Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 16 - 2024

18-04-2024

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 15 t/m 19 april 2024.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 12-04-2024, Stichting Evangelisatie Sjofar, Standplaatsvergunning voor de Dokkade voor iedere tweede vrijdag van de maand, voor de periode van juni 2024 tot en met december 2024
 • 18-04-2024, LOEX Mode en Meer, Vergunning voor het plaatsen van een sloopafvalcontainer op de Simon Stijlstraat in de periode van 25 april tot en met 6 mei

 

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 11-04-2024, Stichting BENG, Evenementenvergunning voor het organiseren van de Lanenrommelmarkt op 27 april 2024.
 • 12-04-2024, Centercom Buitenreclame B.V. Vergunning voor het plaatsen van 15 driehoeksreclameborden ter promitie van Broed, Biodiversiteitsfestival in de periode van 22 april 2024 tot en met 02-05-2024.
 • 12-04-2024, Stichting HT-Roeirace, Evenementenvergunning voor het organiseren van de HT Roeirace 2024 op 10 mei 2024.
 • 18-04-2024, The Shamrock Irish Pub, wijziging van terrasvergunning

 

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met een besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Hiervoor dient u binnen 6 weken na de datum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Voorlopige voorziening

Als u de beslissing op het bezwaarschrift niet wilt afwachten en snel duidelijkheid wilt dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Het adres van de voorzieningenrechter is: Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat tot en met 10-04-2024

De volgende aanvragen Omgevingsvergunning zijn binnengekomen:

 

 • 15-04-2024, Oude Trekweg 81, Harlingen, het uitbreiden van bestaand bedrijfspand en het realiseren van een in-/ uitrit;
 • 16-04-2024, Curiestraat, Perceel F 1991, Harlingen, het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw;
 • 17-04-2024, Kimswerderweg 2A, Harlingen, het kappen van een boom;
 • 17-04-2024, Fabrieksstraat 2, Harlingen, het renoveren van het dak.

 

Tegen een binnengekomen aanvraag en/of verlengingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende reguliere Omgevingsvergunningen zijn verleend:

 • 09-04-2024, Noordijs 13, Harlingen, het vervangen van glas en het schilderen van kozijnen en deuren;
 • 15-04-2024, Industrieweg 8, Harlingen, het verbouwen van bestaande loods;
 • 16-04-2024, Zuiderhaven 71A, Harlingen, het plaatsen van een erf-/ perceelafscheiding;
 • 16-04-2024, Schritsen 45, Harlingen, het plegen van onderhoud aan het dak.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen, weigeren en/of intrekken van de Omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de Omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

 

Vergeet je fruitboom of vlinderstruik niet op te halen!

Er zijn nog een paar fruitbomen en vlinderstruiken niet opgehaald van de actie “Tegel eruit, boompje erin”. Deze fruitbomen en vlinderstruiken zijn op te halen bij gemeentewerf bij het laten zien van de bon die je hebt meegekregen.


Je kunt voor het ophalen een afspraak maken met a.attema@harlingen.nl
Let op: Je hebt nog tot 24 april om een afspraak te maken voor het ophalen. Aan het eind van de maand krijgen de niet opgehaalde bomen en struiken een andere plek.

 

Lokale buslijn De Futbringer

Wist u dat de Futbringer vanaf 3 april 2024 volgens een nieuwe route en dienstregeling rijdt? Op woensdag en zaterdag rijdt u van 10.00 tot 16.00 uur mee. In april hebben we een speciale actie en reist u zelfs gratis met de Futbringer. 

 

Meer informatie hierover vindt u op onze website via www.harlingen.nl/futbringer.

De Futbringer is een initiatief van, voor en door Harlingers. 

 

Lekker blijven fietsen tot je 100ste?

Kom naar de Fiets Totaal Doortrap Dag 2 mei, 9:30-11:30, Team FRL Harlingen, Gretingalaan 8.

Fiets jij met plezier en wil je dat zo lang mogelijk blijven doen? Dan staat veilig fietsen voorop. Tijdens de Fiets Totaal Doortrap Dag vertelt de Fietsersbond je alles over veilig fietsen en fiets je gezellig met anderen een

 

Doortraproute bij jou in de gemeente.

 • Fiets een mooie Doortraproute tussen de 20 en 25 kilometer
 • Gezellig met andere fietsliefhebbers
 • Ontvang handige informatie over veilig fietsen

Kijk voor meer informatie op: www.doortrappen.frl.

 

Topsportfonds

Ben jij een talentvolle sporter en wil je je verder ontwikkelen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het topsportfonds. Dit fonds van de gemeente Harlingen is bedoeld om de mogelijkheden van sporttalenten te vergroten om zich te kunnen ontwikkelen tot topsporters op nationaal of internationaal niveau. Voor het seizoen 2024/2025 is in totaal een bedrag van € 10.000 beschikbaar. Met het topsportfonds wil de gemeente Harlingen dat topsporters het maximale uit de sport kunnen halen. Let op: een aanvraag voor een seizoensgebonden bijdrage moet voor 1 mei 2024 bij de gemeente Harlingen binnen zijn.

 

Er zijn twee verschillende aanvragen voor een bijdrage mogelijk.

 1. Een seizoensgebonden bijdrage. Denk daarbij aan het gebruik maken van trainingsfaciliteiten in een bepaald seizoen.
 2. Of een incidentele bijdrage. Daarbij valt te denken aan een financiële impuls om deel te kunnen nemen aan sporttoernooien.

 

Aanvragen en meer informatie

Op de website www.harlingen.nl/topsportfonds kan de bijdrage worden aangevraagd.

Hier staat ook de volledige subsidieregeling met alle voorwaarden van het topsportfonds. Lees die goed door om te bepalen of je in aanmerking kan komen. Heb je aanvullende vragen dan kun je bellen met het Klantencontactcentrum via telefoonnummer 140517.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 26 april 2024 is de KImswerderweg, ter hoogte van Bolswardervaart afgesloten in verband met het versterken van de Bolswardervaartbrug en het verbeteren entree Harlingen Zuid. De fietsers en voetgangers hebben geen hinder. Aan de fietsbrug over de Bolswardervaart worden geen werkzaamheden uitgevoerd.
 • Vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 24 mei 2024 zijn de volgende straten gestremd in verband met herinrichtingswerkzaamheden: Boeierpad, Bomstraat, Galeistraat, Tjalkstraat, Brigantijnstraat en Fregatstraat. Dit betreft fase 2 van het project herinrichting Schepenwijk. Voor het Boeierpad wordt een platenbaan aangelegd richting J. v.d. Vondelstraat als calamiteitenroute.
 • De Kimswerderweg bij de Plus (tussen Marnehiem en viaduct N31) wordt tussen 29 april en 7 juni afgesloten voor het verkeer.
 • Op dinsdag 23 april 2024 van 10:00 uur tot ca 14:00 uur zal de Oosterbrug (Franekereind) gestremd zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Gemeente

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: GAVC – Zeerobben

18-04-2024

HARLINGEN - Voor GAVC zal hoogst waarschijnlijk een periodetitel het hoogst haalbare zijn.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

18-04-2024

HARLINGEN - Zaterdag 20 April is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Fc Harlingen nieuws week 16 - 2024

18-04-2024

HARLINGEN - Al het nieuws van fc Harlingen op 1 pagina.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Milûk Milûk Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Firma Sijtsma Firma Sijtsma CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa
Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie