Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Feestelijke jaarbijeenkomst Harlinga

10-03-2023

HARLINGEN - Het Stichtingsbestuur van wooncentrum “Harlinga” organiseerde maandag, na een aantal jaren waarin dit vanwege de corona perikelen niet mogelijk was, een feestelijk jaarbijeenkomst voor haar bewoners en medewerkers.

Stichtingsvoorzitter Johan Schikker opende de bijeenkomst met een bijzonder woord van welkom aan de nieuwe algemeen manager van Harlinga, Raymond Buis en Alie Goinga-Tolsma (voormalig bestuurslid) en haar partner Jarich.

 

Johan Schikker memoreerde dat er de afgelopen jaren veel was gebeurd, zowel binnen als buitenom in Harlinga. Harlinga blijft daardoor bij de tijd. Dit zeker op het gebied van duurzaamheid, waardoor mede de energiecrisis beter kan worden beteugeld.

 

Naar toekomst kijkend ziet de Stichtingsvoorzitter dat Harlinga aantrekkelijk is voor de huidige en toekomstige bewoners, waar veiligheid, kwaliteit, betaalbaarheid, gezelligheid hoog in het vaandel staat. Hij gaf daarbij aan dat het Stichtingsbestuur doorlopend de mogelijkheden blijft onderzoeken op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en woongenot en niet zal schromen om daar flink in te investeren,

 

Verder noemde hij de samenwerking tussen en de verstandhouding met de bewonerscommissie, het management, de medewerkers en het Stichtingsbestuur als heel prettig. Wij trachten als Stichtingsbestuur op een transparante en open manier met elkaar te communiceren en het beste voor onze bewoners in Harlinga te realiseren, aldus Johan Schikker. Als dank voor het vele werk en de prettige samenwerking ontvingen alle leden van de bewonerscommissie een fraai boeket bloemen.

 

Ook een woord van dank ging uit aan alle vrijwilligers van de diverse activiteiten. En in het bijzonder aan Paul van Beusekom en Geert Hoogeveen, die altijd klaar staan bij feesten en activiteiten. Een dank was er verder voor de medewerkers van Harlinga voor hun inzet in het afgelopen jaar. Tot slot richtte Johan Schikker het woord tot Alie Goinga-Tolsma. Op 1 maart 1987 trad zij als algemeen bestuurslid toe tot het Stichtingsbestuur.

 

In de loop der jaren heeft Alie vele bewoners, bestuurders en medewerkers binnen Harlinga zien komen en gaan. Een stabiele loyale medebestuurder, die het woord “sociaal” hoog in het vaandel heeft staan en daar ook naar handelt, aldus Johan Schikker. Op 1 januari 2023 heeft Alie na bijna 36 jaar bestuurslid te zijn geweest, het stokje overgedragen aan Greet de Groot-Stoker.

 

Als blijk van waardering voor haar enorme inzet voor Harlinga ontving Alie naast een bloemetje een tableau met daarop het wooncentrum Harlinga, gemaakt door de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek.

 

Na het formele gedeelte kreeg het muzikale gedeelte van de jaarbijeenkomst met niemand minder dan Rintje Kas alle ruimte. Als Rintje Kas bepakt met gitaar, stem en een lekkere bassdrum voor de zaal staat, klinkt het of er een complete band staat te spelen. Alles is puur. De aanwezige bewoners, medewerkers en bestuur konden volop genieten en meezingen met veelal bekende nummers. Een verzoeknummer. Rintje schudde de nummers zo uit de mouw. Een gangmaker, die verschillende bewoners op de muziek van Chubby Checker met de twist uiteindelijk op de dansvloer weet te krijgen. Voeg daar de voortreffelijke catering van Wally’s bij en de avond is compleet een feestje.

 

Kortom een muziek gedeelte van de avond vol gezelligheid, die door de Stichtingsvoorzitter met een tevreden gevoel kon worden afgesloten.

 

Algemeen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Officiële opening van stadsdienst de Futbringer

10-03-2023

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart was de officiële opening van de nieuwe buslijn de Futbringer.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

10-03-2023

HARLINGEN - Zaterdag 11 maart 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Ingezonden | Toelichting Stichting Harlingen Sail - TSRH2026

10-03-2023

HARLINGEN - Donderdagavond 9 maart jl. is er tijdens de raadscommissie van de gemeente Harlingen onduidelijkheid ontstaan ten aanzien van het agendapunt TSRH2026.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CDA Harlingen CDA Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen