De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben nieuws

19-08-2021

HARLINGEN - Met deze keer de Beloftes, trainingsdag en de voorbeschouwing.

Zeerobben nieuws Foto: Frans Bode.

Beloftes verliezen eerste oefenwedstrijd

De beloftes van Zeerobben zijn alweer bijna 2 weken in training en speelden afgelopen zaterdag hun 1e oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen L. Zwaluwen. De ploeg uit Leeuwarden komt uit in de 1e klasse. Het was nog duidelijk even wennen voor beide teams maar Zeerobben nam toch een 1-0 voorsprong die ze uiteindelijk niet kon vasthouden. L. Zwaluwen wist nog 2 keer te scoren waardoor de eindstand 1-2 werd.

 

Dit weekend staat alweer de 2e oefenwedstrijd op het programma. Voorafgaand aan het 1e elftal spelen de beloftes om 12.30 uur thuis tegen 1e klasser Blauw Wit. Een mooie gelegenheid voor het duo van Oostveen/Riem om de volgende stappen te zetten in de aanloop naar de bekercompetitie die op zaterdag 4 september van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Leovardia. Andere tegenstanders in de beker zijn Franeker en Blauw Wit. Op zaterdag 25 september gaat dan de competitie van start.

 

Trainingsdag Zeerobben

Afgelopen zaterdag is de A-selectie van Zeerobben de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen.  Er stond een trainingsdag op het programma.  Door vakanties en weekendjes weg was er nog maar een zeer select gezelschap (12 man). Volgens trainer Zandink werd er prima getraind waarbij, naast het conditionele aspect, veel aan de balgewenning is gewerkt.

 

Daarna was er een gezamenlijk lunch in de kantine natuurlijk bereid door Nel Kingma. Daarna vond de loting voor het voetvolleytoernooi plaats en dat werd komisch. Om met name de koppeling (door het lot) van de twee keepers Jacob de Vries en Jouke Bosje werd smakelijk gelachen. Maar wie het laatst lacht …

Enkele sponsoren werden bereid gevonden om een 1e prijs beschikbaar te stellen en die hadden geen half werk geleverd. Er werd namelijk een Weekend voor het winnende team gesponsord. Dit verhoogde onmiddellijk de motivatie en het arbeidsethos bij de mannen. Er werd dan ook op het scherpst van de snede gestreden. Met de uiteindelijke finale kwalitatief als absolute hoogtepunt van de middag.

 

Jacob de Vries (l) en Jouke Bosje wonnen verrassend een “Weekend” voor het hele team.

 

Team Jacob de Vries & Jouke Bosje hadden ‘héle zware tegenstanders’ in Marijn Helfferich en Cyrus Boerman … maar er was maar één team dat als laatste lachte en de meer dan verdiende overwinning opeiste. Jacob & Jouke wonnen naast de ‘eeuwige roem’ dan ook een Weekend voor het héle team.

Komende zaterdag 21-8 de 1e eerste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser ONS.

 

Zeerobben start oefencampagne thuis tegen ONS

“Doe maar een makkelijke”, is bij de quiz ‘Een tegen 50’ meestal het antwoord van de kandidaten op de vraag van Caroline Tensen met wat voor vraag ze willen beginnen. Zeerobben pakt dat wat anders aan en begint de oefencampagne voor het in heel veel opzichten nieuwe seizoen meteen maar met een hele moeilijke wedstrijd. Hoofdklasser ONS Sneek komt morgen op bezoek naar het Oostersportpark. Direct een forse vuurdoop dus voor de mannen van Berry Zandink en Drewes Janssen, die nu een kleine 2 weken in training zijn en ook nog lang niet compleet. Maar ach, je moet ergens beginnen en met een tegenstander als ONS weet je meteen maar waar je staat in de voorbereiding.

De ambitieuze Hoofdklasser uit Sneek staat vlak voor de start van hun competitie en is logischerwijs al weken bezig, waarin ze alvast een grote voorsprong qua conditie hebben opgebouwd. Ze speelden ook al diverse oefenwedstrijden en boekten daarin bemoedigende resultaten. Naar het lijkt zitten ze al in een aardige flow, dus daar zal Zeerobben de handen best vol aan krijgen. “Doe maar een moeilijke” dus.

Het is nog onduidelijk in welke formatie Zeerobben zal kunnen aantreden, maar van een min of meer verwachte basis zal zeker nog geen sprake kunnen zijn. Er spelen nog vakantieperikelen en blessures en daarbij is het seizoen voor de hoofdklassekaatsers Dylan Drent en Jouke Bosje nog niet ten einde. 


Maar desondanks wordt reikhalzend uitgekeken naar deze wedstrijd. Eindelijk weer voetbal op het Oostersportpark, eindelijk weer publiek toegankelijk, eindelijk weer de kantine open. Natuurlijk, de 1,5m regel geldt nog steeds en wie klachten heeft blijft thuis, maar voor het overige: kom vooral weer eens kijken, zaterdag om 14.30 uur op het Oostersportpark. Zeerobben ontvangt u graag!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jazz in Cee en optreden Harlinger Beach Boys op het Harlinger strand schuiven door!

19-08-2021

HARLINGEN - De Zomer aan Zee ‘Friday on the Beach’ activiteit, gepland op 20 en 27 augustus a.s., gaan niet door!

Fc Harlingen 1 bereid zich voor op nieuw seizoen

19-08-2021

HARLINGEN - De voorbereidingen voor een nieuw voetbalseizoen gaan eindelijk weer van start.

Razende Roeland raast ook tijdens de “herfstweek” van deze zomer

19-08-2021

HARLINGEN - In deze herfstweek van de zomer 2021 is er op donderdag weer een metal vitamineshot, zodat je er weer tegen kunt.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation