Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 41 - 2023

13-10-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 9 t/m 13 oktober 2023.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

  • 5-10-2023. Toneelgroep Contact. Evenementenvergunning voor het organiseren van een toneeluitvoering in het Entrepotgebouw op 22-03-2024 en 23-03-2024
  • 5-10-2023. Stichting het Harlinger volkstoneel. Evenementenvergunning voor het organiseren van een toneeluitvoering in het Entrepotgebouw op 09-02-2024 en 10-02-2024.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Informatieavond pleegzorg

Op dinsdagavond 17 oktober 2023 is er om 20.00 uur een informatieavond over pleegzorg in Harlingen. De informatieavond vindt plaats in de St. Michaelschool aan de Schritsen 52. Het doel van deze avond is om meer bekendheid te geven aan pleegzorg. Wat is pleegzorg nu eigenlijk precies? Welke vormen van pleegzorg zijn er? Ook zijn er pleegouders aanwezig. Zij delen graag hun ervaring.

 

Gemeente Harlingen organiseert de informatieavond (in het kader van Pleegzorg on Tour) samen met drie pleegzorgaanbieders in Friesland: Jeugdhulp Friesland, William Schrikker Gezinsvormen, Leger des Heils. Aanmelden via: https://jeugdhulpfriesland.nl/pleegouder-worden#Informatiebijeenkomst

 

Raadscommissie 18 oktober 2023 en Raadsvergadering 1 november 2023

In de raadscommissie van woensdag 18 oktober 2023, aanvang 19.30 uur, wordt het volgende punt voorbereid:

  • Programmabegroting gemeente Harlingen 2024.

 

In de Raadsvergadering van woensdag 1 november 2023, aanvang 15.00 uur, wordt over de begroting een besluit genomen.

 

Raadscommissie 19 oktober 2023 en Raadsvergadering 2 november 2023

In de raadscommissie van donderdag 19 oktober 2023, aanvang 19.30 uur, worden de volgende punten voorbereid:

  • Zoutsloter kerstmarkt 2023
  • Woonvisie 2020-2030 Addendum
  • Gewijzigde gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Marrekrite
  • Concept wijzigingsbesluit GR De Dienst Noardwest Fryslân
  • Archiefverordening gemeente Harlingen 2023
  • Aanpassing regelement van orde i.v.m. nieuw vergadermodel gemeenteraad
  • Verordening werkgeverscommissie gemeente Harlingen 2023
  • Vastgestelde jaarstukken 2022 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân

In de Raadsvergadering van donderdag 2 november, aanvang 19.30 uur, wordt over de punten een besluit genomen. De agenda en stukken kunt u vinden op de website: www.harlingen.nl. Publiek kan de vergadering bijwonen of volgen via de livestream op de website. Wilt u inspreken? Dat kan in de raadscommissie van 18 en 19 oktober 2023. Meldt u uiterlijk 16 oktober 2023 aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl.

 

Uitnodiging Gast van de Raad 29 november 2023

De gemeenteraad. U leest er over. U hoort ervan.

 

Maar…

  • Wat doet de gemeenteraad nu precies?
  • Wat betekent het om gemeenteraadslid te zijn?
  • Of wat houdt een raadsvergadering in?
  • En…. heb ik invloed?

 

De gemeenteraad van Harlingen nodigt u van harte uit om zijn speciale gast te zijn tijdens de raadsvergadering van 29 november 2023.

 

Programma

De avond begint om 18.00 uur met een ontvangst in het stadhuis door 2 raadsleden en een griffiemedewerker. Onder het genot van soep met broodjes ontvangt u uitleg over de werkzaamheden van de gemeenteraad en kunt u vragen stellen. Na een rondleiding door het stadhuis vindt kennismaking met de andere raadsleden, de burgemeester en wethouders plaats. Het officiële gedeelte eindigt tijdens de pauze van de raadsvergadering rond 20.45 uur.

 

Belangstelling?

Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden via griffie@harlingen.nl. Na aanmelding

ontvangt u twee weken voor de vergadering een bevestiging met het programma en de vergaderstukken voor de raadsvergadering.

 

Wijkschouw Byniastate

De wijkschouw Byniastate vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2023 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het pleintje bij De Fortuin 12 te Harlingen. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten. 

 

‘Bouwbalie’ open

  • Iedere woensdagmiddag 14.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Waddenpromenade 1 in Harlingen

Bewoners met bouwvragen kunnen een afspraak maken voor een fysiek spreekuur bij de ‘bouwbalie’ van de gemeente. Die vindt iedere woensdagmiddag plaats van 14.00 – 17.00 uur aan de Waddenpromenade 1 in Harlingen.

 

Aanmelden is verplicht en kan door het algemene nummer te bellen: 140517.

Bereikbaar van ma. t/m do. tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

  • Vanaf maandag 23 oktober tot en met vrijdag 24 november 223 is de Kimswerderweg, deel Marnehiem, rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met herinrichtingswerkzaamheden.  Het winkelcentrum Kimswerda en het Marnehiem zijn bereikbaar. In het weekeinde (vrijdagmiddag 17 november vanaf 16:00 uur tot en met zondag 19 november 2023) is ook de rotonde Achlumerdijk afgesloten in verband met asfaltonderhoud.
  • Vanaf maandag 9 oktober tot en met 22 december 2023 zijn de Barkstraat, Brikstraat en de Bomstraat afgesloten voor verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden. Dit is onderdeel van een groter project. In 2024 wordt de rest uitgevoerd. Volgt een nieuwe stremmingsmelding.
  • In verband met herbestratingswerkzaamheden zal de Zuidoostersingel gestremd zijn van maandag 11 september 2023 vanaf ca. 07:00 uur tot vrijdag 10 november 2023 tot ca. 16:00 uur. De weg zal afgesloten zijn en er is geen omleidingsroute aanwezig.

 

 

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Lions sparen de boom en de geit

13-10-2023

HARLINGEN - Zaterdag 7 oktober klimmen bij het krieken van de dag 10 mannen van Lionsclub Franeker Harlingen op de vroege veerboot naar Terschelling.

Ruim 1250 bezoekers op allereerste Techniek Tastbaar Harlingen

13-10-2023

HARLINGEN - Op de Maritieme Academie Harlingen was het op donderdag 12 oktober gezellig druk.

Leerzame avond voor de juniorentrainers van fc Harlingen

13-10-2023

HARLINGEN - Onder leiding van Douwe de Val – docent bij de KNVB Academy – en compagnon Ronald Lepez organiseerde fc Harlingen woensdagavond een opfriscursus voor al zijn trainers.

Reacties

Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Connexa Connexa
Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok