Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben-nieuws

14-05-2020

HARLINGEN - Vorige week woensdag werden de nieuwe versoepelingen m.b.t. de corona-maatregelen bekend gemaakt.

Zeerobben-nieuws Foto: Frans Bode.

En dat betekende meteen weer actie bij Zeerobben. Protocollen moesten aangepast en voorgelegd worden aan de gemeente en vervolgens mochten ook de sporters ouder dan 18 jaar weer gaan trainen. En zo geschiedde. Uiteraard moet nog steeds de afstand van 1,5 meter in acht worden genomen maar er gloort weer wat hoop bij de voetballers, bestuursleden, vrijwilligers en liefhebbers van het voetbal.

 

Corona Nieuwsbrief

Zeerobben heeft er sinds het uitbreken van de Coronacrisis voor gekozen om met haar leden en andere relaties te gaan communiceren middels nieuwsbrieven. Niet via het publieke domein, maar in meer besloten kring van de club middels directe mails. Dat voelt goed bij het bestuur en de reacties sterken het bestuur in de keuze hiervoor. Inmiddels zijn er 5 nieuwsbrieven verschenen en verspreid onder de leden. Een paar opvallende onderwerpen uit de nieuwbrieven zijn:

 

Senioren

Afgelopen dinsdag kwamen de spelers van de A-selectie alsmede van de beloftes meteen al in actie op het trainingsveld. De laatste training dateert alweer van 10 maart jl. Zowel Arjen Postma als Camaru van Oostveen hadden een aangepaste training gemaakt en stonden, net als de voetballers, te popelen om weer te beginnen. Maar ook de vrouwen van Vrouwen1 waren donderdagavond alweer op het trainingsveld te vinden. 

 

Jeugd

De jeugdteams waren al een week eerder begonnen met de trainingen. Met een aangepast trainingsschema kon ervoor gezorgd worden dat er door iedereen op een verantwoorde manier kon worden getraind. Wat opviel in de 1e week was de discipline bij de kinderen en trainers. Met de

corona-button van Zeerobben op werd er dan ook volop getraind en de corona-medewerkers van dienst hadden niet veel te doen.

 

Voorjaarsactie

Ook werd al eerder aangegeven dat zoveel mogelijk kinderen weer moeten gaan sporten. Dus niet alleen de leden van een voetbalclub. De gemeente Harlingen heeft hierin het initiatief genomen. Alleen eigen leden mogen weer sporten bij hun club. De Harlinger jeugd, die geen lid is van een sportvereniging of lid is van een sportvereniging die geen activiteiten organiseert en toch wil gaan sporten kan zich aanmelden bij jongerenwerk/buurtsportcoaches bij Jorine van Dijk, telefoonnummer 06-46824966. Zij hebben voor een aantal dagen per week hiervoor reeds activiteiten ingepland. Voor kinderen die lid willen worden van Zeerobben komt de club met een speciale voorjaarsactie. Lijkt het jongens en meisjes leuk om te gaan voetballen bij Zeerobben dan kunnen zij zich aanmelden. Zij kunnen dan tot aan het eind van het huidige seizoen gratis meetrainen. Bovendien kan een nieuw lid dan ook alvast ingedeeld worden bij zijn/haar team voor het seizoen 2020-2021.

 

Voor opgave of overige info:

  • Waddenrobkes (4 t/m 6 jaar):

Trainen woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur

Wietse de Wit 06-27832598

  • Overig teams:

Frans Bode 06-21952413

Of stuur een mailtje naar leden@zeerobben.nl

 

 

Hygiëne

Omdat het drukker kan worden op de velden en om verslapping van de regels te voorkomen heeft de vereniging de “Zeerobben-hygiëne-zuil aangeschaft. Deze is geplaatst aan het begin van het complex zodat eenieder (groot en klein) zijn/haar handen kan wassen voor aanvang en na afloop van de training.

 

Familieweekend

De vereniging had de deur nog op een heel klein kiertje staan, maar het zal duidelijk zijn dat het jaarlijkse familiefeestje niet doorgaat. Jammer, maar misschien bedenkt de vereniging nog wel iets leuks als straks weer een nieuw seizoen wordt opgestart.

 

Overig

Verder zijn er zaken besproken over de start van het seizoen 2020/2021, sluiting van het complex, testen op het Covid-19 virus, teamindelingen en inlevering van kleding. Ook is er contact via een nieuwbrief met leden van de businessclub geweest.

 

Op deze manier hoopt de vereniging het seizoen niet als een nachtkaars te laten uitgaan. Door toch nog door te trainen blijft het clubgevoel meer bestaan. Na sluiting van het complex op 20 juni a.s. zal de “voetbalvakantie” van start gaan. Op zaterdag 8 augustus gaat dan het hek weer open en mag er gestart worden met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Hoe dat seizoen eruit zal gaan zien weet nog niemand. Voorbereidingen gaan in ieder geval gewoon van start. Zowel voor als achter de schermen.

 

 

 

Foto's: Frans Bode.

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 5!

14-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Vernieuwing bruggen Kornwerderzand kan beginnen

14-05-2020

HARLINGEN - De vernieuwing van het complex bruggen en sluis bij Kornwerderzand kan van start in 2022.

Bij Expert Harlingen kunt u altijd terecht!

14-05-2020

HARLINGEN - Kom langs in onze winkel of kijk snel op expert.nl.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns