Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 15 - 2024

11-04-2024

HARLINGEN - Al het Zeerobben nieuws op één pagina.

Zeerobben nieuws week 15 - 2024 JO8-2 nam het afgelopen zaterdag op tegen SDS JO8-1. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Afgelopen weekend was iedereen het erover eens. Zaterdag is de mooiste dag van de week. Met zoveel jeugdvoetbal, heerlijk weer en een gemoedelijke sfeer was het voor iedereen genieten van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. Het mooie terras met uitzicht op het hoofdveld werd dan ook druk bezocht.

JO19

Na de gevoelige nederlaag van 14 dagen terug tegen Roden was er een knap herstel van JO19-1 in de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst GRC Groningen. Er werd een verdienstelijk gelijkspel behaald door 2-2 te spelen. Kijken of dit morgen thuis doorgezet kan worden tegen koploper ACV.

JO17

JO17-1 blijft iedereen verbazen. Dit keer ging de reis naar Kampong te Utrecht. En weer kwamen de boys met een klinkende overwinning terug. In Utrecht werd het 0-4. Morgen de thuiswedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo die een plaatsje en één punt boven Zeerobben staat. Belangrijk “potje” dus. JO17-2 deed goede zaken en won de uitwedstrijd tegen SJO DFC met 0-5 en lijkt klaar voor de stadsderby. JO17-3 maakte het succes van de JO17-groep compleet door met 4-0 bij Wijkels Hallum te winnen.

JO15

JO15-1 kwam in de wedstrijd tegen ONS niet verder dan 0-0. Weer een puntje erbij.

JO14

JO14-1 was met 5-0 te sterk voor L. Zwaluwen. JO14-2kwam niet in actie en staat momenteel op een keurige 4e plaats. Morgen al vroeg in de ochtend de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit.

JO13

JO13-1 had thuis tegen Be Quick Dokkum niet veel te vertellen en verloor dan ook met 0-4. In een prachtige doelputrijke wedstrijd won JO13-2 met 3-5 van CVVO. JO13-3 kwam niet in actie.

JO12

De eerste klap is een daalder waard moeten ze bij JO12-1 gedacht hebben. Weer een treetje hoger werd de eerste wedstrijd in de hoofdklasse in de slotfase nipt met 3-2 gewonnen. Een prachtige pot jeugdvoetbal.

JO11

Ook een nipte overwinning was er voor JO11-1. De wedstrijd was steeds in evenwicht maar uiteindelijk sleepte JO11-1 in de slotseconden de winst over de streep. Het werd 3-2. Ook een mooie en zwaarbevochten overwinning voor JO11-2. Zij wonnen in Oosterlittens met 2-3. JO11-3 moest in en tegen sc Bolsward het hoofd buigen. Het werd 5-2.

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen 10 teams mee. Er worden geen uitslagen en standen gepubliceerd van deze groep. Uiteraard worden de uitslagen wel bijgehouden. Dit alles is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het spelplezier van de pupillen.

Komende zaterdag

Is er weer een drukke voetbaldag bij Zeerobben met maar liefst 14 thuiswedstrijden. Voeg daarbij nog eens de Waddenrobkes en de weersverwachting en iedereen weet weer dat het weer een heerlijke zaterdag zal worden. Er staan o.a. thuiswedstrijden voor de JO19-1 en JO17-1 alsmede voor het nieuwe JO8-4 op het programma. Zaterdag is weer met afstand de mooiste dag van de week.

 

Pupil van de week

Wat een prachtige dag moet het geweest zijn voor Dirk v.d. Meulen uit JO11-2. Eerst zelf met zijn team voetballen in en tegen Oosterlittens en met 2-3 winnen. Vervolgens snel weer naar Harlingen om aan te sluiten bij de selectie in de bestuurskamer. Hapje eten, klaar maken voor de warming-up, kennismaken met de scheidsrechter, met de spelers het veld op om vervolgens het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Dirk zag Zeerobben met 2-1 winnen en mocht na afloop de bloemen uitreiken aan de “man of the match” Durk Ennema.  Mooier kon het niet eindigen.

 

Foto: Bert Drent.

 

"Wie bloeit die groeit”

De jeugdafdeling van Zeerobben heeft er weer een team bij. Vanuit de Waddenrobkes hebben 5 spelers de overstap gemaakt en met nog eens 2 JO8-spelers is het team compleet. Fayah, Abel, Nouraiz en Mahmoud hebben nog wel meegedaan aan de zaalcompetitie maar waren toe aan een volgende stap. En dat is het nieuwe JO8-4 geworden waarvan ook Roy en Kiano deel uitmaken. Kees (Vlieland) was niet aanwezig maar heeft ook in de winterstop de overstap gemaakt naar JO8-4 . Afgelopen zaterdag was het zover. De eerste wedstrijd in het “echte” Zeerobben-tenue. Geen thuiswedstrijd, geen uitwedstrijd in één van de omliggende dorpen maar meteen op de boot richting Terschelling om te voetballen op Hoorn tegen AVV. Wat spannend. En dus was er genoeg begeleiding mee deze dag naar het eiland. Wat een belevenis en wat een plezier hebben ze gehad met elkaar. Er werd in de wedstrijd maar liefst 4 keer gescoord en voeg daarbij ook nog eens het zomerse weer en dan kan het niet anders dan een geweldige eerste wedstrijddag zijn geweest. 

 

 JO8-4 klaar voor vertrek naar Terschelling voor haar eerste competitiewedstrijd. Foto: Frans Bode.

 

Komende zaterdag spelen ze hun eerste thuiswedstrijd tegen…. Jawel Terschelling JO8-1. Heel veel succes weer!

 

Voor kinderen die ook overwegen om te beginnen met voetballen organiseert Zeerobben op woensdagmiddag 24 april a.s. om 17.00 uur een open training waaraan kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar geheel vrijblijvend mee kunnen doen. Wie weet ga jij dan binnenkort ook wel een mooie reis maken naar je eerste competitiewedstrijd voor Zeerobben!

 

Waddenrobkes

Na een weekje rust i.v.m. Pasen speelden de Waddenrobkes ook weer hun landencompetitie. Er stonden weer veel mooie wedstrijdjes op het programma. Wat te denken van Nederland- Italië. Altijd mooie en beladen wedstrijden. Zijn dat. Als je dan ook nog eens scoort in zo’n wedstrijd is de vreugde groot zoals bij Sven die zijn eerste interlanddoelpunt maakte!

 

Foto: Frans Bode.

De meiden van Zeerobben

Na een weekje rust moesten de vrouwen van VR1 afgelopen zaterdag aantreden tegen De Blesse. Een veel beter Zeerobben wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken en kwam niet tot scoren. De Blesse deed dat ook niet en dus bleef het 0-0 en is de achterstand op koploper Heerenveens boys 3 punten. Morgen de thuiswedstrijd tegen Sneek Wit Zwart. MO17-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie maar speelde woensdagavond thuis tegen GAVC. Het werd….Op zaterdag 20 april pas wacht Workum. MO15-1 kwam op 23 maart voor het laatst in actie tegen Blauw Wit. Eindelijk mogen ze morgen weer de wei in. De uitwedstrijd tegen Geel Wit staat op het programma. Een dagje Ameland derhalve. Met de weersverwachtingen in aankomst kan dat wel eens een heerlijk dagje worden.

 

De vrouwen kwamen in de uitwedstrijd tegen de Blesse niet verder dan 0-0. Foto: Gertjan Miedema.

 

Zupe Zaterdag bij Zeerobben

Alweer voor de derde keer organiseert Zeerobben. De “Zupe-zaterdag”. Het is een knipoog naar het voetbal in de kelderkasse. De mannen van Zeerobben 4 pakken ook dit jaar weer groots uit zo hebben ze laten weten. Natuurlijk is er weer een pupil van de week en uiteraard weer een grote verloting met ook dit keer weer zeer ludieke prijzen. Voeg daarbij de muzikale omlijsting alsmede de prachtige weersvoorspellingen en het kan niet anders dan een fantastische zaterdag worden. De wedstrijd van Zeerobben 4 tegen Stiens 5 begint om 15.00 uur. Na de wedstrijd zal het feest losbarsten. U bent van harte welkom.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Volle zondagmiddag bij Fc Harlingen

11-04-2024

HARLINGEN - Belangrijke duels voor alle seniorenteams van fc Harlingen.

Meedoen bij de Waterscouts

11-04-2024

HARLINGEN - Komende zaterdag zijn bij de Vlootdag ook de Harlinger Waterscouts present.

Sponsorloop kindcentrum het bAken

11-04-2024

HARLINGEN - Afgelopen week hadden alle kinderen van kindcentrum het bAken zich sportief gekleed, want het was tijd voor een Sponsorloop.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie-Events Visie-Events Firma Sijtsma Firma Sijtsma Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa
Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns TeamFRL TeamFRL Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa