Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 6 - 2024

08-02-2024

HARLINGEN - Met: Het Jeugdjournaal, De Meiden, Darts en Over kikkers in een emmer voor Hoofdjeugdsponsor PLUS Lunenborg.

Zeerobben nieuws week 6 - 2024 Zeerobben JO19-1 boekte in de 1e wedstrijd in de divisie meteen een 4-2 overwinning op Heerenveense Boys.

Jeugdjournaal

Wat mooi om te zien dat alle teams afgelopen zaterdag weer in actie en een ieder op zijn eigen niveau. Uiteraard niet alleen maar winst maar ook verliespartijen en gelijke spelen. Maar het feit dat een ieder het naar zijn/haar zin had maakte de zaterdag weer geslaagd.

 

JO19-1

Nauwelijks begonnen aan een nieuw avontuur in de 4e divisie of JO19-1 stond al met 0-1 achter tegen Heerenveense Boys die voor de winterstop in de 4e divisie nog keurig op een 6e plaats eindigde. Maar al snel bleek dat Zeerobben beter en beter werd en zij bogen de 0-1 om in een overtuigende 4-2 overwinning. De eerste punten in de divisie zijn een feit. Zaterdag vroeg op pad richting FC Surhusterfean.

 

JO17-1

Voor JO17-1 begon een nieuw avontuur in divisie 6-A. Meteen maar even naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen DTA Fortius asv. Na een 1-0 voorsprong kwam JO17-1 op 2-1 achter tegen een ploeg die voor de winterstop in de 7e divisie nog met 33 uit 11 ongeslagen kampioen werd. Maar Zeerobben knokte zich terug in de wedstrijd en scoorde zo’n 10 minuten voor tijd de 2-2 en dus een zeer verdienstelijk punt en voor de chauffeurs een flinke parkeerbon. Welkom in Amsterdam. JO17-2 herstelde zich knap na de bekernederlaag tegen Stiens. In Bolsward werd er knap met 0-2 gewonnen. En de kampioensploeg van voor de winterstop, JO17-3, gaat ook maar door met het binnenhalen van overwinningen. Dit keer 1-0 winst op Blauw Wit.

 

JO14

Verlies helaas voor JO14-1 dat niet opgewassen was tegen ASC. In Augustinusga werd er met 5-2 verloren. Verlies ook voor JO14-2. Blauw Wit bleek veel te stek en won met 8-1.

 

JO13

De streekderby tegen Franeker werd door JO13-1 met 2-0 verloren. En JO13-3 kon het niet bolwerken tegen vv Heerenveen en verloor thuis kansloos met 0-6.

 

JO12

Een spannende pot speelde JO12-1 tegen SDS. Lang ging het gelijk op en bleef het 0-0 maar in de slotfase wist Zeerobben dan toch te scoren en won met 1-0. Met 9 uit 3 nog steeds ongeslagen.

 

JO11

JO11-1 speelde een spannende pot tegen LSC. Het kon alle kanten op maar Zeerobben zat dit keer met 1-2 aan de verkeerde kant van de score. Verlies was er ook voor JO11-2 in de wedstrijd tegen Oosterlittens. Het werd 5-1. En ook geen winst voor JO11-3 die met 4-2 verloor van Makkum.

 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze categorie worden geen standen bijgehouden. Dit is volgens de KNVB in lijn met de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen. Maar liefst 10 wedstrijden morgen binnen deze categorie.

 

Komende zaterdag

En we gaan zaterdag gewoon weer verder met de competitie. Er zijn dan 11 thuiswedstrijden op het Oostersportpark. Voorlopig even de laatste drukke zaterdag omdat op 17 februari de krokusvakantie van start gaat. Dus is de zaterdag weer de mooiste dag van de week.

 

De meiden van Zeerobben

Het moest er een keer van komen. De eerste competitienederlaag voor VR1 dit seizoen. Werd op 23 september 2023 nog met 3-0 gewonnen van Mildam, afgelopen zaterdag was Mildam met 2-1 te sterk voor Zeerobben. Hierdoor neemt de spanning verder toe in de 4e klasse. Zeerobben is nog wel koploper maar Oudega en Heerenveense Boys naderen tot op 4 punten en hebben een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag een thuiswedstrijd tegen VVI voor Zeerobben.

 

MO17-1 speelde doordeweeks tegen Franeker en verloor met 0-7. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Oosterlittens. De meiden van MO17-1 brachten vorige week een bezoek aan de competitiewedstrijd van de vrouwen van Heerenveen tegen de vrouwen van Twente. Alle speelsters kregen een opdracht van de trainster Janita mee. Ze moesten de speelsters beoordelen die op dezelfde positie speelde als zijzelf. Het werd een zeer leuke en leerzame avond.

 

De meiden van MO17-1 brachten een bezoek aan de wedstrijd tussen de vrouwen van sc Heerenveen en fc Twente.

 

Een belangrijke wedstrijd voor MO15-1 afgelopen zaterdag tegen ONT. Beide teams hadden 4 punten. In een spannende wedstrijd trok Zeerobben met 2-1 aan het langste eind en is met 7 uit 3 koploper in de 1e klasse. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart.

 

Zeerobben Darts

Afgelopen zaterdag was er weer genoeg te beleven op het Oostersportpark. Buitenom een bomvol jeugdprogramma en de spectaculaire overwinning van Zeerobben 1 vond ook het altijd populaire Zeerobben Darts weer plaats. Het is ondertussen alweer de 18e editie. Met bijna 100 deelnemers zaten de poules weer afgeladen vol en werd er in verschillende categorieën gestreden om de titel van Zeerobben Darts 2024.

 

Jeugd
Bij de jeugd 16 deelnemers.  Via het bekende knock-out systeem werd rond 17:30 de finale gespeeld. Deze finale ging tussen Quin Amels en Abel Garcia Valdes. Na een spannende finale was de eindslag als volgt:

 1. Quin Amels
 2. Abel Garcia Valdes
 3. Leon Schuijl
 4. Niek Helfferich

 

 

Dames
Ook bij de dames was het dit jaar weer volle bak met 12 deelneemsters. De finale werd dit jaar gespeeld door Shalina Pander en Marije Drent. Ook dit was weer een hoogwaardige en spannende finale. Einduitslag bij de dames:

 1. Shalina Pander
 2. Marije Drent
 3. Esmé Torenbeek
 4. Janita Boutsma

 

Heren
Bij de heren waren er dit jaar 68 deelnemers.  Met bekende Zeerobben Darts gezichten en een aantal verrassingen kwamen hier prachtige wedstrijden uit voort. Debutant Robin Fischer mocht het in de finale opnemen tegen de ervaren Albert Beuker. De finale was ook echt finale waardig. Einduitslag heren:

 1. Albert Beuker
 2. Robin Fischer
 3. Freek Topfer
 4. Lars de Boer

 

 

De organisatie bedankt Novisafe, Van der Ploeg Schilderwerken en Aalders Timmerwerken voor het sponsoren van dit toernooi. Zeerobben kijkt alweer uit naar een minstens zo succesvol toernooi in 2025!

 

Over kikkers in een emmer voor Hoofdjeugdsponsor PLUS Lunenborg

Het kwam allemaal samen afgelopen zaterdag bij Zeerobben. De shirtjes van de Onder-8 en Onder-9 teams met sponsoropdruk van PLUS Lunenborg waren na 7 jaren intensief gebruik toe aan vervanging en uit hoofde van het contract met de nieuwe Hoofdjeugdsponsor PLUS Lunenborg moesten ook alle Onder-10 teams in het nieuw worden gestoken, met sponsoropdruk uiteraard. Daarnaast was er sowieso behoefte aan een mooie jeugd-groepsfoto ten behoeve van de Voetbalplaatsjesboek van de PLUS dat eraan zit te komen. Ter completering van het geheel was PLUS Lunenborg die middag ook nog eens wedstrijdsponsor van de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen sc Stiens 1. Zo werd het een heuse plus PLUS dag op het Oostersportpark.

Vanaf nu zijn alle team onder 10 jaar dus op gelijke wijze voorzien van de sponsoropdruk van PLUS Lunenborg. Die bijzondere gelegenheid werd aangegrepen om de hele groep op de foto te zetten, zodat er meteen ook een geschikte foto was voor het PLUS Voetbalplaatjes-spaarboek dat binnenkort in druk gaat.

 

Onder toeziend oog van Maurice en Samantha Lunenborg hadden jeugdvoorzitter Anne van der Tuin, bestuurslid sponsorzaken Dirk Arends en clubfotograaf Frans Bode het er maar druk mee om alle kikkers in de emmer te krijgen voor de foto en de ondeugende kikkers die er dan weer (en nog eens…) uitsprongen weer terug te vangen om zo het plaatje toch vooral compleet te krijgen. Of dat gelukt is? Oordeelt u zelf. Wij vinden het in ieder geval een prachtig gezicht!

 


Van jeugd onder 10 jaar worden geen uitslagen gepubliceerd en geen standen bijgehouden. En hoewel het een afspraak is die ook nog wel eens door clubs geschonden wordt (met name als er “gewonnen” wordt of een theoretisch “kampioenschap” gevierd zou kunnen worden), kunnen we in dit specifieke geval wel stellen dat de Onder 10-teams van Zeerobben die zaterdag meededen aan deze fotosessie allemaal gewonnen hebben. Figuurlijk dan in ieder geval, want ze lopen er weer prachtig bij in hun mooie nieuwe tenues. De trots straalde er vanaf, niet alleen bij de spelertjes, maar ook bij de leiders, trainers, ouders en supporters.
En wat dacht u van de sponsor zelf? PLUS Lunenborg kon tevreden zijn. Een geslaagde fotosessie, straks een prachtig plaatjes spaarboek en nog diezelfde middag als wedstrijdsponsor het Vlaggenschip van Zeerobben na een zinderend mooie wedstrijd zien winnen van sc Stiens, dankzij een beslissend doelpunt van een ingevallen jeugdspeler! Hoe mooi wil je het als jeugdsponsor hebben? Plezier en prestatie kwamen zaterdag allemaal samen op het Oostersportpark

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Heerenveense Boys – Zeerobben

08-02-2024

HARLINGEN - Opnieuw een topduel in de tweede klasse K.

Zeesleepboot Holland blijft varen!

08-02-2024

HARLINGEN - In november 2023 maakte het bestuur van de Stichting Zeesleepboot Holland bekend dat het in de loop van 2024 zou stoppen met de exploitatie van de zeesleper als varend erfgoed.

Geen nieuwe fastfoodketen in Harlingen!

08-02-2024

HARLINGEN - Op donderdagavond 15 februari a.s. zal voor de gemeenteraadsleden van de Harlinger gemeenteraad een voorlichtingsavond worden georganiseerd door de bezwaarmakers tegen het plan om een fastfoodketen te vestigen op de Almenumerweg te Harlingen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL