Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen nieuws

18-11-2022

HARLINGEN - Met: De meiden, Järvi Koornstra en de Seniorenteams van fc Harlingen.

Fc Harlingen nieuws Als Roos Kuperus van fc Harlingen MO15-1 eenmaal op gang is, is ze door niemand meer te stoppen!

De meiden van fc Harlingen MO13, MO15 en MO17

Daar waar tegenstanders somt te weinig meisjes hebben voor een 11-tal, barst het bij fc Harlingen van de meiden! En met maar liefst 3 jeugdteams is het op de trainingsdagen maandag- en woensdagavond altijd een dolle boel! Dit weekend kwamen ze helaas niet allemaal in actie, er was 1 afgelasting. Maar de andere teams hebben weer volop genoten! Een klein overzichtje van de meisjesteams bij fc Harlingen:

 

Fc Harlingen MO13-1

De meiden van MO13-1 zijn er een stel hoor! Een enthousiast team bomvol meisjes die “gewoon” dol op voetbal zijn! Zaterdag kwam Blauw Wit MO13-2 (9-tal) het tegen fc Harlingen opnemen. En ja, met 1-5 waren de Leeuwarders beter, maar qua plezier, inzet en doorzettingsvermogen heeft fc Harlingen het gewonnen. Zaterdag speelt fc Harlingen MO13-1 weer thuis en gaan ze het vanaf 10.00 uur opnemen tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen MO13-1.

 

Fc Harlingen MO15-1

De MO15-1 is sterk begonnen aan de tweede fase in de tweede klasse. Afgelopen zaterdag namen ze het in eigen huis op tegen Blauw Wit MO15-2 en lieten de 2-0 voorsprong helaas uit hun handen glijden. Maar uiteindelijk hielden ze dan toch een puntje over (het werd 2-2) en klimmen ze naar een derde plaats. Zaterdag een uitwedstrijd, in Leeuwarden tegen Leovardia MO15-1.

 

Fc Harlingen MO17-1

Fc Harlingen MO17-1 heeft tot nu toe met een aantal afgelastingen te maken. Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag werd afgelast en zodoende was het team vrij. Nu zaterdag komt koploper St. Annaparochie MO17-1 naar Harlingen. De wedstrijd begint om 11.30 uur.

 

Het maakt niet uit waar je speelt, als je kwaliteit hebt val je altijd op!

Óók bij fc Harlingen is dit het geval. Kijk maar eens naar Järvi Koornstra! Bij fc Harlingen krijgt hij iedere woensdag keeperstraining van Klaas Schoot en Egbert-Jan Panbakker en iedere zondagochtend is Järvi in Leeuwarden te vinden waar hij bij Sierd van den Berg keeperstraining krijgt. Bij ONS Sneek kwam hij door de eerste selectieronde en afgelopen weekend mocht hij zijn keepers kwaliteiten tonen in Nieuwegein.

 

Hij had zich namelijk gekwalificeerd voor de Jonger Oranje Finals en ging bij SV Geinoord samen met andere kinderen de strijd aan voor dat ene felbegeerde plekje in het officiële Jonger Oranje team. Scouts van o.a. Ajax, Feyenoord, Heerenveen, AZ, Sparta en PSV waren aanwezig en observeerden de kwaliteiten maar zeker ook het plezier wat alle kinderen daar beleefden.

 

Järvi Koornstra.

 

En het resultaat? Met het team waarin Järvi zat hebben ze het toernooi gewonnen. Helaas (nog) niet geselecteerd voor het Jonger Oranje Team maar plezier hebben ze zeker gehad die dag! En met deze ervaring rijker wordt er gewoon weer lekker getraind en volop gevoetbald en gekeept bij fc Harlingen. En wie weet staat er deze zaterdag wel weer een scout langs de lijn... 

 

Seniorenteams van fc Harlingen

Dat er voor rust niet gescoord werd, mocht een wonder heten.
Terschellinger doelman Jorn Doeksen behoedde zijn ploeg keer op keer van een achterstand. De vele hoekschoppen die fc Harlingen kreeg, de vele kansen, de bal mocht, om wat voor reden dan ook, tijdens de eerste helft nog niet doel treffen. Na de rust ging fc Harlingen door met zoeken naar de openingstreffer. Dit duurde uiteindelijk tot de vijfenzestigste minuut toen Remko Zandberg de thuisploeg eindelijk op een welverdiende voorsprong kon zetten. Vier minuten later wist Sander Zeilmaker het net ook te vinden en hij maakte er 2-0 van. Tien minuten voor tijd rondde Aaron Bouwhuis beheerst af: 3-0. De drie punten erbij en fc Harlingen blijft bovenin meedoen!

 

Vrouwen 1
De afgelastte uitwedstrijd van zaterdag werd gelukkig afgelopen maandagavond al ingehaald en de Vrouwen 1 van Tzum kwamen voor deze keer naar Harlingen. Met 3-1 hielden de Harlingers de punten in eigen huis en de Vrouwen zijn met 15 punten uit 5 wedstrijden de terechte koploper!

 

Overige uitslagen:
Om 14.00 uur was het zondag de beurt aan de mannen van het Tweede. Zij namen het op tegen Renado. Met goals van Jesse en Ronin werd met 2-1 gerust. Na rust ging fc Harlingen sterk door en uiteindelijk door goals van Adam en Jesse werd het een mooie overwinning van 4-2. Het Vierde verloor met 1-7 van LAC Frisia 2.

 

Programma
De Vrouwen 30+ gaan vrijdagavond op bezoek bij LSC en de mannen 45 + spelen vanaf 19.30 uur tegen de 45+ teams van AVC, Beetgum, Foarut en v.v. Dronrijp. De Vrouwen 1 reizen zaterdag af naar Scharnegoutum en met op de zondag "maar” 2 wedstrijden belooft ook die dag weer een heerlijke voetbal dag te worden. Slotstuk van deze dag wordt uiteraard de wedstrijd van fc Harlingen 1.

 

 

Zondag gaat onze hoofdmacht naar Nij Beets voor de wedstrijd tegen Blue Boys.

Slechts eenmaal eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar. Dat was op zondag 2 juni 2019. Ook toen werd er in Nij Beets gespeeld. De belangen waren die middag heel groot. Blue Boys kon bij een zege promoveren naar de 4e klasse en fc Harlingen moest destijds winnen om niet te degraderen naar de 5e klasse. fc Harlingen won die wedstrijd met 2-1.

 

Blue Boys miste hierdoor promotie en moest wachten tot afgelopen seizoen. Toen werden ze kampioen in hun groep en mogen het nu dus een klasse hoger proberen. Daar kennen ze een moeilijke start, want ze hebben de minst scorende voorhoede en de meeste tegendoelpunten. Daardoor hangt de ploeg momenteel aan de staart van de ranglijst.

Fc Harlingen staat daarentegen bovenin. De laatste drie wedstrijden op rij werden gewonnen en ook incasseert het team weinig tegendoelpunten. Tot nu toe slechts zeven. Als we dat zondag zo houden, dan gaan de drie punten mee naar Harlingen. De aftrap op sportpark de Blauwe Kamp is zondag om 14.00 uur.

 

Vrijdag 18 november, UIT
Vanaf 19.30 uur speelt fc Harlingen VR30+ tegen de 30+ teams van LSC 1890, vv Blauw Rood’20 en Tzum. Deze 7×7 wedstrijden worden in Sneek gespeeld.

De mannen 45+ spelen vanaf 19.30 uur tegen de 45+ teams van AVC, Beetgum, Foarut en v.v. Dronrijp. Deze 7×7 wedstrijden worden op Sportpark De Lytse Trije in Sexbierum gespeeld.

 

Programma zaterdag 19 november:
12.00 uur Scharnegoutum VR1 - fc Harlingen VR1

 

Programma zondag 20 november:
13.00 uur LSC 5 – fc Harlingen 3

14.00 uur Blue Boys 1 – fc Harlingen 1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Drie tips voor in Harlingen

18-11-2022

HARLINGEN - Mocht je in Harlingen wonen, dan is deze blog echt iets voor jou.

Shop en win met het 'Harlinger Winter Event' van Ondernemend Harlingen!

18-11-2022

HARLINGEN – Wie zijn inkopen doet bij diverse ondernemers in Harlingen, ontvangt de komende weken 'Harlinger Winter Event' loten waarmee je kans maakt op het winnen van cadeaubonnen!

De asfaltwerkzaamheden op de Kanaalweg en Hermesweg worden een week uitgesteld

18-11-2022

HARLINGEN - In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 waren er asfalteringswerkzaamheden gepland op de Kanaalweg en Hermesweg in Harlingen.

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen