Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 40 - 2023

12-10-2023

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, De Meiden van Zeerobben, Waddenrobkes en Pubquiz Zeerobben.

Zeerobben nieuws week 40 - 2023
JO10-2 vol in actie tijdens de streekderby tegen SJO AVC/Tzummarum. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Je hoort het vaak bij voetballen en zo is het natuurlijk ook. Ook afgelopen zaterdag toen het bij sommigen net niet lukte en bij anderen net wel. Morgen zal dat niet anders zijn. Het maakt de sport zo mooi.

 

JO19

Het kwartje rolde eens de goede kant op bij JO19-1. Steeds weer terugkomen in de wedstrijd of de tegenstander terug laten komen en dan in de slotseconden toeslaan en de 3-4 scoren. Dat zijn de mooiste overwinningen. JO19-1 deed het afgelopen zaterdag in Leeuwarden tegen FVC. En daarmee is de bekerpoule voor JO19-1 afgesloten en kan het zich opmaken voor de competitie.

 

JO17

Bij JO17-1 lukte het dus net niet. De lange uitreis richting Dalfsen leverde helaas geen punten op. Zeerobben verloor van SJO FC Dalfsen met 2-1. Wederom 3 punten voor JO17-1 dat met 2-4 van SJO AVC/Tzummarum won. Met een keurige 2e plaats op dit moment staan er nog wedstrijden tegen Bolsward en St. Anna op het programma. Terwijl velen alweer thuis op de bank zaten voetbalde JO17-3 nog laat in de middag in Dokkum tegen Be Quick. En hoe. Ze kwamen met een prachtige 2-7 overwinning terug uit Dokkum en staan keurig 3e. Zaterdag tegen koploper Frisia.

 

JO15

Tegen koploper Joure verloor JO15-1 met 3-1. Zaterdag a.s. de laatste kans in deze fase om de drie punten te pakken thuis tegen Sneek Wit Zwart.

 

JO14

Al vroeg in de ochtend verloor JO14-1 kansloos met 0-5 van Joure. Tegen Oosterlittens behaalde JO14-2 het eerste punt binnen. En dat is best knap in een poule met louter standaardteams.

 

JO13

JO13-1 kwam met een 3-1 overwinning terug uit Joure. JO13-2 wacht nog steeds op de eerste punten een die gaan er zeker nog komen dit jaar. Deze poule met nagenoeg alleen JO13-1 teams was te sterk. Op naar een succesvol najaar.

 

JO13-2

Onlangs werd er een teamfoto van JO13-2 gemaakt. Het team komt uit in de 3e klasse en staat met 0 punten uit 5 wedstrijden onderaan in de 1e fase. Gezien de competitie indeling is dat niet verrassend. Ze zijn namelijk in een poule ingedeeld met nagenoeg alleen maar standaardteams en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Aan het enthousiasme en inzet van de leider/trainer heeft het niet gelegen. Elke week steken Tom en Kor Posthumus veel tijd en energie in dit team. Tom speelt zelf in het 5e en Kor zit één elftal hoger. Dankzij hun positieve instelling en goede trainingen gaan we in de 2e fase nog veel van dit team horen. Het spreekt voor zich dat de jeugdafdeling maar wat trots is op de inzet en betrokkenheid van deze vrijwilligers.

 

 

 

JO12

JO12-1 kwam met een ruime 1-8 overwinning terug uit Leeuwarden bij Frisia. JO12-2 kon het in Franeker tegen de plaatselijke sc niet bolwerken en verloor met 7-2.

 

JO11

In de zware hoofdklasse wacht JO11-1 samen met ODV nog steeds op de eerste punten. Zaterdag treffen beide teams elkaar op het Oostersportpark. De eerste punten voor JO11-3 zijn een feit. Thuis werd vroeg in de ochtend met 3-2 gewonnen van SDS. Grote blijdschap bij spelers en publiek.

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen maar liefst 9 teams mee bij aanvang van de competitie. Gezien de groei van de club zou dat aantal zo maar kunnen toenemen. In deze categorie worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Dit is volgens de KNVB in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen.

 

Komende zaterdag

Er staat voor morgen weer een heerlijke drukke zaterdag op het programma en daar wordt iedereen blij van. Er zijn maar liefst 13 thuiswedstrijden en 10 uitwedstrijden voor de jeugd. Voeg daarbij de landencompetitie van de Waddenrobkes en u begrijpt dat zaterdag de mooiste dag van de week is.

 

De meiden van Zeerobben

Het kan niet op voor de vrouwen van VR1. Afgelopen zaterdag werd de 3e overwinning op rij geboekt. De vrijdagavond gaf al een goed gevoel toen VR18+1 al 3 wedstrijden wonnen en 1 keer gelijk speelden en dus weer 10 punten konden bijschrijven. Op zaterdag dus ook een overwinning voor VR1 op HJSC. De 4-0 was uiteindelijk nog een magere afspiegeling van het krachtsverschil in het veld. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys. MO17-1 had een vrije zaterdag en speelt morgen de laatste wedstrijd in deze fase tegen Beetgum. MO15-1 kwam wel in actie. Zij hadden zelfs een dubbelprogramma. Eerst werd op zaterdag Birdaard met 5-0 verslagen en 2 dagen later werd in een uitwedstrijd Stiens aan de zegekar gebonden. In Stiens werd het 0-13. Morgen de laatste wedstrijd van deze fase uit tegen Heerenveen.

 

Wederom een overwinning voor MO15-1. Dit keer werd Birdaard met 5-0 verslagen.
Foto: Annemarie van Keulen.

Waddenrobkes

De Waddenrobkes trainen alweer enkele weken op de woensdagmiddag. Wie oud genoeg is en het leuk vindt mag op zaterdag ook aansluiten bij de landencompetitie. Daar spelen de kinderen kleine partijtjes met kleine goaltjes. Veel balcontacten en leren om tegen en met elkaar te spelen. Onder aanvoering van een aantal bondscoaches werd afgelopen zaterdag de eerste ronde gespeeld en het was meteen vanaf het begin alweer genieten. Genieten voor de kinderen, de bondscoaches en het publiek. Na de vlaggenparade werden drie wedstrijdjes gespeeld en mochten de kinderen aansluitend penalty’s nemen. Zaterdagmorgen wordt de 2e speelronde gespeeld.

 

Foto: Frans Bode.

 

De trainingen van de Waddenrobkes lopen door t/m woensdag 6 december. Elke zaterdagochtend om 09.00 uur spelen de Waddenrobkes hun landencompetitie. Op 25 november is de laatste wedstrijddag. Aansluitend zal op 29 november het Sinterklaasfeest gevierd worden en lopen de kinderen tot slot mee in de line-up van Zeerobben 1 op 9 december. a.s. Dit is de laatste thuiswedstrijd van Zeerobben 1. Hierna is het even winterstop want in januari beginnen de trainingen alweer maar dan niet op het veld maar in de warme Waddenhal.

 

Pubquiz Zeerobben

Na het succes in het najaar van 2022 werd er in het voorjaar van 2023 wederom een pubquiz georganiseerd. Twee keer volle bak en dus komt er dit jaar wederom een pubquiz en wel op vrijdagavond 10 november a.s. om 19.30 uur. Opgave kan vanaf 15 oktober a.s.  12.00 uur. De laatste keer was de avond binnen een paar uurtjes volgeboekt. Wees er dus op tijd bij met de opgave van teams die uit 4 tot 6 personen mogen bestaan.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 naar Gorredijk

12-10-2023

HARLINGEN - Zondag wacht fc Harlingen een pittige klus in Gorredijk.

Ikc het bAken doorbreekt scheiding peuters en kleuters

12-10-2023

HARLINGEN - Als eerste kindcentrum doorbreekt het bAken in Harlingen sinds september de kunstmatige muur tussen peuters en kleuters.

Voorbeschouwing Zeerobben – FVC

12-10-2023

HARLINGEN - FVC is vorig seizoen overgestapt van het zondag- naar zaterdagvoetbal.

Reacties

Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie