Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 42-2023

27-10-2023

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, Zeerobben JO17-2 en JO17-3 zeer succesvol en Nieuwe “Zeerobben-klok”.

Zeerobben nieuws week 42-2023
JO12-2 was niet opgewassen tegen AVV en verloor met 0-6. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal

In verband met de herfstvakantie een beperkt programma afgelopen zaterdag. Maar met name in de ochtend viel er toch nog genoeg te beleven op het Oostersportpark waar het overigens morgen ook nog rustig is. Op zaterdag 4 november gaat voor veel teams de 2e fase van start.

 

JO19

De JO19-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Zij hadden de 1e fase (bekercompetitie) al afgesloten met een 3e plaats. Voor hen gaat morgen de 2e fase al van start omdat JO19-1 uitkomt in de hoofdklasse. Morgen (09.30 uur) staat de uitwedstrijd tegen Franeker op het programma.

 

JO17

JO17-1 had ook een vrij weekend maar mag morgen weer aan de bak als de nummer 3 van de 6e divisie, GVAV Rapiditas, naar Harlingen komt.  Voor het verhaal van JO17-2 en JO17-2 zie verhaal elders op deze pagina.

 

JO15

Ook JO15-1 heeft de bekercompetitie (1e fase) afgesloten. Morgen begint voor hen de 2e fase in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Sneek Wit Zwart.

 

JO14

Bij de JO14-groep heeft JO14-2 de 1e fase afgesloten met een 6-0 nederlaag tegen SDS. In een poule met louter JO14-1 teams zijn niet op de laatste plaats geëindigd maar keurig 6e.

 

JO13

Voor JO13-1 staat er morgen nog genoeg op het spel in de uitwedstrijd tegen LSC. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag afgelast dus morgen nieuwe kansen. Inzet is de 1e plaats om zo door. Te gaan in de beker.

 

JO12

JO12-1 speelde in een spannende wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Geelt Wit van Ameland. DE laatste wedstrijd van JO12-2 ging helaas met 6-0 verloren tegen AVV.

 

JO11

En daar was de eerste mooie driepunter voor JO11-1. Zij speelden uit tegen Harkema Opeinde en kwamen met een mooie 8-0 overwinning terug op het Oostersportpark. JO11-3 verloor de laatste wedstrijd tegen Akkrum met 7-0 maar is nog steeds trots op de 3 punten gehaald tegen SDS.

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen maar liefst 9 teams mee bij aanvang van de competitie. Gezien de groei van de club zou dat aantal zo maar kunnen toenemen. In deze categorie worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Dit is volgens de KNVB in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen.

Bij deze categorie kwamen er toch nog 6 teams in actie die hun laatste wedstrijd speelde van de 1e fase. Op zaterdag 4 november begint de 2e fase.

 

Komende zaterdag

Zaterdag i.v.m. de herfstvakantie maar een zeer beperkt programma. Toch spelen JO17-1 en JO15-1 beiden thuis voor de competitie en wordt er gekeken of er genoeg kinderen weer terug zijn van vakantie zodat de Waddenrobkes ook weer verder kunnen met de landencompetitie. Dat alles maakt de zaterdag toch weer tot de mooiste dag van de week.

 

Zeerobben JO17-2 en JO17-3 zeer succesvol

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat gold deze 1e fase zeker ook voor JO17-2 en JO17-3. JO17-2 verloor soms onnodig maar eindigde aan het eind van de 1e fase wel op de 1e plaats en gaat dus door in de beker. JO17-3 verloor ook onnodig maar herstelde zich ook knap en eindigde op een gedeelde 1e plaats maar moest 2 teams met een beter doelsaldo voor laten gaan.

 

Het feestje werd meteen na afloop in St. Anna parochie gevierd.

 

JO17-2 wist van de 7 wedstrijden er 5 te winnen en verloor 2 maal. En dat bleek genoeg voor de 1e plaats. De laatste wedstrijd in St. Annaparochie moest nog wel “even” gewonnen worden maar ondanks het vroege tijdstip waren de mannen meteen scherp en namen middels een 1-3 overwinning de 3 punten mee naar Harlingen. En daarmee zijn ze dus grandioos winnaar geworden van de 1e fase en gaan daardoor door in de beker. Dit resultaat krijgt nog meer glans als je ziet dat deze ploeg was ingedeeld bij de JO17-1 teams van SJO Arum/Stormvogels, fc Harlingen, sc Berlikum, St. Annaparochie, Mulier en SJO AVC/Tzummarum. Een geweldige prestatie van deze ploeg die geen schaal maar wel een welverdiende beker in ontvangst mochten nemen.

 

Eindstand:

  1. Zeerobben JO17-2                        7-15
  2. SJO Arum/Stormvogels JO17-1   7-13
  3. Fc Harlingen JO17-1                     7-11
  4. Mulier JO17-1                               7-10
  5. Sc Berlikum JO17-1                      7-10

 

En wat mogen de mannen van ons JO17-3 ook ongelofelijk trots zijn op hun prestaties in de 1e fase. De laatste wedstrijd tegen Friesland begon al om 08.45 uur op het Oostersportpark en even leek het erop dat dit voor velen te vroeg was maar na de 1-1 herpakte de jongens zich en liepen, via soms prachtige aanvallen, uit naar een 6-2 overwinning. Dat bleek uiteindelijk niet genoeg voor de poulewinst want er eindigden 3 teams met 15 punten uit 6 wedstrijden op de 1e plaats. Door een beter doelsaldo werd LAC Frisia JO17-5 (+42) 1e in de poule, S.F. Deinum (+33) werd 2e en Zeerobben (+18) werd 3e. Maar dat doet niets af aan deze prachtige teamprestatie. Slechts 1 wedstrijd (onnodig) verloren van Deinum en de rest allemaal glansrijk gewonnen!

 

Eindstand:

  1. Frisia JO17-5                       6-15 (47-5)
  2. SF Deinum JO17-1             6-15 (39-6)
  3. Zeerobben JO17-3             6-15 (28-10)

 

Mooi resultaat van JO17-3 in de laatste wedstrijd tegen Friesland waardoor ze gedeeld 1e werden. Foto: Frans Bode.

 

Nieuwe “Zeerobben-klok”

Vorige week ontving voorzitter Sander Alberda uit handen van Paulien Broekhuizen een mooie “Zeerobben-klok”. De klok werd uitgereikt voor de nieuwe commissiekamer waar zaterdags het wedstrijdsecretariaat is gevestigd. Hier zal de klok een mooi plekje krijgen zodat zowel leiders als scheidsrechters altijd op tijd zijn bij de wedstrijden.


De klok is Zeerobben aangeboden door ten Hoeve uurwerken te Joure (Johan ten Hoeve en Paulien Broekhuizen). In de klok is het Zeerobben-embleem verwerkt. Prachtig gebaar van deze sponsor. Vanaf nu klinkt niet alleen vanaf het veld maar ook vanuit de commissiekamer: “tijd is tijd”!

 

 

Foto: Frans Bode

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Sinterklaasintocht Harlingen op zaterdag 18 november

27-10-2023

HARLINGEN - Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Harlingen.

Voorbeschouwing: Berlikum – Zeerobben

27-10-2023

HARLINGEN - Debutant Berlikum pakt de drie punten bij het buurdorp Sint Annaparochie en komt daardoor van de nul af.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

27-10-2023

HARLINGEN - Zaterdag 28 oktober is er van 11.00 - 12.30 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa
TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL