Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Razende Roeland raast op zijn gemak!

10-01-2024

HARLINGEN - Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio.

Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere, deze week heb ik het mezelf makkelijk en moeilijk te gelijk gemaakt.

 

Mover

De opening is voor Mover. Arjen Lucassen is samen met tijdgenoot Adje Vandenberg de bekendste en succesvolste hardrockgitarist van de Lage Landen. Hij speelde in Bodine en in Vengeance, maar het grote succes kwam met zijn soloprojecten Ayreon en Star One. De boomlange gitarist is nauwelijks meer op het podium te vinden, maar de live optredens van zijn projecten zijn steevast uitverkocht en trekken fans van over de hele wereld. Lucassen groeide op in Den Haag, leerde zichzelf gitaar spelen en wilde al snel een professionele band beginnen. Via een advertentie kwam hij Shmoulik Avigal tegen. De Israëliër verhuisde naar Nederland om zich bij Lucassen aan te sluiten. Samen vormden ze Mover en namen een demo op, maar tot een album kwam het nooit. Avigal verscheen later in Picture, Horizon en Hammerhead.

Verder is er muziek van Vortex, Martyr, Sad Iron en Burning.


Burning

Is in 2013 opgericht en bracht in 2014 de single Something Is Lurking In The Dark uit op vinyl. Liefhebbers van een portie ouderwetse heavy metal opgelet. Burning uit het geweldige Stadskanaal (Groningen) bracht zijn eerste langspeler, getiteld Nightmares, uit. Een album met dik veertig minuten heavy metal die rechtstreeks uit de jaren tachtig afkomstig lijkt. De complete oplage van die single is binnen de kortste keren helemaal uitverkocht terwijl de bijbehorende video al ruim 40.000 keer bekeken is. Een van die kijkers is Bronja Hoffschlag, een van Nederlands bekendste thrillerschrijfsters, en die bleek dusdanig onder de indruk van de band te zijn dat ze heeft meegeschreven aan een tweetal nummers (Razors And Reasons) en een gedeelte van Anthem For The Lost Souls). We zijn inmiddels 2 lp's verder en dit jaar komt de volgende plaat uit, die ze in samenwerking met Sad Iron op vinyl opnamen. Het resultaat is het zogenoemde split album Back to Back, dat in januari op de markt komt.

Het is niet makkelijk, maar de muziek van Death Möth en Oltas is wel lekker, dus daarom op de lijst.


OLTAS

Maakt melodieuze doom metal en komt uit onze eigen provincie Fryslân. Dit is O.L.T.A.S... Langzaam en donker, soms snel en fel. Met af en toe een lichtstraal…ons licht… Doom metal waar een death metal gevoel doorheen sijpelt, opgefrist door wat oldskool thrash en hardcore riffs. Ergens in de tijd kruisten onze paden elkaar onvermijdelijk. Met een duidelijk beeld van wat de wereld miste, begon onze reis. In 2021 kwam de eerste EP ''Íllusion of Control'' uit. Als we onze eigen innerlijke tirannen onttronen, kan het goede in de wereld stijgen. We hopen van binnenuit bij te dragen aan een collectieve bewustzijnsverandering. Door onze creatieve energie te combineren, komt muziek met een duidelijke intentie naar boven. Gedreven door geloof worden we noodzakelijk voor de urgentie van onze tijd. In 2023 bracht de band weer een top single This is not here uit. Onlangs meldde de band dat de drummer de band gaat of heeft verlaten.

Ook komt er muziek van Dangerous times for the Dead en Cobra Spell.  

 

Cobra Spell

Femme sleaze rockers Cobra Spell kon er geen genoeg van krijgen! 29 november 2023 brachten ze hun derde en laatste single uit voordat hun langverwachte debuutalbum, 666, op vrijdag 1 december 2023 uit kwam via Napalm Records. De nieuwe single, getiteld “Warrior From Hell” , betovert met melodieën en absorberende drumpatronen, aangevuld met raspende rock 'n' roll zang op dit WASP-geïnspireerde anthem van weglopers en rebellen. Het komt met nog een verleidelijke videoclip, die op geen enkele manier inferieur is aan de debuutvideo van het album, “SEX”, die na de release binnen de kortste keren 100.000 views bereikte. Dat succes werd zelfs overtroffen met de tweede single en video, “The Devil Inside Of Me” , waarmee hetzelfde succes werd behaald en werd bewezen dat Cobra Spell de meest veelbelovende bands zijn in de rock revival scène van de jaren 80. Cobra Spell's huidige line-up, opgericht in 2019 door opkomend gitaarfenomeen Sonia Anubis, wordt gecompleteerd door Kristina Vega op zang, Twitch-streamer Noelle dos Anjos op gitaar, Hale Naphtha op drums en Roxy Herrera op bas. Samen toerden ze al met tal van gevestigde bands als Ross The Boss, Enforcer en Evil Invaders, en brachten ze twee wereldwijd geprezen EP’s uit, Love Venom (2020) en Anthems Of The Night (2022). Met deze toppers onder hun leren riemen met studs maakt Cobra Spell zich op om hun eerste full-length te introduceren, met als doel niets minder dan de rock 'n' roll werelddominantie uit de jaren 80.

De afsluiting zal verzorgd worden door Meadow, deze band uit Gouda bracht in de jaren 80 van de vorige eeuw een hardrock versie uit van het bekende “Kleine café aan de Haven”. Met het oog op het Filmfestival Harlingen* in Harlingen, waar de film “Hoe een haven niet kon, en er toch kwam” zal worden vertoond, lijkt de me dit een mooie afsluiter.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

*Filmfestival Harlingen is van 19 tot 21 januari 2024.

 

Muziek

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Fantastische start bij fc Harlingen middels Oliebollen-Snert Toernooi en Nieuwjaarsreceptie

10-01-2024

HARLINGEN - Dit jaar beleefden zowel de jeugd als de senioren een fantastische start van het nieuwe jaar tijdens het Oliebollen-Snert Toernooi 2024, dat nu al voor de derde keer plaatsvond bij fc Harlingen.

Open dag en rondleiding nieuwbouw huisvesting Maritieme Academie Harlingen

10-01-2024

HARLINGEN - Rondleiding nieuwbouw huisvesting op open dag Maritieme Academie.

Nieuwjaarstoernooi bij JBV Boulegoed

10-01-2024

HARLINGEN - 6 januari hield JBV Boulegoed het traditionele Nieuwjaarstoernooi, een toernooi met voor iedereen prijs en heerlijke erwtensoep met roggebrood en spek.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Milûk Milûk Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber
Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Milûk Milûk Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur
BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis TeamFRL TeamFRL Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen