Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 46 - 2023

22-11-2023

HARLINGEN - Met deze week: De Waddenrobkes, Het Jeugdjournaal, Pupil van de week, De Meiden, Periodetitel Zeerobben 1 en 3e wintertoernooi bij Zeerobben.

Zeerobben nieuws week 46 - 2023 Foto: Frans Bode.

Waddenrobkes

De Waddenrobkes troffen het maar afgelopen zaterdag. Zo vroeg in de ochtend was het nog lekker droog en prima voetbalweer. Ze waren er weer allemaal en er werd weer volop gevoetbald tijdens de 6e speelronde. Een speciale morgen was het voor Lisa Dijkstra. Zij moest enkele weken geleden een openhartoperatie ondergaan. De operatie verliep gelukkig goed en vorige week kreeg Lisa groen licht van de artsen om weer te voetballen. En dat liet ze zich geen 2 keer zeggen. Op de woensdag was ze op de training bij de Waddenrobkes en zaterdag kwam ze alweer uit voor team Nederland. Wat een mooie rentree voor Lisa.

 

Jeugdjournaal

De dag begon droog maar gaandeweg de ochtend viel er steeds meer regen en werd het uiteindelijk op de mooiste dag van de week niet meer droog. Voor de toeschouwers vervelend maar de spelers hadden het amper in de gaten en genoten er weer volop van. 

JO19
JO19-1 maakte in de wedstrijd tegen Bolsward geen fouten. Nog wel kwam de ploeg op een 1-0 achterstand maar uiteindelijk bleef Zeerobben geconcentreerd spelen en boekte een overtuigende 4-1 overwinning. Balk en Zeerobben blijven de ranglijst aanvoeren. Zaterdag uit naar Sneek Wit-Zwart.

JO17
En wederom mocht JO17-1 in de divisie 3 punten bijschrijven. De uitwedstrijd bij Drachtster Boys leverde een 2-3 overwinning op. De laatste 4 wedstrijden leverden 12 punten op en dus een keurige 6e plaats op de ranglijst. Zaterdag wacht de koploper Blauw Wit. JO17-2 verloor de uitwedstrijd bij fc Harlingen met 4-1 maar staat nog op een keurige 4e plaats. JO17-3 speelde met 1-1 gelijk tegen de nummer 3 LSC 

JO15
In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO15-1 met 3-6 van d’ Olde Veste uit Steenwijk. 

JO14
JO14-1 kwam in Leeuwarden bij Frisia net iets tekort. Het werd uiteindelijk 5-4 voor Frisia. Ook geen punten voor JO14-2 dit keer. Zij verloren met 5-1 van ST IJVC/Blauwhuis. 

JO13
Het bleef spannend tot de laatste minuut maar uiteindelijk verloor JO13-1 met 2-3 van Drachtster Boys ondanks de vele kansen die Zeerobben kreeg. Zaterdag vroeg op pad richting Buitenpost. Ze hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen zaterdag boekte JO13-2 een prachtige 0-1 overwinning op LSC. 

JO12
JO12-1 won op het Oostersportpark met 4-2 van St. Annaparochie. 

JO11
JO11-1 was al vroeg op pad en won in St. Annaparochie met maar liefst 4-7. Ook JO11-1 kwam met een ruime overwinning thuis. Zij wonnen in Oosterend met 1-6 van SDS. JO11-3 kon het in Arum niet bolwerken tegen SJO Arum/Stormvogels en verloor met 6-1. 

 

Pupil van de week

Het was maar een mooie middag voor Kyan Boonstra uit JO11-3. Hij mocht namelijk afgelopen zaterdag de pupil van de week zijn bij de wedstrijd van Zeerobben tegen St. Annaparochie. Ondanks het slechte weer heeft Kyan zich prima vermaakt en gaf het goede voorbeeld door voor aanvang van de wedstrijd de keeper van St. Annaparochie te passeren. Toen hij na afloop ook nog op de foto mocht met het elftal vanwege de 1e periodetitel was het feestje compleet. Met bal en shirt ging hij dan ook weer tevreden huiswaarts.

 

Foto: Frans Bode.

 

JO10/JO9/JO8

In deze categorie komt de jeugdafdeling inmiddels al met 10 teams uit. Hier worden nog geen uitslagen en standen bijgehouden. Dit is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen. Hier draait het om vergroten van het spelplezier van de pupillen.

 

Bij de JO8 speelde het JO8-1 team tegen fc Harlingen. Foto: Wies Procee.

 

Komende zaterdag

Overmorgen wederom een drukke zaterdag om het Oostersportpark. De eerste wedstrijden beginnen alweer om 08.45 uur. Om 09.00 uur spelen de Waddenrobkes weer en de laatste jeugdwedstrijd begint thuis om 13.00 uur. Daarnaast zijn. En met nog eens 11 uitwedstrijden is de zaterdag voor velen natuurlijk de mooiste dag van de week.

 

De meiden van Zeerobben

Voor de vrouwen begon het voetballen al op de vrijdagavond. Dit keer werd er door VR18+1 in Arum gespeeld. Er werd gewonnen van Makkum, Mulier en Arum 1 en gelijk gespeeld tegen Arum 2. Op vrijdagavond 1 december wordt de laatste speelronde alweer gespeeld in Makkum. Dan wordt ook bekend wie kampioen wordt van deze najaarscompetitie. De vrouwen van VR1 genoten van een vrij weekend en spelen morgen thuis tegen de nummer 3 van de ranglijst FC Oldenmarkt. 


Geen punten dit keer voor MO17-1 in de thuiswedstrijd tegen LSC. De meiden uit Sneek wonnen met 0-5. Zaterdag nieuwe kansen in en tegen Oosterlittens. 

 

MO17-1 verloor thuis met 5-0 van LSC. Foto: Annemarie van Keulen.


MO15-1 boekte de 2e overwinning op rij. Dit keer werd Wolvega met 4-0 verslagen. Morgen de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

 

Periodetitel Zeerobben 1

Als Sneek Wit Zwart zus en als sc Stiens zo… en zo werd er volop gespeculeerd langs het veld door het publiek afgelopen zaterdag. De spelers waren alleen maar bezig met de wedstrijd tegen St. Annaparochie die pas in de slotfase beslist werd. Het werd uiteindelijk toch nog 3-0. Toen na afloop bleek dat alle concurrenten voor de 1e periodetitel punten hadden laten liggen kon de balans opgemaakt worden en bleek dat Zeerobben met 18 punten uit 8 wedstrijden op de 1e plaats stond. En dus een klein onverwachts feestje na afloop in de kantine. Hiermee heeft Zeerobben zich in ieder geval geplaatst voor de nacompetitie die aan het eind van het seizoen van start zal gaan.

 

Foto: Frans Bode.

 

3e wintertoernooi bij Zeerobben

Het heeft de organisatie de afgelopen jaren niet meegezeten. Eerst was daar de corona-uitbraak met alle daarbij behorende beperkingen en toen dat allemaal achter de rug was werd er gestart met de verbouwing van de kleedaccommodatie en dus kon er een aantal jaren geen wintertoernooi plaats vinden.  Maar gelukkig staan voor 2024 alle lichten op groen.

 

Op zaterdag 13 januari wordt het toernooi voor de 3e keer georganiseerd. Dit keer voor de O11 t/m de O17. En de belangstelling is weer als vanouds. Veel jeugdteams gebruiken dit toernooi ter voorbereiding op de nieuwe seizoenshelft. Nieuwe spelers kunnen uitgeprobeerd worden en spelers die terugkomen van een blessure krijgen speelminuten. Zo heeft elke club wel een reden om mee te doen aan dit mooie toernooi. En ook dit keer komen de clubs weer uit alle windstreken. De organisatie is nog in volle gang en nog niet geheel rond maar met verenigingen als o.a. Blauw Wit, GVAV Rapiditas, Winsum, Hoogeveen Urk, Flevo Boys, Drachtster Boys, IJVV en Meppel ziet het deelnemersveld er weer aantrekkelijk uit en van een goed niveau. In totaal zullen 30 teams meedoen en dus ruim 400 voetballers in actie komen op het Oostersportpark. Later meer informatie als het gehele deelnemersveld bekend is. 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Boulegoed wint van P.V de Purmer Boules 2 uit Purmerend

22-11-2023

HARLINGEN - Hadden de Harlingers op deze regenachtige dag een spannende wedstrijd mee willen maken, dan was een bezoek aan de Boulodrome de Jetting een bezoek waard geweest.

Kimswerderweg weer open voor het autoverkeer

22-11-2023

HARLINGEN - Op woensdagmiddag 22 november ging de Kimswerderweg weer open voor het autoverkeer.

Warm welkom voor musici bij Sinterklaasintocht

22-11-2023

HARLINGEN - Drijfdoornat, verkleumd, verregend en moe, maar dankzij Levels, Lunchcafé Basta en Copini Opticiens bleven de muzikanten en vooral de muzikantjes en Colorguard van CMV Hosanna afgelopen zaterdag op de been.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Firma Sijtsma Firma Sijtsma Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Milûk Milûk
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen