RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De maandag van het Lanenkaatsen

18-06-2019

HARLINGEN - 32 partijen verkaatst op de maandag van de Lanen!

De maandag van het Lanenkaatsen Foto: Dorus Breidenbach

De omstandigheden waren ideaal. Prachtig weer, veel publiek en het bleef gelukkig lang licht. Bij de laatste partij in groep 3 tussen het partuur van Marten Hiemstra, Roland van Wier en Michiel de Jong tegen Theun van der Molen, Gerrit Herrema en Broer de Jong sprong op 5-5 de verlichting aan. Helaas voor het partuur van van der Molen, ging bij hun het licht uit! Partuur 1 toch naar de tweede ronde!

 

Groep 1

Nog nooit werden er zoveel partijen afgewerkt op 1 avond. De jeugd van 11-16 jaar ging als een speer er werden best veel partijen op 5-0 en 5-1 afgewerkt. In de partij tussen partuur 13 Hessel Oswald, Justin de Jong en Sil van der Geest tegen partuur 14 Lars Helvrich, Sjouke Beimers en Rutger Kumbangsila was het wel spannend op 4-5 6-6 was het partuur 14 die toch aan het langste eind trokken. Mooi is om te kijken naar de jeugd die voor de eerste keer de Lanen arena betreden. Zo was dat dit keer Niec Aalders de 11 jarige jongeman was bij Damian Ligthart en Oniek Huizinga ze moesten tegen JT Eisma, Elmer Feenstra en Rene v d Walt. Niec Aalders moest onder toezicht van papa, pake, beppe en nog wat familie toch maar even laten zien wat hij kon. Dat begon stroef met na een paar ballen begon hij uitstekend op te slaan en haalde puntjes binnen. 4-1 achterstand werd bijna helemaal weggewerkt maar helaas had de tegenstander wat meer mazzel. Op 5-4 en 6-4 viel hier het doek voor Niec en zijn partuur maar heeft hij weer een hoop bijgeleerd. En pake en beppe zaten te stralen net als alle anderen in het publiek, en dat waren veel deze avond. 

 

Groep 2

In groep 2 stonden weer een aantal kanon-parturen op de lijst. De meeste favoriete parturen haalden lijst 2. Partuur 23 met Marcel Amels, Hendrik Brandsma en Michel Nesse kende geen enkel mededogen met partuur 24 Evan van Sertima, Yme van der Graaf en Erik de Groot. Het werd in een mum van tijd 5-0 en 6-0. De “Looijer”, de “Weewer” en het “Schaap” van partuur 10 haalden ook de volgende ronde met elkaar! Ook een van de kanshebbers in groep 2, Kevin Jaarsma, Jorrit Tolsma en Dylan Drent. Voor het partuur Pier Zaagemans, Steven Nesse en JP v d Walt een toer om daar wat tegenover te zetten dat viel niet mee. Vliegende zitballen, verre bovenslagen het was er allemaal en partuur Drent won dan ook overtuigend met 5-1 en 6-4. Maar ze zijn er zeker nog niet want er zijn meer goeie parturen in deze groep. 

 

Groep 3

In groep 3 stonden 15 parturen aan de start. De partij tussen de parturen 3 Michael van Coevorden, Richard van der Veen en Marco Lautenbach tegen partuur 4 Gerard Hoekstra, Alexander Post en Johan Outhuijse was erg spannend. Op 5-5 6-4 werd de partij in het voordeel van partuur 3 beslecht. Ook de parturen 5, 8, 10, 11 en 14 bereikten de kwartfinales van woensdag!

 

Groep 7

In de damesgroep 36 jaar en ouder werden 4 partijen gekaatst. Een daarvan was die in groep 7, dames vanaf 36 jaar. Lydia Epema-Post, Judith Kamsma en Sandra Bos tegen Anneke Haarsma, Bianca Leistra en Afina Schrik en dat werd erg spannend. Sandra Bos kaatste bekeken en aan de andere kant sloeg Afina Schrik poerbest op en stond Anneke Haarsma voorin te slaan as een grote kerel. En toen werd het 5-5 en 6-6 en moest Leistra de bal opslaan en die sloeg de bal helaas buuten. En zo kwam partuur Bos dus een ronde verder. De halve finales van groep 7 worden donderdag gespeeld! Het wordt wel spannend want in deze groep worden twee prijzen uitgereikt op het balkon vrijdag!

 

Vandaag, dinsdag 18-6, de eerste omloop van de groepen 4, 5 en 6 en de tweede omloop van groep 1. We zien jullie graag morgen weer op de Lanen vanaf half 7!

 

Fotoimpressie (deel 1): Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Evenement Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Succes wielrenners WCT Ouwe Seun

18-06-2019

HARLINGEN - Leon en Siemen pakken winst op NK voor ID-renners

Verslag van Harlinger Belang uit de Raad van 12 juni 2019

18-06-2019

HARLINGEN - Zorgen en twijfels over haalbaarheid en houdbaarheid Conceptbegroting 2020 Dienst SoZaWe Noordwest-Fryslân.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 24 - 2019

18-06-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 10 t/m 14 juni 2019

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen