Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Geslaagde terugkeer van het Waddensea Jazz Festival

06-06-2023

HARLINGEN – De jazz is terug in Harlingen. De eerste editie van het vernieuwde Waddensea Jazz Festival op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni is succesvol verlopen.

Geslaagde terugkeer van het Waddensea Jazz Festival Joris Teepe (bas), John Engels (drums) en Benjamin Herman (saxofoon) in actie tijden hun bijzondere concert op het Waddensea Jazz Festival. Fotografie Say Wad/Jan Edwin Geertsma.

Verdeeld over de twee dagen genoten ruim 300 bezoekers van alle vormen van jazz, het weer en prachtige locatie het Entrepotgebouw. Een geslaagde terugkeer van de jazz in Harlingen dat zeker een vervolg krijgt.

 

Het gevarieerde programma met negen bands (drie op de vrijdagavond en zes op zaterdag) in een sfeervol aangekleed Entrepotgebouw sloeg vanaf de eerste noot aan bij het publiek. De Italiaanse pianist/vocalist/componist en bandleider Federica Lorusso beet met haar Quartet de spit af. Haar soms melodieuze en dan weer swingende en groovy sound was van hoge kwaliteit en daarmee zette zij de toon die de rest van het festival zou blijven.

 

De Portugese gitarist Tiago LageirA trok die lijn door met zijn trio, waarbij het publiek extra genoot van het energieke spel van de Braziliaanse drummer Kiko Freitas. De man bewees dat hij in 2019 niet voor niets tot beste drummer van de wereld was uitgeroepen. De eerste avond werd afgesloten door het Loek van den Berg Quintet. Het mooie volle geluid van de talentvolle saxofonist Loek van den Berg en de ruimte voor improvisatie die hij in composities laat voor zijn medemuzikanten vormde een perfecte afsluiting van de avond.

 

Perfecte opening

Het festival begon zaterdag al in de middag met op het programma zes bands. De tweede dag werd geopend door Zack Lober’s No Fill3r. De gerenommeerde Canadees bassist was met trompettist Suzan Veneman en het Zuid-Koreaanse drumfenomeen Sun-Mi Hung naar Harlingen gekomen. Met hun mooie en ingetogen sound zorgde dit trio voor een perfecte opening van de tweede dag van het festival. Daarna volgde Soulshades met de fenomenale zangeres Eline Gemerts die met hun stevige souljazz weer voor een heel ander swingend geluid zorgde. Het middagprogramma werd afgesloten door saxofonist Kika Sprangers en quartet. Deze groep jonge artiesten liet horen dat de jazz niet oud is, maar zich blijft door ontwikkelen tot een modern en hedendaags genre. De groep met Kika Sprangers wordt wereldwijd inmiddels niet voor niets gerekend tot het beste wat Nederland nu op dit gebied te bieden heeft.

 

Bloedrode zon

Peter Tiehuis, hij mag inmiddels wel de legendarische Metropole Orkest-gitarist genoemd worden, opende met zijn T5 het avondprogramma. Tiehuis en zijn muzikanten bliezen met hun stevige jazzrock, funk en blues het dak bijna letterlijk van het Entrepotgebouw. Dat was inmiddels helemaal volgestroomd. Uiteraard om naar deze fenomenale gitarist te luisteren, maar ook vanwege het trio dat daarna kwam.  En hoewel het hele festival één groot hoogtepunt was, was dit toch wel het hoogste hoogtepunt. De inmiddels 88-jarige legendarische drummer John Engels zorgde met bassist Joris Teepe en saxofonist Benjamin Herman voor het muzikale hoogtepunt van het festival. Een jazzconcert zoals een jazzconcert bedoeld is en dat je maar heel af en toe zo meemaakt. Terwijl buiten de prachtige zomerdag werd afgesloten door de bloedrode zon die langzaam in de Waddenzee onderging was binnen ieder klap van de 88-jarige raak. Bassist Teepe zorgde voor een zeer strakke, swingende groove en daaromheen soleerde de fenomenale Benjamin Herman. Het eindigde, en dat gebeurt bij jazzconcerten niet vaak, in een minutenlange staande ovatie voor dit trio.

 

Afsluiter

Daarna was het de beurt aan trompettist Gijs Levelt om met zijn Spoken Quartet het festival af te sluiten. Geen geringe opgave na John Engels en zijn mannen, maar het is een geslaagde missie geworden. Levelt combineert en vormt zijn trompetgeluid met veel elektronica en weet daardoor een hele spannende en mysterieuze sound te creëren. Na het eerdere jazzgeweld bleek dat een uitstekende afsluiting. Het muisstille publiek luisterde zeer geboeid naar de muzikale verrichtingen van de mannen op podium. En terwijl de Waddenzee door de bijna volle maan werd beschenen, eindigde een uitzonderlijke mooie eerste editie van het vernieuwde Waddensea Jazz Festival, waar zowel het publiek als de muzikanten enorm van hebben genoten. Iedereen die erbij was, was het erover eens: dit smaakt naar meer.

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Vervolg informatiebijeenkomsten APV en evenementenbeleid

06-06-2023

HARLINGEN - Vorige week vonden er twee informatiebijeenkomsten plaats.

Resultaten enquête: Veiligheid in Gemeente Harlingen

06-06-2023

HARLINGEN - Een aantal weken geleden heeft de gemeente een enquête over de veiligheid in Harlingen gepubliceerd.

HMHC JO14-1 Mix Kampioen

06-06-2023

HARLINGEN - Het Team HMHC JO14-1 Mix, bestaande uit 7 jongens en 11 meiden, vertrok afgelopen zaterdag naar Heerenveen voor de competitiewedstrijd tegen Quickstick JO 14-1.

Reacties

Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis