Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Scagha (Eredivisie zaalvoetbalploeg) wint 41ste fc Harlingen Havenstadtournooi

03-01-2024

HARLINGEN - Ut wudde weer een succesvol Havenstadtournooi en dat dan voor de 41e keer.

En alle bekende medewerkers waren ur weer, bij de ingang stonden Willem Noorloos (penningmeester voor ut leven bij de 5e colonne) en Hielke Jager (die man kan alles). Verders hadden de mesen ut van de organisatie Johan Janssen, Drewes Janssen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaff en Albert Topfer ut weer geweldig regelt allemaal. En dan de scheidsrechters Henk Swart doet al sun 17 jaar met en Jan Willem Kimp uut Harlingen was mede fluitist ze deden het best. De wedstrijdleiding was in de vertrouwde handen van Jan van de Heide. En dan doet ut je natuurlijk goed dat Age Tichelaar de mannen de hele dag assisteerde as grensrechter. Hij mag hast wel weer een lintsje hewwe.

 

Poule A

Bestond uut fc Harlingen, AVC, Zeerobben en Scagha uut Schagen.

Hier bleek al snel dat Scagha over een zeer sterke ploeg beskikte maar ze speule dan oek inne Eredivisie. Zeerobben werd eenvoudig anne kant skoven dat wonnen ze met 3-0. AVC gaf iets meer partij maar verloren toch met 2-0. FC Harlingen deed het echter verassend goed, die kwamen zelfs door treffers van Mart Beuker en Wessel Roorda met 0-2 voor. Maar Scagha deed een tactische wissel en gingen met vliegende keeper speulen. Een ouwe term nog van vroeger dan gaat de keeper met voetballen. En dat leverde de Noord Hollander snel 2 treffers op 2-2 dus. Toen mistte Reinier v d Stap op een haar na een mooie kans en dat was jammer. Met een counter beslisten Scagha toen de wedstrijd. Zeerobben en FC Harlingen moesten beslisse wie tweede wudde suu. En dat wudde een leuke spannende wedstried tussen twee ploegen die ur plat voor gingen. Zeerobben nam de leiding met 2-0 door Ane Schaap en Godert Attema. Remco Zandberg joeg een in ut kruus dat wudde 2-1, en ut wudde nog spannend maar de Robkes hielden stand en kwamen met Scagha in de halve finale.

 

Poule B

Bestond uut een Regio Team, Futsal Frisia speult inne topklasse competitie, Wiron doet vanaf 2016 al mee en komme uut Den Oever en Mulier uut Witmarsum.

In B poule was natuurlijk Futsal Frisia de ploeg die er wat bovenuut stak. Maar toch hadden se nog een billug werk met ut door Michel v d Ploeg samengestelde ploegje Regio Team. Regio team met o.a. Ralf van Hurck, Marcel Visser, Niec Aalders, Cyrus Boerman, Jasper de Groot, Stijn Schakenbos, Albert Beuker en Connor Bosma, in de gelederen hielden lang stand maar uiteindelijk verloren ze toch maar nipt met 2-1. 

 

Kruis finales

Regio Team werd dus tweede inne poule B en moesten tegen de nummer 1 van poule A Scagha. En Scagha nam snel de leiding met 0-1 maar het Regio Team bleef goed spelen en hadden een goeie keeper in Connor. Helaas belande een fraai hakje van Marcel Visser op de paal. Maar de koning van de kluts Niec Aalders wist wel te scoren 1-1. Regio kregen kansjes maar die misten ze, Scagha ging weer met vliegende keeper speulen en dat hielp. Het werd 1-2 en nog waren er kansjes voor het Regio Team maar ze gingen ur niet in. Een mooi stifje van Freek Vrenegoor en dat betekende 1-3. De kopkes gingen toen hangen van het Regio Team en zo kon Scagha uutlope naar 1-5.

 

De andere halve finale ging tussen Futsal Frisia uit Leeuwarden en ze moesten teugen onze plaatselijke club Zeerobben. En Frisia begon sterk met een treffer van Gert-Jan 1-0. Ane Schaap kreeg 2 minuten tijdstraf en Frisia ging ook met vliegende keeper spelen. Kian Visser voormalige spits van Harkemase Boys, Ijselmeervogels en DOVO was die keeper en hij maakte 2-0. Zeerobben vocht terug Godert Attema roste een in de lange hoek 2-1 mooie goal. David v d Pol zag zijn schot gepakt deur de keeper en alleen voor de keeper had ie ut haar voor sien ogen en mistte weer. Dat deed Frisia niet zij maakten 3-1 maar de Robkes bleven ur in geloven. Een afstandsschot van Dylan Drenth volgde en die vloog ur in as een koegel 3-2. En ut wudde geliek deur een fabelachtig hakje van Godert Attema 3-3. Er volgden penalty’s een loterij dus. Frisia had al een gemist en David v d Pol wist de finale veilig te stellen voor Zeerobben. Een goeie prestatie teugen een goeie club.

 

De finalisten.

 

Finale

Ja en toen kreeg je de finale en dat beloofde wat te wudden, gezien de vorige wedstrieden. Scagha teugen Zeerobben en na 3 minuten stond Zeerobben al achter deur een bekeken goalsje van Robin Schouwvlieger 1-0. De Robkes hadden pech toen een knal van Brent de Groot oppe paal ketste. In de 6e minuut was daar een mooie aktie van Freek Vrenegoor en het was 2-0. Scagha speulde weer met vliegende kieper en daar kreeg Zeerobben geen vat op. En toen wudden ze bij Zeerobben oek een bitsje steviger en dat leverde 2 x 2 minuten straf op. Daar profiteerde Scagha natuurlijk van de defensie wudde uutspeuld en Jeroen Pater kon 3-0 maken. Nou dat kanne wij oek, speule met een vliegende keeper docht Zeerobben. Dat ging niet goed, the flying keeper Ane Schaap was voorin toen Scagha de bal kreeg en van afstand lepelde Freek Vrenegoor de bal in het lege doel 4-0. Sander Beemsterboer deed even later precies utzelfde 5-0 en Boyd Filemieg maakte nog 6-0 voordat Godert Attema de eer nog kon redden 6-1.

 

De prijzen konnen uutriekt wudde in een overvolle en gezellige kantine natuurlijk werden alle medewerkers bedankt. En werd Freek Vrenegoor van Scagha de beste speler van het tournooi en werd Kian Visser van Futsal Frisia de beste keeper.

 

Fc Harlingen bedankt de sponsoren van het Havenstadtoernooi.

Zonder de bijdrage en giften van onze sponsoren zouden wij dit  toernooi nooit op deze wijze kunnen organiseren. Fc Harlingen wil graag via deze weg alle sponsoren van het Havenstadtoernooi bedanken.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Zeerobben nieuws week 1 - 2024

03-01-2024

HARLINGEN - Met: Drukke zaterdagen bij Zeerobben, Kerstborrel schoonmaakploeg, Voetballen bij de Waddenrobkes, Zeerobben maakt zich op voor trainingskamp in Portugal en 3e Wintertoernooi bij Zeerobben.

Lac Frisia wint het Havenstad jeugd zaalvoetbaltoernooi 2023

03-01-2024

HARLINGEN - “De jeugd heeft de toekomst” en daarom wordt er al jaren een jeugdtoernooi georganiseerd naast het seniorentoernooi.

Zaalkaatsen

03-01-2024

HARLINGEN - Even geen zaalvoetbal of andere zaalsporten op 23 december jl. in de Waddenhal.

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber
Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL Milûk Milûk Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber
Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok