Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Razende Roeland ontmoet Epinikion!

22-05-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week heb ik een gesprek met Kimberley Jongen van de band Epinikion.

 

Within Temptation

De opening is deze week voor Within Temptation, deze Nederlandse band toert weer over de wereld en heeft onlangs tijd gezien om een nieuw album uit te brengen. Met 'Bleed Out' is Within Temptation dieper in de raadselachtige wereld van hun muziek gedoken en heeft een opus gecreëerd die de grenzen tussen realiteit en fantasie vervaagt. Het is een reis die je hart sneller doet kloppen, je geest doet stijgen en je ziel laat resoneren met de echo's van het sublieme.

 

Verder is er de nieuwe single van Charlotte Wessels en muziek van de 'gast' band Epinikion.
 

Epinikion

Is een epische symfonische metalband uit Nederland, opgericht in 2020 door Renate de Boer op toetsen en Robert Tangerman op gitaar. Wat begon als een project met een ambitieus rockopera-album, is inmiddels uitgegroeid tot een spectaculaire en vermakelijke live-act. Nadat Robert en Renate hun topsportcarrière hadden beëindigd, kwam Robert op het idee om iets in de muziek te gaan doen. De combinatie van zijn elektrische gitaar en Renate’s klassieke piano leidde bijna vanzelfsprekend tot de keuze voor symfonische metal muziek. Door de passie en sportmentaliteit van Robert en Renate ontwikkelde de band zich snel. Hierdoor ontstond de behoefte aan professionele muziekproductie. Vanaf het allereerste begin combineerde Epinikion stevige gitaarriffs met subtiele progressieve en heavy metal invloeden, aangevuld met harmonische en bombastische orkestlijnen. Het typische Epinikion-geluid wordt omschreven als 'episch, filmisch met boeiende melodielijnen. Verfrissende symfonische metal met een persoonlijke twist'. Het debuutalbum Inquisition kreeg lovende kritieken van over de hele wereld, en de positieve recensies leidden tot de behoefte om de muziek naar een live publiek te brengen, aanvankelijk met sessiemuzikanten voor de eerste shows. In 2023 voegde Kimberley Jongen zich bij de band op zang, gevolgd door Maarten Jungschläger op leadgitaar en Rutger Klijn op bas. In 2024 kwam Michal Gis op drums om de vaste line-up compleet te maken, waardoor een groep getalenteerde en gelijkgestemde mensen samenkwam.


Verder is er nog muziek van The Gems, Serj Tankian, Oltas en Jinjer.
 

Jinjer

Door hun meedogenloze harde werk, non-stop toeren en veelgeprezen/hitlijst brekende releases die meer dan 250 miljoen streams/views op alle platforms wereldwijd genereren, is JINJER echt een van de populairste en meest opwindende moderne metalbands van dit moment. De band is synoniem geworden voor dingen op hun eigen manier doen en elke regel in het Heavy Metal-handboek overtreden, wat ze duidelijk maakten op hun enorm succesvolle vierde studioalbum: Wallflowers. In minder dan twaalf jaar tijd heeft de vierdelige Progressive Groove metal sloopmachine, bekend als Jinjer, een geheel eigen plek in het metaallandschap veroverd. Afkomstig uit Donetsk maar nu gevestigd in Kiev, werd deze Oekraïense muzikale eigenaardigheid opgericht in 2009, maar beschouw de officiële start van de band met de toevoeging van de ongelooflijke zangeres en Femme Fatale Tatiana Shmayluk in 2010. De band werkte intensief en verfijnde hun geluid in oefenruimtes en lokale podia meedogenloos, met als hoogtepunt hun inmiddels cult debuutalbum Inhale, Do Not Breathe in 2012 en het winnen van Beste Oekraïense Metalband in 2013. Een paar jaar later zouden ze deze prijs opnieuw worden toegekend.


De afsluiter is deze week voor D-A-D.


DAD

Begon begin jaren tachtig samen te spelen in Kopenhagen, Denemarken, onder hun oorspronkelijke bandnaam Disneyland After Dark. DAD bracht hun eerste EP uit in 1985 en is nu al meer dan twintig jaar samen, met slechts één wijziging in de line-up, toen Laust Sonne in 1999 voormalig drummer Peter Lundholm Jensen verving. De band bracht hun 11e album uit – Dic. Nii. Lan. Daft. Ard. Ark.– 11 november 2011. Toen de groep in 1989 internationaal doorbrak, moesten ze de bandnaam veranderen in DAD om een dreigende rechtszaak van de Walt Disney Company te voorkomen. In 1995 veranderde de ‘spelling’ in D:A:D, om duidelijker te maken dat het een afkorting was. Uiteindelijk, in 2000, werd het bandverhaal er een van geavanceerde interpunctie toen de spelling werd veranderd in het meer internet vriendelijke DAD. Zondagavond stond D-A-D op het Rock Hard Festival in Duitsland, waar de bezoekers heel misschien al op nieuw materiaal getrakteerd werden. De band heeft namelijk een nieuwe plaat aangekondigd. Op 4 oktober verschijnt Speed Of Darkness, wat het dertiende studioalbum van deze langlopende Deense band is. De plaat werd wederom geproduceerd door Nick Foss. En omdat D-A-D eigenlijk nooit iets op een normale manier kan doen, hebben de mannen met de bekendmaking van de nieuwe plaat niet één maar twee singles uitgebracht. De ene heet The Ghost en de andere 1st, 2nd & 3rd.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratie platen dan kun je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

Tijdens de uitzending tussen 21.00 en 22.00 uur kun je mee chatten via www.shineradio.nl

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Atelierroute Harlingen ~ Kunst doet meer!

22-05-2024

HARLINGEN - Bereid je voor om ondergedompeld te worden in een zee van creativiteit tijdens de Atelierroute Harlingen!

Wat zijn de verschillende taken van de arbeidsinspectie?

22-05-2024

De arbeidsinspectie: je hebt er ongetwijfeld van gehoord en misschien krijg je er zelfs mee te maken.

Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen
Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Firma Sijtsma Firma Sijtsma Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk
Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail