Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!

Zeerobben nieuws week 14 - 2024

04-04-2024

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, De Waddenrobkes, De meiden, Voetbalschool en Jeugd Sponsor Actie.

Zeerobben nieuws week 14 - 2024 Voetbalschool Zeerobben. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Het was lang geleden dat er geen enkele wedstrijd op het Oostersportpark was op de zaterdag. Maar afgelopen zaterdag was dat wel het geval. De Robbenplaat was ’s middags wel open en veel mensen kwamen oud papier brengen maar voor de rest heerste er een serene rust. Iedereen dus weer klaar voor komende zaterdag. Dan wordt er een start gemaakt met 4e fase voor de onderbouw. Zeerobben gaat dat wederom doen met een extra team.

 

Vanuit de Waddenrobkes konden 6 spelers doorgeschoven worden waardoor er inmiddels al een JO8-4 ingeschreven kon worden. En die worden meteen voor de leeuwen geworpen. Niet de 1e wedstrijd in de JO8 lekker thuis op vertrouwd terrein of in de omgeving van Harlingen voetballen. Nee, meteen een uitwedstrijd op Terschelling voetballen. Zij gaan morgen met de snelboot richting Terschelling om hun allereerste wedstrijd in competitieverband te spelen tegen AVV uit Hoorn. Wat een belevenis.

 

Overigens kwamen JO13-1 en JO13-3 afgelopen zaterdag nog wel in actie. JO13-1 verloor uit tegen Berlikum met 4-1 en JO13-3 moest het hoofd diep buigen voor Woudsend. Het werd 8-0.

 

Komende zaterdag

Morgen weer een drukke voetbaldag bij Zeerobben met maar liefst 14 thuiswedstrijden. Voeg daarbij nog eens de Waddenrobkes en de weersverwachting en iedereen weet weer dat het weer een heerlijke zaterdag zal worden. Zaterdag is weer de mooiste dag van de week.

 

Waddenrobkes

Na 8 trainingen in de zaal en één buitentraining was het afgelopen zaterdag weer tijd om te starten met de landencompetitie bij de Waddenrobkes. En ondanks het feit dat 6 spelers de overstap gemaakt hebben naar het nieuwgevormde JO8-4 waren er toch weer 6 teams die begonnen aan deze competitie. En ook de bondscoaches waren weer aanwezig om de kinderen te begeleiden en te enthousiasmeren. Afgelopen week was er geen competitie i.v.m. Pasen maar morgen gaat de 2e speelronde weer van start. Die begint zoals altijd om 09.00 uur met een vlaggenparade. Daarna worden er 3 rondes gespeeld en wordt de ochtend afgesloten met het nemen van penalty’s. De winnaar van deze series mag uiteindelijk op de familiedag meedoen aan de strijd om de Tinus Booij penaltybokaal.

 

Foto: Frans Bode.

 

De meiden van Zeerobben

Afgelopen zaterdag kwam bij de meiden alleen MO17-1 in actie. Zij mochten een dagje naar Terschelling. Een leuk dagje uit maar helaas geen goed resultaat. Er werd met 9-0 verloren van Terschelling. Morgen nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens. MO15-1 heeft ook morgen nog een zaterdag vrij. Zij spelen pas volgende week weer tegen Geel Wit. En ook de vrouwen van VR1 komen morgen wel weer in actie. Na een weekje rust morgen de uitwedstrijd tegen de Blesse.

 

Foto: Annemarie van Keulen.

 

VR18+1 vrijdagavond weer in actie

Vrijdag 15 maart was de 1e speeldag voor de vrouwen van VR18+1. Zij begonnen de voorjaarscompetitie met 2 overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag. Vrijdagavond de 2e speelronde. De wedstrijden worden gespeeld in Arum. Zeerobben begint om 19.30 uur tegen Arum VR18+1 en speelt vervolgens om 20.30, 21.00 en 21.30 uur tegen respectievelijk Mulier, Makkum en Arum VR18+2.

 

 

Voetbalschool Zeerobben

De voetbalschool van Zeerobben is inmiddels ook alweer op de helft. De eerst training was op 1 maart jl. Inmiddels zijn er 5 trainingen afgewerkt. Vandaag begint Zeerobben aan de laatste 5 trainingen van dit seizoen. O.l.v. Brent de Groot, Lars de Boer en Lars Borgman krijgen de kinderen op de vrijdagmiddag de gelegenheid om te werken aan o.a. techniek. Op vrijdag 17 mei a.s. is de laatste training van de voetbalschool.

 

Zeerobben spaart sponsormunten

Zeerobben mag ook dit jaar weer meedoen aan de Jeugd Sponsor Actie van supermarkt de Poiesz. Het gaat erom om zoveel mogelijk sponsormunten te verzamelen. Aan het eind van de actie worden alle sponsormunten geteld en krijgt Zeerobben een geldbedrag voor de gespaarde munten. Zeerobben mocht afgelopen zaterdag proberen om zoveel mogelijk munten te verzamelen door onder andere het winkelend publiek te helpen met de boodschappen en tevens te proberen om aanbiedingen met extra munten aan de man te brengen. En dat is hun goed gelukt. Zeerobben heeft inmiddels als bijna 30.000 munten. Wat dat gaat opleveren wordt pas bekend gemaakt na 7 april als de actie ten einde loopt. De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de jeugdafdeling.

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Meisjesvoetbal in de Schijnwerpers: Een Avond met FC Groningen trainster Henderika Kingma

04-04-2024

HARLINGEN - Henderika Kingma heeft haar hele leven al een passie voor vrouwenvoetbal.

Nieuws uit de raad maart 2024 - PvdA Harlingen

04-04-2024

HARLINGEN - In de raadsvergadering van maart heeft de gemeenteraad gesproken over het vervangen van het pupillenveld van Zeerobben.

OH La La Wijnproeverij - Wijn proeven langs de winkels

04-04-2024

HARLINGEN - Ontdek de lekkerste Wijnen van Ons tijdens de unieke OH La La Wijnproeverij langs de winkels in Harlingen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Milûk Milûk IJssalon Min12 IJssalon Min12 Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Firma Sijtsma Firma Sijtsma Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Milûk Milûk Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events
CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL