Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #3

12-08-2023

HARLINGEN - In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur van deze stichting van deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente. Hieronder alvast een greep uit wat u deze dagen kunt verwachten.

 

Tekst Laurens Posthumus

 

Donderdag 31 augustus

We gaan nog even terug naar deze dag die voor een groot deel bestaat uit activiteiten in het centrum. Te beginnen met de Zomermarkt op de Voorstraat, de Kleine Voorstraat en de Simon Stijlstraat, waar nu wel voldoende aanmeldingen voor zijn om er een leuke markt van te maken tussen 11.00 en 18.00 uur met diverse activiteiten. In de middaguren is er ook nog de kinderbraderie en het straattekenen op de Kleine Bredeplaats. En mocht u genoeg hebben van de tentjes dan is er vanaf 14.00 uur ook nog een stadswandeling vanaf het Hannemahuis o.l.v. onze stadsgidsen die u graag de historie van onze mooie stad vertellen. Om 15.00 uur is tijd voor de nieuwste mode in de herfst en winter onder het motto 'Whats new in Town'. Daarvoor hebben de deelnemende Harlinger modezaken de rode loper uitgelegd op de Voorstraat om alvast hiervan een voorproefje te geven. Vergeet echter niet een kijkje te nemen bij de geheel vernieuwde Kerkpoortsbrug waar om 14.00 uur het startsein gegeven wordt voor de traditionele klompzeilwedstrijd.

 

Vrijdag 1 september 

Jeugdcircus Salto

Circus Salto is het levenswerk van Sander Balk uit Sneek, die als kind al droomde van een eigen circus.

Op 17-jarige leeftijd kreeg hij een bijbaantje als tentenbouwer en dierenverzorger bij het toenmalig immens populaire circus Witova met clown Carlo (Harm Witteveen). Na diens overlijden bleef er voor Sander niets anders over dan door te gaan met het uitkomen van zijn grote droom: een eigen circus. Dat werd uiteindelijk Circus Salto.

 

Circus Salto presenteert op vrijdag 1 september een tweetal feestelijke familievoorstellingen met spetterende jongleerkunsten, spectaculaire acrobatiek, magische goocheltrucs, vertederende eenden, een hilarische buikspreekact en natuurlijk de sprankelende clownerie van Clown Sander. De voorstelling kenmerkt zich door het enthousiasme van de artiesten en medewerkers. Het publiek voelt zich bij binnenkomst van het terrein gelijk welkom. Kinderen mogen vooraan plaatsnemen zodat ze goed zicht hebben op de piste. De kleinschaligheid is uniek en tijdens de voorstelling ontstaat een magische interactie tussen publiek en artiesten waardoor een bezoek aan Circus Salto een onvergetelijke belevenis wordt.

En dat wordt het zeker want Circus Salto is hier niet voor de eerste keer.

 

De tent komt deze keer te staan op het terrein van Boulegoed aan de Jetting. Dat is naast de Batting.

  • Een kaartje kost €5,- en is te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV)  op de Grote Bredeplaats.
  • Aanvang van de voorstellingen om 09.30 en 11.00 uur.

 

Ringrijden met Friese sjezen

Een haast niet meer weg te denken programma-onderdeel van de Visserijdagen is het ringsteken met Friese sjezen die dit jaar op vrijdag weer hun opwachting maken op de Voorstraat. Friese folklore ten top in originele klederdracht, al wordt het elk jaar steeds lastiger om voldoende sjezen met het zwarte Friese paard aan de start te krijgen.

 

Vanaf 14.00 uur bent u welkom op de Voorstraat die afgezet is met dranghekken voor de veiligheid van u zelf en de in galop dravende paarden met sjezen. Daarvan hebben de berijders maar één doel en dat is steken van zoveel mogelijk ringen in zo kort mogelijke tijd. En wie dat het beste doet gaat ook dit jaar met de zilveren tobbe naar huis.

 

Programma VD

 

Roeiclinics in de Zuiderhaven

Vanaf de sloepensteigers kan zowel de jeugd, maar ook volwassenen vanaf 14.00 uur kennis maken met het fenomeen roeien en wat er allemaal komt kijken voor je juiste slag te pakken hebt.Het speelt zich allemaal af in de Zuiderhaven en wellicht is het voor degene die dit voor het eerst doen een opsteker hier dit en wellicht ook volgend jaar mee door te gaan.

 

Flamenco demonstratie

Maar er is die vrijdagmiddag nog meer folklore te beleven. Daarvoor hoeft u niet helemaal naar Spanje, maar naar de Grote Bredeplaats. Vanaf 16.00 uur wordt daar een demonstratie gegeven door flamencodansers onder leiding van Kadri Merimaa, die eind jaren negentig de flamenco in Nederland introduceerde.

 

De flamenco wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur en is gedurende de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in de regio Andalusië.De basis van de flamenco vormt de flamencozang begeleid door te kloppen met de knokkels op tafels, te tikken met een stok op de grond, door het knippen met de vingers of het klappen in de handen.

 

Tegenwoordig wordt de zang meestal begeleid door de flamencogitaar. Maar de flamenco kan (ook ritmisch) worden ondersteund door de expressief-ingetogen flamenco-dansstijl die zich kenmerkt door krachtige gratie en vaak ingewikkelde handbewegingen en voetenwerk. Het aanzien waard en wij garanderen, dat u niet stil blijft staan, maar meedoet en wellicht ook mee mag doen tijdens de demonstratie die verzorgd wordt door Kadri’s flamencodansschool uit Leeuwarden.

 

Estafette brandweer

Al jaren is dit een vast onderdeel in het Visserijdagenprogramma. Toen op de Westerzeedijk, maar nu rondom de nieuwe brandweerkazerne aan de Almenumerweg. Dus als u in de namiddag ineens een kakofonie aan sirenes hoort weet u dat het vijf uur is, het tijdstip waarop het defilé van de brandweerwagens door de stad heen begint. Met aansluitend de zeskamp tussen de deelnemende brandweerkorpsen uit Harlingen en omgeving.

 

Voorverkoop Nederlands Douane Orkest

Die is inmiddels in volle gang en mocht u alsnog een kaartje willen hebben, ga dan naar het Toeristisch Informatie Punt op de Grote Bredeplaats. Om de prijs hoeft u het niet te laten, want die is slechts €5,- per persoon.

  • Aanvang 19.30 uur in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven.

Uitgaan Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Reacties

Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful
Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen