Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Zeerobben nieuws week 21 - 2024

23-05-2024

HARLINGEN - Al het Zeerobben nieuws op één pagina.

Zeerobben nieuws week 21 - 2024 Door in de laatste wedstrijd de stadsderby met 4-0 te winnen werd JO11-1 ongeslagen kampioen. Foto: Frans Bode.

We gaan alweer richting het einde van de competitie. Afgelopen zaterdag was het dan nog één keer volle bak op het Oostersportpark. Voor veel teams zit de competitie erop. Een aantal teams moeten nog wat inhaalwedstrijden spelen. Wie afgelopen zaterdag aanwezig was zal moeite hebben met het feit dat het seizoen er nagenoeg op zit. Het was weer volop genieten.

 

JO19

Voor JO19-1 staat er niets meer op het spel. Alleen de nummer 1 blijft in de divisie spelen. De overige teams kunnen zich vrij gaan inschrijven voor hoofdklasse etc. Ondanks een vroege voorsprong verloor JO19-1 met 2-3 van Helpman .

 

JO17

JO17-1 heeft de competitie afgesloten met een 2-0 overwinning op Zeeburgia avv en daarmee sluit JO17-1 een meer dan uitstekend seizoen af met een 4e plaats in divisie 6. JO17-3 won met 4-3 van Stiens en sluit het seizoen af met een keurige 4e plaats in de 3e klasse.

 

JO15

Na een 3-1 voorsprong moest JO15-1 uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (3-3) tegen sc Joure

 

JO14

En ook voor JO14-1 zit de competitie erop. Zij wonnen de laatste wedstrijd in Leeuwarden van MKV met 2-3 en eindigde op de 3e plaats. JO14-2 kwam duidelijk tekort tegen Tzum en verloor met 9-3.

 

JO13

JO13-1 ging tegen Niekerk kopje onder en verloor met 5-0. Ook verlies voor JO13-2. Het werd 1-2 voor Woudsend. Lang leek het erop dat JO13-3 de wedstrijd zou verliezen tegen CVVO. Maar de 1-4 achterstand werd omgebogen in een 5-4 overwinning en dat zorgde voor veel lachende gezichten.

 

JO12

De paar weken rust hebben JO12-1 niet goed gedaan. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 2-6 van fc Burgum verloren en afgelopen dinsdag werd er nipt met 2-1 van koploper FVC verloren. Nog één wedstrijd te gaan tegen Franeker.

 

JO11

Door de belangrijke 2-9 overwinning op Bolsward was het kampioenschap voor JO11-1 al een feit maar dat nam niet weg dat de jongens de laatste stadsderby van dit seizoen ook gewonnen werd. En dat gebeurde. Zeerobben won met 4-0 van fc Harlingen is ongeslagen kampioen. Ook een mooie overwinning voor JO11-2 in de derby tegen Franeker. Zeerobben won met 1-3.

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen maar liefst 11 teams mee. Er worden geen uitslagen en standen gepubliceerd van deze groep. Uiteraard worden de uitslagen wel bijgehouden. Dit alles is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het spelplezier van de pupillen. Binnen deze leeftijdscategorie werden geen wedstrijden gespeeld.

 

Komende zaterdag

Zoals gezegd loopt de competitie ten einde. Hier en daar worden nog wat inhaalwedstrijden gespeeld en sommige teams hebben zich nog ingeschreven voor een aantal jeugdtoernooien. Daarom zijn er morgen slechts 4 thuiswedstrijden en spelen de Waddenrobkes hun wedstrijdjes voor de landencompetitie. Voeg daarbij echter de 5 uitwedstrijden, dan is de zaterdag gewoon weer de mooiste dag van de week.

 

Laatste training Waddenrobkes

Afgelopen woensdag vond alweer de laatste training van de Waddenrobkes plaats. In september 2023 begonnen met ongeveer 16 kinderen en inmiddels is de groep gegroeid tot ruim 40 kinderen. Het was wederom een fantastische tijd zowel op het veld als in de zaal en prachtig om te zien hoe de kinderen zich vermaakt hebben. Groot compliment aan de trainers die er wekelijks weer een feestje van maakten. Komende zaterdag nog één keer de landencompetitie. En dan gaan veel kinderen over naar de JO8-groep. Maar er zullen het nieuwe seizoen ongetwijfeld weer nieuwe kinderen zich melden bij de Waddenrobkes want voetballen begint voor alle kleuters bij de Waddenrobkes.

 

Foto: Frans Bode.

 

De meiden van Zeerobben

En wat een dag was het voor de meiden/vrouwen van Zeerobben. Het begon ’s ochtends al met de wedstrijd van MO15-1. Zij hadden het kampioenschap al veiliggesteld vorige week in de wedstrijd tegen Mulier. Daarom vormden de vrouwen van VR1 een erehaag voor de meiden van MO15-1 voorafgaand aan de wedstrijd. Hardegarijp sloot heel sportief hierbij aan. Zeerobben won uiteindelijk met 3-1 en daarna kon de huldiging van start gaan. De meiden spelen nog 1 wedstrijd tegen ONT en nemen dan op 8 juni deel aan de Final League (4e fase) te Zwaagwesteinde en op 15 juni aan Girlsday bij Be Quick Dokkum.

 

MO15-1 kampioen van de 1e klasse (3e fase) Foto: Arjen Huitenga.

 

Aansluitend was het de beurt aan de vrouwen van VR1. Om het kampioenschap te vieren die middag moest er gewonnen worden van SVO EBC/Delfstrahuizen en dat zorgde toch wel voor wat strakke kopjes. Maar na de 2-0 ruststand was de druk eraf en liepen de vrouwen uit naar een 8-0 overwinning en konden de champagneflessen ontkurkt worden. Een prachtige ontlading en een mooi afscheid voor trainer Richard v.d. Kooi. Het kampioenschap werd ’s middags en ’s avonds uitbundig gevierd. Morgen de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen wederom tegen Delfstrahuizen.

 

Zeerobben VR1 kampioen van de 4e klasse 7 Foto: Frans Bode.

 

VR18+1

En ook voor de VR18+1 zit het seizoen er bijna op. Zij spelen vanavond de laatste ronde en doen dat op het complex van Arum. Nog 4 wedstrijdjes te gaan en er staat nog van alles op het spel. Zeerobben voert de ranglijst aan met 38 punten en heeft nog een paar puntjes nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

 

Lutsen Smits nieuwe trainer beloftes Zeerobben

Een tegenvaller voor de TC, de late opzegging door de bestaande staf, is met de benoeming van een nieuwe trainer/coach en tevens een nieuwe leider omgezet naar een prachtige nieuwe bezetting.

 

Lutsen Smits als voetballer bij Zeerobben 2. Foto: Frans Bode.

 

Als nieuwe trainer/coach voor het seizoen 2024/2025 is namelijk de voor Zeerobben bekende Lútsen Smits benoemd. Lútsen is van oorsprong een echte Zeerob, speelde vanwege studie en werk een aantal jaren bij Be Quick 1887 in Haren (Groningen), keerde in 2018 terug bij Zeerobben waar hij wisselend in Zeerobben 1 en 2 aantrad. Wederom vanwege de reisafstand verkaste Lútsen in 2023 als speler naar Grootegast, waar hij nu aan zijn laatste seizoen bezig is. Lútsen wil de trainerswereld in en zijn oude liefde Zeerobben is dan een prachtig startpunt. Maatschappelijk timmert Lútsen aan de weg als online marketingconsultant bij Ram Marketing te Groningen.

 

We kennen Lútsen als een technisch begaafde speler met een goed spelinzicht. Kwaliteiten die hem als trainer zeker van pas zullen komen. Bovendien heeft de TC in het voortraject tijdens de besprekingen geproefd dat Lútsen kan rekenen op een groot draagvlak binnen de club en meer specifiek binnen de spelersgroep.

 

Die spelersgroep zal naar alle waarschijnlijkheid ook weer sterk verjongd worden, vanwege het feit dat er maar liefst 9 talentvolle spelers overkomen uit de JO19. Gehoopt mag worden dat een aantal daarvan zich in het eerste elftal weten te spelen, maar een deel zal eerst ook nog de tussenstop gaan maken in het beloftenteam van Zeerobben 2. Een mooie uitdaging voor Lútsen om daar mee aan de slag te gaan en hij weet zich daarbij gesteund door een nieuwe leider die meekomt met de jeugd uit JO19. Frank Seinen, nu leider bij JO19-1 maakt namelijk ook de overstap naar de senioren en wordt leider bij Zeerobben 2. Een mooie combi met Lútsen!

 

Drewes Jansen geslaagd voor VC3

Vorige week heeft Drewes Jansen de cursus VC3 succesvol afgesloten op het Oostersportpark. Daar vond de laatste praktijkles plaats. Na afloop van de training van Drewes aan de A-selectie van Zeerobben mocht hij het diploma uit handen van cursusleider Henk Herder in ontvangst nemen. Drewes gaat na 5 seizoenen als assistent-trainer (1 seizoen Arjen Postma, 2 seizoenen Berry Zandink en 2 seizoenen Henk Konings) te hebben gewerkt vertrekken bij Zeerobben. Hij wordt met ingang van het komend seizoen de nieuwe trainer van de kersverse 3e klasser AVC uit Sexbierum.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Record deelname Harlingen Masters 2024

23-05-2024

HARLINGEN - Het jaarlijkse Harlinger Golfkampioenschap, de Harlingen Masters genaamd, stevent af op een record deelname.

Fc Harlingen nieuws week 21 - 2024

23-05-2024

HARLINGEN - Al het nieuws van Fc Harlingen op één pagina.

Vraag uw reisdocument op tijd aan

23-05-2024

HARLINGEN - In 2024 verlopen veel paspoorten en identiteitsbewijzen.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL IJssalon Min12 IJssalon Min12 Connexa Connexa
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Milûk Milûk Connexa Connexa Firma Sijtsma Firma Sijtsma Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis