Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast rond Limburg!

17-04-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week komt de band Slavantas “langs”. Telefonisch zullen we contact hebben met alle leden van de band.
 

Slavantas

De opening is van Slavantas zelf. Slavantas wordt opgericht in het voorjaar van 2007, wanneer een paar vrienden het idee krijgen om een band te beginnen. In eerste instantie om met plezier wat muziek te maken. Wanneer sommige nummers vorm beginnen te krijgen, denken ze erover na om meer te spelen dan alleen maar plezier. Op 6 september 2008 organiseert Slavantas een eigen festival in Maastricht (oude muziekgieterij). Na dit succesvolle 1e optreden volgen nog meerdere optredens. Na een aantal keer wisselen van bandlid valt de band in 2012 uit elkaar. Er gebeurt heel lang niets totdat de zanger besluit op zoek te gaan naar muzikanten die Slavantas weer tot leven willen wekken. Na een gesprek te hebben gehad met een van de oude gitaristen wordt besloten er voor te gaan en in het voorjaar van 2019 wordt er een nieuwe start gemaakt met nieuwe leden om door te starten en Heavy Metal terug te geven aan Maastricht en de rest van onze Provence. Slavantas is klaar voor de volgende ronde met een nieuwkomer aan de horizon. Dit jaar werden er al 3 nieuwe nummers uitgebracht.

Er is deze uitzending favoriete muziek van de heren te beluisteren, onder andere Iron Maiden, Judas Priest en Eric Carr.


Eric Carr

Werd geboren onder de naam Paul Charles Caravello en is het meest bekend van zijn carrière als drummer in de populaire band KISS. Caravello wilde uit zijn bandje The Cellarmen, en werd door zijn vrienden en bandgenoten aangespoord om te solliciteren bij KISS. Na de auditie werd Carr de officiële drummer. Voordat hij drummer werd bij KISS, maakte Carr fornuizen schoon voor de kost. Tussentijds speelde hij ook nog in allerlei bandjes (onder andere The Cellarmen). Toen Carr bij KISS kwam wilde hij als artiestennaam "Rusty Blades" kiezen, maar Paul Stanley zei hem dat hij beter een afkorting van zijn eigen naam kon gebruiken. Carr gebruikte deze naam toen als in-check naam bij hotels. In eerste instantie koos hij als alter ego "The Hawk" (een havik). Hij ontwierp zelf zijn make-up en kostuum. Deze beviel hem echter niet en daarom koos Carr als alter ego "The Fox", oftewel een vos. Hij ontwierp weer zijn eigen make-up en kostuum.Carrs eerste album met KISS was in 1981, genaamd Music From "The Elder". Het album is eigenlijk een soundtrack voor een film die nooit is uitgekomen. Carr had een kenmerkende drumstijl. Hij speelde strak en agressief. Totaal anders dan de softere, door jazz beïnvloede stijl van Peter Criss. De stijl van Carr is het beste te horen op het album Creatures Of The Night. Hij was ook betrokken bij het verwijderen van de make-up van de bandleden in de Lick It Up-tijd. Naast zijn legendarische drumtalent was Car ook een goede zanger. Hij zong een remake van de ballad waarmee KISS bekend werd in Europa: Beth. Het nummer werd geplaatst op de verzamel-cd Smashes, Trashes & Hits. Beth is origineel gezongen door Peter Criss. Carr gebruikte dezelfde muziek als het origineel. Later had hij er enigszins spijt van. Hij vond dat het Peters nummer was. Hij had het zelf geschreven en gezongen. Daarna heeft Carr het niet meer gezongen. Tijdens de tournee om het album Hot In The Shade te promoten, kreeg Carr gezondheidsproblemen. Na een aantal bezoeken bij een arts bleek dat hij een afwijkende vorm van hartkanker had, die zich ondanks operaties en chemotherapie uitbreidde naar zijn longen. Carrs laatste opname met KISS was God Gave Rock & Roll To You II. Op een gegeven moment was zijn conditie zo erg achteruitgegaan dat hij, voor datzelfde nummer, niet eens meer de drumpartij kon inspelen. Eric Singer, die eerder ook al in Paul Stanleys soloband speelde, werd tijdelijk ingezet om het nummer af te maken.Op 24 november 1991 (net als Freddie Mercury van Queen) overleed Carr, 41 jaar oud. Als eerbetoon plaatste KISS met de nieuwe drummer de enige drumsolo van Carr ooit opgenomen met de band op het in 1992 uitgebrachte album Revenge, genaamd Carr Jam 1981.

 

Daarnaast is er ook muziek van Dimmu Borgir en Dream Theater.


Dream Theater

Is een Amerikaanse progressieve-metalband, opgericht door drie studenten van het Berklee College of Music midden jaren 80. De bandleden staan bekend om hun technische bekwaamheid op hun instrumenten, waarvoor ze veel onderscheidingen van muziekbladen hebben gekregen. Kernleden John Petrucci, John Myung en Mike Portnoy ontmoetten elkaar als studenten aan de Berklee School of Music in Boston. De band werd in 1985 opgericht onder de naam Majesty, maar veranderde de naam in 1988 in Dream Theater. Dream Theater kondigt 40-jarig jubileumtour aan die in oktober van start gaat in Europa! 8 april 2024 : Iconische line-up van James Labrie, John Myung, John Petrucci, Mike Portnoy en Jordan Rudess gaan voor het eerst in veertien jaar samen op weg “Deze tour wordt ongelooflijk speciaal voor ons allemaal! Elke show zal zeker gevuld zijn met verwachting en een verscheidenheid aan emoties. We kunnen niet wachten om weer samen het podium op te gaan en dit najaar met iedereen te beginnen aan deze historische viering van 40 jaar. Dit is nog maar het begin en we zullen de komende maanden nog veel meer spannend Dream Theater-nieuws hebben om te delen.”

Tussen door gesprekken met bandleden van Slavantas en we proberen af te sluiten met het laatst uitgebrachte nummer Lifetime.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je net als Slavantas ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratieplaten dan kan je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

Tijdens de uitzending tussen 21.00 & 22.00 uur kun je mee chatten via www.shineradio.nl

 

Luister Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

redactie@omroepzilt.nl

 

www.omroepzilt.nl

Kijk live mee

 

Omroep Zilt

 

Omroep Zilt

 

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Nieuw online platform op Harlingenboeit.nl brengt Harlinger Kunst & Cultuur dichter bij elkaar

17-04-2024

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl, het online stadsplatform van Harlingen, kondigt met trots de lancering aan van het Kunst & Cultuurplatform, dé digitale ontmoetingsplek voor lokale kunstenaars en cultuuraanbieders in Harlingen.

Nieuwsbrief NieuwZuid Harlingen 4 - 2024

17-04-2024

HARLINGEN - NieuwZuid is een project gericht op inwonersactivering in Harlingen.

Bewoners van de noodopvang in Harlingen zetten zich in voor een schone stad

17-04-2024

HARLINGEN - Sinds zondagochtend 14 april steken bewoners van de noodopvang in Harlingen de handen uit de mouwen om het centrum te ontdoen van zwerfafval.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Firma Sijtsma Firma Sijtsma Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie-Events Visie-Events Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk TeamFRL TeamFRL Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Visie-Events Visie-Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Hubo-Faber Hubo-Faber Milûk Milûk Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Firma Sijtsma Firma Sijtsma Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zensa Moda Zensa Moda Milûk Milûk Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Firma Sijtsma Firma Sijtsma CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen