenheid middels het verlengen van de samenwerking voor het seizoen 2024/2025. Dat zal dan het derde seizoen worden voor de Drachtster trainer bij de huidige koploper van de tweede klasse K.

Voor beide geldt dat deze beslissing niet speciaal genomen is op basis van de stand op de ranglijst. De wederzijdse tevredenheid heeft veel meer te maken met het goede gevoel over en weer en hoe trainer en groep op elkaar reageren en goed samenwerken in de ontwikkelingen die de technische staf voor ogen staan. Dat wordt ook herkend door de Technische Commissie en het gehele Bestuur en als dan uit peiling binnen de spelersgroep blijkt dat ze nog lang niet zijn uitgekeken en uitgeleerd met deze trainer, dan is de beslissing snel verklaard.

 

 

Henk Konings reageerde zelf desgevraagd als volgt: “Ik heb het gewoon erg naar de zin en met de aanstormende jeugd zie ik nog een mooie uitdaging om verder te groeien”. Naar de zin hebben, jeugd, uitdaging en groeien; het spreekt ons wel aan, eerlijk gezegd!

Mooi zo doorgaan dus, goed afsluiten richting de winterstop en dan op naar een goed trainingskamp in Portugal in januari.
 

Drewes Janssen gaat Zeerobben verlaten

Na 5 succesvolle jaren als assistent-trainer van de A-selectie, gaat Drewes Janssen Zeerobben aan het eind van dit seizoen verlaten. Daarmee volgt Drewes zijn vooraf uitgestippelde pad om zijn trainersopleiding te combineren met het alvast opdoen van ervaring als assistent-trainer. Hij zal de cursus VC3 (voorheen UEFA B) afronden in mei 2024 en acht dan de tijd rijp om zelfstandig aan de slag te gaan. Zeerobben ondersteunt hem volledig in zijn ambities en zou hem een leuke, ambitieuze club gunnen om zijn opleiding en ervaringen in de praktijk te gaan toepassen.

 Geïnteresseerde clubs die referenties willen opvragen, zullen een positief beeld geschetst krijgen vanaf het Oostersportpark. Drewes heeft onder de hoofdtrainers Arjen Postma, Berry Zandink en Henk Konings heel veel ervaring op kunnen doen in de eerste en tweede klasse. Drie verschillende trainers, maar alle drie prima leermeesters voor een aanstormend talent als Drewes.

Met Zeerobben heeft Drewes dit seizoen al een prijs te pakken in de vorm van de eerste periodetitel. Hem kennende, zal hij er gedurende het vervolg van dit seizoen nog alles aan doen om zijn afscheid met nog meer glans te omlijsten. Zo’n afscheid zouden we hem gunnen. En eerlijk gezegd: onszelf ook wel een beetje…
 

Vacature Assistent-trainer

Door het vertrek van Drewes ontstaat logischerwijs een vacature bij Zeerobben. Geïnteresseerde kandidaten die graag en met passie willen werken bij een club als Zeerobben en als assistent van hoofdtrainer Henk Konings, kunnen zich melden bij bestuurslid TC Theo Nota (theonota@hotmail.com) voor nadere informatie of een directe sollicitatie. Hij dient in het bezit te zijn van minimaal diploma TC3.

 

Reanimatiecursus bij Zeerobben

Afgelopen maandagavond was het weer zover. Voor de vrijwilligers (leiders/trainers/kantinepersoneel) werd weer de jaarlijkse reanimatiecursus georganiseerd. En wederom werd deze avond door Novisafe Veiligheidstrainingen georganiseerd. Een aantal oude bekende waren wederom aanwezig om de kennis wat op te frissen maar het was ook goed om te zien dat er veel nieuwe (jonge) gezichten aanwezig waren. En met een verdubbeling van het aantal deelnemers t.o.v. 2022 konden Marcel en Simone van Novisafe de cursisten alles leren over reanimatie van volwassenen, kinderen en baby’s. Daarnaast was er nog een uitgebreide oefensessie met de AED. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen de noodzaak van deze cursus inzien. Een dankwoord was er aan Novisafe die deze avond voor de club mogelijk maakte. Op naar 2024 als de vereniging voor wederom een verdubbeling van het aantal deelnemers gaat!

 

Foto: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Winter aan Zee decemberactie!

04-12-2023

HARLINGEN - De gehele maand december profiteer je bij de deelnemende winkeliers en horeca in Harlingen van diverse kortingen en aanbiedingen!

Zoutsloter Kerstmarkt levert ultiem Dickensgevoel

04-12-2023

HARLINGEN – “Dit is mienskip op sien best!”

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Firma Sijtsma Firma Sijtsma Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires