Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Geslaagde terugkeer van het Waddensea Jazz Festival

06-06-2023

HARLINGEN – De jazz is terug in Harlingen. De eerste editie van het vernieuwde Waddensea Jazz Festival op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni is succesvol verlopen.

Geslaagde terugkeer van het Waddensea Jazz Festival
Joris Teepe (bas), John Engels (drums) en Benjamin Herman (saxofoon) in actie tijden hun bijzondere concert op het Waddensea Jazz Festival. Fotografie Say Wad/Jan Edwin Geertsma.

Verdeeld over de twee dagen genoten ruim 300 bezoekers van alle vormen van jazz, het weer en prachtige locatie het Entrepotgebouw. Een geslaagde terugkeer van de jazz in Harlingen dat zeker een vervolg krijgt.

 

Het gevarieerde programma met negen bands (drie op de vrijdagavond en zes op zaterdag) in een sfeervol aangekleed Entrepotgebouw sloeg vanaf de eerste noot aan bij het publiek. De Italiaanse pianist/vocalist/componist en bandleider Federica Lorusso beet met haar Quartet de spit af. Haar soms melodieuze en dan weer swingende en groovy sound was van hoge kwaliteit en daarmee zette zij de toon die de rest van het festival zou blijven.

 

De Portugese gitarist Tiago LageirA trok die lijn door met zijn trio, waarbij het publiek extra genoot van het energieke spel van de Braziliaanse drummer Kiko Freitas. De man bewees dat hij in 2019 niet voor niets tot beste drummer van de wereld was uitgeroepen. De eerste avond werd afgesloten door het Loek van den Berg Quintet. Het mooie volle geluid van de talentvolle saxofonist Loek van den Berg en de ruimte voor improvisatie die hij in composities laat voor zijn medemuzikanten vormde een perfecte afsluiting van de avond.

 

Perfecte opening

Het festival begon zaterdag al in de middag met op het programma zes bands. De tweede dag werd geopend door Zack Lober’s No Fill3r. De gerenommeerde Canadees bassist was met trompettist Suzan Veneman en het Zuid-Koreaanse drumfenomeen Sun-Mi Hung naar Harlingen gekomen. Met hun mooie en ingetogen sound zorgde dit trio voor een perfecte opening van de tweede dag van het festival. Daarna volgde Soulshades met de fenomenale zangeres Eline Gemerts die met hun stevige souljazz weer voor een heel ander swingend geluid zorgde. Het middagprogramma werd afgesloten door saxofonist Kika Sprangers en quartet. Deze groep jonge artiesten liet horen dat de jazz niet oud is, maar zich blijft door ontwikkelen tot een modern en hedendaags genre. De groep met Kika Sprangers wordt wereldwijd inmiddels niet voor niets gerekend tot het beste wat Nederland nu op dit gebied te bieden heeft.

 

Bloedrode zon

Peter Tiehuis, hij mag inmiddels wel de legendarische Metropole Orkest-gitarist genoemd worden, opende met zijn T5 het avondprogramma. Tiehuis en zijn muzikanten bliezen met hun stevige jazzrock, funk en blues het dak bijna letterlijk van het Entrepotgebouw. Dat was inmiddels helemaal volgestroomd. Uiteraard om naar deze fenomenale gitarist te luisteren, maar ook vanwege het trio dat daarna kwam.  En hoewel het hele festival één groot hoogtepunt was, was dit toch wel het hoogste hoogtepunt. De inmiddels 88-jarige legendarische drummer John Engels zorgde met bassist Joris Teepe en saxofonist Benjamin Herman voor het muzikale hoogtepunt van het festival. Een jazzconcert zoals een jazzconcert bedoeld is en dat je maar heel af en toe zo meemaakt. Terwijl buiten de prachtige zomerdag werd afgesloten door de bloedrode zon die langzaam in de Waddenzee onderging was binnen ieder klap van de 88-jarige raak. Bassist Teepe zorgde voor een zeer strakke, swingende groove en daaromheen soleerde de fenomenale Benjamin Herman. Het eindigde, en dat gebeurt bij jazzconcerten niet vaak, in een minutenlange staande ovatie voor dit trio.

 

Afsluiter

Daarna was het de beurt aan trompettist Gijs Levelt om met zijn Spoken Quartet het festival af te sluiten. Geen geringe opgave na John Engels en zijn mannen, maar het is een geslaagde missie geworden. Levelt combineert en vormt zijn trompetgeluid met veel elektronica en weet daardoor een hele spannende en mysterieuze sound te creëren. Na het eerdere jazzgeweld bleek dat een uitstekende afsluiting. Het muisstille publiek luisterde zeer geboeid naar de muzikale verrichtingen van de mannen op podium. En terwijl de Waddenzee door de bijna volle maan werd beschenen, eindigde een uitzonderlijke mooie eerste editie van het vernieuwde Waddensea Jazz Festival, waar zowel het publiek als de muzikanten enorm van hebben genoten. Iedereen die erbij was, was het erover eens: dit smaakt naar meer.

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Vervolg informatiebijeenkomsten APV en evenementenbeleid

06-06-2023

HARLINGEN - Vorige week vonden er twee informatiebijeenkomsten plaats.

Resultaten enquête: Veiligheid in Gemeente Harlingen

06-06-2023

HARLINGEN - Een aantal weken geleden heeft de gemeente een enquête over de veiligheid in Harlingen gepubliceerd.

HMHC JO14-1 Mix Kampioen

06-06-2023

HARLINGEN - Het Team HMHC JO14-1 Mix, bestaande uit 7 jongens en 11 meiden, vertrok afgelopen zaterdag naar Heerenveen voor de competitiewedstrijd tegen Quickstick JO 14-1.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats