Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 2 - 2024

13-01-2024

HARLINGEN - Met deze week: Waddenrobkes weer begonnen, Gezellige Snertloop, Appleflappentoernooi/nieuwjaarsreceptie, 3e op Open Fries Kampioenschap, Trainingskamp in Portugal en 3e Wintertoernooi.

Waddenrobkes weer begonnen

Begin december voetbalden ze voor het laatst. De Waddenrobkes van Zeerobben stonden daarom te popelen om weer te beginnen. Afgelopen woensdagmiddag was het dan zover. Trainen in de Waddenhal. En wat hadden de kinderen er weer zin in. Het “normale” ritme is weer begonnen. Elke dag naar school en op de woensdagmiddag lekker voetballen bij de Waddenrobkes. De trainingen in de zaal stoppen eind februari/begin maart weer want dan begint het voorjaar en gaan de kinderen weer lekker buiten voetballen. De trainingen in de zaal zijn elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur.

 

Gezellige Snertloop bij Zeerobben

Na een paar jaar afwezigheid was hij weer terug: De Snertloop. Vanaf 10.00 verzamelden zich eerst de JO8, JO9 en JO10 groep. Zij gingen onder begeleiding van leiders/trainers maar ook van ouders en broertjes en zusjes een rondje door het harlinger bos lopen waar ze onderweg 9 spelvormen tegen kwamen. Bij deze spelletjes stonden naast de trainers ook een aantal spelers van het 1e elftal en dat werkte natuurlijk nog eens extra motiverend voor de kinderen. Fannatiek werden de spelletjes afgewerkt waarna er in de Robbenplaat een kop snert of een bakje patat klaar stond. Hierna was het de beurt aan de JO11 en JO12 groep en ook zij hadden er veel zin zo bleek. Na afloop bleven kinderen en familie nog even gezellig nazitten in de Robbenplaat hetgeen voor een gezellige en familiaire sfeer zorgde.

 

Op het schoolplein van het Noorderlicht legt Dylan Drent uit aan de jeugd wat de bedoeling is. Foto: Frans Bode.

 

Appleflappentoernooi/nieuwjaarsreceptie

Na afloop van de snertloop ging het programma afgelopen zaterdag verder met het Appelflappentoernooi en aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Voor de 15e keer speelden de senioren (heren en dames) een mix toernooi. Dit keer konden Richard v.d. Kooi en Rintse Twijnstra  8 teams inschrijven. Het administratieve gedeelte was weer in handen van Klaas Abma. Er werd wederom fanatiek gespeeld met hier en daar een glimlach. Uiteindelijk won het team Champagne met als teamcaptain Stijn Scheffer de 1e prijs. Een doos vol lekkere appelflappen van Bakkerij Overzet werd dankbaar in ontvangst genomen. Hierna was het de beurt aan voorzitter Sander Alberda om samen met een goedgevulde kantine een toost uit te brengen op 2024. Maar niet voordat hij wat hoogtepunten uit 2023 had genoemd en al even vooruit keek naar 2024. Ook was er nog de huldiging van het VR18+1 team. Zij speelden op de vrijdagavond hun competitie en zijn als 1e geeindigd. Omdat de laatste speelronde begin december vanwege de sneeuw werd afgelast bleef een huldiging achterwege. Dat werd op de receptie recht gezet en ontvingen de dames alsnog de welverdiende bloemen. Hierna was het tijd voor het informele gedeelte. Wederom waren er heerlijk oliebollen (ook dit jaar mogelijk gemaakt door Sieb’s oliebollen) en hadden Gerrit Bos en zijn medewerkers weer heerlijke hapjes klaar gemaakt. Met muziek van Alex van Kammen bleef het nog lang gezellig in de Robbenplaat.

 

Het VR18+1 team werd op de nieuwjaarsreceptie gehuldigd i.v.m. het behaalde kampioenschap dit najaar.
Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben 3e op Open Fries Kampioenschap

Op het OFK (Open Fries Kampioenschap in de zaal) voor de jeugd heeft JO17-1 afgelopen zaterdag in de Trije de 3e prijs gewonnen nadat het in de halve finale via strafschoppen was uitgeschakeld.

 

 

Zeerobben was met 2 teams aanwezig bij de JO17. JO17-1B kon tijdens de voorrondes geen rol van betekenis spelen en wist zich niet te plaatsen voor de finalepoule. Dat deed JO17-1A wel door op donderdag 4 januari als 1e in de poule te eindigen. In de finalepoule trof Zeerobben achtereenvolgens Dokkum (0-0), Workum (5-3 winst) en Blauw Wit (1-1). Door deze resultaten plaatsten Zeerobben en Dokkum zich in deze poule voor de kwartfinale. Daarin trof Zeerobben Blauw Wit. Na een 0-0 moesten strafschoppen de beslissing brengen en dat deed Zeerobben beter dus door naar de halve finale en daar troffen ze het 2e team van Blauw Wit. Wederom 0-0 maar dit keer was Zeerobben ongelukkig en strandde net voor de finale. Uiteindelijk mochten de jongens alsnog de 3e prijs in ontvangst nemen. Een prachtige prestatie.

 

De meiden van MO15-1 hadden zich ook voor de finales geplaatst. De eerste wedstrijd ging nipt met 1-0 verloren van Broekster Walden. De 2e wedstrijd tegen sc Heerenveen Meiden Academie ging met 2-0 verloren en de laatste wedstrijd tegen St. Anna ging helaas ook verloren met 0-1. De verschillen waren klein maar het was voor Zeerobben net niet genoeg. Maar wel een mooie ervaring rijker.

 

Zeerobben maakt zich op voor trainingskamp in Portugal

Afgelopen woensdagochtend vroeg is de selectie van Zeerobben vertrokken richting Portugal voor een 4 daags trainingskamp te Albufeira. Naast de staf en spelers zijn ook dit jaar weer een groot aantal sponsoren en vrijwilligers (56 m/v) van de partij. Zaterdagnacht/zondagochtend keert het gezelschap weer terug op de Robbenplaat en wordt er toegewerkt naar de 1e competitiewedstrijd in 2024. En wat voor één! Zaterdag 20 januari komt Sneek Wit Zwart naar het Oostersportpark. De nummer 1 tegen de nummer 2 dus. Meer over het trainingskamp alsmede de voorbeschouwing op die wedstrijd in het Zeerobben nieuws van volgende week.

 

Foto: Bert Drent.

 

3e Wintertoernooi bij Zeerobben

Morgen is het zover. Dan organiseert Zeerobben voor de 3e keer het Wintertoernooi. De animo is ook dit keer weer groot bij de diverse leeftijdsgroepen. Veel verenigingen willen zich goed voorbereiden op de 2e sezioenshelft die voor veel teams al op zaterdag 20 januari weer begint. Dit jaar mag de organsiatie maar liefst 28 teams verwelokomen verdeeld zijn over de groepen: JO17, JO15, JO14, JO13, JO12, JO11 en MO15.

 

Voor de liefhebbers van jeugdvoetbal is het genieten geblazen als je kijkt naar de deelnemende verenigingen bij elke categorie.  Naast de vertrouwde namen als o.a. Franeker, Blauw Wit, Be Quick Dokkum en Drachtster Boys zien we nu ook verengingen van verder die de reis naar Harlingen maken. Wat te denken van bijvoorbeeld GVAV Rapiditas, vv Winsum, vv Hoogeveen, Lycurgus, en Urk. De eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur en rond 17.00 uur zullen de laatste prijwinnaars bekend worden gemaakt. De organisatie is er klaar voor en verwacht veel liefhbbers van jeugdvoetbal op het Oostersportpark.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Waddenfonds laat alternatieven voor garnalenvisserij onderzoeken

13-01-2024

HARLINGEN - Wageningen University & Research (WUR) gaat met financiële steun van het Waddenfonds de haalbaarheid onderzoeken van een verduurzaming van de garnalenvisserij op de Waddenzee.

Boekpresentatie “De Stenen Man”

13-01-2024

HARLINGEN - Zaterdag 6 januari 2024 was bij boekhandel Van der Velde Harlingen de boekpresentatie van de deels historische roman “De Stenen Man”.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Milûk Milûk Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Firma Sijtsma Firma Sijtsma Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Milûk Milûk