Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #3

12-08-2023

HARLINGEN - In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur van deze stichting van deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente. Hieronder alvast een greep uit wat u deze dagen kunt verwachten.

 

Tekst Laurens Posthumus

 

Donderdag 31 augustus

We gaan nog even terug naar deze dag die voor een groot deel bestaat uit activiteiten in het centrum. Te beginnen met de Zomermarkt op de Voorstraat, de Kleine Voorstraat en de Simon Stijlstraat, waar nu wel voldoende aanmeldingen voor zijn om er een leuke markt van te maken tussen 11.00 en 18.00 uur met diverse activiteiten. In de middaguren is er ook nog de kinderbraderie en het straattekenen op de Kleine Bredeplaats. En mocht u genoeg hebben van de tentjes dan is er vanaf 14.00 uur ook nog een stadswandeling vanaf het Hannemahuis o.l.v. onze stadsgidsen die u graag de historie van onze mooie stad vertellen. Om 15.00 uur is tijd voor de nieuwste mode in de herfst en winter onder het motto 'Whats new in Town'. Daarvoor hebben de deelnemende Harlinger modezaken de rode loper uitgelegd op de Voorstraat om alvast hiervan een voorproefje te geven. Vergeet echter niet een kijkje te nemen bij de geheel vernieuwde Kerkpoortsbrug waar om 14.00 uur het startsein gegeven wordt voor de traditionele klompzeilwedstrijd.

 

Vrijdag 1 september 

Jeugdcircus Salto

Circus Salto is het levenswerk van Sander Balk uit Sneek, die als kind al droomde van een eigen circus.

Op 17-jarige leeftijd kreeg hij een bijbaantje als tentenbouwer en dierenverzorger bij het toenmalig immens populaire circus Witova met clown Carlo (Harm Witteveen). Na diens overlijden bleef er voor Sander niets anders over dan door te gaan met het uitkomen van zijn grote droom: een eigen circus. Dat werd uiteindelijk Circus Salto.

 

Circus Salto presenteert op vrijdag 1 september een tweetal feestelijke familievoorstellingen met spetterende jongleerkunsten, spectaculaire acrobatiek, magische goocheltrucs, vertederende eenden, een hilarische buikspreekact en natuurlijk de sprankelende clownerie van Clown Sander. De voorstelling kenmerkt zich door het enthousiasme van de artiesten en medewerkers. Het publiek voelt zich bij binnenkomst van het terrein gelijk welkom. Kinderen mogen vooraan plaatsnemen zodat ze goed zicht hebben op de piste. De kleinschaligheid is uniek en tijdens de voorstelling ontstaat een magische interactie tussen publiek en artiesten waardoor een bezoek aan Circus Salto een onvergetelijke belevenis wordt.

En dat wordt het zeker want Circus Salto is hier niet voor de eerste keer.

 

De tent komt deze keer te staan op het terrein van Boulegoed aan de Jetting. Dat is naast de Batting.

  • Een kaartje kost €5,- en is te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV)  op de Grote Bredeplaats.
  • Aanvang van de voorstellingen om 09.30 en 11.00 uur.

 

Ringrijden met Friese sjezen

Een haast niet meer weg te denken programma-onderdeel van de Visserijdagen is het ringsteken met Friese sjezen die dit jaar op vrijdag weer hun opwachting maken op de Voorstraat. Friese folklore ten top in originele klederdracht, al wordt het elk jaar steeds lastiger om voldoende sjezen met het zwarte Friese paard aan de start te krijgen.

 

Vanaf 14.00 uur bent u welkom op de Voorstraat die afgezet is met dranghekken voor de veiligheid van u zelf en de in galop dravende paarden met sjezen. Daarvan hebben de berijders maar één doel en dat is steken van zoveel mogelijk ringen in zo kort mogelijke tijd. En wie dat het beste doet gaat ook dit jaar met de zilveren tobbe naar huis.

 

Programma VD

 

Roeiclinics in de Zuiderhaven

Vanaf de sloepensteigers kan zowel de jeugd, maar ook volwassenen vanaf 14.00 uur kennis maken met het fenomeen roeien en wat er allemaal komt kijken voor je juiste slag te pakken hebt.Het speelt zich allemaal af in de Zuiderhaven en wellicht is het voor degene die dit voor het eerst doen een opsteker hier dit en wellicht ook volgend jaar mee door te gaan.

 

Flamenco demonstratie

Maar er is die vrijdagmiddag nog meer folklore te beleven. Daarvoor hoeft u niet helemaal naar Spanje, maar naar de Grote Bredeplaats. Vanaf 16.00 uur wordt daar een demonstratie gegeven door flamencodansers onder leiding van Kadri Merimaa, die eind jaren negentig de flamenco in Nederland introduceerde.

 

De flamenco wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur en is gedurende de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in de regio Andalusië.De basis van de flamenco vormt de flamencozang begeleid door te kloppen met de knokkels op tafels, te tikken met een stok op de grond, door het knippen met de vingers of het klappen in de handen.

 

Tegenwoordig wordt de zang meestal begeleid door de flamencogitaar. Maar de flamenco kan (ook ritmisch) worden ondersteund door de expressief-ingetogen flamenco-dansstijl die zich kenmerkt door krachtige gratie en vaak ingewikkelde handbewegingen en voetenwerk. Het aanzien waard en wij garanderen, dat u niet stil blijft staan, maar meedoet en wellicht ook mee mag doen tijdens de demonstratie die verzorgd wordt door Kadri’s flamencodansschool uit Leeuwarden.

 

Estafette brandweer

Al jaren is dit een vast onderdeel in het Visserijdagenprogramma. Toen op de Westerzeedijk, maar nu rondom de nieuwe brandweerkazerne aan de Almenumerweg. Dus als u in de namiddag ineens een kakofonie aan sirenes hoort weet u dat het vijf uur is, het tijdstip waarop het defilé van de brandweerwagens door de stad heen begint. Met aansluitend de zeskamp tussen de deelnemende brandweerkorpsen uit Harlingen en omgeving.

 

Voorverkoop Nederlands Douane Orkest

Die is inmiddels in volle gang en mocht u alsnog een kaartje willen hebben, ga dan naar het Toeristisch Informatie Punt op de Grote Bredeplaats. Om de prijs hoeft u het niet te laten, want die is slechts €5,- per persoon.

  • Aanvang 19.30 uur in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven.

Uitgaan Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Firma Sijtsma Firma Sijtsma TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas