Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 1 - 2024

03-01-2024

HARLINGEN - Met: Drukke zaterdagen bij Zeerobben, Kerstborrel schoonmaakploeg, Voetballen bij de Waddenrobkes, Zeerobben maakt zich op voor trainingskamp in Portugal en 3e Wintertoernooi bij Zeerobben.

Zeerobben nieuws week 1 - 2024 Na jaren afwezigheid is de Snertloop weer terug bij Zeerobben. Archieffoto: Frans Bode.

Drukke zaterdagen bij Zeerobben

Zeerobben begint energiek aan 2024. De maand januari staat meteen al bol van e activiteiten. Morgen begint vanaf 10.00 uur de Snertloop voor de groepen JO8 t/m de JO12. Zij leggen al dan niet met broertjes/zusje/ouders een spelcircuit af in het Harlinger bos. Na afloop is er voor iedere deelnemer een kopje snert of bakje patat. Als dat alles aan de kant is start zo rond 14.00 uur het Appelflappentoernooi. Een mixtoernooi waaraan alle seniorenteams (incl. VR1) en JO19 meedoen. Dit toernooi zal zo rond 16.30 uur afgelopen zijn waarna de vereniging haar nieuwjaarsreceptie houdt. Ook dit jaar weer kunnen de voetjes van de vloer want zanger Alex van Kammen is wel in voor een feestjes.

 

Een week later staat er voor de JO8 t/m de JO11 een onderling zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal op het programma en daarnaast wordt er op het Oostersportpark het Wintertoernooi georganiseerd. Tussendoor vertrekt op 10 januari de A-selectie voor een trainingskamp richting Portugal en beginnen de Waddenrobkes om 17.00 uur met de eerste training.  Op 20 januari gaat voor veel teams de competitie alweer van start en tot slot is er op zaterdag 3 februari weer het traditionele dartstoernooi in de Robbenplaat voor zowel senioren als jeugd. Never a dull moment bij Zeerobben.

 

Kerstborrel schoonmaakploeg

Vlak voor de feestdagen kwamen de vrijwilligers van de schoonmaakploeg bijeen op de Robbenplaat om het jaar goed af te sluiten. Elke maandagochtend vroeg aanwezig om alles van het afgelopen weekend weer op te ruimen. En elke vrijdagochtend weer aanwezig om de boel spic en span op te leveren voor de zaterdag. De complimentjes die de vereniging ontvangt omdat het altijd zo schoon is in de Robbenplaat (kantine, bestuurskamer, keuken en toiletten) komt op het conto van deze mensen. De ploeg bestaande uit Nico Laros, Marga Deelstra, Eddie Deelstra, Nel Kingma, Thijs de Vries, Germ Knipper, Henk Draaisma, Ludwig Seerden, Siep Lieffering en Martha Hiemstra (invallers Ria Laros en Wiebe Westra niet op de foto) brachten met z’n allen een toast uit op het nieuwe jaar. Naast koffie met gebak was er nog een borrel met heerlijke hapjes die een ieder zich goed liet smaken. Zij zijn weer klaar voor de 2e seizoenshelft.

 

Foto: Frans Bode

 

Voetballen bij de Waddenrobkes

Op 10 januari a.s. start zeerobben weer met de trainingen voor de Waddenrobkes. De trainingen zijn elke woensdagmiddag van 17.00-18.00 in de Waddenhal voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar.

Op dit moment heeft Zeerobben 5 trainers voor de Waddenrobkes. Stephanie de Vries en Meike Bode waren ook vorig seizoen al actief bij de Waddenrobkes. Daar zijn dit najaar ook Lanvin Warmerdam, Lucas Brouwer en Jimte Offinga bij gekomen. Lanvin speelt bij de jeugdafdeling van sc Cambuur en Lucas en Jimte spelen bij Zeerobben JO17-2. Stephanie en Meike spelen beiden in VR1. 

Op een speelse manier laten de trainers/trainsters de kinderen kennis maken met het voetballen. Naast partijtjes zijn er o.a. tikspelletjes, kegelvoetbal, krokodillenspel, apenkooi etc.

 

Wanneer en waar?

Elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur in de Waddenhal. Op 10 januari is de 1e training. 

 

Eind februari/begin maart stopt de training in de Waddenhal en gaan de kinderen weer buiten op het veld trainen. Ook de buitentrainingen zijn weer op de woensdagmiddag van 17.00 - 18.00 uur. Begin maart begint ook weer de landencompetitie. De landencompetitie is elke zaterdagochtend o.l.v. bondscoaches van 09.00 - 10.00 uur op het Oostersportpark. Als de kinderen eraan toe zijn stromen ze, na overleg met ouders/trainers, door naar de JO8-groep. Ouders/verzorgers die geinteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de coördinator van de waddenrobkes Albert Beuker. (06- 38748870)

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben maakt zich op voor trainingskamp in Portugal

Op 20 januari wordt de competitie voor Zeerobben 1 hervat en wacht Zeerobben een moeilijke reeks:

  • 20 januari: thuis tegen Sneek Wit Zwart
  • 27 januari: uit tegen Leovardia
  • 3 februari: thuis tegen SC Stiens
  • 10 februari: thuis tegen VV Heerenveen

 


 

Albu​feira

Dat lijkt op een beslissende fase voor de rest van het seizoen. De voorbereiding op deze start zal voor een belangrijk deel plaatsvinden in Albufeira, Portugal, waar Zeerobben van 10 t/m 13 januari een trainingskamp zal opslaan.  Het wordt dus zaak een goed fundament te leggen in Portugal. Selectie, staf, vrijwilligers en sponsoren vormen samen een groep van ruim 50 personen die in de nacht van 10 januari richting Albufeira vliegen. Voor de spelers zullen de dagen vooral in het teken staan van trainen en het deelnemen aan de Algarve Cup. Voor de sponsoren/vrijwilligers is er ook tijd voor andere zaken zoals een Jeep safari en sightseeing Albufeira.

 

Kort, maar krachtig, met natuurlijk ook veel ruimte voor teambuilding. De huidige koppositie heeft hoe dan ook een goede boost gegeven aan het vertrouwen.  Samen met een goed trainingskamp moet het een goede basis zijn voor de 2e seizoenshelft. 

 

3e Wintertoernooi bij Zeerobben

Het heeft de organisatie de afgelopen jaren niet meegezeten. Eerst was daar de corona-uitbraak met alle daarbij behorende beperkingen en toen dat allemaal achter de rug was werd er gestart met de verbouwing van de kleedaccommodatie en dus kon er een aantal jaren geen wintertoernooi plaats vinden.  Maar voor 13 januari a.s. staan alle seinen op groen en op dit moment zet de organisatie de laatste puntjes op de i. Er doen in totaal 28 teams mee aan het wintertoernooi die verdeeld zijn over de groepen: JO17, JO15, JO14, JO13, JO12, JO11 en MO15.

 

Voor de liefhebbers van jeugdvoetbal is het genieten geblazen als je kijkt naar de deelnemende verenigingen bij elke categorie.  Naast de vertrouwde namen als o.a. Franeker, Blauw Wit, Be Quick Dokkum en Drachtster Boys zien we nu ook verengingen van verder die de reis naar Harlingen maken. Wat te denken van bijvoorbeeld GVAV Rapiditas, vv Winsum, vv Hoogeveen, Lycurgus, en Urk. Het toernooi begint om 09.30 uur en rond 17.00 uur zijn de laatste wedstrijden afgelopen. Met de winterse kou op komst doet het wintertoernooi haar naam eer aan. Zeerobben is er klaar voor!

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Lac Frisia wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2023

03-01-2024

HARLINGEN - “De jeugd heeft de toekomst” en daarom wordt er al jaren een jeugdtoernooi georganiseerd naast het seniorentoernooi.

Scagha (Eredivisie zaalvoetbalploeg) wint 41ste fc Harlingen Havenstadtournooi

03-01-2024

HARLINGEN - Ut wudde weer een succesvol Havenstadtournooi en dat dan voor de 41e keer.

Zaalkaatsen

03-01-2024

HARLINGEN - Even geen zaalvoetbal of andere zaalsporten op 23 december jl. in de Waddenhal.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns
BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen