Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #2

04-08-2023

HARLINGEN - In deze rubriek wil de Stichting Visserijdagen u op de hoogte houden van de belangrijkste gebeurtenissen die tijdens de komende Visserijdagen georganiseerd gaan worden.

Visserijdagennieuws ~ Alles wat je wilt weten! #2
Harlinger Klompzeilwedstrijd. Foto: Dorus Breidenbach

Naast de nog te verschijnen Visserijdagenkrant wil het bestuur van deze stichting van deze dagen nog breder onder de aandacht te brengen van alle inwoners van onze gemeente. Hieronder alvast een greep uit wat u deze dagen kunt verwachten.

 

Tekst Laurens Posthumus

 

Donderdag 31 augustus

Harlinger Klompzeilwedstrijd

Gelukkig weer terug in het programma. En de oudere lezers herinneren zich nog vast wel het liedje van zangeres Mieke over een klomp met een zeiltje en een jochie zo klein. Voor de jeugd is het in elk geval een waar spektakel en bij voldoende deelname en de juiste hoeveelheid wind is het een kleurrijk geheel in de Zuid Oostersingel, nabij de Kerkpoortsbrug,

De start is in elk geval om 14.00 uur en nu maar afwachten wie die middag de snelste klomp heeft. Wellicht is er nog een plekje vrij, maar om dat zeker te weten is het handig hierover eerst nog even contact op te nemen via info@visserijdagenharlingen.nl.

 

Jazz bij Anton Wachter. Foto: Dorus Breidenbach

 

Jazz bij Anton Wachter en ‘t Skûtsje

Terwijl de jeugd zich vermaakt bij het Klompzeilen of de kermis, is er op deze donderdag – naast de braderie – ook aan de jazzliefhebbers gedacht. Want op beide locaties zijn er vanaf 14.00 uur afwisselende optredens door The Jazzmob, Blue Gate, Laura Kooistra & Band en Acustino. Variatie genoeg en ongetwijfeld herkenbaar voor degenen die regelmatig de jazzconcerten in onze stad bezoeken zullen zeker aanwezig zijn.

 

Kinderbraderie en straattekenen. Foto: Dorus Breidenbach

 

Kinderbraderie en straattekenen

De Visserijdagen is ook een feest voor kinderen want die kunnen op donderdag 31 augustus vanaf 15.00 uur hun spaarpot spekken op de dan te houden kinderbraderie op de Kleine Bredeplaats. Dus heb je genoeg leuke spulletjes om te verkopen geef je dan vooraf op bij Kamsma Schoenen. Dan krijg je een plekje aangewezen en met behulp van mamma, pappa of grote broer of zus moet dat een leuke middag worden. En heb je geen zin om te verkopen, misschien win je dan wel een prijs bij het straattekenen dat in dezelfde straat gehouden wordt.

  • Aanmelden bij de organisatie of de speelgoedwinkel Top1Toys op de Voorstraat.

 

Het Nederlands Douane Orkest. Foto: Dorus Breidenbach

 

Het Douaneorkest met Emma Kok en Phil Bee

Goede wijn behoeft geen krans, maar als je toch een orkest met een krans wil eren, dan is dat wel het Douaneorkest o.l.v. Björn Bus. Al enige jaren zijn ze te gast op de Visserijdagen en met succes. Want elk jaar weet dit semi-overheidsorkest, dat in 1955 werd opgericht het publiek aan zich te binden. Het orkest beschikt over 55 muzikanten en 15 slagwerkers, geeft jaarlijks meer dan twintig concerten in binnen- en buitenland. Dat ze niet voor één gat te vangen zijn bewijst wel hun veelzijdig genre, dat elk jaar weer anders is, naast de meer traditionele nummers. Voor dit jaar is gekozen voor wat meer jazz en blues dat vocaal ondersteund gaat worden door niemand minder dan Emma Kok en Phil Bee. 

 

Emma is 15 jaar, komt uit Kerkrade en werd onlangs winnaar van de Voice Kids en de Ministars. Eerder deze maand was zij ook te gast bij de beroemde Vrijthofconcerten van André Rieu, waar ze het nummer Voilà van Barbara Pravi ten gehore bracht. Dit Franse chanson heeft voor Emma ook een persoonlijke boodschap. "Voilà gaat eigenlijk erom dat je gehoord wilt worden. Kijk naar mij, luister naar mij. Dat wil ik graag met mijn ziekte, omdat die zeldzaam en onbekend is", aldus Emma, die in januari a.s. met André op wereldtournee gaat door Europa, Bahrein en Zuid-Amerika. 

 

De tweede gastzanger is Phil Bee (Philippe Bastiaans), inmiddels 62 jaar jong, geboren in Jemappes (Belgie) en nu woonachtig in Margraten (Zuid-Limburg). Na zijn tenniscarrière en autocoureur begon hij pas in de jaren negentig met zingen en niet zonder succes richtte hij zijn eerste band op. Zo won hij in 2021 de Voice Senior en maakt hij sinds die tijd ook deel uit als leadzanger van de Jan Akkermanband. Blues en soul met eigen gitaarbegeleiding is zijn sterkste kant.

 

Smaakmakers te over voor weer een heerlijke muzikale avond in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven.

  • Aanvang 19.30 uur en toegangskaarten zijn voor €5,- te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV) op de Grote Bredeplaats.

 

Voorverkoop toegangskaarten

  • Wilt u naar kindercircus Salto (De Jetting, naast De Batting) dan kunt u hiervoor kaartjes à €5,- per stuk kopen bij het Toeristisch Informatie Punt (VVV) aan de Grote Bredeplaats.
  • Het kindercircus is op vrijdag 1 september met twee voorstellingen, t.w. 09.30 en 11.00 uur.

 

Uitgaan Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

04-08-2023

HARLINGEN - Zaterdag 5 augustus is er van 11.00 - 12.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa