Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland spreekt met Vengeance!

24-04-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week spreken we met John Emmen, de drummer van de band Vengeance.

 

Bodine

De opening is deze week voor de legendarische band Bodine. Bodine was een Nederlandse heavymetalband die actief was van 1978 tot 1984. De band bracht drie albums uit: Bodine, Bold as Brass en Three Times Running. Bodine debuteerde met Jay van Feggelen als zanger, die als The Barbarian optrad in het album Into the Electric Castle van Ayreon. De bedenker van Ayreon, Arjen Anthony Lucassen, probeerde de leadzanger van Bodine te worden, maar werd in plaats daarvan toegevoegd als gitarist.


Verder is er ook tijd voor nog een legendarische band genaamd Picture en dan is het tijd voor Vengeance.

 

Vengeance

Is een Nederlandse hardrockband die voornamelijk bekendheid genoot in de jaren 1980. In 1983 werd Vengeance opgericht. Eerst wordt de naam Lynx gebruikt, maar er is al een band met deze naam. In 1984 bezocht Derk Joling van platenmaatschappij CBS een concert en is onder de indruk. De band wordt de studio ingestuurd. Tijdens de opnames wordt gitarist Leo van Breemen vervangen door Arjen Lucassen. Lucassen speelt op dat moment nog bij het succesvolle Bodine.

 

In 1985 versterkte drummer John Snels de gelederen . Hiervoor moet wel Matthieu Oligschlager vertrekken. De opnamen van het album We Have Ways To Make You Rock beginnen. De release van het album vindt onder meer plaats in Duitsland, dat een interessant afzetgebied blijkt te zijn. In 1987 verliet gitarist Oscar Holleman de band en hij werd vervangen door Peer Verschuren. Met hem verschijnt het album Take It Or Leave It. Het jaar daarop verlaat Verschuren de band wegens interne strubbelingen. Na meerdere audities wordt hij vervangen door Jan Somers. In 1989 verscheen het album Arabia dat een zeer goede indruk achterlaat bij zowel critici als fans. Vanaf de jaren negentig zijn er vele bandleden die komen en gaan, in 2012 komt drummer John Emmen bij de band. Met hem gaan we het volgende bericht bespreken. "Vengeance" kondigt in 2023 aan weer bij elkaar te zijn en op een heuse Europese tour te gaan, ditmaal in het teken van hun 40-jarige bestaan. De opmerkelijke bezetting bestaat ditmaal uit oudgedienden Leon Goewie (zang) en John Emmen (drums) aangevuld door gitaristen Gert Nijboer (ex-Picture), Bram Engelen (OSTROGOTH) en bassist Johnny Dooms (ex-Powerplay)”. En wat verder ter tafel komt.

Het zijn niet alleen maar oude bands die we draaien, ook nieuwe bands komen voorbij waaronder Room 13, Ear Danger, Against Myself en Obnoxious.

 

ObnoXiouS

Het begon allemaal een paar jaar geleden toen vocalist/gitarist Jeff besloot een band te beginnen. Hij groeide op met een passie voor muziek en wilde dit delen met anderen. Al gauw ontmoette hij iemand met gelijke ambities, Bassist Duco. Nu hadden ze nog een drummer nodig. Daan kwam op een forum een oude advertentie tegen, genaamd 'Metal band uit Arnhem zoekt drummer', hij stuurde een appje naar Jeff en kwam al gauw bij de band. Echter was de band nog niet compleet zonder gitarist Max, wie Jeff al kende door hun gedeelde studie audio engineering. Nu de band eindelijk samen was, kwam de groep al gauw tot hun snelle energieke sound. Met invloeden van Megadeth tot aan Green Day beperkt ObnoXiouS zich niet tot één genre. Thrash metal, hardrock, punk of grunge, niets is te gek voor dit viertal. Na het debuut van hun eerste single 'Thy Devils Road' bracht de band hun eerste ep 'Spread the Virus' uit op 4 maart '23. Een plaat volledig geproduceerd door gitarist Max met nummers die Jeff al op zijn zestiende had geschreven. Hun laatste release ‘Last Stand’ borduurt voort op het post-apocalyptische verhaal van de ep. Met zijn diverse technische stukken en ruige vocals geeft het nummer een goed voorproefje van wat de jongens in de oven hebben. Vandaag de dag zijn Jeff, Duco, Daan en Max, allen in de twintig, enthousiast bezig met het uitbreiden van hun muzikale catalogus en het verder definiëren van ObnoXiouS.

Dan is er nog muziek van Atacker en Harpo.

 

Harpo

Was een geweldige melodieuze hardrock/pomprockgroep uit Sunbury, Pennsylvania, opgericht in 1974. Hun titelloze debuut Mini Album uit 1981 op Mallard Records vond gunst binnen het Pomp Rock-verzamelaars genootschap dankzij het klassieke nummer "Rendezvous" dat 8 minuten duurt en echt een plaatsje in je verzameling waard is. De rest van de nummers zijn korter, gestroomlijnder en rockharder, allemaal op zichzelf geweldig, maar het bovengenoemde nummer is echt iets speciaals. On Harpo ging, maar ze zouden hun eerste volledige album pas in 1987 opnemen, toen "Armed To Deliver" werd uitgegeven door Atlas Records. Dit is een hardere verzameling nummers, maar er is nog steeds ruimte voor Harpo om hier en daar hun subtielere kant te laten zien. Het nieuwe album trok de aandacht van EMI en Polygram Records, waarbij EMI besloot een reis naar Scranton te maken om de band een tweede keer te zien. Harpo leek op het punt een contract te tekenen bij een groot platenlabel toen het noodlot toesloeg. Zanger John "Lloyd" Kistner was betrokken bij een zeer ernstig auto-ongeluk toen hij op kerstavond 1988 frontaal werd aangereden door een dronken bestuurder. Na een jaar uitgebreide fysiotherapie was de vasthoudende Kistner weer klaar om te rocken. Voordat Harpo een mini-LP met zes nummers uitbracht, getiteld "Fire Your Fire", voegde Harpo een nieuwe drummer toe, Rich Smith, uit Williamsport, PA. Samen met de oorspronkelijke leden Kerstetter en Kistner ging Harpo opnieuw de goede kant op. Het duurde vervolgens tot 1992 voordat hun volgende album verscheen, "Too Much Is Just Enough". Deze was een beetje een mengelmoes, waarbij vier nieuwe nummers werden verzameld en nummers van hun eerste twee releases werden samengesteld voor hun cd-debuut. Tegen de tijd van "Smokin' Gun" uit 1996 was Harpo een veel zwaarder voorstel geworden, maar onder al het gebrul schuilt stijl en finesse in overvloed. Op de meest recente release van de band, "Harpo Live - Go Heavy Or Go Home!" uit 1997, vervangt drummer Kyle Gilbert Rich Smith, waarbij de band in verblindende live vorm voor een partijdig thuisstad publiek vier gloednieuwe nummers speelt en ook hun live hits. De band speelde hun laatste optreden op oudejaarsavond 1998, en helaas was dat zo ongeveer het voor Harpo. Tegenwoordig verdienen Kerstetter en Silvagni hun brood door een mix van klassieke hardrock/heavy metal-covers te spelen in de band SUCKER PUNCH en komen ze af en toe samen om een grootschalig optreden te spelen met hun voormalige bandleden als Harpo, waarbij ze hun oude "hits" nieuw leven inblazen

Mocht er dan nog tijd over zijn zal het nieuwe nummer van Xandria de uitzending afsluiten.

Vorige week dinsdag, na het succes van hun top 10 Duitse hitlijst album, The Wonders Still Awaiting, heeft de bekende symfonische metalband Xandria een pakkende gloednieuwe single onthuld, getiteld “Universal” , vergezeld van een betoverende officiële video. Het nummer, gemixt door de veelgeprezen Deense producer Jacob Hansen, combineert op harmonieuze wijze symfonische refreinen en boeiende refreinen met klassiek heavy metal gitaarwerk.

Xandria over “Universal: "We zijn overweldigd door de geweldige feedback voor ons album The Wonders Still Awaiting en zijn zo dankbaar voor onze geweldige fans!" Al deze positieve energie inspireerde ons om snel nieuwe muziek te schrijven, en hier is het eerste nummer van de nieuwe muziek die op je wacht. Wij hopen dat u ervan geniet! Hartelijk dank voor uw steun!Ter nagedachtenis aan Jina Mahsa Amini en voor alle moedige mensen overal ter wereld die strijden voor de mensenrechten. Mensenrechten zijn universeel. Maar ze worden niet overal gerespecteerd en waar ze zijn, kunnen ze weer worden weggenomen. Dat betekent dat we ze allemaal voortdurend moeten verdedigen, en daarvoor moeten we samen met alle mensen in de wereld staan."
 
Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noordwest Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratie platen dan kun je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

Tijdens de uitzending tussen 21.00 en 22.00 uur kun je mee chatten via www.shineradio.nl.

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Oranje toernooi bij JBV Boulegoed

24-04-2024

HARLINGEN - Woensdag 24 april heeft JBV Boulegoed weer haar Oranje toernooi gehouden.

Fc Harlingen ontvangt Renado en Pupil van de Week Pepijn Helvrich trapt af!

24-04-2024

HARLINGEN - Zelden waren de slotrondes van een competitie zo spannend als dit seizoen in de 3e klasse A.

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Firma Sijtsma Firma Sijtsma Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen
Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Visie-Events Visie-Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Milûk Milûk
Connexa Connexa IJssalon Min12 IJssalon Min12 CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber
CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Connexa Connexa