Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #4

18-08-2023

HARLINGEN - In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #4 Foto: Dorus Breidenbach©

Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur van deze stichting van deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente. Hieronder alvast een greep uit wat u deze dagen kunt verwachten.

 

Tekst Laurens Posthumus

 

Woensdag 30 augustus

Harlinger feestavond op het hoofdpodium

We gaan nog even terug naar deze dag waarop in de avonduren er weer een gezellige Harlinger feestavond op het programma staat op het hoofdpodium. Smaakmaker is ongetwijfeld de Hubert Heeringa band met Raynaud Ritsma, de leadzanger van Vangrail als presentator. Zoals het nu staat ontvangt hij daarbij de volgende gastzangers: Ronnie en Evert van der Plaats, Dirk Kracht, Wessel van der Pol, Babette van Palmhoven, Renske Kuiken en Hans de Boer en natuurlijk niet te vergeten de Wiebe van Dijk Superband. Aanvang 20.00 uur.

 

Zaterdag 2 september 

Open dag dit jaar op de Willemshaven

Het programma begint deze dag om 10.00 uur met de opening van de Open Dag Visserijhaven. Niet, zoals u gewend was op de Industriehaven, maar op de Willemshaven die in juli van het vorig jaar nog vol lag met Tall Ships en alles wat daarbij kwam kijken. Voor het bestuur van de Stichting Visserijdagen best wel een spannend moment, want hoe zal deze dag op een kleinere locatie en dichtbij het centrum verlopen? Het is immers de eerste keer dat de slotdag op dit terrein wordt georganiseerd.

 

Gedurende de dag kunt u heerlijk gebakken vis kopen of lekker gekookte mossels, zolang de voorraad strekt en tegelijkertijd luisteren naar een drietal shantykoren. En verder wordt het een dag met een bonte verzameling van nautische bedrijven uit de Visserijhaven die op of aan schepen werken. Demonstraties van olie opruimen en het van dichtbij bekijken van scheepsmotoren. Het hoort er allemaal bij. De muziek wordt die dag verzorgd door twee steelbands en bij de groene treinwagon is een sambaband aanwezig. Voor de kinderen is er natuurlijk een draaimolen en een groot bassin met modelschepen die op afstand bestuurd hun rondjes varen.

 

Instuif Vereniging Oud Harlingen 

Vorig jaar nog in de Doopsgezinde Kerk, maar nu op de Waddenpromenade. Een publiekstrekker want ook nu zullen veel met name oudere Harlingers een kijkje komen nemen hoe hun stadsje er in vroeger jaren uitzag. Foto’s van weleer, maar ook oude filmbeelden van toen. En dat vermengd met oud-Harlingers van buiten beloofd dat vanaf 10.00 uur weer een gezellig samenzijn te worden.

 

Presentatie en demonstraties Overheden 

Ook dit is weer een jaarlijks terugkerend evenement waarop zowel civiele als militaire diensten zich deze dag gezamenlijk presenteren. Voor dit jaar zijn dat Rijkswaterstaat, Brandweer Fryslân, de Veiligheidsregio Fryslân, de Kustwacht en de KNRM, de Koninklijke Marine, Roadshow Luchtmacht Vliegbasis Leeuwarden, Marechaussee, de Landmacht, de Politie en de Douane. Grote publiekstrekker is de komst van de MQ-9 Reaper, een drone die bestuurd wordt vanaf de vliegbasis Leeuwarden en die met haar Intelligence, Surveillance en Reconnaissance capiteiten (ISR) al dan niet bewapend overal ter wereld ingezet kan worden. Daarnaast presenteert de luchtmacht zich met het 322, 323, 306, 921 en 922 squadron.

 

Rijkswaterstaat is dit jaar aanwezig met het patrouillevaartuig de RWS 83, een nieuwe RHIB en de RR 914. Deze zijn op het water te bezichtigen aan den nieuwe drijfsteiger in de Willemshaven. En verder is er een trailer aanwezig met daarop twee waterscooters van het merk Sea Doo, waar de jeugd onder begeleiding op mag gaan zitten voor een stoere foto.

 

Stoer is ook om aan boord te gaan van een politieboot om te weten wat de politie te water allemaal doet of hoe het voelt om in een snelle gepantserde politieauto of ME-bus te zitten. Het kan allemaal op deze zaterdag en de politiemensen vertellen u er graag over. Maar ook de Brandweer Fryslân is die dag goed vertegenwoordigd met demonstraties en verschillende brandweervoertuigen. Er zijn teamleden van verschillende brandweerposten aanwezig om uit te leggen wat zij precies doen en in welke situaties zij in actie moeten komen. Kortom, een mooie kans om een kijkje te nemen achter de luiken van een brandweervoertuig en wat u moet doen bij brand. 

 

Omdat de gezamenlijke overheden hebben laten weten dat zij op deze dag alles uit de kast zullen halen, komen we daar in een volgend persbericht nog nader op terug.

 

Visserijdagen4

 

Bonte markt in de binnenstad 

Jaren geleden was het bommetje vol met tentjes en naar mate de dag vorderde kon je met name op de Voorstraat over de koppen lopen. Dat is niet meer zo, maar we zijn er van overtuigd, dat nu de open dag Visserijhaven op de Willemshaven is, het ongetwijfeld een volle binnenstad wordt die volop kan genieten van muziek, dans een hapje en een drankje. De Bonte markt met een divers aanbod aan handelswaar wordt tesamen met de (2e hands)boekenmarkt georganiseerd en slingert door het centrum over het Havenplein naar de Dokkade. 

 

Het Sambafestival viert eerste lustrum

Dat samba en Harlingen uitstekend bij elkaar passen wordt op deze zaterdag voor de vijfde maal bewezen tijdens het Sambafestival. Maar liefst zeven groepen geven die dag acte de presènce bij Cafe It Skûtsje, aan het begin van de Lanen, bij het standbeeld van Anton Wagter, op het hoekje bij Nooitgedagt, de Grote Bredeplaats, naast de poffertjeskraam op het Havenplein en de Willemshaven. We noemen ze in volgorde: Batala, Bateria Unidos, Dale Cana, Xamme Ramme, Bommeleros, Almondegas en BAMM percussie. Op alle speellocaties staan borden met daarop het speelschema van die locatie, zodat er voldoende tijd overblijft om ook bij een andere band te kijken.

  • Het speelschema begint om 11.30 uur en eindigt om 16.30 uur met een gezamenlijk slot-optreden bij het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats.

 

Vlootschouw 

Vooraf aan de vlootschouw zal op de Willemshaven de prijs uitgereikt worden voor het mooist versierde schip. Daarna kiest de fraai gepavoiseerde vloot om 17.00 uur het ruime sop om vervolgens het statenjacht te ronden dat op de ree ligt. De organisatie gaat er vanuit dat de weersomstandigheden gunstig zijn en dat er volop meegevaren kan worden door het publiek vanuit de Zuiderhaven. Echter wel op eigen risico.

 

Groots vuurwerk 

Traditiegetrouw worden ook deze Visserijdagen om 21.30 uur weer afgesloten met een groots vuurwerk dat met name vanaf de Willemshaven en de keermuur goed zichtbaar is. Wij raden u wel aan zo min mogelijk met de auto te komen. Dit in verband met de weinige parkeerruimte en uw eigen veiligheid.

 

Wat is er die dag nog meer te doen?

Natuurlijk de kermis op de Schritsen en het concert van Hosanna op het hoofdpodium op de Grote Bredeplaats.

  • De aanvang daarvan 11.30 uur.

 

Géén kaarten meer voor het Douaneorkest wél voor Circus Salto

Net op het moment dat de HC vorige week in druk ging kwam het bericht dat er geen kaarten meer te koop waren voor het optreden van het Douaneorkest op donderdag 31 augustus in het Entrepotgebouw. Het was toen ook niet meer mogelijk het bericht hierover nog aan te passen. Wel zijn er voor het jeugdcircus Salto voor beide voorstellingen op vrijdag 1 september nog kaarten te koop bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) op de Grote Bredeplaats.

  • Aanvang voorstellingen 09.30 en 11.00 uur op De Jetting, dat is aan de achterzijde van de Batting aan de Achlumerdijk.

 

Uitgaan Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Geen Kunstmarkt tijdens de Visserijdagen 2023

18-08-2023

HARLINGEN - Helaas zal er dit jaar tijdens de Visserijdagen geen Harlinger Kunstmarkt​ rondom de Rommelhaven worden georganiseerd.

Gouden Joël opent de Visserijdagen 2023

18-08-2023

HARLINGEN - Hoe en in welke vorm is elk jaar weer een verrassing, maar voor dit jaar waren Visserijdagen-voorzitter Jules Dutrieux, wethouder Hendrik Sijtsma en voorzitter Johan Schikker van Sportakkoord Harlingen het al heel snel met elkaar eens.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 33 - 2023

18-08-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 14 t/m 18 augustus 2023.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber
Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis