Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Fantastische finale-avond Lanenkaatsen

20-06-2023

HARLINGEN - Rond 18.00 uur namen de eerste bezoekers, die verzekerd wilden zijn van een zitplekje, al plaats rondom de perken.

Fantastische finale-avond Lanenkaatsen Foto: Dorus Breidenbach.

Het comité en de vrijwilligers waren al de hele dag bezig geweest om alles in gereedheid te brengen voor een prachtige kaatsavond en dat werd het! 7 parturen konden uiteindelijk met de krans naar huis. Voor de andere 7 parturen was er de bittere pil van de tweede plaats al zullen sommige parturen ook daar met tevredenheid op terug kijken. Op de finalelijst stond vermeld dat we om 18:30 uur zouden starten met de 1e 3 finales in de groepen 1 (11-16), 7 (DA 36+) en 4 (50-59) in respectievelijk de perken 1, 2 en 3.

 

Maar voor dat de parturen werden voorgesteld aan het publiek stond voorzitter Hilko Mulder even stil bij iedereen die deze Lanenkaatsenweek tot een succes heeft gebracht. De vele sponsoren, groot en klein, alle vrijwilligers, het publiek, de Lanenbewoners, gemeente, media, fotografen en alle deelnemers uiteraard! Ook stonden we even stil bij de dierbaren die zijn overleden dit jaar. De Wodkapel bracht de nodige sfeer in perk 1 en speelde het Fries Volkslied na het voorstellen van de parturen. rond 19:00 was iedereen klaar voor een paar spannende kaatsfinales.

 

 

Groep1

In groep 1 kaatsten de parturen 1 Kay Odolphi, Rudmer Faber en Mike Vlieger tegen het favoriete partuur 9 met de bijgelote Roan Odolphi, neef van Kay, Thomas Tolsma en Nick van der Walt. partuur 9 maakte zijn rol helemaal waar. partuur 1 deed er alles aan om in de wedstrijd te komen maar Roan, Thomas en Nick waren net even een maatje te groot en konden bij 2-5 en 4-6 hun feestje gaan vieren! Nick van der Walt werd uitgeroepen tot koning van de Lanen in groep 1.

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

Groep 7

We zijn als comité erg blij dat we dit jaar ook weer in groep 7 hebben gekaatst met de dames 36+. De dames hebben laten zien dat er potentie is voor deze 36+ groep en hopelijk komen er bij het jubileum van volgend jaar weer een paar parturen bij in deze groep. Dit jaar stonden in de finale de parturen 4: Thea Tolsma, Romy van der Veen en Nancy Boomstra tegen partuur 7: Akke Postma, Judith Kamsma en Linda Kuipers Landskroon. Ook in deze finale werd het niet echt spannend. Judith en haar maten zochten de mogelijkheden waar het kon, maar Romy, Thea en Nancy hadden het net even beter voor elkaar. Bij 5-1 en 6-4 werd de partij in het voordeel van partuur 4 beslecht. Romy van der Veen was de koningin van groep 7!

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

Groep 4

Ook in groep 4 (50-59) werd het geen gelijk opgaande strijd. partuur 7: Tonny Outhuijse, Johan Ligthart en Gerrit Herrema vonden het prachtig op de Lanen en lieten dat blijken in hun kaatsshirts! Het partuur 1. Jochum Mollema, Jan Anton Klazinga en Roland van Wier waren net even completer en kaatsten beter deze avond. halverwege de week stonden ze nog op de dood, maar gisteravond wonnen ze het met 2-5 en 2-6. Jan Anton Klazinga werd de koning in groep 4.

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

In de korte pauze tussen de eerste en de tweede finales speelde de Wodkapel weer een paar fijne sfeersongs en werd de schooljeugd die ‘s middags al gekaatst had, gehuldigd door Dylan Drent samen met Hoofdscheidsrechter Lieuwe Brandsma. De vele fotografen en filmers zochten allemaal naar het beste plekje om dit mooie gebeuren vast te leggen.

 

Om 20.00 uur was het beurt aan de volgende 4 parturen in de groepen 2 en 6. 

 

Groep 2

In perk 1 kaatste groep 2 en het werd het ware spektakelstuk waar we met z’n allen op hadden gehoopt. De parturen 26: Geert van der Veen, Allard Hoekstra en Lammert Stellema kruisten de degens met partuur 22: Kees van der Schoot, Michel Nesse en Daan Mulder. Beide parturen hadden al een paar sterke staaltjes laten zien door de week heen, maar nu moest het dan echt gebeuren. Geen van beide parturen kon snel uitlopen, waardoor het een gelijk opgaande strijd werd tot 5-5 aan toe. Voor elk punt werd gestreden en het was een lust voor het oog voor het publiek dat vele rijen dik stond. Het was uiteindelijk partuur 22 dat aan het langste eind trok en op de foto ging bij Hein van den Oever! Kees van der Schoot werd uitgeroepen tot de koning van de Lanen van 2023.

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

Groep 6

In perk 2 kaatste groep 6 de 60+ Dit is een groep die blijft groeien. Het is mooi om te zien dat steeds meer kaatsers tot op latere leeftijd fit blijven en het op de Lanen tegen elkaar opnemen. Deze finale was helaas eenzijdig. het ontbreken van Henk Deelstra had het partuur 9 niet goed gedaan. Henk werd gister met de ambulance afgevoerd nadat hij onwel was geworden. Hij was niet in staat om vrijdag de finale te kaatsen. Karst van der Heide, die in de vorige omloop had verloren werd bijgeloot voor hem. Siep Roukema en Simon de Groot bleken in het partuur niet bij machte om het blok van Ludwig Seerden en Jan Sipma te breken en ook Douwe Broersma sloeg netjes zijn kaatsen. Partuur 9 scoorde uiteindelijk geen enkel bordje. Ludwig Seerden, voor het eerst in groep 6 mocht voor het eerst de Henk Seerden koningsbeker in ontvangst nemen!

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

Het toetje dat rond 21:00 begon waren de finales in de groepen 3 (36-49) en 5 (Dames 11-35)

 

Groep 3

In perk 1 volgens het roulatiesysteem (elk jaar schuiven de parturen door naar een volgend perk) kaatste groep 3 met de parturen 10: Michel van der Veen, Lowie Quisenaerts en Matthieu Visser tegen partuur 2 Jasper Boomsma, Jeffrey Siccama en John Mons. Aanvankelijk leek er een mooie strijd te ontstaan, maar toen partuur 2 op 4-2 kwam leek er iets te breken in de geest van partuur 10. Geroutineerd sloegen Jasper en John de opslagen richting het perk. Michel en Lowie konden er geen vat op krijgen. Ook Jeffrey was heel attent in het tussenspel. Op 5-2 en 6-4 ging partuur 2 er verdiend met de winst van door! John Mons werd de koning van de Lanen in groep 3.

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

Groep 5

In perk 2 ook een mooie strijd tussen de dames van partuur 1. Harmke Siegersma, Monique Tulner en Sjirkje Vrieswijk tegen partuur 16. Nynke Agema, Marije Miedema en de bijgelote Geanna Faber. Partuur 1 ging flitsend van staart met de eerste twee bordjes, maar daarna nam het partuur 16 de touwtjes in handen en liepen ze al snel uit naar 2-5 maar eenvoudig ging dit zeker niet. Toch trokken Nynke, Marije en Geanna de winst over de streep en werd Geanna uitgeroepen tot de koningin van de Lanen.

 

Foto: Joachim de Ruijter.

 

Er heerste een uitgelaten sfeer op de Lanen. Het was een bruisend geheel en ook bij de prijsuitreiking op het balkon van de Harmonie nog veel enthousiast publiek. Zo druk heb ik het in jaren niet gezien. Hilko Mulder en Lieuwwe Brandsma deelden alle bijprijzen, geldprijzen, kransen en koningsbekers uit en de winnaars gingen trots op de foto bij Hein. Achter de schermen werkten Douwe Kamsma, Stefan Aalders, Nancy Boomstra, Ludwig Seerden , Johannes Hinrichs, Niels Outhuijse, de comitéleden hard om alles in goede banen te leiden samen met al die andere vrijwilligers! het was weer een topweek!

 

De prachtige winnaarsfoto’s zijn gemaakt bij Hein van den Oever door Joachim de Ruijter! Iedereen bedankt, die in welke hoedanigheid dan ook ene bijdrage heeft geleverd! Tot volgend jaar bij het 75 jarig jubileum waarin we een groot kaatsfeest zullen neerzetten!

 

Onderstaande foto's zijn van Dorus Breidenbach.

 

Fantastische finale-avond Lanenkaatsen

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

De Vuurzee roeit de Zwolse Grachtenrace

20-06-2023

HARLINGEN - Zaterdag 17 juni was het zover, de Zwolse Grachtenrace.

Uitslag verloting Lanenkaatsen 2023

20-06-2023

HARLINGEN - Notaris Hettema heeft 19 juni 2023 de trekking van de verloting Lanenkaatsen 2023 weer verricht.

Straatfestival Harlingen: zonnig, gezellig en druk! (video)

20-06-2023

HARLINGEN - Het jaarlijkse Straatfestival trok afgelopen zaterdag veel bezoekers naar de stad.

Reacties

Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen