Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 50 - 2023

23-12-2023

HARLINGEN - Met deze week: Waddenrobkes de zaal in, Jeugdjournaal met 2 kampioenen, de Meiden.

Zeerobben nieuws week 50 - 2023 JO9-3 in actie tegen Berlikum. Foto Wies Procee.

Waddenrobkes de zaal in

Het seizoen buiten zit erop voor de Waddenrobkes. Zij hebben de laatste trainingen afgewerkt en genieten inmiddels van de winterstop. Maar de winterstop duurt niet lang voor deze jongste groep. Op woensdag 10 januari a.s. beginnen ze alweer met de trainingen in de Waddenhal. Ook vorig jaar was dat een enorm succes en vonden de kinderen het geweldig. Daarom beginnen de Waddenrobkes nu iets eerder. Woensdagmiddag 10 januari om 17.00 de eerste training dus. De trainers Stephanie, Meike, Lanvin, Lucas en Jimte zullen wekelijks weer voor leuke voetbalspelletjes zorgen. Kinderen die ook willen meedoen kunnen informeren bij de vereniging of zich melden op 10 januari a.s. in de Waddenhal.

 

Foto: Frans Bode

 

 

Jeugdjournaal

En toen waren daar alweer de laatste wedstrijden in 2023. De winterstop is begonnen. De 2e fase zit er voor nagenoeg alle teams op. Nu eerst even rust en dan beginnen de pupillen op 20 januari a.s. alweer met de 3e fase. Maar afgelopen zaterdag viel er nog genoeg te beleven op het Oostersportpark.

 

JO19-1

JO19-1 genoot van de vrije zaterdag. Zij hadden een week eerder de 2e fase al afgesloten met een kampioenschap en maken zich o voor de divisie.

 

JO17

Ook JO17-1 was al klaar. Zij sloten de competitie af met een keurige 5e plaats. JO17-2 moest het opnemen tegen kampioen SJO Oudega/HJSC/Heeg. De kampioen won met 0-4. JO17-2 heeft het keurig gedaan met een 5e plaats. 

 

JO17-3 kampioen

In de 1e fase lieten de mannen van JO17-3 al van zich spreken door op een keurige 3e plaats te eindigen in een pittige competitie. Dat smaakte naar meer en trainer/leider Geoffrey Schippers gooide er nog een schepje bovenop. De jongens gingen daarin mee en speelden een ijzersterke 2e fase. Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd gespeeld uit tegen Akkrum. Die werd met maar liefst 10-0 gewonnen.   En met dit resultaat eindigde JO17-3 met 16 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +16 op de 1e plaats en werd het kampioenschap eerst in de Robbenplaat en ’s avonds nog een keer in de pizzeria gevierd. Een prachtige afsluiting van de 1e seizoenshelft. Op naar de 3e fase!

 

 

JO14

JO14-1 heeft de 2e fase afgesloten met een 4-6 overwinning op Friesland. Ze eindigen op een 4e plaats. En wederom winst was er voor JO14-2. Dit keer moest Bolsward eraan geloven en werd met 3-0 naar huis gestuurd. Uiteindelijk eindigen de mannen van JO14-2 op een gedeelde 2e plaats en dat is in een klasse met nagenoeg alleen JO14-1 teams een knappe prestatie.

 

JO13

JO13-1 kwam niet meer in actie, Zij maken zich op voor de bekerwedstrijd tegen Akkrum op 20 januari a.s. Er was nog een mooi puntje voor JO13-2 dat thuis tegen Scharnegoutum met 4-4 gelijk speelde.

 

JO12

JO12-1 verloor haar laatste wedstrijd in 2023 met 1-4 van SDS. JO12-2 won haar laatste wedstrijd met 4-0 van NOK en eindigt op een keurige 2e plaats. .

 

JO11

Een week geleden kon het kampioenschap nog niet gevierd worden vanwege de nederlaag tegen Bolsward maar afgelopen zaterdag in de herkansing lukte het gelukkig wel. De uitwedstrijd tegen GAVC werd met maar liefst 8-0 gewonnen en daardoor was het kampioenschap alsnog een feit. Met 16 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +18 is het team onbereikbaar voor alle andere teams. Snel naar de Robbenplaat dus om het kampioenschap te vieren met een aandenken, patat en fris en natuurlijk de schaal. Daarna nog even een stralende foto voor in de geschiedenisboeken. Het was ook een goede dag voor JO11-2 dat met 3-0 won van SJO Arum/Stormvogels. JO11-3 verloor haar laatste wedstrijd met 11-0 van kampioen Oosterlittens maar is mooi in de middenmoot geëindigd.

 

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie worden geen uitslagen en standen gepubliceerd. Dit is volgens de KNVB in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen. Zeerobben hoopt na de winterstop met 10 teams mee te doen bij deze categorie.

 

Vandaag

Voor vandaag geen programma meer. Pas in 2024 zullen de eerste jeugdwedstrijden weer gespeeld worden. Dan is de vereniging ook weer terug met het jeugdjournaal. We zien u dan weer graag terug langs de lijn. De jeugdafdeling wens een ieder fijne feestdagen en een sportief en gezond 2024 toe.

 

De meiden van Zeerobben

Het heeft de vrouwen de afgelopen weken niet meegezeten. Op 11 november werd de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen De Blesse. Daarna werden alle wedstrijden afgelast. Er werd wel getraind en afgesloten met een gezellige spelletjesmiddag/avond/nacht… Het is het winterstop voor de vrouwen die met een 2e plaats de winterstop ingaan. Heerenveense Boys gaat aan de leiding met 1 punt meer en een wedstrijd meer gespeeld.

 

De laatste wedstrijd van MO17-1 thuis tegen Workum ging helaas met 2-0 verloren. Deze 2e fase dit keer maar 1 puntje maar daar gaat de 3e fase verandering in komen.

 

MO15-1 won de laatste wedstrijd van 2023 met 3-0 van Jubbega. Daarmee sluit MO15-1 de competitie als koploper af. Of er nog wedstrijden gespeeld gaan worden voor de 2e fase is niet bekend. Een mooie afsluiting dus van de 1e seizoenshelft.

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Zeerobben als koploper naar Portugal

23-12-2023

HARLINGEN - Nadat Zeerobben afgelopen donderdag eenvoudig met 1-4 won bij Leeuwarder Zwaluwen, kon het zaterdag achteroverleunend toekijken hoe concurrent SC Stiens ook nog eens 2 punten verspeelde tegen SC Berlikum.

Omrop Fryslân op bezoek bij Leger des Heils Harlingen (video)

23-12-2023

HARLINGEN - Afgelopen woensdag was HEA! van Omrop Fryslân te gast bij het Leger des Heils in Harlingen, waar zo'n 60 inwoners genoten van een kerstprogramma met aansluitend een heerlijke kerstmaaltijd.

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda
Hubo-Faber Hubo-Faber Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Milûk Milûk
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Firma Sijtsma Firma Sijtsma Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma BENG Evenementen BENG Evenementen