Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Zeerobben nieuws week 46 - 2023

22-11-2023

HARLINGEN - Met deze week: De Waddenrobkes, Het Jeugdjournaal, Pupil van de week, De Meiden, Periodetitel Zeerobben 1 en 3e wintertoernooi bij Zeerobben.

Zeerobben nieuws week 46 - 2023 Foto: Frans Bode.

Waddenrobkes

De Waddenrobkes troffen het maar afgelopen zaterdag. Zo vroeg in de ochtend was het nog lekker droog en prima voetbalweer. Ze waren er weer allemaal en er werd weer volop gevoetbald tijdens de 6e speelronde. Een speciale morgen was het voor Lisa Dijkstra. Zij moest enkele weken geleden een openhartoperatie ondergaan. De operatie verliep gelukkig goed en vorige week kreeg Lisa groen licht van de artsen om weer te voetballen. En dat liet ze zich geen 2 keer zeggen. Op de woensdag was ze op de training bij de Waddenrobkes en zaterdag kwam ze alweer uit voor team Nederland. Wat een mooie rentree voor Lisa.

 

Jeugdjournaal

De dag begon droog maar gaandeweg de ochtend viel er steeds meer regen en werd het uiteindelijk op de mooiste dag van de week niet meer droog. Voor de toeschouwers vervelend maar de spelers hadden het amper in de gaten en genoten er weer volop van. 

JO19
JO19-1 maakte in de wedstrijd tegen Bolsward geen fouten. Nog wel kwam de ploeg op een 1-0 achterstand maar uiteindelijk bleef Zeerobben geconcentreerd spelen en boekte een overtuigende 4-1 overwinning. Balk en Zeerobben blijven de ranglijst aanvoeren. Zaterdag uit naar Sneek Wit-Zwart.

JO17
En wederom mocht JO17-1 in de divisie 3 punten bijschrijven. De uitwedstrijd bij Drachtster Boys leverde een 2-3 overwinning op. De laatste 4 wedstrijden leverden 12 punten op en dus een keurige 6e plaats op de ranglijst. Zaterdag wacht de koploper Blauw Wit. JO17-2 verloor de uitwedstrijd bij fc Harlingen met 4-1 maar staat nog op een keurige 4e plaats. JO17-3 speelde met 1-1 gelijk tegen de nummer 3 LSC 

JO15
In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO15-1 met 3-6 van d’ Olde Veste uit Steenwijk. 

JO14
JO14-1 kwam in Leeuwarden bij Frisia net iets tekort. Het werd uiteindelijk 5-4 voor Frisia. Ook geen punten voor JO14-2 dit keer. Zij verloren met 5-1 van ST IJVC/Blauwhuis. 

JO13
Het bleef spannend tot de laatste minuut maar uiteindelijk verloor JO13-1 met 2-3 van Drachtster Boys ondanks de vele kansen die Zeerobben kreeg. Zaterdag vroeg op pad richting Buitenpost. Ze hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen zaterdag boekte JO13-2 een prachtige 0-1 overwinning op LSC. 

JO12
JO12-1 won op het Oostersportpark met 4-2 van St. Annaparochie. 

JO11
JO11-1 was al vroeg op pad en won in St. Annaparochie met maar liefst 4-7. Ook JO11-1 kwam met een ruime overwinning thuis. Zij wonnen in Oosterend met 1-6 van SDS. JO11-3 kon het in Arum niet bolwerken tegen SJO Arum/Stormvogels en verloor met 6-1. 

 

Pupil van de week

Het was maar een mooie middag voor Kyan Boonstra uit JO11-3. Hij mocht namelijk afgelopen zaterdag de pupil van de week zijn bij de wedstrijd van Zeerobben tegen St. Annaparochie. Ondanks het slechte weer heeft Kyan zich prima vermaakt en gaf het goede voorbeeld door voor aanvang van de wedstrijd de keeper van St. Annaparochie te passeren. Toen hij na afloop ook nog op de foto mocht met het elftal vanwege de 1e periodetitel was het feestje compleet. Met bal en shirt ging hij dan ook weer tevreden huiswaarts.

 

Foto: Frans Bode.

 

JO10/JO9/JO8

In deze categorie komt de jeugdafdeling inmiddels al met 10 teams uit. Hier worden nog geen uitslagen en standen bijgehouden. Dit is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen. Hier draait het om vergroten van het spelplezier van de pupillen.

 

Bij de JO8 speelde het JO8-1 team tegen fc Harlingen. Foto: Wies Procee.

 

Komende zaterdag

Overmorgen wederom een drukke zaterdag om het Oostersportpark. De eerste wedstrijden beginnen alweer om 08.45 uur. Om 09.00 uur spelen de Waddenrobkes weer en de laatste jeugdwedstrijd begint thuis om 13.00 uur. Daarnaast zijn. En met nog eens 11 uitwedstrijden is de zaterdag voor velen natuurlijk de mooiste dag van de week.

 

De meiden van Zeerobben

Voor de vrouwen begon het voetballen al op de vrijdagavond. Dit keer werd er door VR18+1 in Arum gespeeld. Er werd gewonnen van Makkum, Mulier en Arum 1 en gelijk gespeeld tegen Arum 2. Op vrijdagavond 1 december wordt de laatste speelronde alweer gespeeld in Makkum. Dan wordt ook bekend wie kampioen wordt van deze najaarscompetitie. De vrouwen van VR1 genoten van een vrij weekend en spelen morgen thuis tegen de nummer 3 van de ranglijst FC Oldenmarkt. 


Geen punten dit keer voor MO17-1 in de thuiswedstrijd tegen LSC. De meiden uit Sneek wonnen met 0-5. Zaterdag nieuwe kansen in en tegen Oosterlittens. 

 

MO17-1 verloor thuis met 5-0 van LSC. Foto: Annemarie van Keulen.


MO15-1 boekte de 2e overwinning op rij. Dit keer werd Wolvega met 4-0 verslagen. Morgen de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

 

Periodetitel Zeerobben 1

Als Sneek Wit Zwart zus en als sc Stiens zo… en zo werd er volop gespeculeerd langs het veld door het publiek afgelopen zaterdag. De spelers waren alleen maar bezig met de wedstrijd tegen St. Annaparochie die pas in de slotfase beslist werd. Het werd uiteindelijk toch nog 3-0. Toen na afloop bleek dat alle concurrenten voor de 1e periodetitel punten hadden laten liggen kon de balans opgemaakt worden en bleek dat Zeerobben met 18 punten uit 8 wedstrijden op de 1e plaats stond. En dus een klein onverwachts feestje na afloop in de kantine. Hiermee heeft Zeerobben zich in ieder geval geplaatst voor de nacompetitie die aan het eind van het seizoen van start zal gaan.

 

Foto: Frans Bode.

 

3e wintertoernooi bij Zeerobben

Het heeft de organisatie de afgelopen jaren niet meegezeten. Eerst was daar de corona-uitbraak met alle daarbij behorende beperkingen en toen dat allemaal achter de rug was werd er gestart met de verbouwing van de kleedaccommodatie en dus kon er een aantal jaren geen wintertoernooi plaats vinden.  Maar gelukkig staan voor 2024 alle lichten op groen.

 

Op zaterdag 13 januari wordt het toernooi voor de 3e keer georganiseerd. Dit keer voor de O11 t/m de O17. En de belangstelling is weer als vanouds. Veel jeugdteams gebruiken dit toernooi ter voorbereiding op de nieuwe seizoenshelft. Nieuwe spelers kunnen uitgeprobeerd worden en spelers die terugkomen van een blessure krijgen speelminuten. Zo heeft elke club wel een reden om mee te doen aan dit mooie toernooi. En ook dit keer komen de clubs weer uit alle windstreken. De organisatie is nog in volle gang en nog niet geheel rond maar met verenigingen als o.a. Blauw Wit, GVAV Rapiditas, Winsum, Hoogeveen Urk, Flevo Boys, Drachtster Boys, IJVV en Meppel ziet het deelnemersveld er weer aantrekkelijk uit en van een goed niveau. In totaal zullen 30 teams meedoen en dus ruim 400 voetballers in actie komen op het Oostersportpark. Later meer informatie als het gehele deelnemersveld bekend is. 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Boulegoed wint van P.V de Purmer Boules 2 uit Purmerend

22-11-2023

HARLINGEN - Hadden de Harlingers op deze regenachtige dag een spannende wedstrijd mee willen maken, dan was een bezoek aan de Boulodrome de Jetting een bezoek waard geweest.

Kimswerderweg weer open voor het autoverkeer

22-11-2023

HARLINGEN - Op woensdagmiddag 22 november ging de Kimswerderweg weer open voor het autoverkeer.

Warm welkom voor musici bij Sinterklaasintocht

22-11-2023

HARLINGEN - Drijfdoornat, verkleumd, verregend en moe, maar dankzij Levels, Lunchcafé Basta en Copini Opticiens bleven de muzikanten en vooral de muzikantjes en Colorguard van CMV Hosanna afgelopen zaterdag op de been.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Firma Sijtsma Firma Sijtsma BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda
Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas