Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 10 - 2024

07-03-2024

HARLINGEN - Met deze week: Zaalvoetbal Waddenrobkes, Jeugdjournaal, Pupil van de week, De meiden, Hoofdwonden en Voetbalplaatjes sparen bij Plus Lunenborg.

Zeerobben nieuws week 10 - 2024 Foto: Frans Bode.

Zaalvoetbal Waddenrobkes

Afgelopen woensdag was de laatste training in de Waddenhal voor de Waddenrobkes. Nog één keer partijtje, nog één keer andere leuke voetbalspelletjes. Woensdag a.s. is de officiële afsluiting in de Waddenhal met een onderling zaalvoetbaltoernooi voor alle kinderen. Op woensdagmiddag 20 maart is dan de eerste training op het veld en zaterdag 23 maart begint dan meteen de landencompetitie en voetballen de kinderen elke zaterdagochtend weer van 09.00 tot 10.00 uur 3 partijtjes. Tot wanneer trainingen worden gegeven voor de Waddenrobkes is nog niet bekend. Op 18 mei speelt Zeerobben 1 in ieder geval haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en het is een goede gewoonte dat de Waddenrobkes dan mee mogen lopen in de line up. Daarover later meer.

 

 

Jeugdjournaal

Velen hebben ernaar uitgekeken want vakantie is best wel leuk maar voetballen op de zaterdag is voor velen minstens net zo leuk. En dus was er na 2 weken rust weer een volledig programma met alles erop en eraan.

 

JO19

JO19-1 had een complete off-day zo leek het. Al vroeg in de wedstrijd keken ze tegen een 0-2 achterstand aan en uiteindelijk werd er met 1-7 van sc Joure verloren. Afgezakt naar de 10e plaats inmiddels in divisie 4. Morgen naar Balk die ook 3 punten uit 3 wedstrijden heeft tot nu toe.

 

JO17

Wat een stunt van JO17-1. Tegen de club waar ooit Frank Rijkaard en Ruud Gullit speelden (DWS afc uit Amsterdam) werd na een 2-0 achterstand toch nog met 2-3 gewonnen. Een geweldige prestatie van dit team dat morgen thuis speelt tegen koploper ONS. Geen punten dit keer voor JO17-2. Zij verloren met 0-2 van de koploper Scharnegoutum. Ook verlies voor JO17-3. Zij verloren in Leeuwarden met 4-2 van MKV.

 

JO15

Al vroeg in de ochtend de derby tegen Franeker voor de JO15-1. Na een 2-0 ruststand kwam Franeker nog terug tot 2-1 maar uiteindelijk won JO15-1 met 4-2 en staat keurig in de middenmoot.

 

JO14

JO14-1 was veel te sterk voor Leovardia en won de uitwedstrijd met 3-9. En weer een overwinning voor JO14-2. Dit keer werd Frisia in Leeuwarden met 2-5 verslagen en staan de mannen keurig op een 4e plaats.

 

JO13

Het was een spannende wedstrijd vroeg op de zaterdagochtend. Zeerobben keek tegen Marum tegen een 1-3 achterstand aan maar wist uiteindelijk nog een puntje uit het vuur te slepen door 3-3 te spelen. JO13-2 behaalde een mooie 1-3 overwinning op Joure. O13-3 verloor thuis met 1-9 van Oldeholtpade.

 

JO12

Het was even slikken voor JO12-1. De koploper moest uit naar Makkum en verloor onverwachts met 2-1. Zaterdagmorgen nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen GAVC.

 

JO11

JO11-1 speelde thuis tegen fc Harlingen. Altijd bijzondere wedstrijden met veel strijd. Ook deze ochtend. Zeerobben was met 6-2 te sterk. JO11-2 verloor uit bij L. Zwaluwen met 4-1. Tenslotte kwam JO11-3 met een verdienstelijk gelijkspel terug uit Bolsward. Het werd 2-2.

 

Afgelopen zaterdag stond de stadsderby voor JO11-1 weer op het programma. Foto: Frans Bode.

 

JO10/JO9/JO8

Bij deze categorie doen 10 teams mee. Er worden geen uitslagen en standen gepubliceerd van deze groep. Uiteraard worden de uitslagen wel bijgehouden. Dit alles is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het spelplezier van de pupillen.

 

Komende zaterdag

Zeerobben heeft weer zin in want zaterdag is de mooiste dag van de week. Daar weten ze bij Zeerobben alles van met weer 12 thuiswedstrijden. De eerste wedstrijden beginnen al om 08.45 uur.

 

Pupil van de week

Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag voor Iris Brusselman. Eerst zelf spelen met JO10-4 tegen AVV. Na de wedstrijd even naar huis om vervolgens al vroeg in de middag aan te sluiten bij de selectie van Zeerobben 1 als pupil van de week. Spannend was het zeker. Maar na nog wat geruststellende woorden van de ouders mocht ze naast de scheidsrechter richting het veld lopen, bal pakken en na de middenstop lopen. Even een high-five met alle spelers, zelf scoren bij de tegenstander en vervolgens kijken naar een spannende wedstrijd. En als klap op de vuurpijl de bloemen uitreiken aan de man van de wedstrijd David v.d. Pol. Na afloop nog liet Iris weten dat ze het mooi had gevonden.  De twinkeling in haar ogen zeiden meer dan genoeg. Met het "pupil van de week shirt" en de bal met handtekeningen ging ze tevreden huiswaarts.

 

Foto: Frans Bode.

 

De meiden

Het is altijd weer even afwachten hoe je uit de startblokken komt na 2 weken rust. Dat zat bij de vrouwen van VR1 wel goed. Zij speelden uit tegen HJSC dat op de 4e plaats stond. De koploper maakte geen fouten en pakte met een 2-4 overwinning weer drie punten. Zaterdag de topper in de 4e klasse. Dan komt Heerenveense Boys (3e plaats) naar Harlingen. MO15-1 blijft het ook goed doen. Thuis werd er met 4-0 van Blauw Wit gewonnen. Zeerobben is met 10 uit 4 koploper en wordt op de voet gevolgd door Mulier. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Franeker al om 08.45 uur. MO17-1 speelt uit tegen Workum.

 

MO15-1 won met 4-0 van Blauw Wit en blijft koploper in de 1e klasse. Foto: Arjen Huitenga.

 

Hoofdwonden

De wedstrijd tussen Zeerobben en vv Heerenveen was amper begonnen toen Dylan Drent (r) en Maksymilian Dziegiel niet de bal maar elkaar kopten. Beiden moesten langdurig verzorgd worden maar konden gelukkig weer verder. Flink ingepakt echter. Dylan Drent moest in de rust gewisseld worden. Zijn wond bleef maar bloeden en moest uiteindelijk gehecht worden.

 

Foto: Frans Bode.

 

Voetbalplaatjes sparen bij Plus Lunenborg

Voetbalplaatjes sparen. Het lijkt tijdloos want nog steeds zijn kinderen dolenthousiast. Reden te meer voor Plus Lunenborg om deze actie weer te starten. Afgelopen vrijdagavond waren zowel Zeerobben als fc Harlingen uitgenodigd door Maurice en Samantha Lunenborg voor de kickoff. De verzamelalbums lagen klaar en met een volle winkelwagen vol albums konden de verenigingen aan de slag. Op zaterdagochtend konden de albums uitgereikt worden aan de kinderen en vanaf zondag 3 maart kon men beginnen met het verzamelen van de voetbalplaatjes.

 

Foto: Frans Bode.


 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing: FVC – Zeerobben

07-03-2024

HARLINGEN - Het feit dat VVI zich zorgen maakt over hun positie op de ranglijst (10 e) geeft aan, dat deze competitie om de bovenste plaatsen en de onderste plaatsen een ongekende slotfase tegemoet gaat.

Gezellige jaarvergadering Vrienden Hannemahuis

07-03-2024

HARLINGEN - Woensdag 6 maart jl. vond weer de jaarvergadering van de Vereniging Vrienden Hannemahuis plaats.

Leen een grijper voor de Landelijke Opschoondag op 23 maart!

07-03-2024

HARLINGEN - Een schone gemeente zonder zwerfafval, daar doen we hard ons best voor.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie-Events Visie-Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie-Events Visie-Events Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber
Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda
Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events TeamFRL TeamFRL