Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben op het tandvlees langs VVI

05-11-2023

HARLINGEN - Zeerobben – VVI 1 – 0.

Zeerobben op het tandvlees langs VVI Foto’s: Frans Bode.

Tegen een stugge ploeg als VVI moet je tot de laatste seconde alert blijven om de drie punten thuis te houden. Dat de winst voor de gastheren verdiend was, zeker gezien de gecreëerde kansen, daarover waren vriend en vijand het wel eens. Maar Oh, oh, wat waren de laatste minuten spannend. Louter en alleen, omdat Zeerobben het na liet verder afstand te nemen.

 

Gelijkwaardig

Een flitsend begin van de groenwitten. Al na twee minuten kopte Durk Ennema slim door op David van der Pol, diens crosspass bereikte Matts Bruining koelbloedig leek hij de 1 – 0 aan te tekenen. Helaas buitenspel. Het spel golfde hierna op en neer zonder noemenswaardige momenten. Er was sprake van evenwicht. De eerste echte kans was voor de bezoekers. Op een diepe bal anticipeerde de linksbuiten van VVI beter. Hij kapte Theo Nota uit en vanuit een moeilijke hoek schoot hij binnen, Jordy Torenbeek was net op tijd om een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant excelleerde keeper Jelsma op een vrije kans van Durk Ennema. Na een half uur leek de spits van de gasten uit Idskenhuizen de score te openen, rakelings voorlangs. In een rommelige fase van beide kanten leek de eerste helft zich naar een einde te slepen, met 0 – 0 als ruststand. Toch waren de slotminuten voor Zeerobben. Een spervuur van schoten werd gepareerd door de sterke defensie. Dus toch de brilstand. Maar het beloofde wel wat voor de tweede helft.

 

Loon naar werken

De druk van voor rust vond een vervolg in de tweede helft. Durk Ennema plaatste de bal over de hele op Matts Bruining. Hij nam de bal aan, maar daardoor kreeg Jelsma de kans om te redden. Kort hierop een breedtepass van Van der Pol op Patrick van der Veen, zijn schot ging net over. Matts Bruining ontdeed zich slim van zijn directe tegenstander en passte op David van der Pol, hij speelde zich knap vrij maar weer was de keeper een sta-in-de-weg. In de counter waren de oranjehemden gevaarlijk, maar de mogelijkheden werd niet benut. Een parade van Max Faber over het hele veld bood de kans aan Ennema. Opnieuw kreeg Jelsma de vuisten er tegenaan. Het zocht om een doelpuntje voor de thuisclub. Was de paal eerst nog het obstakel op weg naar een voorsprong, nadat Durk Ennema de bal ontfutselde van een VVI-speler, in de 65e minuut ontdeed Wesley Tankink zich van een opponent en combineerde soepel Patrick van der Veen. Durk Ennema was het eindstation, hij manoeuvreerde zich vrij op de zestien een koos de vrije hoek, 1 – 0. VVI verzette de bakens en probeerde de druk op te voeren, grote kansen leverde dat niet op. Met nog een kwartier op de klok leek Ennema alsnog de marge te vergroten. De keeper wist ook deze inzet te keren. In de slotfase een alles-of-niets offensief. Het werd dus niets voor VVI, omdat Valentijn van Laar in de 90e minuut op de doellijn redde nadat Theo Nota was uitgespeeld. Met een zucht van opluchting werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Eijden ontvangen en bewogen de vele toeschouwers zich naar de warme kantine.

 

Familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit verlengt sponsorcontract

Zo rond 18.00 uur maakte opperspreekstalmeester Wiebe Attema in de kantine bekend, dat Smeding Groenten en Fruit, al jaren de hoofdsponsor, deze lange periode verlengde met nog eens 3 jaar. Sjaak Smeding, Sibo en Rinnie Smeding waren niet aanwezig, benadrukte dat Zeerobben als familieclub dezelfde sportieve waarden vertegenwoordigt, die het familiebedrijf Smeding onderschrijft.

 

Op karakter

Zeerobben doet goede zaken en meldt zich bij de kopgroep in de tweede klasse K met 12 punten uit 6. Met karaktervoetbal werd de verdiende overwinning over de eindstreep getrokken. VVI zo bleek al weer, is een moeilijk te nemen hindernis voor Zeerobben. Degelijke verdediging en veel lopers op het middenveld bij VVI maakten, dat het duel tot het einde spannend bleef. Op het middenveld van Zeerobben heersten Tankink, Van der Veen en Schaap en bedienden de snelle voorhoede. Pech voor de gastheren, dat doelman Jelle Jelsma in bloedvorm verkeerde, anders was de score verder opgelopen. Volgende week naar Bolsward, maar weer eens zien.

 

  • Scoreverloop: 1 – 0 Durk Ennema (65 m.)
  • Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek; Joran van Kernebeek; Ane Schaap (84 m Godert Attema); David van der Pol; Durk Ennema (88 m Brent de Groot); Wesley Tankin; Patrick van der Veen; Matts Bruining

 

Zeerobben op het tandvlees langs VVI

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Gemeente Harlingen van start met online verlengen rijbewijs

05-11-2023

HARLINGEN - Sinds kort is het in de gemeente Harlingen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.

Bijeenkomst over het centrum van Harlingen

05-11-2023

HARLINGEN - Op maandag 27 november om 19.00 uur organiseert gemeente Harlingen een bijeenkomst over de toekomst van het centrum van Harlingen in het Entrepotgebouw.

Reacties

Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Karsten Wonen Karsten Wonen
Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje