Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben spekkoper met moeizame winst op Bolsward

13-11-2023

HARLINGEN - Zeerobben heeft een spits.

Zeerobben spekkoper met moeizame winst op Bolsward Foto's: Bert Drent.

Zo’n echte

Zo een die je soms een hele wedstrijd niet ziet en die dan toch uit het niets scoort. Of die een paar keer goed in stelling wordt gebracht, het net steeds niet weet te vinden, maar dan opeens na een kluts op de goede plaats staat en een intikker produceert. Zijn naam: Durk Ennema!

En eigenlijk is daarmee het verhaal van de wedstrijd tussen sc Bolsward en Zeerobben al goeddeels verteld. Geen beste wedstrijd, van beide kanten niet, maar met Zeerobben wel als de betere ploeg en ook de ploeg die de meeste kansen wist te creëren, ook al waren het er niet eens veel. En omdat een doelpunt wel heel lang uitbleef, had het ook best andersom kunnen uitpakken. Niet omdat Bolsward nou zo aandrong, maar meer omdat Zeerobben maar niet tot scoren wist te komen en de Bolswarders soms ook best kansrijk voor het doel van Theo Nota verschenen en daarbij zelfs ook een keer de lat teisterden. Maar zoals Durk Ennema voor de tweede achtereenvolgende keer matchwinnaar werd, zo wist doelman Theo Nota voor de derde achtereenvolgende keer de nul te houden. Ook geen onbelangrijk gegeven natuurlijk. Met een verdediging die niks weggeeft en een spits die altijd weet te scoren kom je een heel eind, zo blijkt maar weer.

 

0-0 tot de rust

Zeerobben begon aan de klus op sportpark Het Bolwerk in dezelfde opstelling als vorige week. Begrijpelijk, never change a winning team. De bankzitters moesten dus tandenknarsend geduld oefenen en ook dat is begrijpelijk. Zij zagen vanaf die bank hun maten goed beginnen aan de wedstrijd, zonder tot grote kansen te komen. Juist toen Bolsward na een kwartier spelen zich ook wat meer liet zien, kreeg Zeerobben door de geboden ruime opeens wel een goede kans. De actieve Matts Bruining nam een voorzet van David vd Pol goed aan, draaide zich vrij, maar vond de keeper op zijn weg. En dat het volgende noemenswaardige spelmoment pas 2 minuten voor de rust plaatsvond, zegt alles. Het was toen Patrick van der Veen die met een afstandsschot de buitenkant van de paal raakte. Op slag van rust kwam Zeerobben goed weg toen een poging van Lohman van Bolsward op de lat belandde. Bij rust een logische 0-0.

In de rust moest Max Faber met hamstringklachten in de kleedkamer achterblijven. Brent de Groot kwam voor hem in het veld. Zeerobben begon net als in de eerste helft sterk en had na 6 minuten ook op 0-1 moeten komen. Wesley Tankink zette Durk Ennema fraai alleen voor de keeper, maar die pareerde de goed ingeschoten bal op katachtige wijze. Iets soortgelijks deed zich na een kwartier opnieuw voor. Nu was het Matts Bruining die de Bolswarder doelman niet wist te verschalken.

 

Meer voorwaartse drang

Een achteraf belangrijk moment deed zich voor in de 67e minuut. Ane Schaap werd vervanger door Godert Attema en onder zijn meeslepende impulsen wist Zeerobben meer voorwaartse drang te creëren en werd bovendien vaker en sneller de angel uit Bolswarder tegenaanvallen getrokken. Het was dan ook Godert die de inleiding op de winnende treffer verzorgde. Hij brak door op rechts, schoot uit een moeilijke hoek snoeihard en onbereikbaar voor de keeper tegen de paal, waarna Joran van Kernebeek de bal wist op te pikken en klaar te leggen voor Patrick van der Veen. Deze haalde uit vanaf de rand van de zestien. Zijn schot werd door een kluwen van spelers geblokt, maar viel toen pardoes voor de voeten van goudhaantje Durk Ennema: 0-1! En wat een bevrijding bij de spelers op het veld, de staf en wissels op de bank en natuurlijk de weer in groten getale meegereisde supporters uit Harlingen.

 

Lang, naar de mening van alles wat Zeerobben een warm hart toedraagt veel te lang, liet de scheidsrechter toen nog doorspelen. Zeerobben wisselde nog een keer (Jay de Vries voor David van der Pol) en moest nog zeker 10 minuten extra aan de bak om de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Dat het lukte was zonder meer verdiend, de manier waarop niet echt overtuigend, maar lelijke overwinningen leveren ook 3 punten op.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt oud zondag tweedeklasser Sint Annaparochie naar het Oostersportpark.


Opstelling Zeerobben:

Theo Nota, Max Faber (45. Brent de Groot), Valentijn van Laar, Jordy Torenbeek, Joran van Kernebeek, Patrick vd Veen, Ane Schaap (67. Godert Attema), Wesley Tankink, David vd Pol (78. Jay de Vries), Durk Ennema, Matts Bruining.

 

Zeerobben spekkoper met moeizame winst op Bolsward

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Hosanna van Sint naar Sint

13-11-2023

HARLINGEN - De oliebollen, pepernoten, chocoladeletters en donkere dagen zijn er weer.

Fc Harlingen en vv Oerterp delen de punten

13-11-2023

HARLINGEN - In een sportieve en niet onaardige wedstrijd heeft fc Harlingen zondag in eigen huis een punt overgehouden aan het duel tegen vv Oerterp.

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint

13-11-2023

HARLINGEN - Op zaterdag 18 november aanstaande zal Sinterklaas vanaf de Waddenzee voet aan wal zetten in onze prachtige havenstad.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma Connexa Connexa Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail