Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Waarom kijken meer mensen tv op computers?

05-03-2022

HARLINGEN - Een onderzoek van Accenture naar het mediaconsumptiegedrag van consumenten laat een duidelijke stijging zien van internetgebruikers die de voorkeur geven aan tv-content op hun pc.

Dat aantal steeg van 32 procent in 2016 naar 42 procent in 2017. Wie liever tv-programma's op een televisie kijkt, daalde in diezelfde periode van 52 procent naar 23 procent. We weten dat het tv-kijkgedrag van consumenten voortdurend verandert. Wat zou het gedrag kunnen verklaren? En waar moeten adverteerders op letten bij het ontwikkelen van koopstrategieën om deze tv-kijkende pc-gebruikers te bereiken?

 

TV niet het standaard apparaat

Een van de redenen waarom consumenten hun tv-tijd naar pc's verplaatsen, is simpelweg dat er nu veel schermkeuzes zijn voor het bekijken van inhoud. Nu meer consumenten niet alleen laptops, maar ook smartphones, tablets en gameconsoles bezitten, is er waarschijnlijk altijd een apparaat in de buurt dat klaar is om te bekijken. Uit het onderzoek van Accenture blijkt ook een toename van degenen die liever tv-content op hun smartphone kijken. Dat aantal steeg van 10 procent in 2016 naar 13 procent in 2017. Wat dit punt voor adverteerders onderstreept, is het toenemende belang van cross-screen campagnes op bijvoorbeeld tv en internet. Enkele van de meest succesvolle advertenties in deze omgeving zijn advertenties die naadloos gevolgd kunnen worden door de ogen van de kijker, waar ze ook terechtkomen.

 

Opkomst van snoerknippen

De tweede reden waarom meer consumenten hun tv-tijd lijken te verschuiven naar pc's, is de opkomst van snoerknippen. De consumenten die de traditionele tv hebben "opgegeven", migreren naar streamingdiensten die de tv-ervaring nabootsen. Ze sluiten dan dus contracten af bij onder meer Netflix en kiezen er juist voor om hun tv abonnement bij een provider op te zeggen. Voor adverteerders is het essentieel om video in hun campagnes op te nemen, zodat ze de felbegeerde demografie nog steeds kunnen bereiken, waar en wanneer ze ook tv-content kijken.

 

Gemak en personalisatie

Het lijdt geen twijfel dat de tv-industrie grote stappen zet om digitale functies zoals interactiviteit en maatwerk toe te voegen aan hun kijkervaring. Maar een gebied waar digitale apparaten, zoals computers, uitblinken, is gebruikerspersonalisatie. En het beste van alles is dat deze functies beschikbaar zijn wanneer een klant zich aanmeldt op een ander apparaat. Voor adverteerders wordt dezelfde verwachting van personalisatie steeds belangrijker voor tv-campagnes. Aankopen op basis van doelgroepen is slechts één voorbeeld van hoe dingen evolueren.

 

Kijkgedrag blijft veranderen

Tv kijken op computers lijkt misschien een verrassende trend, maar wat niet verwonderlijk hoeft te zijn, is dat het kijkgedrag van consumenten zeker zal blijven veranderen. De voorkeur van vandaag voor pc-weergave kan binnenkort een voorkeur worden voor smartphones, wat eigenlijk al het geval begint te worden. Daarna wordt een ander nog uit te vinden apparaat juist weer veel gebruikt voor het kijken van tv. Het punt is dat het eigenlijke apparaat minder belangrijk wordt. Het is echter belangrijk dat adverteerders zich concentreren op de advertentie-indelingen en -technieken die zorgen voor de best mogelijke schaal en flexibiliteit bij het bereiken van hun doelgroep.

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Hé Seun, heb jij je keuze al gemaakt?

05-03-2022

HARLINGEN - De gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij.

Speelfun: Doe elke week lekker mee met de leuke activiteiten!

05-03-2022

HARLINGEN - Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar organiseert Beweegteam Harlingen in samenwerking met culturele aanbieders Speelfun!

Kandidaten PvdA Harlingen: Wiebe van Dijk wil betaalbare sport en snel weer un cultureel centrum

05-03-2022

HARLINGEN - Ik staan nummer 13 oppe lijst en dat is un mooi nummer.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen