Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast ook een stukje over de grens!

10-04-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week zijn er wat Nederlandse bands en ook iets meer internationale.
 

Burning

De opening is voor Burning, ik heb ze vorige week zo nadrukkelijk genoemd, samen met Sad Iron brachten ze het album Back to Back uit. Burning is een oldschool heavy metal band uit Nederland sinds 2013. Liefhebbers van een portie ouderwetse heavy metal opgelet. Burning uit het geweldige Stadskanaal (Groningen) bracht in 2014 zijn eerste langspeler, getiteld Nightmares. Een album met dik veertig minuten heavy metal die rechtstreeks uit de jaren tachtig afkomstig lijkt en bracht in 2014 de single Something Is Lurking In The Dark uit op vinyl. De complete oplage van die single is binnen de kortste keren helemaal uitverkocht terwijl de bijbehorende video al ruim 40.000 keer bekeken is. Een van die kijkers is Bronja Hoffschlag, een van Nederlands bekendste thrillerschrijfsters, en die bleek dusdanig onder de indruk van de band te zijn dat ze heeft meegeschreven aan een tweetal nummers (Razors And Reasons en een gedeelte van Anthem For The Lost Souls). Daarna kwamen nog twee albums en begin dit jaar dus het album samen met Sad Iron, waar de premiere party in Groningen en in Hoorn geweldig waren.

Er is ook muziek van Vandenberg, Moonshot en Anvil.


Anvil

Is een Canadese heavymetalband. De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gelegd, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album Hard 'N Heavy uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Hard 'N Heavy werd door Attic opnieuw uitgebracht, nu als het debuutalbum van Anvil. De navolgende albums Metal on Metal (1982) en Forged in Fire (1983) bezorgden Anvil een aanzienlijke reputatie in de metalscene. Inmiddels zijn we heel wat jaren en albums verder maar op 28 juni 2024 komt hun nieuwe album uit en de eerste single daarvan staat op de lijst.

Er is ook muziek van Avigal, door het overlijden afgelopen dinsdag van Gwen, de weduwe van Shmoulik Avigal en vriendin van Mark Oosterwijk, kwam de vraag of ik deze band wil draaien en natuurlijk geef je aan zo'n verzoek gehoor!


Sammy "Shmoulik" Avigal

Is een zangsensatie die naam maakte met de Nederlandse bands Picture, Horizon en Hammerhead. Later verhuisde hij naar de Verenigde Staten en nam het album Heavier Than Thou op met The Rods. In 2003 reisde Sammy naar Florida om het album Under A Savage Sky op te nemen onder de vlag van Jack Starr's Guardians Of The Flame. Na het opnemen van dat album besloot hij zijn eigen band te beginnen. Het vinden van een gitarist was een enorme opgave. Hij deed auditie bij verschillende gitaristen, maar kon de juiste niet vinden. Hij stond op het punt het op te geven toen hij een cd tegenkwam van een lokale band genaamd No Reason. Toen hij het spel van bijlspeler Dicky Reome hoorde, was hij geschokt. Dicky was precies het soort gitarist waarnaar hij op zoek was. Sammy en Dicky kwamen samen en Avigal werd geboren. Drummer Chad Turtur van de band Septembers Ash werd gerekruteerd om de drums te bespelen. Op bas beschikt de band over Mark Denson. Om de line-up compleet te maken werd gekozen voor gitaarwiz Rich Ackerman, een goede vriend van Dicky. De opname en het mixen van de eerste Avigal-cd, Unbroken, werd in augustus 2011 voltooid en de cd zal officieel op 26 november 2011 worden uitgebracht bij Greenmonster Production. Het lijdt geen twijfel dat Avigal de toewijding heeft om dingen te laten gebeuren en het talent heeft om de wereld op zijn kop te zetten. Ze zijn hier om te blijven!! Genieten!!!


Verder is er muziek van Unleash the Archers, Blidtstar, Black Knight en The Quill.


The Quill

Presenteert "Elephant Head", de tweede single van het aankomende album "Wheel Of Illusion", dat op 29 maart uitkomt. bij Metalville Records. Een beetje aan de lichtere kant met een heel pakkend refrein. Dit was het laatste nummer dat voor het album werd geschreven tijdens de allerlaatste repetitie voordat de band begon met opnemen. Er zit een beetje basale rock-'n-roll in dit nummer, dat al een tijdje niet meer aanwezig is in het geluid van The Quill. De iconische Zweedse hardrockband onthult hun muzikale talent in hun langverwachte elfde album, "Wheel of Illusion." Met een legendarische geschiedenis die teruggaat tot het begin van de jaren ' 90, heeft The Quill consequent grenzen verlegd door krachtige riffs en soulvolle melodieën te combineren. Roger – „Nieuwe muziek maken is altijd hard werken, maar inmiddels weten we allemaal wat we nodig hebben om een geweldig album te maken. Het schrijfproces is waar we als band echt in geloven. We hebben er altijd van gehouden om samen ideeën uit te werken tijdens de repetities. Het is altijd een teamprestatie geweest, waarbij iedereen zijn best deed om elk nummer zo goed mogelijk te maken.“ "Wheel of Illusion" belooft een sonische reis te worden, waarin de evolutie van de band wordt getoond terwijl ze trouw blijven aan hun hardrockwortels. Van de donderende drumbeats tot de verschroeiende gitaarsolo's: elk nummer is een bewijs van de voortdurende inzet van The Quill om een rauw en authentiek geluid te leveren.

Er is misschien nog tijd voor Leaves' Eyes en Dianne, maar dat zien we wel, ik denk dat deze uitzending weer heerlijk vol zit.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fc Harlingen nieuws week week 15 - 2024

10-04-2024

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdoverzicht, Meisjes- en Vrouwen overzicht en Zinderende finales tijdens Schoolvoetbaltoernooi.

Uitnodiging - Fries Fondsen Forum 2024

10-04-2024

HARLINGEN - Ook dit jaar slaan Stipe van Keunstwurk en Doarpswurk de handen ineen, meld je hier aan voor het Fries Fondsen Forum 2024!

Aanmelding van start voor jubileumeditie 75 jaar Lanenkaatsen (10-15-juni)

10-04-2024

HARLINGEN - In het afgelopen jaar hebben we al regelmatig stil gestaan bij het bijzondere jubileum dat het Lanenkaatsen in 2024 viert.

Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie-Events Visie-Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Firma Sijtsma Firma Sijtsma Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events