Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland en Yntze Bosma razen door de tijd!

06-12-2023

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere, en langer, met als gast en medepresentator Yntze Bosma.

 

Yntze Bosma

Hij is een jaarlijks terugkerend fenomeen aan het worden, Yntze heeft bijna overal verstand van, maar vooral weet hij wat hij lekkere rockmuziek vindt. Ik heb de eer om aan zijn hand meegenomen te worden door de rock van eind jaren 60 en begin jaren 70. De jaren die ik alleen ken van horen zeggen. Vanavond neemt hij ons mee naar die heerlijke rockmuziek. Zoals ik al zei is het een traditie om Yntze te gast te hebben, de afgelopen jaren kwam hij altijd als collega van de collega omroep, maar dit jaar voor het eerst als collega-presentator bij dezelfde omroep.

De opening is deze week voor een van de oudste speed metal bands van Nederland “Sad Iron”.

 

Sad Iron

Is een bekende naam in de Nederlandse metal geschiedenis. De band is circa veertig jaar geleden opgericht door gitarist Bernard Rive en staat bekend als één van de eerste speed metal bands van Nederland en kan in een adem worden genoemd met acts als Raven en Excite. Heavymetalband Sad Iron werd in 1979 in Hoorn, Nederland, opgericht door gitarist Bernard Rive. De initiële bezetting van de band werd gecompleteerd door Dirk Ooms (bas), Gerrit Soering (drums) en Jan Palenstijn (zang). Na het optreden van Sad Iron in een battle-of-the-bands competitie was het publiek het er unaniem over eens dat zij tot de top metal acts van Nederland behoorden. Kort daarna zette Sad Iron hun eerste nummers op vinyl, als onderdeel van de live split ‘Holland Heavy Metal Vol. 1’, met nummers van de band als ‘Sad Iron’, ‘Schoolgirls’ en ‘Thunder & Lightning’. Verkozen tot beste band van de avond, kreeg Sad Iron een dag studiotijd toegekend, wat resulteerde in hun volledige debuut ‘Total Damnation’! Met nieuwe zanger Herke van der Poel en vervolgens nieuwe bassist Charles Heijnen was Sad Iron klaar voor de strijd! Als een van de eerste speed metalbands van Nederland (mogelijk de allereerste) werd Sad Iron vergeleken met onder meer Raven en Exciter en hielp mee aan de geboorte van de nieuwe golf van Nederlandse heavy metal! In 1985 ging Sad Iron de studio in om de opvolger van 'Total Damnation' op te nemen. Met de titel ‘The Antichrist’ zou het album pas vele jaren later het levenslicht zien vanwege problemen met verschillende platenlabels, waaronder faillissementen. Na dit ongeluk werd Sad Iron op een laag pitje gezet, met uitzondering van enkele incidentele liveshows. Van Sad Iron werd niets meer vernomen tot 2000, toen ze een zeer succesvolle reünie show speelden op het Heavy Metal Maniacs Festival in Hoorn. Gerevitaliseerd begon de band aan de Dutch Steel Attack Tour met collega-Nederlandse bands Vortex en Hammerhawk, waar ze op verschillende locaties in binnen- en buitenland optraden. In 2015 stond Sad Iron op het verzamelalbum 'Dutch Steel', een project van de bekende Nederlandse heavy metal journalist Robert Haagsma. Haagsma was ook verantwoordelijk voor het genereren van interesse voor het tweede album van de band, 'The Antichrist', wat uiteindelijk leidde tot de release in 2016! 'The Antichrist' kreeg lovende kritieken van onder meer de Volkskrant, die verwees naar noemde het 'een eersteklas feelgood album'. 2019 bracht Sad Iron hun derde album uit, Chapter II: The Deal. Begin volgend jaar komt er een duo langspeelplaat uit samen met de band Burning.

Verder is er muziek van Saxon en BZN.

 

BZN

The Bastard is de eerste lp van BZN. Het is een plaat met 10 tracks, waarvan 8 eigen composities zijn. Verder staat er nog een cover van Dizzy Miss Lizzy op en een bewerking van het Wilhelmus. Dit album kreeg bij het uitkomen belangstelling vanuit het buitenland. Naar aanleiding van een succesvol optreden in een jeugdhonk werd de groep in 1966 opgericht door Jan Veerman (zang), Jan Tuijp (basgitaar), Gerrit Woestenburg, Evert Woestenburg en Cees Tol (gitaar). Omdat ze geen naam konden verzinnen, nam de groep de naam aan waarmee ze in de Volendamse volksmond toen al bekend waren geraakt (Band Zonder Naam '66, of BZN'66). Het jaar ervoor speelden de vriendenclub Tuijp, Woestenburg en Tol, al samen, maar een echt professionele band waren ze niet. Als oprichtingsdatum hiervan wordt op de BZN-website 1 juli 1965 aangehouden. Gerrit Woestenburg stapte al in 1966 uit de groep, omdat hij de muziekactiviteiten niet kon combineren met zijn studie. Hij werd vervangen door de erg jonge Jaap Sombroek. In 1969 werd Evert Woestenburg om dezelfde reden vervangen door Thomas Tol. De groep scoorde al snel enkele bescheiden hitjes. Muzikaal gezien verschoof de groep in deze periode steeds meer in de richting van de hardrock-muziek, terwijl hun muziek daarvoor vooral op die van bands als The Shadows leek. Deze muziek sloeg aardig aan na een tour door Zweden en Groot-Brittannië.

Er is ook muziek van Uriah Heep en Iron Butterfly.

 

Iron Butterfly

Is een Amerikaanse psychedelische-rockband die zijn hoogtepunt kende eind jaren zestig van de 20e eeuw. Ze werden bekend door hun grootste hit In-A-Gadda-Da-Vida van het gelijknamige album. Door hun psychedelische geluid worden ze voornamelijk geassocieerd met de hippiecultuur. Yntze zal ons kennis laten maken met In-A-Gadda-Da-Vida is een nummer dat Dougle Ingle "schreef" voor het gelijknamige album (1968) van Iron Butterfly. Het nummer werd legendarisch omdat het een van de weinige nummers was dat een lp kant in beslag nam. Desalniettemin werd het nummer het voorbeeld van de psychedelische flowerpowerbeweging, later schuurde het tegen hard rock, classic rock en symfonische rock (lange soli) aan. De raadselachtige en enigszins kinderachtige tekst droeg daar zeker aan bij: In a gadda da vida, honey, Don’t you know that I’m loving you etc.

Over Uriah Heep hebben we het al vaker gehad en Yntze zal ook daar deze uitzending nog van laten horen en over vertellen. Uriah Heep is een Britse rockband met als oorspronkelijke leden Ken Hensley, David Byron, Paul Newton, Mick Box en Alex Napier. Uriah Heep bestaat sinds 1969. De samenstelling veranderde later meerdere keren.

Als we nog tijd hebben zal er nog lekkere vroege jaren 80 hardrock zijn van Picture.

 

Picture

Is Nederlands eerste echte heavymetalband. De band werd vooral bekend door de radio-uitzendingen van Alfred Lagarde en Hanneke Kappen en vooral het nummer Bombers was bekend onder metal minnend Nederland. De band geniet bekendheid in Nederland, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Amerika (vooral Brazilië en Mexico), maar wist nooit echt het grote publiek te bereiken. Vorig jaar traden ze op in Drachten tijdens het Holland Heavy Festival.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Wytse Broekstra twee Nederlandse records rijker

06-12-2023

HARLINGEN - De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) organiseerde samen met Sportbedrijf Rotterdam van 30 november t/m 3 december een schitterend zwemsportevenement in het Zwemcentrum Rotterdam; de Rotterdam Qualification Meet (RQM 2023).

Zeerobben nieuws week 48 - 2023

06-12-2023

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, De meiden, Nieuw JO8-team en JO17 naar Cambuur.

HMHC MixO12-1 kampioen

06-12-2023

HARLINGEN - In het laatste weekend van de najaarscompetitie speelden de jongens en meiden van HMHC MixO12-1 hun laatste wedstrijd op het veld.

Reacties

Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events