Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 37-2023

15-09-2023

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, Start Waddenrobkes, Beloftes in de Beker en Eerste thuiswedstrijd Zeerobben 5.

Zeerobben nieuws week 37-2023 Veel jeugdwedstrijden op het Oostersportpark afgelopen zaterdag waaronder JO9-2 tegen LSC JO9-1. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal

Het was weer een ouderwets drukke zaterdag op het Oostersportpark. Voor het eerst dit seizoen een volledig programma met van de vroege ochtend tot zelfs in de avond voetbal, voetbal en nog eens voetbal. De weersomstandigheden waren natuurlijk super, zelfs iets te warm misschien. Maar het mocht de pret niet drukken, voor de in actie komende spelers is elke wedstrijd het hoogtepunt van de week. Om verslag te doen van al die hoogtepunten voert te ver, maar we pikken er enkele opvallende zaken uit:

 

Avondwedstrijd Zeerobben JO17-3

We beginnen in Leeuwarden, waar Zeerobben JO17-3 pas om 18:15 moest aantreden tegen Blauw Wit ’34 JO17-6. Blauw Wit is een hele grote club geworden, te groot voor het beperkte sportpark Wiarda, met als gevolg dat ze daar ’s morgens al om 08:30 uur moeten beginnen en dan nog tot in de avond moeten doorspelen om het programma afgewerkt te krijgen. De jongens van Zeerobben deden het overigens uitstekend en keerden huiswaarts met een mooie 3-7 overwinning.

 

Wisselende resultaten

Door de vele afgelastingen en verplaatsingen van een week eerder, was het zaterdag eigenlijk pas de eerste volledige wedstrijddag. En in de ochtenduren waren de resultaten nogal wisselend. Meest in het oog springend waren de overwinningen van MO15-1 op Wolvega (7-0) en JO15-1, uit bij Sneek Wit Zwart (1-3).
JO14-1 maakte er een spectaculaire wedstrijd van tegen Urk 14-2. Ze verloren met 5-7, maar wel na een mooie, doelpuntrijke pot.

 

Met veel belangstelling was uitgekeken naar de wedstrijd van JO17-1 tegen Blauw Wit ’34 JO17-1, dat in de competitie een divisie hoger speelt dan Zeerobben. En dat verschil was ook zichtbaar. Blauw Wit was de bovenliggende partij, maar een strijdend Zeerobben wist het de Leeuwarders verrassend lastig te maken. Het eindigde in een 1-2 overwinning voor Blauw Wit en daar hoefde Zeerobben zich niet voor te schamen.

Slotstuk van het jeugdvoetbal was de wedstrijd van JO19-1 tegen Sneek Wit Zwart 19-1. Op het oog een mooi affiche op hoog provinciaal niveau. Maar dat viel als wedstrijd een beetje tegen. Zeerobben bleek gewoon een maatje te groot voor Sneek Wit Zwart en de Sneekers mochten blij zijn dat het vizier niet continu op scherp stond, anders was het gegarandeerd in de dubbele cijfers geëindigd. Nu bleef de score steken op 8-2 voor Zeerobben.

 

Harlinger Derby Day

Maar liefst 3 stadsderby’s stonden zaterdag op het programma . Driemaal kruisten teams van Zeerobben en fc Harlingen de degens en dat zorgt natuurlijk altijd voor de nodige animositeit. Extra spanning, extra aandacht, extra feest bij winst en grotere teleurstelling bij verlies.


De balans tussen vreugde en verdriet viel zaterdag uit in het voordeel van Zeerobben. Opvallend daarbij was dat de overwinning steeds ging naar de uitspelende club, in het hol van de leeuw dus.
De jongens van Zeerobben JO17-2 namen het op tegen fc Harlingen JO17-1. Geen hoogstaand duel, maar wel een reguliere, verdiende overwinning voor de fc: 1-3.


Hun leeftijdgenoten van het vrouwelijke geslacht draaiden de rollen om. Op de Vierkanstdijk wonnen de Meiden van Zeerobben MO17-1 van fc Harlingen MO17-1 met duidelijke cijfers: 1-5.
Datzelfde gold ook voor de jongens van Zeerobben JO12-2. Zij wonnen eveneens op de Vierkantsdijk met 1-4 van de JO2-1 van de fc.

 

De dag van morgen

Morgen is het met 10 thuiswedstrijden voor de jeugd niet extreem druk op het Oostersportpark. Maar daarnaast zijn er ook nog eens 14 uitwedstrijden dus al met al genoeg reuring op en rond de velden. Er zijn weer vele mooie wedstrijden op zowel prestatief als recreatief niveau en zowel jongens als meisjes komen weer in actie. Dat alles maakt dat zaterdag de mooiste dag van de week is. De eerste wedstrijden beginnen al om 08.45 uur.

 

Start Waddenrobkes

Op woensdagmiddag 20 september a.s. beginnen ook de Waddenrobkes weer met trainen. I.v.m. de late vakanties van de trainers beginnen ze dit seizoen iets later. Voetballen bij de Waddenrobkes is elke keer weer een feestje voor zowel kinderen als trainers.

 

Woensdag 20 september zijn kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar van harte welkom op het Oostersportpark om te leren voetballen. Voor nadere informatie en/of aanmelding kunnen ouders/verzorgers contact opnemen met de coördinator Albert Beuker (06-38748870). Of kinderen kunnen woensdagmiddag 20 september eerst een kijkje komen nemen bij de training. Meedoen bij de Waddenrobkes is op een speelse manier kennis maken met voetbal d.m.v. leuke voetbalspelletjes.

 

De leiding tijdens de trainingen is ook dit seizoen weer in handen van Stephanie de Vries. Foto: Frans Bode.

 

Tijdens de trainingen en de wedstrijdjes op de zaterdagochtend zal de huisfotograaf weer aanwezig zijn om alles vast te leggen. Foto’s van kinderen die net beginnen met voetballen is niet alleen erg leuk en waardevol voor nu maar zeker ook voor later. De training start woensdagmiddag a.s. om 17.00 uur!

 

Beloftes in de beker

De beloftes van Zeerobben waren op de donderdagavond van de Visserijdagen gestart in de beker met een nipte 1-0 overwinning op CVVO. Afgelopen dinsdag werd er thuis tegen L. Zwaluwen gespeeld. Een oude bekende waar Zeerobben vorig seizoen in de hoofdklasse nog tegen uit kwam. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde.

 

Foto: Frans Bode.

 

Hierdoor hebben beide ploegen nu 4 punten maar heeft L. Zwaluwen een iets beter doelsaldo. Zaterdag valt de beslissing als Zeerobben uit speelt tegen Balk. Zeerobben zal moeten winnen en moet dan afwachten wat L. Zwaluwen tegen CVVO doet.

 

Eerste thuiswedstrijd Zeerobben 5

Zeerobben is weer een seniorenteam rijker. Zeerobben 5 is deze zomer “geboren”. Een vriendenteam dat o.a. bestaat uit jongens die vorig seizoen nog uitkwamen in de jeugd in JO19-2. Zij gaan dus met elkaar door als Zeerobben. 5. Daar gaan we vast nog veel van horen deze competitie. Ze starten in de 6e klasse en spelen de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 23 september uit tegen AVC 3. Afgelopen woensdag speelden de mannen de 1e thuiswedstrijd voor de beker tegen L. Zwakuwen. Die wedstrijd eindigde helaas in een 3-1 nederlaag. Aanloopproblemen noemen we dat.

 

Foto: Frans Bode.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

15-09-2023

HARLINGEN - Zaterdag 16 september is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Knock-out bekerwedstrijd Zeerobben – LSC 1890

15-09-2023

HARLINGEN - Een knock-out bekerwedstrijd in de poulefase, kan dat?

Creativiteit, kunst en educatie komen samen in bruisende broedplaats “Dok 5” aan de Willemshaven in Harlingen

15-09-2023

HARLINGEN - Gemeente Harlingen en CareX Fryslân bundelen hun krachten om een bruisende broedplaats te creëren met de naam "DOK 5".

Reacties

Milûk Milûk Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk