Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 9 - 2024

29-02-2024

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, Zaalvoetbal Waddenrobkes, Zeerobben oefent, en alle Activiteiten bij Zeerobben.

Zeerobben nieuws week 9 - 2024 Zeerobben oefende tegen derde klasser Workum

Jeugdjournaal

Afgelopen veertien dagen nagenoeg geen voetbal op het Oostersportpark voor zowel jeugd als senioren i.v.m. de schoolvakanties. Afgelopen zaterdag waren er echter nog wel 2 wedstrijden. JO8-2 speelde thuis tegen Frisia en ook JO13-2 speelde een thuiswedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg.

 

Hoe anders is het komende zaterdag op het Oostersportpark. In totaal maar liefst 16 thuiswedstrijden. Drie voor de senioren en maar liefst 13 thuiswedstrijden voor de jeugd. Voeg daarbij nog eens de 13 uitwedstrijden en dan weet je dat het morgen weer volle bak is op het Oostersportpark. Menigeen kijkt er na twee weken rust reikhalzend naar uit.

 

JO8-2 kwam afgelopen zaterdag wel in actie en speelde tegen Frisia. Foto: Frans Bode.

 

Mooie affiches

Zaterdag weer mooie affiches voor de jeugd. De spits wordt afgebeten door JO15-1. Zij beginnen morgen al om 08.30 uur met de derby tegen Franeker.  Aansluitend om 08.45 uur beginnen de 4 volgende wedstrijden al met o.a. de JO13-1 en de JO9-1. En zo gaat het de hele ochtend door met om 10.30 uur een wedstrijd voor de meiden van MO15-1 tegen Blauw Wit en om 11.30 uur leuke wedstrijden voor de liefhebbers van de jongste jeugd. Dan spelen namelijk JO8-1 en JO8-2 tegen resp. St. Anna en FVC.

 

Kortom, niemand kan er meer omheen. Zaterdag is met afstand weer de mooiste dag van de week. Wie dan aanwezig is op het Oostersportpark snapt waarom.

 

Zaalvoetbal Waddenrobkes

Veel aandacht voor de Waddenrobkes in de media afgelopen weken. Het succes van het kleutervoetbal is niet onopgemerkt gebleven. Elke week weer komen er ongeveer 30 kinderen naar de Waddenhal om met elkaar plezier maken. De trainers doen naast voetbalspelletjes ook andere leuke spelletjes die goed voor de motoriek van de kinderen is.  Afgelopen woensdag werd na een week rust de training in de Waddenhal hervat en reken maar dat de kinderen er weer zin in hadden. Volgende week nog een laatste training en dan op 13 maart een groots afsluitend onderling toernooi en daarna verplaatst het gehele circus zich weer naar het Oostersportpark voor de prachtige landencompetitie.

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben oefent tegen derde klasser Workum

Een oefenpot, die al vorige week gepland stond maar wegens slechte weersomstandigheden geen doorgang vond. Dinsdagavond waren de omstandigheden ideaal en dus konden we onze voormalige, zeer gewaardeerde trainer Inne Schotanus begroeten op het Oostersportpark. Als trainer van Workum heeft hij de ploeg na een wat stroeve start aan de praat gekregen. Ze behoren tot de kopgroep in de derde klasse A.

 

Zeerobben startte de wedstrijd met wat vaste mensen op de bank. Zo mocht Sander Hartogs in het hart van de verdediging debuteren. Na een klein kwartier, waarin Zeerobben goed startte wist Godert Attema vallend binnen te koppen op een mooi aangesneden voorzet van Dylan Drent. Hierna verzandde het duel in een strijd zonder echte hoogtepunten. Workum wijzigde op het middenveld bepaalde posities en de Harlingers wisten daarmee niet goed om te gaan. Kansjes deden zich dan ook voor in de zestien van Theo Nota.

 

Na rust met een aantal wijzigingen in de opstelling veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zeerobben wist niet te overtuigen en Workum maakte het de thuisclub dermate moeilijk dat met enig fortuin niet gescoord werd door de bezoekers. Dat deed Ane Schaap wel na goed doorzetten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2 -0. Zaterdag tegen vv Heerenveen zal er een tandje bij moeten.

 

Activiteiten Zeerobben

“Never a dull moment”. Zo lijkt het bij Zeerobben waar met name voor de jeugd weer het nodige op het programma staat.

 

  • De Voetbalschool van Zeerobben is weer van start gegaan o.l.v. Brent de Groot en zijn trainers. Tien vrijdagmiddagen krijgen kinderen van O8 t/m de O12 de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van o.a. techniek en snelheid.
  • Op zaterdag 9 maart organiseert het jeugdbestuur voor alle jeugdleden een EA FC24 toernooi waarvoor al veel aanmeldingen binnen zijn.
  • Op woensdag 13 maart spelen de Waddenrobkes een onderling zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal.
  • Vrijdagavond 15 maart is het hersenen kraken tijdens de populaire Pubquiz. Binnen 15 minuten was de quiz volgeboekt en gaan 26 teams strijden om de eer.
  • Op zaterdag 13 april organiseren de mannen van het 4e weer de “Zupe zaterdag” Ze pakken ook dit jaar weer groots uit met alles erop en eraan.
  • Op 29, 30 april en 1 mei staat het Voetbalkamp weer op het programma voor de O11, O12 en O13. Dit jaar gaan kinderen en begeleiding naar Kampeerboerderij The Loryann te Bakkeveen.
  • Op 21 en 22 juni sluit Zeerobben het voetbalseizoen af met de familiedagen.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

29-02-2024

HARLINGEN - Zaterdag 2 maart is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Fc Harlingen nieuws week 9 - 2024

29-02-2024

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdoverzicht en Dromen worden werkelijkheid bij fc Harlingen!

Van Stee Offshore zaalvoetbal competitie 23-2-2024

29-02-2024

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen vrijdag gespeelde wedstrijden.

Reacties

CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Firma Sijtsma Firma Sijtsma Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma