Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen 2 – 2

06-05-2024

HARLINGEN - Een wedstrijd met twee gezichten.

Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen 2 – 2 Foto’s: Bert Drent.

Achteraf mogen beide teams zich gelukkig prijzen met een punt. Een 0 – 2 prijsgeven met daartegenover in de tweede helft een herboren Zeerobben, dat zeker recht had op dat punt “gelijkmaker in de blessuretijd”. Maar het hadden er ook zomaar drie kunnen zijn ware het niet dat de thuisclub achtervolgd werd door pech en Leeuwarder Zwaluwen de enige grote kans in de tweede helft over zag gaan. Toch was er een winnaar, namelijk het publiek.

 

Leeuwarder Zwaluwen doeltreffend

De eerste mogelijkheid ontstond uit één van de vele corners in de eerste tien minuten. Patrick Amels kopte naar Durk Ennema, zijn omhaal verdween over de deklat. Een dieptepass van Joran van Kernebeek bereikte David van der Pol, diens voorzet op Amels leek succesvol, maar de inzet werd ternauwernood geblokt. Ook Leeuwarder Zwaluwen toonde zich niet, zoals in de verloren thuiswedstrijd, onbetuigd. De solerende linksback Rino Houtzager kwam tot de zestien en bod Rico Kruize en kans om uit te halen, net naast. Na ruim een kwartier spelen werd Joran van Kernebeek dermate in het nauw gedreven door Stan Fortuin en Ebikeme Biegbudu, dat hij faal balverlies leed. Fortuin vond de volledig vrijstaande Abbas Mampuya, een intikkertje dus 0 – 1. Zeerobben probeerde wel direct te herstellen, maar veel acties stierven in schoonheid. Na voorbereidend werk van Durk Ennema draaide David van der Pol zich vrij, hij vond doelman Bart Wielenga op zijn weg. Een goed opgezette aanval werd door linksback Houtzager strak voorbij doelman Nota gejaagd en dan is 0 – 2 met nog driekwart wedstrijd te spelen. Na een strak gegeven voorzet van Dylan Drent nam Patrick Amels de bal in één keer op de pantoffel, geen geluk net naast. Opnieuw Amels maar nu op aangeven van Joran van Kernebeek vanaf links over via een verdediger. Uit het niets verscheen vlak voor het verstrijken van de eerste helft Abbas Mumpaya links van het doel vrij voor Nota. Deze kans verdween in het zijnet. Op basis van het betere aanvalsspel van de bezoekers was de voorsprong verdiend, Qua kansen was het gelijkspel.

 

Aanvoerder Jordy Torenbeek maakt in slotminuten de verdiende gelijkmaker

Wat er in de pauze besproken is, daarover deed trainer Konings neutraal, hij liet het woord aan de spelers en zij wisten wel dat het veel beter moest en kon. Dat was vanaf minuut 45 duidelijk. Na twee minuten al had Dylan Drent de aansluitingstreffer op zijn schoen na een voorzet van links van Durk Ennema. Drent miste deze 100 % kans door te zacht binnen te schieten, dus een rollertje voor keeper Wielenga. Wederom vanaf links Ennema met een voorzet op maat, Patrick Amels kopte net over. Nog geen minuut later een vrije trap van Drent laag bij de eerste paal. De inkomende Amels tikte net naast. Een soepel lopende combinatie tussen Godert Attema en Amels plaatste Durk Ennema vrij voor de doelman, deze redde knap.  De druk nam toe op de defensie van de Leeuwarders, die aansluitingstreffer moest er toch eens komen. En inderdaad na een kwartier pressievoetbal kwam dan eindelijk de 1 – 2 op het scorebord. Ane Schaap probeerde het weer met een lange bal in de zestien kopte Patrick Amels terug op Durk Ennema en die wist daarmee wel raad. Zeerobben bleef de bovenliggende partij. Uit een vrije trap van Drent kopte Amels terug op de inlopende Attema. Goed verdedigd, weg kans. Bij een spaarzame uitval van de gasten Kreeg Kruize een kopkans, over. Uit een hele serie corners van Dylan Drent ontstond er telkens een gevaarlijke situatie, Jordy Torenbeek kopt precies in de handen van keeper Wielenga. Met nog tien minuten te spelen begon de tijd te dringen. Durk diep gestuurd door Stijn Schakenbos weer net niet. Er ontstond in de omschakeling ruimte en die werd bijna benut door Rico Kruize op aangeven van Mampuya. Hij schoot deze 100% kans te gehaast over. Corner nummer 10 van Drent leek dan eindelijk de gelijkmaker op te leveren. Jay de Vries kopte op de lat, de rebound was voor Amels door een voet van een verdediger van de doellijn gehaald. Opnieuw Drent met een hoekschop, Amels kopte naar de grond maar de doelman voorkwam de meer dan verdiende gelijkmaker. Stijn Schakenbos probeerde het van 30 meter, de te ver voor zijn doel staande Wielenga had het nakijken. De bal belandde op de kruising lat en paal. Weer niet. Toch zou één van de corners van Drent leiden tot de 2 – 2. Patrick Amels kopte wel maar niet in de juiste richting, de afvallende bal werd door Joran van Kernebeek opgepikt en voorgezet. Patrick Amels kopte richting doel en Jordy Torenbeek gaf met zijn hoofd net dat tikje dat nodig was om doeltreffend te zijn. De resterende minuten gebruikte Zeerobben om alsnog de winst te pakken. De goed leidende referee Fije van der Wal, die de kaarten op zak hield, vond dat tijd voorbij was, dit in tegenstelling tot de grens van Zeerobben. Scheidsrechter beslist en terecht.

 

Cliché “de spanning is om te snijden”

In een bloedstollende slotfase pakt Zeerobben een meer dan verdiend punt en mogen de Sweltsjes de handen dicht knijpen, dat de groenwitten het vizier niet op scherp hadden. Toch waren beiden tevreden met dat punt. Bij winst van de gastheren waren zij tot twee punten genaderd op verliezend titelkandidaat Heerenveense Boys, nu op 4 punten met nog 3 duels te gaan. Leovardia verslikt zich ook in Bolsward en blijft daardoor op dezelfde hoogte als Zeerobben. Tja het is nog allemaal mogelijk, boven-en onderin de ranglijst. Volgende week op naar Dronrijp, dat zich probeert te ontworstelen aan de degradatie. Spannend hoor……

 

Scoreverloop: 0 – 1 (17 m.) Abbas Mampuya ; 0 – 2 (26 m.) Rino Houtzager; 1 – 2 (59 m.) Durk Ennema ; 2 – 2 (90+1 m.) Jordy Torenbeek.

 

Zeerobben: Theo Nota; Joran van Kernebeek; Jordy Torenbeek; Max Faber (Stijn Schakenbos 73 m.); Ane Schaap; Wesley Tankink; Brent de Groot (Jay de Vries 73 m.); Durk Ennema; Godert Attema;  Patrick Amels; David van der Pol (Dylan Drent 23 m.).

 

Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen 2 – 2 Foto’s: Bert Drent

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Lyrische schoonheid in de jazz van pianist Sjoerd van Eijck

06-05-2024

HARLINGEN - De in Breda geboren pianist en componist Sjoerd van Eijck laat in zijn werk als geen andere horen dat jazz een bijzondere smeltkroes van stijlen is.

Vrijwilliger worden?

06-05-2024

HARLINGEN - Daar helpt de Vrijwilligerscentrale van Connexa graag bij!

Homminga's Fijne Winkeltje introduceert met trots: Lanenkaas!

06-05-2024

HARLINGEN - Homminga's Fijne Winkeltje kondigt met trots de lancering aan van 'Lanenkaas', een uniek en smaakvol kaasje.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Firma Sijtsma Firma Sijtsma Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Milûk Milûk Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie-Events Visie-Events Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12
Visie-Events Visie-Events Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad