Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben op het tandvlees langs VVI

05-11-2023

HARLINGEN - Zeerobben – VVI 1 – 0.

Zeerobben op het tandvlees langs VVI Foto’s: Frans Bode.

Tegen een stugge ploeg als VVI moet je tot de laatste seconde alert blijven om de drie punten thuis te houden. Dat de winst voor de gastheren verdiend was, zeker gezien de gecreëerde kansen, daarover waren vriend en vijand het wel eens. Maar Oh, oh, wat waren de laatste minuten spannend. Louter en alleen, omdat Zeerobben het na liet verder afstand te nemen.

 

Gelijkwaardig

Een flitsend begin van de groenwitten. Al na twee minuten kopte Durk Ennema slim door op David van der Pol, diens crosspass bereikte Matts Bruining koelbloedig leek hij de 1 – 0 aan te tekenen. Helaas buitenspel. Het spel golfde hierna op en neer zonder noemenswaardige momenten. Er was sprake van evenwicht. De eerste echte kans was voor de bezoekers. Op een diepe bal anticipeerde de linksbuiten van VVI beter. Hij kapte Theo Nota uit en vanuit een moeilijke hoek schoot hij binnen, Jordy Torenbeek was net op tijd om een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant excelleerde keeper Jelsma op een vrije kans van Durk Ennema. Na een half uur leek de spits van de gasten uit Idskenhuizen de score te openen, rakelings voorlangs. In een rommelige fase van beide kanten leek de eerste helft zich naar een einde te slepen, met 0 – 0 als ruststand. Toch waren de slotminuten voor Zeerobben. Een spervuur van schoten werd gepareerd door de sterke defensie. Dus toch de brilstand. Maar het beloofde wel wat voor de tweede helft.

 

Loon naar werken

De druk van voor rust vond een vervolg in de tweede helft. Durk Ennema plaatste de bal over de hele op Matts Bruining. Hij nam de bal aan, maar daardoor kreeg Jelsma de kans om te redden. Kort hierop een breedtepass van Van der Pol op Patrick van der Veen, zijn schot ging net over. Matts Bruining ontdeed zich slim van zijn directe tegenstander en passte op David van der Pol, hij speelde zich knap vrij maar weer was de keeper een sta-in-de-weg. In de counter waren de oranjehemden gevaarlijk, maar de mogelijkheden werd niet benut. Een parade van Max Faber over het hele veld bood de kans aan Ennema. Opnieuw kreeg Jelsma de vuisten er tegenaan. Het zocht om een doelpuntje voor de thuisclub. Was de paal eerst nog het obstakel op weg naar een voorsprong, nadat Durk Ennema de bal ontfutselde van een VVI-speler, in de 65e minuut ontdeed Wesley Tankink zich van een opponent en combineerde soepel Patrick van der Veen. Durk Ennema was het eindstation, hij manoeuvreerde zich vrij op de zestien een koos de vrije hoek, 1 – 0. VVI verzette de bakens en probeerde de druk op te voeren, grote kansen leverde dat niet op. Met nog een kwartier op de klok leek Ennema alsnog de marge te vergroten. De keeper wist ook deze inzet te keren. In de slotfase een alles-of-niets offensief. Het werd dus niets voor VVI, omdat Valentijn van Laar in de 90e minuut op de doellijn redde nadat Theo Nota was uitgespeeld. Met een zucht van opluchting werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Eijden ontvangen en bewogen de vele toeschouwers zich naar de warme kantine.

 

Familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit verlengt sponsorcontract

Zo rond 18.00 uur maakte opperspreekstalmeester Wiebe Attema in de kantine bekend, dat Smeding Groenten en Fruit, al jaren de hoofdsponsor, deze lange periode verlengde met nog eens 3 jaar. Sjaak Smeding, Sibo en Rinnie Smeding waren niet aanwezig, benadrukte dat Zeerobben als familieclub dezelfde sportieve waarden vertegenwoordigt, die het familiebedrijf Smeding onderschrijft.

 

Op karakter

Zeerobben doet goede zaken en meldt zich bij de kopgroep in de tweede klasse K met 12 punten uit 6. Met karaktervoetbal werd de verdiende overwinning over de eindstreep getrokken. VVI zo bleek al weer, is een moeilijk te nemen hindernis voor Zeerobben. Degelijke verdediging en veel lopers op het middenveld bij VVI maakten, dat het duel tot het einde spannend bleef. Op het middenveld van Zeerobben heersten Tankink, Van der Veen en Schaap en bedienden de snelle voorhoede. Pech voor de gastheren, dat doelman Jelle Jelsma in bloedvorm verkeerde, anders was de score verder opgelopen. Volgende week naar Bolsward, maar weer eens zien.

 

  • Scoreverloop: 1 – 0 Durk Ennema (65 m.)
  • Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek; Joran van Kernebeek; Ane Schaap (84 m Godert Attema); David van der Pol; Durk Ennema (88 m Brent de Groot); Wesley Tankin; Patrick van der Veen; Matts Bruining

 

Zeerobben op het tandvlees langs VVI

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Gemeente Harlingen van start met online verlengen rijbewijs

05-11-2023

HARLINGEN - Sinds kort is het in de gemeente Harlingen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.

Bijeenkomst over het centrum van Harlingen

05-11-2023

HARLINGEN - Op maandag 27 november om 19.00 uur organiseert gemeente Harlingen een bijeenkomst over de toekomst van het centrum van Harlingen in het Entrepotgebouw.

Reacties

Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful
Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen