Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast met onzekerheid

24-01-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere, de lijst is half om half klaar, maar er zijn factoren die de lijst kunnen veranderen. 

 

Freakshow

De opening niet die is voor Freakshow. Het debuutalbum van Freakshow was een supergroep met Ronnie Borchert van Miss Crazy, Jeff LaBar van Assepoester, Frankie Banali van Quiet Riot en Tony Franklin, die in The Firm, Blue Murder en Whitesnake had gespeeld.

 

De oprichter van Freakshow, Ronnie Borchert, stormde in 2005 de rockscene binnen als frontman van het in San Francisco gevestigde Miss Crazy. Zijn vocale stijl maakte Miss Crazy snel tot een van de beste nieuwe melodieuze rock bands en trok snelle vergelijkingen met zangers als Brian Johnson, Tom Keifer, Steve Whitman en Joe Elliot. Voorafgaand aan Miss Crazy en Freakshow was Ronnie de leadzanger van melodieuze hardrock- en glambands Amsterdam en Trixie. Snel vooruit naar 2023 ...verschillende spelers, nog een resultaat van geweldige, hook-gevulde, laaiende rock-'n-roll! Ronnie Borchert brengt vrienden Carlos Cavazo op gitaar (Snow, Quiet Riot, Ratt), Greg Chaisson op bas (Surgical Steel, Badlands, Atomic Kings) en Stet Howland op drums (Impellitteri, WASP, Metal Church) samen om het merk op te nemen. nieuwe album ‘So Shall It Be’. 

 

Bildtstar

Verder is er muziek van Bildtstar, wellicht zijn er leden aanwezig in de studio om te vertellen over hun show van afgelopen weekend, waar hun single in première is gegaan. Er zal ook muziek zijn van Hell Valley High en Exit Eden. 

 

Exit Eden

Symfonische metalgroep Exit Eden, bestaande uit Clémentine Delauney ( Visions of Atlantis), Anna Brunner ( League of Distortion ) en Marina La Torraca ( Phantom Elite ), heeft hun laatste single onthuld, getiteld “Femme Fatale”, vóór hun tweede album, Femmes Fatales verscheen eindelijk op vrijdag 12 januari. Femmes Fatales arriveert met in totaal twaalf nummers – de helft covers, de helft eigen composities. De originele compositie en derde single van het trio, “Femme Fatale”, is geschreven door Anna Brunner en Hannes Braun (Kissin' Dynamite) en wordt begeleid door een officiële videoclip van hoge kwaliteit. Het nieuwe meesterwerk van Exit Eden volgt op hun debuut, Rhapsodies in Black (#15 DE albumlijsten), en miljoenen videoviews (alleen al 12 miljoen op hun cover van Bonnie Tylers “Total Eclipse Of The Heart”). Hun nieuwste singles “Run!” (feat. Marko Hietala/ex-Nightwish) en “Separate Ways” (Journey cover) zijn al meer dan een miljoen keer bekeken sinds hun respectievelijke releases in oktober en december 2023. “Femme Fatale” markeert, evenals het album in zijn geheel, een illustratie van kracht en vrouwelijke empowerment, aangevuld met symfonische zwaarte.

 

Er zou nieuwe muziek komen van Slavantas, maar dat stelt de band nog een week uit. Er is wel nieuwe muziek van The Gems, Eyesores en Hvalross.

 

Hvalross

Is een vierkoppige hardrockband, niet uit Noorwegen zoals de naam doet vermoeden, maar uit Zuid-Nederland. De band zag het eerste levenslicht in het voorjaar van 2018, maar de leden rocken al sinds hun tienerjaren eind jaren tachtig. Hvalross wil deze tijden eren. De hardrock en heavy metal uit de jaren zeventig en tachtig heeft dan ook een sterke basis in hun geluid en teksten, aangevuld met invloeden uit de hedendaagse stoner- en heavy rockmuziek. Er wordt gezegd dat je invloeden kunt horen van Mastodon, Judas Priest, Black Sabbath en Iron Maiden. Verwacht de klassieke compacte vierkoppige rockband, in een opzet net als onze helden Black Sabbath, met melodieuze klassieke hardrock zang over een ritmische band. Zwaar en monsterlijk als een walrus gecombineerd met een energieke podiumvoorstelling.

 

In oktober 2020 bracht Hvalross hun debuutalbum 'Cold Dark Rain' uit op de reguliere streaming platforms. Vanwege de bandgevoelens met de goede oude jaren tachtig wordt het ook uitgebracht op 'cold rain' gekleurd vinyl. Het album werd goed ontvangen en Hvalross werd vertegenwoordigd door Hard Life Promotion. Helaas maakte Covid het niet mogelijk om het album live te promoten en deed originele drummer Tristan in 2021 besluiten de band te verlaten. Hvalross keerde snel terug in gevechtsformatie met onze goede vriend en drummer Marc. Doorgaand met het loslaten van nieuwe muziek op de wereld, is het na de release in 2023 van de singles “Running the Gauntlet”, “Mercenary Knight” en “Helios” nu tijd voor hun EP ‘Running The Gauntlet’ die alle drie de nummers combineert.

 

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com.

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Eerste Filmfestival Harlingen daverend succes!

24-01-2024

HARLINGEN - De eerste editie van het Filmfestival Harlingen is afgelopen zondagavond in het Midlumerlaantheater, succesvol afgesloten met de film- en audioperformance 'Arctic Mirage'.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 3 - 2024

24-01-2024

HARLINGEN - Een koude start voor de jeugdteams van fc Harlingen afgelopen zaterdag maar de kop is eraf en de competitie is weer volop bezig!

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Visie-Events Visie-Events
Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen