Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 12 - 2024

21-03-2024

HARLINGEN - Met deze week: Het Jeugdjournaal, JO12-1 Kampioen, Pupil van de week, Waddenrobkes, De Meiden en Volle bak bij pubquiz.

Zeerobben nieuws week 12 - 2024 Capriolen bij de wedstrijd van JO8-2 tegen Oosterlittens. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Voor veel teams was het afgelopen zaterdag alweer de laatste speeldag van de 3e fase. Het was voorlopig dan ook even de laatste volle zaterdag op het Oostersportpark. Pas op zaterdag 6 april is er weer een programma voor alle jeugdteams.  

 

JO19

Het is tot nu toe een grillig seizoen voor JO19-1 in de divisie. Vorige week nog een 1-3 overwinning op Balk maar afgelopen zaterdag helaas een 5-2 nederlaag tegen Stadskanaal. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Roden die op een punt achter Zeerobben staat.

 

JO17

Voor JO17-1 waren de druiven wel heel zuur afgelopen zaterdag. Eerst de lange reis naar Zeist. Vervolgens goed voetballen en tot blessuretijd met 1-2 voor staan. Het bleek niet genoeg. In de slotseconden verloor JO17-1 met 3-2 van Jonathan. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Urk. Vorige week nipt verlies voor JO17-2 tegen Oeverzwaluwen en afgelopen zaterdag werd er met 2-0 verloren van koploper Deinum. Voorlopig even rust voor JO17-2 nu. Verlies was er ook voor JO17-3 tegen LSC. Het werd 3-0 voor de mannen uit Sneek.   

 

JO15

In een gelijk opgaande wedstrijd verloor JO15-1 thuis met 1-2 van Marum.  

 

JO14

Wederom een overwinning voor JO14-1. Dit keer waren ze met 8-2 te sterk voor Frisia. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Blauw Wit. Na de mooie overwinning van vorige week was er nu een 2-1 nederlaag tegen FVC. Maar nog steeds een keurige 4e plaats. Komende zaterdag tegen Deinum nieuwe kansen.

 

JO13

Een spannende wedstrijd ’s ochtends vroeg al op het hoofdveld. Daar speelde JO13-1 tegen Frisia. Helaas ging de wedstrijd met 3-4 verloren. JO13-2 verloor nipt met 2-1 van SJO Vidosa. En JO13-3 verloor in dezelfde competitie met 3-9 van Oudehaske.

 

JO12-1 Kampioen

JO12-1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 1e klasse van de 3e fase. Slechts 1 keer werd er verloren. Dat was vorige week uit tegen Makkum. De rest van de wedstrijden werd gewonnen. Met 18 uit 7 en een doelsaldo van 24 voor en 9 tegen de terechte kampioen. ONS Sneek en Makkum eindigden op de 2e en 3e plats. Het kampioenschap werd afgelopen zaterdag eerst op het veld in Koudum en later in de Robbenplaat uitbundig gevierd met natuurlijk de schaal en daarnaast een mooie standaard voor iedereen. De ouders hadden nog voor wat leuke kampioensshirts gezorgd. Op naar de 4e fase die op zaterdag 6 april van start gaat.

 

Foto: Frans Bode.

 

JO11

Wederom een overwinning voor JO11-1. Dit keer werd ST IJVC/Blauwhuis met 1-5 verslagen. De 3e fase zit erop voor JO11-1 waarin ze op een 2e plaats zijn geëindigd achter LSC. JO11-2 verloor met 2-4 van LSC en Bolsward was met 2-8 te sterk voor JO11-3.

 

JO10/JO9/JO8

Bij de wedstrijden van de JO8 t/m de JO10 worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Dat weten we inmiddels en is het beleid van de KNVB. “Indirect” worden de uitslagen eigenlijk wel bijgehouden en ook doorgegeven aan de KNVB. Dit i.v.m. de indelingen voor elke nieuwe fase die steeds weer gemaakt moeten worden. Zo weten we (en de spelers weten dat nog veel beter) dat JO10-1 wederom alle wedstrijden gewonnen heeft. Na de 2e fase dus nu ook in de 3e fase alles gewonnen. Geen kampioenschappen die gevierd worden, geen schalen en geen bloemen maar natuurlijk wel een meer dan eervolle vermelding in de krant. Geweldige prestatie van spelers, trainers en leiders. Nu snel doorschakelen naar de 4e fase!

 

 

Pupil van de week

Het is niet iedereen gegeven om pupil van de week te zijn bij een thuiswedstrijd van Zeerobben 1. Door middel van loting wordt bepaald wie op zaterdagmiddag mag aansluiten bij het 1e. Het is voor elk  kind een enorm spannende ervaring zo laten de ouders vaak weten. Zo ook voor Kelvin Nauta uit JO10-3. Vanaf de bespreking tot aan het uitreiken van de bloemen aan de man of the match liep Kelvin mee deze middag bij Zeerobben 1. Aan het eind van de middag een prachtige ervaring rijker.

 

Foto: Frans Bode.

Komende zaterdag

Ondanks dat voor veel teams de 3e fase erop zit zijn er komende zaterdag nog 6 steeds thuiswedstrijden waaronder JO19 en JO17-1 maar ook JO14-2 en JO13-2 spelen al vroeg thuis. Voeg daarbij nog eens de Waddenrobkes die ook weer van start gaan en de zaterdag is gewoon weer de mooiste dag van de week.

 

Waddenrobkes

Een mooie start afgelopen woensdag bij de 1e buitentraining van 2024 voor de kleuters bij Zeerobben. En meteen konden de trainers 4 nieuwe Waddenrobkes verwelkomen. En zo wordt de groep weer mooi aangevuld nu 6 Waddenrobkes de groep hebben verlaten. Zij hebben de overstap naar de JO8 gemaakt. En met ruim 30 jongens en meisjes ontstaat er weer een mooie nieuwe groep voor dit voorjaar. En zowel de trainers als de kinderen hadden er weer veel zin in. Partijtje, estafette, dribbelen, op de goal schieten, alles kwam voorbij. Zaterdag a.s. start ook de landencompetitie weer. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar meedoen aan de training. Vanaf 5 jaar mogen ze ook aansluiten bij de landencompetitie op de zaterdagochtend. Zeerobben heeft er weer zin in.

 

Foto: Frans Bode.

 

De meiden van Zeerobben

Door afgelastingen en vrije weekenden waren er afgelopen zaterdag geen wedstrijden voor de meiden van Zeerobben. Komende zaterdag is dat weer anders. Om 11.00 uur bijt MO17-1 de spits af met een uitwedstrijd tegen GAVC MO17-1. Vervolgens speelt MO15-1 om 13.30 uur de uitwedstrijd tegen Blauw Wit MO15-1 en tot slot spelen de vrouwen van VR1 om 15.00 uur thuis tegen ST Aengwirden/Akkrum VR1.

 

Volle bak bij pubquiz Zeerobben

Veel complimenten viel de organisatie ten deel en terecht. Ook dit keer waren ze er weer in geslaagd de vele aanwezigen een prachtige en leerzame avond te bezorgen. De vragen waren net zoals de vorige edities weer veelzijdig dus voor een ieder wat. Van de Harlinger bruggen tot de ogen van bekende “Zeerobkes” en van bloemen tot bekende (soms oude) tv-reclames. Het zorgde voor veel hoofdbrekens en “hoe was het ook alweer”. Bij de bekendmaking van de prijswinnaars bleken de onderlinge verschillen zeer klein. Tussen de nummer 1 en 8 slechts 9 punten verschil… En ook dit keer weer winnend team dat de vorige keren geen prijs had gewonnen.

 

Uitslag:

  1. De Grobbelkuikens
  2. De braadworsten en schnitzeltjes
  3. Quizpelturig

 

Rond half twaalf werd de avond afgesloten na een dankwoord aan het bar- en keukenpersoneel. Zij zorgden er met z’n allen weer voor dat iedereen op tijd bediend werd van een natje en een droogje. En natuurlijk dank aan alle sponsoren die prachtige prijzen beschikbaar hadden gesteld voor de mooie verloting: Plus Lunenborg, EP:Mensonides, Damen Shiprepair Harlingen, Het Brouwdok, Zeerobben Businessclub, Vriendenclub Zeerobben, Salon & Parfumerie Rona, v.d. Pol Autoverhuur en Groundhop XL!

In het najaar is de pubquiz Zeerobben weer terug!

 

Foto: Frans Bode.

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Van Stee Offshore zaalvoetbal competitie 15-3-2024

21-03-2024

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen vrijdag gespeelde wedstrijden.

Het Alternatief 153

21-03-2024

HARLINGEN - Vrijdag 22 maart is er bij omroep Zilt weer een aflevering van het Alternatief gepresenteerd door Bert, Tiede en Peter.

Opening Deelstation Oosterpark Oost

21-03-2024

HARLINGEN - Op 16 maart 2024 heeft Buurtkamer Voor Mekaar een deelstation geopend.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Firma Sijtsma Firma Sijtsma Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Milûk Milûk Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Milûk Milûk
Milûk Milûk Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Firma Sijtsma Firma Sijtsma Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Firma Sijtsma Firma Sijtsma Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad