Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Seizoensoverzicht Zeerobben

04-07-2023

HARLINGEN - Er is het één veranderd de laatste tijd binnen het jeugdvoetbal.

Seizoensoverzicht Zeerobben JO19-1 bereikte de kwartfinale van de beker en werd daarin uitgeschakeld door Genemuiden. Foto: Frans Bode.

Er wordt gespeeld in fases zodat teams niet langer in dezelfde (te) moeilijke of (te) makkelijke competitie spelen.  Ook de teams in de divisie spelen niet meer één competitie maar een najaars- en een voorjaarscompetitie. Bij de senioren veranderde er weinig. Rond de accommodatie wel. Eindelijk konden aan het eind van het seizoen de gerenoveerde kleedkamers in gebruik worden genomen waarvoor de eerste schep in juni 2022 de grond in ging.

 

Niet alleen renovatie van de kleedaccomodatie maar ook de bestuurskamer werd compleet verbouwd en geopend door oud-voorzitter Piet Waaijer. Foto: Frans Bode.

 

Senioren

Het was nog even spannend voor het 1e team aan het eind van het seizoen. Degradatie lag nog steeds op de loer maar ook plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse was nog aan de orde. Dat laatste gebeurde maar helaas werd in en van Marum verloren en eindigde het 1e nog keurig op een 4e plaatst in de competitie. Helaas viel het doek voor de beloftes van Zeerobben. Acteren op het hoogste niveau valt niet mee zo bleek. Maar ze hebben zich wel een aantal seizoenen kunnen meten met de beste 2e-elftal teams van het noorden. Volgend seizoen weer in de 1e klasse. Het 3e eindigde onderaan maar won hier en daar nog wel een partij en het 4e eindigde in de kelderklasse op een keurige 3e plaats.

 

De vrouwen kwamen na het kampioenschap in de 4e klasse dit jaar voor het eerst uit in de 3e klasse. Dat was voor veel vrouwen wel even wennen. Toch weer een niveau hoger maar ondanks de lage klassering hebben de meiden goed gespeeld en konden goed meekomen op dit niveau. Het geluk zat niet altijd mee maar genoeg uitdagingen voor het komend seizoen. De vrouwen die op de vrijdagavond 7x7 speelden werden zowel in het najaar als in het voorjaar kampioen.

 

Jeugdafdeling

 

Kampioenen

Ondanks het feit dat standaardteams op divisie- of hoofdklasseniveau speelden en de teams daarachter ook op een behoorlijk niveau speelden, konden er in totaal toch nog 5 kampioenen gehuldigd worden.


In de 1e fase van de competitie werden MO15-1 en JO11-1 kampioen. In de 2e fase werden de mannen van JO13-1 gehuldigd. In de 3e fase was JO11-2 de sterkste en in de 4e fase sleepte JO12-1 nog het kampioenschap binnen. Daar werd uiteraard zowel op het veld als in de kantine ruimschoots aandacht aan besteedt. Ook de teams uitkomend in de categorie JO10, JO9 en JO8 deden het prima. Daar worden nog steeds geen standen bijgehouden en dus ook geen huldigingen van kampioenen al is gebleken dat elke vereniging daar weer anders mee omgaat.

 

Bekercompetitie

Zowel het 1e als JO19-1 als JO15-1 hebben het dit seizoen ver geschopt in de bekercompetitie. Zeerobben 1 moest haar meerdere in de kwartfinale erkennen in sc Genemuiden en dat gold ook voor JO19-1 die dus beiden op eigen terrein door Genemuiden werden uitgeschakeld. JO15-1 drong ook door tot de laatste 8 maar verloor thuis met 1-5 van fc Assen. De overige teams konden geen rol van betekenis spelen dit seizoen.

 

Competitie

 

JO19-1

De competitie voor JO19-1 in de hoofdklasse liep uit op een teleurstelling. Van deze talentvolle groep werd meer verwacht maar het werd uiteindelijk een 9e plaats in de hoofdklasse. JO19-2, een hecht vriendenteam, bereikten in de 2e fase een knappe 2e plaats en in de 3e fase werden ze 6e. Deze groep jongens gaat over naar de senioren en zal komend seizoen het nieuwe 5e gaan vormen.

 

JO17

Over de JO17-1 kunnen we vrij kort zijn. Zij hebben het meer dan voortreffelijk gedaan in de 6e divisie. Voor de winterstop keurig 4e geëindigd en na de winterstop nog lang meegedaan om het kampioenschap en uiteindelijk 3e geworden. JO17-2 werd een keer 5e en een keer 9e in de competitie en ook JO17-3 deed het heel behoorlijk met een 8e plaats in de 2e fase met veel JO17-1 teams en 5e in de 3e fase.

 

JO15

JO15-1 deed het voor de winterstop uitstekend in de 6e divisie met een 7e plaats. Waar het voor de winterstop allemaal net mee zat, zat het na de winterstop net tegen en dat betekende een 10e plaats en 1 puntje te kort om zich te handhaven in de 6e divisie. JO15-1 gaat het komend seizoen weer op hoofdklasse niveau proberen. JO15-2 had met een 2e plaats in de 2e fase en een 7e plaats in de 3e fase een goed seizoen. En JO15-3 werd 4e en 11e in de 2e en 3e fase. JO15-4 speelde alleen de 1e fase en moest teruggetrokken worden uit de competitie. De spelers werden verdeeld over JO15-2 en JO15-3.

 

JO13

JO13-1 werd in de 2e fase 8e in de 1e klasse en kwam na de winterstop net tekort voor het kampioenschap en eindigde op een 2e plaats. Voor de JO13-2 was er een 2e en 8e plaats in resp. de 2e en 3e fase.

 

JO12

JO12-1 had een mooie stijgende lijn te pakken. Door goed en hard te trainen kwamen de resultaten uiteindelijk toch. In de 2e fase nog een 5e plaats, in de 3e fase een 2e en tot slot in de 4e fase het kampioenschap. Loon naar werken dus. JO12-2 was eigenlijk heel constant dit seizoen en deed geen gekke dingen. Eén keer een 7e  en 2 keer een 3e plaats is een uitstekende prestatie.

 

JO11

JO11-1 werd in de 1e fase kampioen en mocht uitkomen in de hoofdklasse. Dat was best zwaar zo bleek. Een 8e plaats was het resultaat in de 2e fase. Vervolgens in de 1e klasse werd er hard doorgewerkt en eindigde de ploeg op een 6e en 3e plaats. Steeds een stukje beter derhalve. Met een kampioenschap in de 3e fase kon het seizoen voor JO11-2 al eigenlijk niet meer kapot. In de 2e fase werd een 5e en in de 4e fase een 7e plaats behaald maar het kampioenschap zal de kinderen nog lang heugen.

 

MO15

MO 15-1 heeft een goed seizoen gespeeld. Kampioen geworden in de 1e fase en werden in de 2e fase keurig 2e en in de laatste fase werden ze 4e. En ook MO15-2 kan terugzien op een mooi seizoen met een 4e plaats in de 1e fase en 2e fase en een 6e plaats in de 3e fase. In het voorjaar werd er een vriendinnendag gehouden waar ruim 60 meiden op af kwamen. Naast training was er ook gelegenheid om iets met je haar of met je nagels te laten doen en daar hadden de meiden wel oren naar.

 

Voetbalschool

O.l.v. organisator Brent de Groot werd samen met o.a. Sten Goinga wekelijks een voetbalschool georganiseerd voor de onderbouw bij Zeerobben. Tien trainingen voor en 10 trainingen na de winter gaven de kinderen de gelegenheid om extra te werken aan o.a. techniek, atletisch vermogen en snelheid. De trainingen werden op de vrijdagmiddag gegeven.

 

Voetbalkamp

Ook dit jaar werd er weer een voetbalkamp georganiseerd voor de O11, O12 en O13. En wat een feest was het weer voor de kinderen. Vanwege de goede ervaringen van afgelopen jaar werd er weer gekozen voor de kampeerboerderij De Harmsdobbe in Bakkeveen. En wat een voetbalfeestje werd het weer. Drie dagen lang stonden in het teken van voetbal, spelletjes en vriendschap. De ruim 50 kinderen beleefden een fantastisch kamp waar nog steeds over nagepraat wordt.

 

Waddenrobkes (kleutervoetbal)

Dit jaar is er begonnen met een nieuwe opzet voor de allerjongsten. Vijf enthousiaste train(st)ers zijn aan het begin van het seizoen met de kleuters leren voetballen op een speelse manier. Elke woensdagmiddag leuke voetbalspelletjes in circuitvorm die ervoor zorgen ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen. In september begonnen met 15 kinderen en in mei stond de teller al boven de 40. De toekomst van Zeerobben. Elke zaterdag spelen de kinderen ook nog eens een onderling landentoernooi. De basis wordt hier gelegd waardoor de overstap naar JO8 competitievoetbal niet zo groot meer is.  Begin september gaat deze groep weer van start.

 

Begonnen met 15 kinderen in september werd het seizoen bij de Waddenrobkes beëindigd met ruim 40 kinderen. Foto: Frans Bode.

 

Overige activiteiten

Naast de al genoemde activiteiten was er dit jaar ook weer ruimte voor andere zaken. Wat te denken van de pubquiz die in het na- en voorjaar werd gehouden en binnen een paar uur volgeboekt was. Elke thuiswedstrijd van het 1e was een feest voor de pupil van de week , er werden weer veel zaaltoernooien gespeeld, er was weer een FIFA PlayStation toernooi, het 1e ging op trainingskamp naar Spanje en had een meet&greet bij de familie Yildiz (Autocentrum en Stucadoorsbedrijf), er was een Sinterklaasmiddag, een dartstoernooi en op de algemene ledenvergadering werd Thijs de Vries koninklijk onderscheiden door burgemeester Ina Sjerps en werden Frans Bode en Peter Jaspers benoemd tot respectievelijk erelid en lid van verdienste.

 

Een koninklijke onderscheiding was er tijdens de algemene ledenvergadering voor Thijs de Vries.

 

Het schoolvoetbaltoernooi vond dit jaar plaats bij Zeerobben. Komend seizoen komen de kleuters weer naar Zeerobben. En van een feestje houden ze ook wel bij Zeerobben want ook het Oktoberfest en “Zupe-zaterdag” was weer als vanouds: gezellig.  En er waren ook dit jaar weer fantastische familiedagen met dit jaar voor het eerst Heerlijk Zeerobben. Mede door het schitterende weer werd het een prachtig familiefeest.

 

Van een feestje houden ze wel in de kelderklasse. Ook dit jaar weer groot feest en mooie opkomst tijdens “Zupe-zaterdag”

Sponsoring

Ook dit seizoen mochten er weer een aantal shirtsponsors verwelkomd worden. De gehele vrouwen-/meidenafdeling werd in het nieuw gestoken door Windstroompark Riedpolder, Zonnestudio Botanic en MDM (Machineverhuur Dienstverlening Midlum). Alle vrouwen en meiden lopen er weer tiptop bij. Woon- en Tuincentrum Buiten & Thuis staat nu op de shirts van JO11-1 en Frisia Zout BV is de nieuwe shirtsponsor van JO12-1 geworden.

 

Opvallend dit seizoen was de sponsoring van de gehele vrouwen- en meidenafdeling door drie plaatselijke ondernemers. Foto: Frans Bode.

 

Nieuwe seizoen

Er gebeurt heel veel gedurende het voetbalseizoen. Een leger van vrijwillig(st)ers zijn elke week weer voor de vereniging in het spier. Zij genieten nu eerst van een welverdiende vakantie. In augustus zullen de eerste voorbereidingen op het nieuwe seizoen weer van start gaan. Dan ook zullen al die vrijwilligers weer hard nodig zijn want met 6 seniorenteams, 25 jeugdteams en natuurlijk de Waddenrobkes zal er weer genoeg te doen zijn op het Oostersportpark. Maar met al die vrijwillig(st)ers en al die kaderleden gaat het ongetwijfeld weer een mooi seizoen worden waarin altijd de balans wordt gezocht tussen prestatief en recreatief voetbal zodat een ieder op zijn of haar niveau plezier beleeft aan het voetbal. Want daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Zaterdag is de mooiste dag van de week. Voor elke voetballer!

 

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Een gratis dagje Vlieland of Terschelling voor Harlingers met een kleine beurs

04-07-2023

HARLINGEN - Rederij Doeksen trakteert 100 Harlinger gezinnen met een kleine beurs op een gratis en geheel verzorgd dagje Vlieland of Terschelling.

Succesvol toernooi voor trimhockeyers

04-07-2023

HARLINGEN - Sinds een aantal jaren spelen de trimhockeyers van Harlingen iedere maand wedstrijden tegen teams van de andere hockeyclubs uit de provincie Friesland.

Uit de schatkamer van… Mariëtte Hermans

04-07-2023

HARLINGEN - Donderdag 6 juli a.s. is er van 19.00 tot 20.00 uur weer een 'Uit de schatkamer van…' bij Omroep RSH, met deze week als gast Mariëtte Hermans.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Milûk Milûk Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur
Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Milûk Milûk Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Firma Sijtsma Firma Sijtsma IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Visie-Events Visie-Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad