Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast weer uptempo!

01-05-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week draaien we weer wat mooie en nieuwe platen.

 

Ad Infinitum

De opening is voor Ad Infinitum. De snel opkomende moderne metalgroep Ad Infinitum zet het toneel voor een gloednieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de band met hun nieuwe single 'Outer Space' , die nu beschikbaar is op alle streamingdiensten wereldwijd. “Outer Space” arriveert met een visueel voelbare videoclip die de poorten opent naar een spannend en onverwacht universum dat smeekt om ontdekt te worden! Na ongetwijfeld de lat hoger te hebben gelegd met de release van hun gekoesterde derde plaat, Chapter III – Downfall , in maart 2023, en podia te regeren op de grootste festivals van Europa zoals Wacken Open Air, Summer Breeze en Masters of Rock, is het viertal terug met een nieuwe cyclus en een uitmuntend, onverwacht fris geluid. Geleid door de kameleonische stem van zangeres Melissa Bonny terwijl ze omringd wordt door prestigieuze gitaarriffs en zware patronen, laat ‘Outer Space’ de luisteraar kennismaken met weergaloze moderne metal-soundscapes, doorspekt met djent-vibes en boeiende melodieën. Het nummer knalt vanaf de allereerste seconde en laat horen dat Ad Infinitum in 2024 sterker dan ooit zal schitteren!
“Outer Space” onderstreept ook dat Ad Infinitum op pad gaat voor een epische muzikale reis door het continent ter ondersteuning van Kamelot tijdens hun Awaken The World Tour 2024, die vandaag van start gaat in Baltimore, MD, VS, gevolgd door Europa en Groot-Brittannië dit najaar .

Vorige week moest helaas de plaat van Xandria worden afgebroken, dat maken we deze week goed, door hem helemaal te draaien. Ook is er muziek van Unleash the Archers, Within' Temptation en Drangony.

 

Dragony

Zoals jullie misschien wel weten, is Dragony niet onbekend met videogames. Ze hebben, door de jaren heen, voor een flink aantal nummers inspiratie uit enkele van hun favoriete games gehaald.
Vorig jaar gebeurde er iets geweldigs. De toffe mensen van Sandbox Interactive, de ontwikkelaar achter de enorm succesvolle MMORGPG "Albion Online," benaderde Dragony met het idee om een origineel en officieel nummer voor de game te schrijven. Een geweldig aanbod wat Dragony, uiteraard, niet kon en wilde weigeren. Het was een super ervaring om met de mensen achter Albion Online samen te mogen werken. Het is gelukt om een song te creëren met een boodschap en die luidt: Schrijf het avontuur en de vrijheid van je eigen verhaal. Dit vormt, immers, de kern van de game van Albion Online. Dragony hoopt dat iedere luisteraar geniet van het nummer en van de game. The untold story zal als bonustrack op het volgende album komen, wat dit jaar uitkomt.

Er is ook muziek van Flotsam & Jetsam, Pigs en Danko Jones.

 

Danko Jones

Met Electric Sounds heeft Danko Jones de internationale albumcharts bestormd (Zweden #12, Duitsland #18, Zwitserland #24), met opeenvolgende vermeldingen in de topradiolijsten, zoals met hun hitsingles "Good Time", "Guess Who's Back" en "Get High ?" , die de Duitse Rock Radio Charts op een fenomenale nummer 1-positie regeert. Tijdens hun daaropvolgende Europese albumreleasetour verkocht Danko Jones talloze shows, met nog veel meer livedata bevestigd voor 2024. Onlangs werd de band genomineerd voor een Juno Award, het Canadese equivalent van een Grammy Award. Zonder enige twijfel heeft Electric Sounds het directe geluid en gevoel van een klassieker. Als het wiel vrij ronddraait en je vooruit stuwt, hoef je het verdomde ding niet opnieuw uit te vinden: in plaats daarvan is het Canadese trio gewoon hun vak aan het aanscherpen en verfijnen, en altijd op vol volume. Van de uitbundige chutzpah van de opening "Guess Who's Back" en de gespierde new wave-stijl van "Good Time", het ultieme pothead-anthem "Get High?" naar de belofte van het titelnummer om "vanavond duizend gitaren kapot te slaan!" en de hoekige, schele stamper en het trillende refrein van "Stiff Competition" is Electric Sounds een bedrieglijk gevarieerde aangelegenheid. Geen enkele band heeft ooit meer klaar geklonken om de weg op te gaan dan het opgepompte drietal dat te horen is op hel-voor-leer ragers als 'Eye For An Eye', 'What Goes Around' en de gekke en moorddadige afsluiter 'Shake Your City'.

 

Vexation heeft een nieuw album uitgebracht op 1 mei 2024, zoals belooft draaien we daar natuurlijk wat van. Ook hebben nog muziek van Surrecturus en Queenrÿche.

 

Queensrÿche

Is een Amerikaanse progressieve metalband, opgericht in 1981 door zanger Geoff Tate, gitaristen Chris DeGarmo en Michael Wilton, bassist Eddie Jackson en drummer Scott Rockenfield. De naam van de band wordt in één adem uitgesproken met veel van de groepen die zij als invloeden beschouwden, en met anderen die als collega's ontstonden. Queensrÿche bouwde een toegewijd legioen fans op die de wereld rondreizen op tournee met collega-rockgiganten als Iron Maiden, Guns N' Roses, Metallica, Judas Priest en Def Leppard. De afgelopen jaren hebben ze consequent liveshows met een hoog octaangehalte afgeleverd, waarbij ze het hongerige vuur van een nieuwe band combineren met de getemperde ervaring van meester-showmannen. Zelfs met elf gouden en platina plaquettes en diverse Top 10 hardrock anthems verweven in de vezels van het genre, zal Queensrÿche niet toegeven. Sterker nog, ze bevinden zich in de greep van een adembenemende creatieve heropleving.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratieplaten dan kan je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

Tijdens de uitzending tussen 21.00 & 22.00 uur kun je mee chatten via www.shineradio.nl

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Gemeente zoekt initiatieven voor locatie Nieuwe Willemshaven

01-05-2024

HARLINGEN - Gemeente Harlingen heeft een uitvraag gedaan waarin gezocht wordt naar een marktpartij die op korte termijn aan de slag wil gaan met verdere invulling van een bouwkavel op de Nieuwe Willemshaven.

Vuurzee vlamt in Lemmer

01-05-2024

HARLINGEN - Zaterdagmorgen 27 april, als Harlingen oranje begint te kleuren, reist de Vuurzee af naar Lemmer.

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Firma Sijtsma Firma Sijtsma
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Firma Sijtsma Firma Sijtsma Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Firma Sijtsma Firma Sijtsma Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Milûk Milûk Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Visie-Events Visie-Events CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis