Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 41 - 2023

20-10-2023

HARLINGEN - Met deze week: De Waddenrobkes, Het Jeugdjournaal, Pupil van de week, De meiden van Zeerobben, MO15-1 kampioen

Zeerobben nieuws week 41 - 2023 De meiden van MO15-1 werden afgelopen zaterdag gehuldigd omdat ze ongeslagen kampioen werden. Foto: Frans Bode.

Waddenrobkes

Afgelopen zaterdag werd alweer de 2e speelronde gespeeld door de jongste jeugd van Zeerobben. Er werden weer drie wedstrijdjes gespeeld en aansluitend mochten de kinderen penalty’s nemen. Ook wordt er elke woensdagmiddag getraind door de kleuters en dat levert altijd weer mooie plaatjes. Zo hadden deze drie toppers even overleg tijdens de training want daar is bij de Waddenrobkes alle tijd voor. Na een goed gesprek gingen ze weer verder met voetballen.

 

De trainingen van de Waddenrobkes lopen door t/m woensdag 6 december. Elke zaterdagochtend om 09.00 uur spelen de Waddenrobkes hun landencompetitie. Op 25 november is de laatste wedstrijddag. Aansluitend zal op 29 november het Sinterklaasfeest gevierd worden en lopen de kinderen tot slot mee in de line-up van Zeerobben 1 op 9 december. a.s. Dit is de laatste thuiswedstrijd van Zeerobben 1. Hierna is het even winterstop want in januari beginnen de trainingen alweer maar dan niet op het veld maar in de warme Waddenhal.

 

Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Zijn de uitslagen eigenlijk wel van belang denk je soms. Natuurlijk zijn ze belangrijk en geven je een goed gevoel maar zo gaandeweg de zaterdag zie je ook best wel veel kinderen die, ondanks het verlies, toch een leuke dag hebben met hun vriendjes/vriendinnetjes. En zo hoort het ook te zijn.

 

JO19

De JO19-1 heeft de bekercompetitie, ondanks een slechte start, toch nog afgesloten met een 3e plaats in de poule. Voor JO19-1 begint de 2e fase op 28 oktober.

 

JO17

DE JO17-1 had de bekercompetitie al afgesloten en was al begonnen met de competitie in de 6e divisie. Daar troffen ze afgelopen zaterdag ACV uit Assen en werd het 1e punt binnen gehaald door een 1-1 gelijkspel. JO17-2 blijft het uitstekend doen in de bekercompetitie (1e fase). Ze staan op een keurige 2e plaats en hebben nog kans om poulewinnaar te worden. Dan moet er morgen wel gewonnen worden in en van St. Anna. Dat zou een geweldige prestatie zijn van dit team. En ook de JO17-3 blijft een ieder verbazen. Afgelopen zaterdag werd er met 3-0 gewonnen van koploper Frisia. Met nog 1 wedstrijd te gaan morgen tegen Friesland kan deze ploeg in punten gelijkkomen met de koplopers.

 

JO15

Ook JO15-1 heeft de bekercompetitie afgesloten. Thuis werd er met 2-1 gewonnen van Sneek Wit Zwart. Met 7 punten uit 7 wedstrijden eindigt JO15-1 op de 5e plaats en maakt zich op voor de 2e fase.

 

JO15-1 sloot de 1e fase af met een 2-1 overwinning op Sneek Wit Zwart. Foto: Frans Bode.

 

JO14

JO14-1 heeft het bekeravontuur beëindigd met een 4-2 nederlaag tegen CVVO. Voor hen begint de 2e fase op 4 november. JO14-2 vocht voor wat het waard was maar moest uiteindelijk de punten in Deinum laten waar met 1-0 verloren werd.

 

JO13

JO13-1 won in Bolsward van de plaatselijke sc met 2-4. Bij winst morgen tegen LSC is JO13-1 poulewinnaar en gaat dan door in de beker. Voor JO13-2 was deze poule veel te zwaar en voor niemand leuk. Ze verloren met dubbele cijfers en maken zich voor een beter en eerlijker 2e fase.

 

JO12

JO12-1 speelde met 3-3 gelijk tegen sc Bolsward en speelt morgen de laatste wedstrijd in de 1e fase thuis tegen Geel Wit. En ook voor JO12-2 was de 1e fase veel te zwaar en ook zij verloren met dubbele cijfers. Snel door naar de 2e fase alhoewel er morgen nog een wedstrijd tegen AVV op het programma staat.

 

JO11

JO11-1 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen ODV. JO11-2 had een dubbelprogramma maar dat leverde geen punten op. Er werd verloren van resp. SJO Arum/Stormvogels en van SJO AVC/Tzummarum. Na de mooie overwinning van vorige week werd er afgelopen zaterdag met 10-2 verloren van Bolsward.

 

Pupil van de week

Het is en blijft altijd weer een mooi en spannend feestje: pupil van de week bij de wedstrijd van Zeerobben 1. Dit keer had Tobias van Zanten uit JO11-2 de eer om de gehele voorbereiding op de wedstrijd en de wedstrijd zelf mee te maken. Tobias speelt alweer 4 jaar bij Zeerobben en zit in groep 7 van de Middelstein te Midlum.  Als we de foto’s mogen geloven heeft hij ondanks het verlies van Zeerobben een prachtige middag gehad.

 

Foto: Frans Bode.

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen maar liefst 9 teams mee bij aanvang van de competitie. Gezien de groei van de club zou dat aantal zo maar kunnen toenemen. In deze categorie worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Dit is volgens de KNVB in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen.

 

Komende zaterdag

De herfstvakantie staat voor de deur en dan is er plaats voor beker of inhaalvoetbal. Bij Zeerobben zijn er morgen toch nog 9 thuis- en 8 uitwedstrijden. Met zo’n programma en de vakantie in aantocht maakt de zaterdag dit keer met afstand tot de mooiste dag van de week.

 

De vrouwen speelden met 2-2 gelijk tegen Heerenveense Boys maar blijven koploper. Foto: Gertjan Miedema.

 

De meiden van Zeerobben

Het is de vrouwen van VR1 afgelopen zaterdag niet gelukt om de drie punten vanuit Heerenveen mee naar huis te nemen. Tegen Heerenveense Boys bleef de ploeg steken op 2-2. Tot vlak voor tijd stond Zeerobben nog op een 2-1 achterstand dus was de vreugde nog best wel groot toen de 2-2 nog viel. Met 10 uit 4 blijven de vrouwen wel koploper. Morgen zijn de vrouwen vrij. MO17-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie maar speelde een doordeweekse wedstrijd in Leeuwarden tegen Frisia die een maatje te groot bleek voor Zeerobben. De meiden verloren met 8-0. Morgen de laatste wedstijd in de 1e fase thuis tegen Beetgum. MO15-1 werd door de overwinning op Heerenveen ongeslagen kampioen. 

 

MO15-1 kampioen

De meiden van MO15-1 werden afgelopen zaterdag gehuldigd omdat ze ongeslagen kampioen werden. Het feestje werd uitgesteld tot de laatste wedstrijd in de 1e fase want de meiden wilden graag de ongeslagen status behouden en dat lukte grandioos. De laatste wedstrijd tegen Heerenveen werd met 6-1 gewonnen en dus is Zeerobben MO15-1 (9-tal) met 21 uit 7 en een doelsaldo van 64 voor en 1 tegen de terechte kampioen in de 2e klasse.  Tijdens de huldiging door jeugdvoorzitter Anne v.d. Tuin niet alleen lovende woorden voor de meiden maar natuurlijk ook voor leidster Julia de Swart en trainers Martin de Jong en Janita Boutsma. Zij leverden met hun enthousiasme en betrokkenheid een belangrijke bijdrage aan dit kampioenschap. Op naar de 2e fase!

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Kuiper Brandarisrace afgelast!

20-10-2023

HARLINGEN - De Kuiper Brandarisrace, de jaarlijkse zeilwedstrijd voor traditionele zeilschepen van Harlingen naar Terschelling, gaat zaterdag 21 oktober niet door.

Het Brouwdok live: Papaformigas!

20-10-2023

HARLINGEN - Zondag 5 november is de prijsuitreiking en het slotfeest van de Waddenrace en de Slag in de Rondte in Het Brouwdok!

Red de Sittard

20-10-2023

HARLINGEN - 's Werelds bekendste voormalig mijnenveger Hr.Ms. Sittard (M830) heeft hulp nodig.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Zensa Moda Zensa Moda Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie-Events Visie-Events
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Milûk Milûk Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje