De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voorbeschouwing: Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen

02-10-2020

HARLINGEN - Bijzondere Derby in tijden van Corona.

Wat een heerlijke partijvoetbal met een enthousiast publiek zou moeten worden, zal een klinische editie worden van een altijd levendige derby.  “The show must go on”, maar waar dit soort wedstrijden juist de kers op de taart moet zijn voor een voetbalvereniging, zal nu de ambiance kil en onwerkelijk zijn. Is dit waar amateurvoetbal voor bedoeld is? De entourage met supporters van beide zijden zijn eigenlijk onontbeerlijk, toch verplicht de KNVB te spelen in alle categorieën van laag te hoog. Dit is triester dan een autoloze zondag in 1973. De verrichtingen van het eerste elftal zal via twitter en Omroep RSH te volgen zijn heb je toch wat. Maar hoe gaat het bij de rest van de wedstrijden?

 

Terug naar de voorbeschouwing. De tegenstander van zaterdag 3 oktober, Leeuwarder Zwaluwen, heeft een vreemde start van de competitie gehad. Onder de koude douche in het eerste duel in Groningen, tegen Oranje Nassau Groningen met 7 – 1 onderuit, tot een prima resultaat door met 3 – 2 van Winsum te winnen. In de voorbereiding vielen de resultaten wat tegen en ook in de poulefase voor bekervoetbal behaalden de Sweltsjes slechts één puntje en daardoor uitgeschakeld voor de knock-outfase. Toch mag je de blauwhemden van Carlo Rietdijk niet onderschatten. Zij hebben zich knap hersteld en staan met deze drie punten boven het puntloze Zeerobben.

 

Puntloos maar niet hopeloos. Zeker niet kun je wel zeggen, gezien het voetbal van afgelopen zaterdag in Groningen, waar afgezien van de laatste minuten Zeerobben toch de meeste aanspraak mocht maken op de punten die nu in Groningen bleven. Er valt dus genoeg te genieten zaterdag, maar dan zal je het moeten doen met de bovengenoemde verslaggeving. De vraag is echter hoe zal deze zeldzame sfeer bij de spelers uitwerken. Je wilt als speler je kwaliteiten vertonen, maar voor wie doe je het? Voor de “diehards” die stiekem in de bosjes iets van de wedstrijd proberen mee te krijgen?

 

De hoop is, dat dit pandemonium over 3 weken voorbij zal zijn. De pandemie zal dan beteugeld moeten worden door het gedrag van ons als burger van Nederland en ook als supporters van Zeerobben en Leeuwarder Zwaluwen. 3 oktober zal op voorhand een memorabele voetbalzaterdag worden in de geschiedenis van het gehele voetbalcircus, van groot tot klein.

 

Zaterdag 3 oktober

Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen

Aanvang 15.00 uur 

 

► Zeerobben toch live zien.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Walking Football weekend op Terschelling

02-10-2020

TERSCHELLING – Het is bekend dat Walking Football zich als een olievlek over het land verspreid.

Sport Lokaal bij Omroep RSH

02-10-2020

HARLINGEN – Met muziek, boeken, sport, cabaret en meer luister zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 40 - 2020

02-10-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 28-september t/m 2 oktober 2020.

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei