Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

De woensdag van het Lanenkaatsen 2024

13-06-2024

HARLINGEN - Vermakelijke woensdagavond op de Lanen.

De woensdag van het Lanenkaatsen 2024 Foto: Piet Allersma.

Door Niels Outhuijse.

 

 

Op de nagenoeg droge woensdagavond was er voor het publiek veel te beleven van de 2e omloop van de jongste groep 1 tot de eerste omloop van de oudste groep 6 (60+). Ook kaatste groep 4 (50-59) de eerste omloop. Toetje van de avond was de gemeentepartij met 6 dorpen en steden die het in 2 poules tegen elkaar opnamen. Ook de merchandise in de Lanenshop is goed in trek. De Lanenflessen gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook zijn er nog voldoende jubileumboeken beschikbaar in de shop. Nog geen boek? Haal er dan één voor slechts € 25,- Veel foto’s en de jubileumfilm door Clemens van der Zwet zijn te zien in de fototentoonstelling in het Bethelkerkje. Let op de tentoonstelling is door andere planning vanavond gesloten. Morgen kun je wel weer genieten van al het moois uit 75 jaar Lanenkaatsen.

 

Na dat Swaen, Nancy en Ludwig het schema weer klaar hadden liggen konden de eerste partijen van start gaan om 18:30 uur. Johannes en Lieuwe hadden de keurmeester en materialen weer bij de perken georganiseerd, dus niks kon een mooie avond meer in de weg staan. In groep 1 zijn de halve finale bekend, die vrijdag gekaatst gaan worden. Sem van Eijk, Mike Vlieger en Sven Alkema hadden een staand nummer en kaatsen tegen partuur 3 Sven Odolphi, Rudmer Faber en Niek Bijma. Zij wonnen de 2e omloop van partuur 1 Luuk Smit, Jisse Draaisma en Jens Visser met 5-2 en 6-4. De 2e halve finale is die tussen p6: Niek Helvrich, Rafael Brander en Niec Aalders tegen P11: Damian Duursma, Harmen Zijlstra en Justen Boonstra. Beisde parturen kenden de nodige tegenstand in de 2e omloop maar bleken uiteindelijk de sterkste. We verwachten mooie halve finales in de jongste groep.

 

Groep 4

De 1e partij in groep 4 perk 1 was er meteen één die ontzettend spannend verliep. Marco Lautenbach, Andre Toering en Andre van der Woude kaatsten tegen Klaas Kramer, Taeke van der Walt en Rob van der Hoek. Er werd om elke meter gestreden en de mannen gingen een enkele duikvlucht niet uit de weg. Partuur sloeg op 5-5 en 6-6 de kaats voorbij en pakten daarmee de winst. Haije van der Pol, Johan van IJs en Piebe Hoekstra versloegen verrassend het partuur van koning van vorig jaar Jan Anton Klazinga, Bram Visser en Peter de Vries met 5-4 en 6-4. Andre van der Woude en Jan Anton Klazinga werden later bijgeloot bij Roland van Wier in partuur 14 waardoor er weer een knap partuur ontstond. Ze wonnen het ook van Jochum Mollema, Peter Helvrich en Richard van der Kooi met 5-1 en 6-6. In de parturen 11 en 12 zijn nog kanshebbers voor het klavertje 4. Richard van der Veen en Bennie Zeilmaker namen het met hun partuur tegen elkaar op. De strijd werd in het voordeel geslecht van partuur 12 met Richard, Eelco van der Schaaf en Michael van Coevorden. Bennie kwam met Tjipko Vellinga en Broer de Jong te kort om te winnen. Ook de parturen 4, 5 en 9 behaalden de volgende omloop in groep 4. Ze kaatsen vanavond verder.

 

Groep 6

In groep 6 verschenen een record aantal van 19 parturen aan de start in de 60+ klasse. Veel ouwe seunen oefenen op de maandag bij Eendracht en daar trekt de Lanen ook weer profijt van. Klassementsleider Simon de Groot had het zwaar met zijn maten Bote Brandsma en Klaas Kloosterman in de eerste omloop. Pas op 5-5 en 6-2 pakten ze het beslissende punt tegen Dirk Monsma, Rients Toering en Murk Goodijk. Ook Sipke Hiemstra, Jaap Nieuwenburg en Thomas Zuiderhof kenden de nodige moeite met partuur 2: Teake Koster, Wytse Zaagemans en Sicco Jellema. Het werd 5-3 en 6-4. In de overige partijen kwamen de verliezers niet tot meer dan 1 of 2 bordjes. In de 2e omloop neemt de nummer 2 uit het klassement Pollie Kwast het op tegen de nummer 3 uit het klassement Ludwig Seerden. Ludwig kaatst met Henk Nesse en Frans Alberda en Pollie kaatst met Yke Rodenhuis en Jan Hoekstra. Ook de partij tussen partuur 16: Bennie Hof, Willem Griek en Henk Mulder tegen partuur 18: Siep Roukema, Hans van der Zee en Jan Sipma in de 2e omloop vanavond verwachten we het nodige van.  

 

Groep 8

Toetje van de avond waren de partijen, waarin de dorpen en steden Sexbierum, Beetgum, Franeker, Dronrijp, Minnertsga en Harlingen het tegen elkaar opnamen. Sinds half jaren ’90 is deze ontmoeting van het programma verdwenen, maar speciaal voor deze jubileumeditie geherintroduceerd en hoe. De deelnemers en publiek genoten zichtbaar van het kaatsgebeuren en er was een mooie strijd te zien om de winst in de 2 poules. In poule 1 wonnen Johan van der Meulen, Tjisse Steenstra en Hans Wassenaar het maar nipt van Sexbierum met Kees en Pieter van der Schoot en Johannes van der Veen. De nodige onderlinge humor en respect voor elkaar was te zien, maar voor elk punt werd er gestreden. 5-5 en 6-2. In de volgende wedstrijd tussen hetzelfde Sexbierum en Franeker met Chris Outhuijse,  Allard Hoekstra en Patrick Scheepstra ging de winst naar Franeker. Sexbierum ging in het begin nog goed mee, maar Franeker was frisser en pakte eerst naar eerst om uiteindelijk met 5-2 en 6-4 te winnen. In het beslissende duel tussen Beetgum en Franeker was er geen houden aan met Johan, Tjisse en Hans. De 3 excelleerden in het spelletje en we zien ze zaterdag terug in de finale van de gemeentepartij!

 

In de andere poule een valse start voor Harlingen. We wisten al dat Dylan Drent niet mee kon doen vanwege een blessure, maar ook Johan Kwast raakte dinsdag geblesseerd. Tjisse Ben Hoekstra was zijn vervanger met daarnaast de kanjers Nick Leistra en Boudewijn Tulen. Harlingen kon in de eerste omloop toezien hoe Dronrijp met Mark Minnesma, Rick Minnesma en Jorn Lars van Beem het wonnen van Minnertsga met Marten Bergsma, Hendrik Kootstra en Here de Vries. Een mooie partij werd op 5-3 en 6-4 in het voordeel van Dronrijp beslecht. Harlingen kon het vervolgens net niet bolwerken tegen Minnertsga maar ze gingen strijdend ten onder met 3-5 en 6-6. In de 3e partij was een stunt nodig van Harlingen om de finale te bereiken van zaterdag, maar Dronrijp bleek veel te sterk want ze wonnen het met 5-0 en 6-6.

 

De avond werd traditioneel afgesloten met haring en een drankje in de studio voor alle hard werkende vrijwilligers van de Lanen. Vanavond het verloop in de groepen 2, 3, 4, 5 en 6. De dames groep 7 start vanavond met de eerste omloop.

Tot vanavond op de Lanen!

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Preventietruck politie aanwezig bij integrale actiedag

13-06-2024

HARLINGEN - Dinsdag 11 juni stond de 'preventietruck' van de politie bij het scoutinggebouw aan de Kanaalweg in Harlingen.

Harlingen heeft een nieuwe hotspot: Blik havenbar!

13-06-2024

HARLINGEN - De iconische oude wagon op de Nieuwe Willemshaven heeft een nieuwe bestemming: BLIK havenbar!

Van Stee Offshore zaalvoetbal competitie 7-6-2024

13-06-2024

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen vrijdag gespeelde Bekerfinales.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Connexa Connexa Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen