Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Kinderprogramma van Literair Festival Harlingen

HARLINGEN - 25 juni staan Bibliotheek Harlingen, Museum het Hannemahuis en Boekhandel van der Velde de hele dag in het teken van Vestdijk!

Datum: 25 juni 2022

Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie: Bibliotheek Harlingen, Harlingen

Evenement Kids

’s Ochtends is er een kinderprogramma, ’s middags de uitreiking van de Anton Wachterprijs en vanaf 16.00 uur begint het Literair Festival Harlingen.

 

Om bij het begin te beginnen: van 10.00 tot 12.00 uur is het kinderprogramma. Kinderen kunnen in Bibliotheek Harlingen aan de slag met bibberbotjes: leuke kleine robotjes die ze helemaal zelf kunnen maken. Dat doen ze met gekleurd  ijzerdraad (chenille), tiewrap, tape en koperdraad. Het staat allemaal klaar in de bibliotheek. Ze knutselen een leuk beestje en die maken ze vast aan een klein motortje. En dan kunnen ze de bibberbotjes testen: bewegen ze? En gaan ze de goede kant op?

 

En in de Boekhandel Van der Velde zit van 10.00 tot 12.00 uur beeldend kunstenaar Astrid van Straaten klaar met papier en krijt. Kinderen kunnen kriskras door de bibliotheek, boekhandel en museum op zoek naar inspiratie en samen met Astrid een mooi kunstwerkje maken. Het ochtendprogramma voor kinderen is gratis en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

 

Rond 13.00 uur worden de eerste genodigden voor de uitreiking van de Anton Wachterprijs verwacht. Simone Atangana Bekono neemt de prijs voor het beste literaire prozadebuut in ontvangst. Ze krijgt de prijs voor haar roman Confrontaties. De jury was verrast én geraakt door de verbeeldingskracht van de schrijfster die het verhaal vertelt van een meisje die op een dag besluit terug te slaan. De knappe compositie en uitgekiende vertelstijl die zowel direct is als suggestief, maken van Confrontaties  ‘een daverende roman met details die je bijblijven’.

 

Na deze feestelijke prijsuitreiking begint om 16.00 uur het Literair Festival Harlingen. Op het buitenpodium staat onder andere Nelleke Noordervliet. Deze grande dame uit de Nederlandse literatuur, die onlangs nog een Gouden Ganzenveer won, biedt een kijkje in de keuken van haar schrijverschap. Na haar stapt Joost Oomen het podium op, dichter, schrijver, drummer, performer én -volgens de Volkskrant- het literaire talent van 2021. Ook auteur (Boven is het stil en De omweg) en columnist (voor o.a. Trouw) Gerbrand Bakker komt naar Harlingen. Net als Michel Krielaars (jarenlang Rusland-correspondent en nu chef boeken van NRC Handelsblad). Verspreid over drie podia zijn zowel grote namen uit de Nederlandse literatuur, maar ook lokale dichters, schrijvers en muzikanten te zien en te horen. De kaarten voor het festival kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde in Harlingen en via de website van de bibliotheek: ontdekdebieb.nl/literairfestival.

 

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten