Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 4 - 2024

26-01-2024

HARLINGEN - Met deze week: Jeugdjournaal, De Meiden, Zaalvoetbal Waddenrobkes, Pupil van de week en Topper onbeslist.

Zeerobben nieuws week 4 - 2024 De JO9-1 speelde afgelopen zaterdag tegen Blauw Wit. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Nog niet alle teams kwamen afgelopen zaterdag in actie. Voor de bovenbouw begint de competitie weer op 3 februari a.s. Toch was er genoeg te doen op het Oostersportpark.

 

JO19-1

JO19-1 begint ook op 3 februari weer met de competitie. Zij gaan dan van start in de divisie. Afgelopen dinsdagavond werd er geoefend tegen het 2e en de mannen van JO19-1 wisten met 4-1 te winnen. Morgen wordt er geoefend tegen Blauw Wit.

 

JO17-1

Ook voor de JO17 begint de competitie weer op 3 februari. Afgelopen zaterdag oefende JO17-1 tegen Heerenveense Boys en verloor, na een 1-0 voorsprong, uiteindelijk met 3-1. De bekerwedstrijd van JO17-2 in Stiens werd afgelast.

 

JO15/JO14

Ook deze categorie moet nog even wachten op de start van de 3e fase.

 

JO13

JO13-1 kwam wel in actie. Zij speelden thuis tegen vv Akkrum en wonnen met
3-0.

 

JO12

JO12-1 speelde een spannende en doelpuntrijke wedstrijd tegen Balk. Zeerobben won uiteindelijk met 5-3.

 

JO11

JO11-1 speelde een wel heel spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Uiteindelijk stond de einduitslag van 5-5 op het scorebord. Dat is vast een mooie wedstrijd geweest. En ook een mooie start voor JO11-1 dat op bezoek ging bij SJO AVC/Tzummarum. Zeerobben won de uitwedstrijd met 2-4. JOP11-3 komt pas morgen in actie tegen SJO Arum/Stormvogels.

 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze categorie worden geen standen bijgehouden. Dit is volgens de KNVB in lijn met de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

 

De dag van morgen

Nog steeds geen volle bak op het Oostersportpark maar met 11 thuis- en 10 uitwedstrijden voor de jeugd zal er ongetwijfeld weer een gezellige sfeer heersen op het Oostersportpark die de zaterdag weer tot de mooiste dag van de week maken.

 

De meiden van Zeerobben

Dat moet wel even wennen zijn geweest voor de vrouwen van VR1. Zij speelden op 11 november de laatste competitiewedstrijd thuis tegen de Blesse. Steeds zag de ploeg haar wedstrijd worden afgelast maar afgelopen zaterdag mochten ze dan eindelijk los. En de dames lieten zien dat het doortrainen haar vruchten afwerpt. Tegen de nummer 5, FC Oldenmarkt, werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Na de rust begon het goed te lopen bij de dames die de kansen ook wisten te verzilveren. Door dit resultaat blijft Zeerobben koploper in de 4e klasse op 2 punten gevolgd door Heerenveense Boys. Morgen staat de uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart op het programma.

 

Na 10 weken verplichte rust eindelijk weer een wedstrijd voor VR1 die tegen FC Oldenmarkt met 3-0 wonnen. Foto: Gertjan Miedema.

 

Wat een heerlijke zaterdag moet het voor de meiden van MO17-1 zijn geweest. Meteen de 1e wedstrijd in de 3e fase winnen is natuurlijk lekker maar als dat dan ook nog eens in de stadsderby gebeurt geeft dat wel een heerlijk gevoel. Zeerobben kwam nog wel 1 keer achter met 2-1 maar liet daarna zien dat het de betere ploeg was en na de 3-3 nog de 3-4 over de streep trok. Morgen wacht de thuiswedstrijd tegen Franeker.

 

MO15-1 speelde een spannende wedstrijd thuis tegen Mulier. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat kwam terug in de stand: 0-0. Morgen vroeg op pad richting Hardegarijp.

 

Zaalvoetbal Waddenrobkes

Op 10 januari jl. zijn de Waddenrobkes begonnen met de training in de zaal. Afgelopen woensdag was alweer de 3e training en de trainers konden weer veel jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar welkom heten.

 

Naast voetbal geeft de Waddenhal meer mogelijkheden voor spel en plezier omdat er in de zaal van veel attributen gebruik kan worden gemaakt. En dat zorgt voor veel plezier bij de kinderen maar ook bij de trainers. Er lopen maar liefst 6 trainers rond bij de Waddenrobkes met allemaal hun eigen kwaliteiten en vaardigheden.

 

Niet alleen maar trainers die de kinderen leren voetballen maar ook trainers die de kinderen gerust kunnen stellen en ervoor kunnen zorgen dat ze een leuke tijd bij de Waddenrobkes hebben.  En dat lukt ze goed want ook gisteren waren er ondanks de vele zieken toch weer een groot aantal kinderen aanwezig. Het is de bedoeling dat de kinderen tot en met eind februari in de Waddenhal trainen. Daarna begint de training buiten weer en dan gaat ook weer de landencompetitie van start. Dat is een onderlinge competitie waarbij de kinderen in teams van 3 of 4 spelers een competitie spelen op de zaterdagochtend. Deze wedstrijdjes beginnen elke zaterdagochtend om 09.00 uur. De trainingen in de Waddenhal zijn elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur. Ouders/verzorgers van kinderen die mee willen doen kunnen contact opnemen met de vereniging.

 

Foto: Frans Bode.

 

Pupil van de week

En dan is de winterstop voorbij en staat er voor Zeerobben 1 de topper tegen Sneek Wit op het programma. En als je dan uitgekozen bent om pupil van de week te zijn is dat wel een hele mooie start van de 2e seizoenshelft. Zo moet Reda Bellari dat ervaren hebben. Reda speelt zelf in JO10-2 en was best wel onder de indruk van deze wedstrijd met zoveel publiek. De ontvangst in de bestuurskamer vond hij geweldig maar met de ploegen en de scheidsrechter het veld oplopen was best wel spannend. Uiteindelijk verscheen er toch een grote glimlach op het gezicht van Reda die een prachtige middag beleefde.

 

Foto: Frans Bode.

 

Topper onbeslist

De absolute topper in de 2e klasse K tussen Zeerobben en Sneek Wit Zwart bracht afgelopen zaterdag veel publiek naar het Oostersportpark. Daarnaast was er ook veel media-aandacht van o.a. Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en Omrop Fryslân. Een boeiende wedstrijd eindigde uiteindelijk onbeslist in 2-2. Na een 2-0 voorsprong wist Sneek Wit Zwart in het laatste kwartier ook nog 2 keer te scoren. Een uitslag die gezien het spelbeeld wel terecht was. Zeerobben gaat morgen op bezoek bij de nummer 8 Leovardia.

 

Foto: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 tegen Trinitas

26-01-2024

HARLINGEN - Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Akkrum van afgelopen zondag, waarbij de magistrale vrije trap van Remko Zandberg zelfs bij de redactie van de Leeuwarder Courant niet onopgemerkt bleef, gaat onze hoofdmacht komende zondag op bezoek bij Trinitas in Boijl.

Voorbeschouwing: Leovardia – Zeerobben

26-01-2024

HARLINGEN - De laatste wedstrijden van Leovardia in 2023 brachten de Leeuwarders winst op.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep Zilt

26-01-2024

HARLINGEN - Zaterdag 27 januari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep Zilt een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Connexa Connexa Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Milûk Milûk Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie