Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 41 - 2023

13-10-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 9 t/m 13 oktober 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 5-10-2023. Toneelgroep Contact. Evenementenvergunning voor het organiseren van een toneeluitvoering in het Entrepotgebouw op 22-03-2024 en 23-03-2024
 • 5-10-2023. Stichting het Harlinger volkstoneel. Evenementenvergunning voor het organiseren van een toneeluitvoering in het Entrepotgebouw op 09-02-2024 en 10-02-2024.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Informatieavond pleegzorg

Op dinsdagavond 17 oktober 2023 is er om 20.00 uur een informatieavond over pleegzorg in Harlingen. De informatieavond vindt plaats in de St. Michaelschool aan de Schritsen 52. Het doel van deze avond is om meer bekendheid te geven aan pleegzorg. Wat is pleegzorg nu eigenlijk precies? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Ook zijn er pleegouders aanwezig. Zij delen graag hun ervaring.

 

Gemeente Harlingen organiseert de informatieavond (in het kader van Pleegzorg on Tour) samen met drie pleegzorgaanbieders in Friesland: Jeugdhulp Friesland, William Schrikker Gezinsvormen, Leger des Heils. Aanmelden via: https://jeugdhulpfriesland.nl/pleegouder-worden#Informatiebijeenkomst

 

Raadscommissie 18 oktober 2023 en Raadsvergadering 1 november 2023

In de raadscommissie van woensdag 18 oktober 2023, aanvang 19.30 uur, wordt het volgende punt voorbereid:

 • Programmabegroting gemeente Harlingen 2024.

 

In de Raadsvergadering van woensdag 1 november 2023, aanvang 15.00 uur, wordt over de begroting een besluit genomen.

 

Raadscommissie 19 oktober 2023 en Raadsvergadering 2 november 2023

In de raadscommissie van donderdag 19 oktober 2023, aanvang 19.30 uur, worden de volgende punten voorbereid:

 • Zoutsloter kerstmarkt 2023
 • Woonvisie 2020-2030 Addendum
 • Gewijzigde gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Marrekrite
 • Concept wijzigingsbesluit GR De Dienst Noardwest Fryslân
 • Archiefverordening gemeente Harlingen 2023
 • Aanpassing regelement van orde i.v.m. nieuw vergadermodel gemeenteraad
 • Verordening werkgeverscommissie gemeente Harlingen 2023
 • Vastgestelde jaarstukken 2022 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân

In de Raadsvergadering van donderdag 2 november, aanvang 19.30 uur, wordt over de punten een besluit genomen. De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl. Publiek kan de vergadering bijwonen of volgen via de livestream op de website. Wilt u inspreken? Dat kan in de raadscommissie van 18 en 19 oktober 2023. Meldt u uiterlijk 16 oktober 2023 aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl.

 

Uitnodiging Gast van de Raad 29 november 2023

De gemeenteraad. U leest er over. U hoort ervan.

 

Maar…

 • Wat doet de gemeenteraad nu precies?
 • Wat betekent het om gemeenteraadslid te zijn?
 • Of wat houdt een raadsvergadering in?
 • En…. heb ik invloed?

 

De gemeenteraad van Harlingen nodigt u van harte uit om zijn speciale gast te zijn tijdens de raadsvergadering van 29 november 2023.

 

Programma

De avond begint om 18.00 uur met een ontvangst in het stadhuis door 2 raadsleden en een griffiemedewerker. Onder het genot van soep met broodjes ontvangt u uitleg over de werkzaamheden van de gemeenteraad en kunt u vragen stellen. Na een rondleiding door het stadhuis vindt kennismaking met de andere raadsleden, de burgemeester en wethouders plaats. Het officiële gedeelte eindigt tijdens de pauze van de raadsvergadering rond 20.45 uur.

 

Belangstelling?

Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden via griffie@harlingen.nl. Na aanmelding

ontvangt u twee weken voor de vergadering een bevestiging met het programma en de vergaderstukken voor de raadsvergadering.

 

Wijkschouw Byniastate

De wijkschouw Byniastate vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2023 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het pleintje bij De Fortuin 12 te Harlingen. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

‘Bouwbalie’ open

 • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen.

 

Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517.

Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 23 oktober tot en met vrijdag 24 november 223 is de Kimswerderweg, deel Marnehiem, rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met herinrichtingswerkzaamheden.  Het winkelcentrum Kimswerda en het Marnehiem zijn bereikbaar. In het weekeinde (vrijdagmiddag 17 november vanaf 16:00 uur tot en met zondag 19 november 2023) is ook de rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met asfaltonderhoud.
 • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
 • In verband met herbestratingswerkzaamheden zal de Zuidoostersingel gestremd zijn van maandag 11 september 2023 vanaf ca. 07:00 uur tot vrijdag 10 november 2023 tot ca. 16:00 uur. De weg zal afgesloten zijn en er is geen omleidingsroute aanwezig.

 

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Lions sparen de boom en de geit

13-10-2023

HARLINGEN - Zaterdag 7 oktober klimmen bij het krieken van de dag 10 mannen van Lionsclub Franeker Harlingen op de vroege veerboot naar Terschelling.

Ruim 1250 bezoekers op allereerste Techniek Tastbaar Harlingen

13-10-2023

HARLINGEN - Op de Maritieme Academie Harlingen was het op donderdag 12 oktober gezellig druk.

Leerzame avond voor de juniorentrainers van fc Harlingen

13-10-2023

HARLINGEN - Onder leiding van Douwe de Val – docent bij de KNVB Academy – en compagnon Ronald Lepez organiseerde fc Harlingen woensdagavond een opfriscursus voor al zijn trainers.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda
CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok